Şimdi Ara

gittigidiyor sahibinden vb satış yapanlar yandı!!! (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
9
Favori
181.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: izmirgittigidiyor

    Kesinlikle bu konuda bir araya gelinmeli, şikayet sızlanma değil Gittigidiyora ve bu gibi sitelere sahip çıkılmalıdır. Hem alıcılar , hem her iki tarafta bulunan satıcılar bindikleri dalı kesmemeli diye düşünüyorum. Daha geçen gün bir dağ köyünden ev de yapılmış sigara böreklerini satan ve babasının börülce kırarken fotoğraflarını çekip, kendi yetiştirdikleri organik börülceyi satan bir kızın satış sayfasını gördüm Gittigidiyorda. Şimdi oturup düşünmeli, bu kıza gelir kapısı açan bu site kayıp mı edilmeli? Kimse bireysel düşünmesin. Bir hata varsa nasıl iyileştirelim nasıl düzeltelim diye düşünelim bence.
    Saygılarımla



    izmirgittigidiyor, verdiğiniz bilgiler ve uzun cevabınız için çok teşekkürler. Gittigidiyor'a sahip çıkma konusunda sizinle hem fikir değilim... Diğer tüm konularda dediklerinize katılıyorum. Gittigidiyor, her satıcı üzerinden %10 kazanan, ama bunun dışında üyelerine fazla bir yardımı dokunmayan, kötü ve bilgisiz (cahil tam uyuyor) yetkilileri olan bir sistem. Bu kadar zaman boyunca bu durumu görüp, gerekli düzenlemeler için girişimde bulunmamış olmaları bile, tek başına bu sitenin ne denli fırsatçı olduğunu gösterir sanırım. Gittigidiyor'da bende ürün sattım...Aldım... ve bugün Gittigidiyor batsa, en ufak bir üzüntü bile duymam... Alternatif sitelerin çoğalması ve desteklenmesi en büyük dileğimdir. Umarım maliyede, bu sitelerle iş birliğine gider ve sitelerin aldığı komisyon içerisinden vergisini tahsil eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commodore -- 24 Mayıs 2010; 12:15:27 >




  • MALİYE: İKİNCİ ELE YENİ KDV DÜZENLEMESİ YOK
    Maliye Bakanlığı, ikinci el otomobil satışına yönelik yeni bir katma değer vergisi düzenlemesinin söz konusu olmadığını bildirdi.

    Maliye Bakanlığı, bugün bir gazetede yer alan ''İkinci ele KDV geliyor'' şeklindeki haber üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Haberde vurgulandığı gibi yeni bir KDV düzenlemesi bulunmadığı belirtilen açıklamada, ''Bu tarz haberler, sadece kamuoyunu yanıltmaya yöneliktir, asılsızdır ve çarpıtmadır'' denildi.

    Maliye Bakanlığı açıklamasında, Bakanlık tarafından resmi bir açıklama yapılmadığı sürece bu tarz haberlere itibar edilmemesi de istendi.


    http://finans.mynet.com/haber/AnaSayfaHaberler/21Ocak2010/O1264058248452/0/Ikinci-el-satisina-KDV-geliyor




  • çok güzel yazılmış çizilmiş bu tarz siteler işsize ekmek kapısı oldu bakın ne güzel diye.
    peki hiç sen düşünüyormusun burda vergisiz masrafsız satılan ürünler yüzünden yarım yamalakta
    olsa vergisini veren(tabiki biliyorum dükkan sahibi esnaflarda sütten çıkmış akkaşık değil vergi konusunda) yurdum
    esnafı ne hallerde. kaçı akşam evine ekmek götürüyor.
    adananın en işlek semtinde esnafımım bazen denk geliyor açtığı ay dolmadan dükkanı kapatan esnaflar oluyor.
    sayfa sayfa yazı olmuş kimse değinmemiş bu tarz siteler sadece vergi kaçakcılığı değil hırsızlık malı ürünlerin bile ev sahibi artık.

    tabi sen diyebilirsin ben ucuza mal alayim vergiydi , hırsızlık malıydı umrumda değil diye , sende benim umurumda değilsin.
    bu sitem bir noktada patlayacaktı zaten çok çok geç kalındı.

    son sözlerim ayda 3-5 ürün satmış öğrenciydi ev hanımıydı harçlık çıkarana lafım yok.devletin bunlara bile karışmasına kesinlikle karşıyım. ama yılda yüzlerce ürün satıp şimdi sızlananlara
    zerre kadar üzülmem.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zohahahaha -- 24 Mayıs 2010; 12:50:00 >




  • Gg için topik başlığında belirtilen hadise uzun zamandır ortalıkta dolaşıyordu.Bununla birlikte bende gittigidiyordan satış yapıyorum ve satış miktarımız insanların ağladığı 30- 50 nin çok çok üstünde.Evet site üzerinde faturalı belgeli mal satan insan sayısı az.Ama bu iş içinde kime ne olacağı konusunda hiç kimse garanti veremez.Dolayısıyla hali hazırda satış yapan arkadaşlar varsa beklemek ten başka çaremiz yok.
  • haklısın, işyeri olana kimse sormuyor tabii. sen bugün bişi sattınmı,sıftah ettinmi ,ama stopaja ,kdv ye bilmem neye gelince gel bakalım.onları bende yaşadım zamanında.benim merak ettiğim nerden bulundugu geldigi belli olmayan 100 lerce 1000 lerce ürünü satanların peşine mi düşülecek, yoksa onlar bırakılıpta burda 2.el bir kaç ürün alıp satanların peşinedemi düşecekler. düşerlerse ozaman yazık
  • Arkadaşlar halen olayın gerçek olup olmadığının tartışıldığına inanamıyorum. Neredeyse gittigidiyor kullanıcı adımı vereceğim hatta sitemin adını arayın sorun bana diye. İthalat ihracat yapan arkadaş belge istiyor ama onun benim muhasebecim kadar bilmesi gerekirki size imzalatılan belgeler orada kalıyor tebligat eve postalanıyor.bu bir ama yarın muhasebecimi arayıp bize bir belge verdilermi diye soracağım bir allahım kuluda bana buraya nasıl scan edilmiş resim eklenir onu söylesin varsa elinde scan edip buraya koyacağım.En azından sorgudan geçtiğim gözüksün.
    2- İndirim konusunda tez atan arkadaşlar, evet indirim yapılıyor kimine yüzde doksan kimine yüzde 50. Bu tamamen denetmenin ve 3. kattaki müdürün insiyatifinde. Sizin genel satışınıza ve durumunuza bakıyorlar. Amaçları sizi mağdur etmek değil size yardımcı olmak.
    3- vergisini ödeyen esnaf arkadaşlar, ben de vergimi ödüyorum sadece benim 4 duvar bir dükkanım yok, işim 2000 yılından beri internette. Ancak ben buradan vergisiz satanlarıda anlamaya çalışıyorum. Bence maliyenin tutumu güzel. Öğrenciyi mağdur etmemeleri de güzel. Ama ben kaçırıyor olsaydım evet canıma okurlardı. ben yılda 20.000 ürün satıyorum. Endişenizde olmasın tamamı faturalı giriyor faturalı çıkıyor. Ve halen rekabet edebiliyorum.

    Bence de denetim kesinlikle getirilmeli ancak bu GG gibi yerlerde satış yapanları ezmaden yasallaştırmak ve kaynağından vergi yi kesmekten geçiyor.

    Vergisini ödediğini her fırsatta beyan edip GG satıcılarını eleştiren arkadaşlar da bilsinlerki orada satış yapanlar kazandıkları parayla sizden alışveriş yapıyorlar. GG son 3 yıldır aktif bir ortam kimse bana ekonomilerinin GG den dolayı çöktüğünü, gg olmasa hergün satış yapıyor olduklarını siftahsız kapatmadıklarını söylemesin. Çünkü benim bildiğim pek çok dükkan sahibide artık GG de satış yapıyor.

    Arkadaşlar Amerikada eBay kullanıcılarının neler sattıklarını inceler misiniz lütfen? Bırakın amerikayı Tüm dünya ebaylerinde neler satıldığına bakın. Türkiyenin nüfusunun 5 katı kullanıcısı var ve ekmek yiyorlar.
    Suç ne Gittigidiyorda ne de faturasız işlem yapan gerek cahilliğinden gerekse uyanıklığından işlem yapan satıcılarda. Sorumlu bunu düzenlemeyen ve başsız bırakanlarda. Baştan düzenleyecekelrdi. Şimdi İzmirin yarısı mağdur ya da mağdur olduğundan habersiz daha telefonu çalmadı. Bu her ilde olacak bu arada.

    Bu forum işelerinden anlayan bir arkadaş sadece madurların ya da vergi dairesinden aranıp gidenlerin yazışabileceği bir başlık açarsa sevinirim. İnanmak istemeyen arkadaşlarda başka bir yerde spekülasyon üretsinler.
    Zira bir çözüm bulmak şart, ben hem vergi verip hemd e sadece internetten satış yapan biri olarak, GG nin kapanmasını istemem. Bu nedenle satış yapan , vergi dairesinden aranan, ve satış yapmaya devam etmek isteyen arkadaşlar bir araya gelmeli. Vergisini ödeyen ödemeyen. Bunu çözecek olan devlettir. Maliye bakanlığı - 80 il içinde niye İZMİR i seçmişse artık :) - oturup çözüm bulmalı. Nasıl GG komisyon kesiyor , baştan vergiyide kessinler.
    Hadi benim muhasebecim var ama benim müşterilerimin büyük bölümü GG satıcıları, onlaarın akrabaları eşleri dostları. Şimdi bu adamalrıda muhasebeci tutmak şirket kurmak durumunda bırakmasınlar.

    Ben şunu zaten hiç anlamıyorum. Ben çok kötü durumdayım GG satıcılarıda beter olsunlar. Halbuki genel düşünmek gerekir. Oradan 1 milyon adam ekmek yiyorsa, 1 milyon kişide uzayda yaşıyor değil. Bu adamlar mahellesnin esnafından alışveriş yapıyor, birinizden saat diğerinizden kontür alıyor. Kirasını ödüyor. Bakın söylüyorum GG kapanırsa, o gün aslında ne çok insanın buradan ekmek yediğini anlarsınız.

    Birbirimize dalaşmayı, spekülasyon yaratmayı, GG yi yada bir başkasını suçlamayı bırakıp ben ce bir an önce çözüm üretmeliyiz arkadaşlar.Çünkü biliyorum yakında İzmirde bu cezalara maruz kalanlar, düne kadar rekabet ettikleri satıcıları Alo maliyeye bildirmeye başlayacakalr. İstanbul Ankara bursa derken, yukarıda YALAN bunlar diyen arkadaşlarda gidecek .




  • arkadaşlar bende gg uzerınde satıs yapıyorum ve benı yarın 11 de vergı daıresıne cagırdılar ne yapıcam ne olacak hıc bılmıyorum ama ben mahkeme acmayı dusunuyorum bırkac kısı bırlesır acarız yarın hersey bellı olsun konusalım adamlar metroyu bıtıremedıler cezasını bız cekıyoruz yaptıgımız belkı dogru degıl ama açmı gezelım anlamadım allah herkezın yardımcısı olsun.800 satıs yaptım bakalım ne olacak
  • benim işlem sayım 49
    yarısı satış
    ben bile tırsıyom şu an
    1000lerce vergisiz faturasız işlem yapmış kişiler ne yapsın
    bence öncelikle adam akıllı bi vergi takip sistemi geliştirilmeli
    size soruyorum
    alışveriş yaptığınız kaç yer istemeden fiş kesiyor?
    bir tek süpermarketler ve resmi,büyük şirketler
    bireysel esnaflar neredeyse HİÇ
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SMYRNABOZ

    arkadaşlar bende gg uzerınde satıs yapıyorum ve benı yarın 11 de vergı daıresıne cagırdılar ne yapıcam ne olacak hıc bılmıyorum ama ben mahkeme acmayı dusunuyorum bırkac kısı bırlesır acarız yarın hersey bellı olsun konusalım adamlar metroyu bıtıremedıler cezasını bız cekıyoruz yaptıgımız belkı dogru degıl ama açmı gezelım anlamadım allah herkezın yardımcısı olsun.800 satıs yaptım bakalım ne olacak



    Siz de İzmir' de mi ikamet ediyorsunuz, sattığınız ürünler nelerdir, sıfır mı yoksa ikinci el mi, bilgi verirseniz sevinirim.
  • ewt izmirde hikamet ediyorum ben sadece textil sattım sweat falan t shırt
  • bu tip alışveriş sitelerinde satış yapan mağdur veya mağdur adayı arkadaşlar facebooktaki grubumuza katılıp destek veriniz. neler yapabileceğimizi tartışıp birlikte hareket edelim.
    http://www.facebook.com/?sk=2361831622#!/posted.php?id=111072318936642
  • ilginç ama bana mantıklı gelen şu kısım

    g.g sitesinde genelde yurt dışından kaçak yollarla mal getirip bunları satan baya kişi ve kişiler var devletin takip etmesi gerekenler bunlar bence

    yurt dışından getirip kaçak bir malı g.g üzerinden satıyor bu işe g.gda alet oluyor zemin hazırlıyor çünkü iyi güzel ben alayım yüzd10 komisyonu banane deyip işin içinden çıkıyorsa yuh derim ...

    burda satılan hatta resmi ithalatçısından alınıp devlet burda kdv alıyor+gümrük vergisi alıyor resmi çünkü sonra bayisine satıyor oda müşteriye satıyor devlet müşteriden bi yüzde18 vergi alıyor devlet kdv alıyor bu işden zaten sonra o mal 2.el olarak site üzerinden satışa konuluyorsa sen bu malı satanada gel buraya senden vergi alcam nasıl dicek anlamıyorum

    birde herkes g.g tutturmuş peki sahibinden.com sitesi içinde durum nedir ordada çok ürün satan var çünkü
    bir kişide şu ceza makbuzunun ssini alsın çokmu zor yahu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi demircibu -- 26 Mayıs 2010; 4:38:29 >




  • o onu dedi, bu bunu dedi, maliyeye gittim caminin 100 metre ilersinde solda. ben yandım siz yanmayın, fake üyelikleri açın. bu biliyodu buna sordum, gelen cevap off başım ağrıdı. 46 bin lira ceza. falan filan inter milan. birader birisi de vergi dairesinden, maliyeden eve gelen tebliğat, davet ya da cezanın resmini koysun. çok mu zor yukarda @demircibu'nun dediği gibi. gitmiş yazmış bir de yukarda yazdıklarımın hepsi doğrudur diye... dolaptaki balıkları araklayan sonra ben araklamadım(evin kedisi) diye kağıt asan evin kedisi gibisiniz. koyun şurdan iki resim. tamam diyelim. varmış diyelim. bıdı bıdı 10 saat eveleyip gevelemeyin beya
  • türkiyede en çok ikinci el donanım ın döndüğü forumun tabikibini üstlenmezler umarım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevarbe

    o onu dedi, bu bunu dedi, maliyeye gittim caminin 100 metre ilersinde solda. ben yandım siz yanmayın, fake üyelikleri açın. bu biliyodu buna sordum, gelen cevap off başım ağrıdı. 46 bin lira ceza. falan filan inter milan. birader birisi de vergi dairesinden, maliyeden eve gelen tebliğat, davet ya da cezanın resmini koysun. çok mu zor yukarda @demircibu'nun dediği gibi. gitmiş yazmış bir de yukarda yazdıklarımın hepsi doğrudur diye... dolaptaki balıkları araklayan sonra ben araklamadım(evin kedisi) diye kağıt asan evin kedisi gibisiniz. koyun şurdan iki resim. tamam diyelim. varmış diyelim. bıdı bıdı 10 saat eveleyip gevelemeyin beya

    umarım bir sabah maliyeden gelen telefonla uyanıp ne yapacağını bilemeden sağdan soldan fikir edinmeye çalışıp birde doğru söylediğini kanıtlamaya çalışmak zorunda kalmazsın çünkü ancak ozaman anlarsın insanların mağduriyetlerini,nasıl zor durumda olduklarını.......

    ciddiyetle fikir alışverişinde bulunabilecek sanal alışveriş mağduru olmuş yada olmaya aday arkadaşlar grubumuza katılın hepbirlikte çözüm arayalım
    http://www.facebook.com/group.php?gid=111072318936642




  • ya bu arkadaşlar gerçekten köklü ve büyük bir karalama kampanyası başlatmış...kimisi 300 milyar kimine 46 milyar,kimi %90 vergi dairesi indirim yapmış,yok 3.kattaki kemal bey

    ya ilahi arkadaşlar bunları yazan kişilerin ortaokul çağında ve evde boş kalmış ;''ne yapsam dur bi şu foruma biraz saçmalayayım'' şeklinde olduğunu düşünüyorum..

    ya kayıt dışı ekonomiden bahsetmiş birkaç arkadaş..gittigidiyor üzerinden yapılan işlemlerin kayıtdışı ekonomideki yeri %0.01 dir...

    bilmem anlatabildim mi?? yani sen gidicen maliyeye abicim be gittigidiyorda satış yapıyorum 250 işlemim var bi bak bakalım kara liste demiyim??

    adam sana ne der biliyormusunn??hasss....trrr git be adam deli misin nesin,ne gittigidiyoru,ne 250 'si manyakmıdır nedir!!!!!!!

    evet o memurun sana vereceği cevap bundan ibarettir..bu ülkede yıl boyunca milyar dolarlara varan vergi borçları bile bizim kalpazan maliye tarafından es geçiliyorsa varsın g.gidiyorda 100 000 işlem yapan arkadaş bile rahat olsun....

    bunlar sadece deli saçmasıdır,uydurmadır,saçmalıktır..

    ya bukadar atıp tutan var,birisi de dekont numarası, ya da scan edip buraya koyabilir mi??koyamaz..

    yani benim öğrenci arkadaşlarım,ya da evini geçindirmek için ufak tefek satışlar yapan arkadaşlarım..siz gönül rahatlığıya devam edin satışlarınıza,

    bu ülkede mahkeme için 8 yıl sonrasına sıra veriliorsa,ve bu süre içinde dava düşüyorsa,inanın bir gün(tahminimce 2600 yılında) maliye kapınızı çalacağınızı düşünüorsanız....

    umarım biraz olsun çaresizliğe düşen insanların içine su serpmişimdir..bu saçma sapan yorumlara kulak asmayın,hayat olduğu gibi devam etmekte,satışlar yine eskisi gibi sürmekte...

    Kızım sana söylüyorum,Gelinim sen anla!!!!!!!




  • quote:

    Orijinalden alıntı: su35


    quote:

    Orijinalden alıntı: nevarbe

    o onu dedi, bu bunu dedi, maliyeye gittim caminin 100 metre ilersinde solda. ben yandım siz yanmayın, fake üyelikleri açın. bu biliyodu buna sordum, gelen cevap off başım ağrıdı. 46 bin lira ceza. falan filan inter milan. birader birisi de vergi dairesinden, maliyeden eve gelen tebliğat, davet ya da cezanın resmini koysun. çok mu zor yukarda @demircibu'nun dediği gibi. gitmiş yazmış bir de yukarda yazdıklarımın hepsi doğrudur diye... dolaptaki balıkları araklayan sonra ben araklamadım(evin kedisi) diye kağıt asan evin kedisi gibisiniz. koyun şurdan iki resim. tamam diyelim. varmış diyelim. bıdı bıdı 10 saat eveleyip gevelemeyin beya

    umarım bir sabah maliyeden gelen telefonla uyanıp ne yapacağını bilemeden sağdan soldan fikir edinmeye çalışıp birde doğru söylediğini kanıtlamaya çalışmak zorunda kalmazsın çünkü ancak ozaman anlarsın insanların mağduriyetlerini,nasıl zor durumda olduklarını.......

    ciddiyetle fikir alışverişinde bulunabilecek sanal alışveriş mağduru olmuş yada olmaya aday arkadaşlar grubumuza katılın hepbirlikte çözüm arayalım
    http://www.facebook.com/group.php?gid=111072318936642



    cukkaya atarken düşüncektin onu. gelip bana arkadaşlar ben çok güzel paralar kazanıyorum ggden dedin mi hiç. iyiyken, paraları cebe indirirken kimse hesap sormazken iyi tabi. şimdi gel burda mağdur edebiyatı ohh be ne güzel




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevarbe


    quote:

    Orijinalden alıntı: su35


    quote:

    Orijinalden alıntı: nevarbe

    o onu dedi, bu bunu dedi, maliyeye gittim caminin 100 metre ilersinde solda. ben yandım siz yanmayın, fake üyelikleri açın. bu biliyodu buna sordum, gelen cevap off başım ağrıdı. 46 bin lira ceza. falan filan inter milan. birader birisi de vergi dairesinden, maliyeden eve gelen tebliğat, davet ya da cezanın resmini koysun. çok mu zor yukarda @demircibu'nun dediği gibi. gitmiş yazmış bir de yukarda yazdıklarımın hepsi doğrudur diye... dolaptaki balıkları araklayan sonra ben araklamadım(evin kedisi) diye kağıt asan evin kedisi gibisiniz. koyun şurdan iki resim. tamam diyelim. varmış diyelim. bıdı bıdı 10 saat eveleyip gevelemeyin beya

    umarım bir sabah maliyeden gelen telefonla uyanıp ne yapacağını bilemeden sağdan soldan fikir edinmeye çalışıp birde doğru söylediğini kanıtlamaya çalışmak zorunda kalmazsın çünkü ancak ozaman anlarsın insanların mağduriyetlerini,nasıl zor durumda olduklarını.......

    ciddiyetle fikir alışverişinde bulunabilecek sanal alışveriş mağduru olmuş yada olmaya aday arkadaşlar grubumuza katılın hepbirlikte çözüm arayalım
    http://www.facebook.com/group.php?gid=111072318936642



    cukkaya atarken düşüncektin onu. gelip bana arkadaşlar ben çok güzel paralar kazanıyorum ggden dedin mi hiç. iyiyken, paraları cebe indirirken kimse hesap sormazken iyi tabi. şimdi gel burda mağdur edebiyatı ohh be ne güzel



    Sana ve senin gibilere bişey diyen olmadı zaten




  • ARKADAŞLAR GİTTİ GİDİYOR VE SAHİBİNDEN .COMDA SATIŞ YAPAN BİRİ OLARAK ARAŞTIRDIM .

    BİR KİŞİNİN 2 EL MALZEMELRİ SATMASI EVDE YAPTIĞI MALZEME VB SATMASI GAYET NORMAL VE VERGİDEN MUAF LİNKİ VERİYORUM SİZDE BAKIN KANUNU OKUYUN

    http://www.tesk.org.tr/tr/mevzuat/08/vergimuaf.pdf


    BAKIN 7İNCİ MADDE AÇIK BU İŞKLERİ YAPANLARA BUU OKUMALARINI TAVSİYE EDERİM ÖZELLİKLE 7 MADDE

    TABİKİ BU İŞLERİN BİR SINIRI VAR VE HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELERDE SINIR OLARAK BAĞKURLU OLMAMANIN SINIRI AYLIK KAZANDIĞINIZ NET TUTAR ASGERİ ÜCRETİ GEÇMEYECEK BU ASGERİ ÜCRETİ GECERSE SGK TABİ OLACAKSINIZ AMA GEÇMİYORSA VE BUNU BELGELİYEBİLİYORSANIZ SIKINTI YOK


    BUNUN İÇİNDE ENAF MUAFLIĞI BELGESİ ALINMASI GEREKİYOR İNTERNETTE ARAŞTIRIN




  • ARKADASLARIMM

    sahteymiş, yalanmış, vs diye avutmayın kendinizi.. Bizzat ceza yiyenlerden biri şirketten bir tanıdığımız.. şirketten de atıldı kadıncağız... 50000 lira ceza geldi ve indirimler ile sanırım 30000 e düştüler.. tam rakamı bilmiyorum gercekten.. bende satışlarımı kapadım. Sistemden sildirsenizde kendinizi maliye ver bakalım 2009 satış listelerini dediğinde kabak gibi görüneceğiz.... yapmamz gereken şey birlik olmak... durumu medyaya aks ettirip onları arkamıza almak
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.