K@lken
=> Otomatik Vitesin Uzerindeki Dugme?
(8.12.2009 22:51:20)
Polemik
(8.12.2009 22:54:44)
Gereksiz olsa koymazlar değil mi?
Düğmeyi kullanmamanın uzun dönemde mutlaka zararları olacaktır.
yusuf
(8.12.2009 22:56:06)
Stronic şanzıman kendini şanzıman zanneden şanzıman zavallısından başka birşey değil o yüzden stronicte gereksiz diyebilirim.
Boştan drive a drive dan boşa geçiyor mandalsız da diğerleri mandal istiyor. drive dan s e atarken bile basmak gerekıyor.
boş boş işler. daha bugun 15.000 bakımından cıktım cok doluyum. doğuşa patlamaya hazır bomba gibiyim.
6 saat arabamı bekledim berk kaç yoksa patliycam
daturkishulan
(8.12.2009 22:57:37)
topuzun üstündeki düğmeden mi bahsediyorsun?
ona basmadan parktan çıkarman ve de vites Dde iken Rye alman imkansız çünkü o kilit görevi yapıyor.koruma amaçlı.
bazı araçlarda yoktur ama.özellikle koldan viteslilerde.ya şanzıamanın kendisinde koruma vardır ya da hiçbir koruma yoktur 60la giderken bile geriye takabilirsin.
K@lken
(8.12.2009 22:58:07)
@Polemik
Illa gereklidirde kullanmasan sanziman iner mi merak ediyodum
@Yusuf
Tamam kaciyorum :)
K@lken
(8.12.2009 23:00:14)
quote:
Orijinalden alıntı: daturkishulan topuzun üstündeki düğmeden mi bahsediyorsun? ona basmadan parktan çıkarman ve de vites Dde iken Rye alman imkansız çünkü o kilit görevi yapıyor.koruma amaçlı. bazı araçlarda yoktur ama.özellikle koldan viteslilerde.ya şanzıamanın kendisinde koruma vardır ya da hiçbir koruma yoktur 60la giderken bile geriye takabilirsin. |
Amerikadaki aracim olan Ford Escapede basmadan atiyodum hatta o sekilde 14000 mil kullandim bu aksam ayni seyi bi arkadasin A3unde denedim dayak yiyodum
Enteresan bi ses cikiyo tak tuk diye acaba duz vitesde debriyaj kullnamadan vites atmaya calismak gibi bi seymi yaptigim
Polemik
(8.12.2009 23:00:43)
quote:
Orijinalden alıntı: K@lken @Polemik Illa gereklidirde kullanmasan sanziman iner mi merak ediyodum |
Kısa dönemde ineceğini sanmam ama uzun dönemde mutlaka zararları olacaktır.
Ben de araba giderken manuel şanzıman geri vitese takılabilir mi diye merak etmiştim, ikimiz de bu tip gereksiz şeyleri merak ediyoruz sanırım.
(Denedim: Geçmedi.
)
Polemik
(8.12.2009 23:02:48)
quote:
Orijinalden alıntı: yusuf Stronic şanzıman kendini şanzıman zanneden şanzıman zavallısından başka birşey değil o yüzden stronicte gereksiz diyebilirim. Boştan drive a drive dan boşa geçiyor mandalsız da diğerleri mandal istiyor. drive dan s e atarken bile basmak gerekıyor. boş boş işler. daha bugun 15.000 bakımından cıktım cok doluyum. doğuşa patlamaya hazır bomba gibiyim. 6 saat arabamı bekledim berk kaç yoksa patliycam  |
Bekleyin.
Az kaldı.
AXAPTA
(8.12.2009 23:11:18)
turbo düğmesi o
K@lken
(8.12.2009 23:14:19)
@Polemik
Saol denemeye gerek kalmadi
quote:
Orijinalden alıntı: AXAPTA turbo düğmesi o |
Promil?
Ünal
(9.12.2009 10:23:58)
quote:
Orijinalden alıntı: AXAPTA turbo düğmesi o |
Alkol var mı alkol
Messerschmitt BF109
(9.12.2009 10:31:29)
quote:
Orijinalden alıntı: Ünal quote:
Orijinalden alıntı: AXAPTA turbo düğmesi o | Alkol var mı alkol |
AXAPTA
(9.12.2009 11:58:40)
niye? o düğmeye basınca daha hızlı gitmiyor mu araba
resmonse
(9.12.2009 12:14:56)
o düğmeye basmazsan vites hareket etmez. denemesi bedava...
K@lken
(9.12.2009 12:17:34)
quote:
Orijinalden alıntı: resmonse o düğmeye basmazsan vites hareket etmez. denemesi bedava... |
Benimde anlamadigim Amerikadaki aracim Ford Escape i 1 yil o tusa basmadan kullandim sesli sekilde geciyodu vitesler
Taner Göde
(9.12.2009 12:34:24)
Mandal dışında bir de O/D düğmesi olan modeller var. Bakınız Efsane Kasa TOYOTA COROLLA. Ufak bir tuş var, basınca gösterge panelinde O/D yanıyor (Over Drive) ve otomatik vites kutusu daha yüksek bir vites aktarma oranında gidiyor. Krank çevirme hızı düşük ama şaft çevirme hızı yüksek oluyor (manüel şanzımanlardaki 5. ve üstü vitesin otomatik şanzımanlardaki uygulaması).
http://en.wikipedia.org/wiki/Overdrive_(mechanics)
[dodo]
(9.12.2009 13:15:08)
Yeni kasa otomatik Corsa'nın vites kutusunu incelemiştim. O düğmeye basınca şanzımanı sadece plastik bir parçadan kurtarıyorsunuz.
R'den D'ye geçişlerde basmamanızın bir zararı olacağını sanmıyorum. Çünkü o sesler hayati parçalardan gelmiyor sadece merdiven gibi plastik setler var.
Mnr980
(9.12.2009 14:49:50)
hiç kullanmadımı otomatik araç arkadaşlar
10 yıldır araç kullanıyorum ama?