cetvel
=> Araba ile İstanbul'dan Karadeniz Turu (Tamamlandı fotolar ekleniyor)
(6.06.2009 18:30:54)
Daha önce bu turu yapan arkadaşlardan ve Karadenizi bilenlerden bilgi rica ediyorum.
İstanbul'dan rota çizseniz Artvin'e kadar çizilecek rota
Görülebilcek güzel yerler.
Kaç gün yeterli olur.
Sakın gitme yaptığın yola değmez denecek yerler.
Çok bozuk yollar.
Güzel yemek yenecek yerler
Konaklama için tavsiye edeceğiniz yerler.
Alınası yol üstü lezzetleri.
Kısacası aklınıza gelen güzellikleri yazarsanız güzel bir başlığımız olur.
Bende Haziran sonunda çıkacağım turun dönüşünde fotoğraflı bir açıklama yazarım.
Turda kullanılacak ekipmanlar.
Araba:Peugeot 307 1.6 tiptronic
DSLR :Nikon d80
Video kamera :Panasonic g 250
Dijital fotoğraf :Nikon s6
Hp 614 +ıgo navigasyon
Ipod classic arabaya sonradan aux'la monteli.(10 gün sonra takıcam)
Hp compaq mini 701 3G(turkcell). Turdayken sadece edge özelliğini kullanabileceğim.
Merhaba Turu tamamladık fakat tatil sonrası iş yoğunluğu derken paylaşmak ancak bugüne nasip oldu.
Fotoğrafları düzenlerken kullandığım picassa programı sayesinde tüm fotoları kolayca blogspotta yayınlayabiliyorum.
http://usbkablosu.blogspot.com/
adresinde yayınlayacağım.
< Resime gitmek için tıklayın >
cetvel
(7.06.2009 08:34:34)
_Lupara_
(7.06.2009 08:52:35)
bu soruların cevabını detaylı yazan arkadaş olursa tura çıkmaya gerek kalmaz gitmiş gibi olursunuz.
bence sürpriz oynayın.aracın yağını suyunu kontrol edip çıkın.
ek: karadenizin yoğun yeşilliğinin D80 le nasıl olacağını merak ettim gerçekten.
samilto
(7.06.2009 09:30:16)
Bende kısmetse yazın Adanadan yola çıkarak Karadeniz turu yapmak istiyorum.Ykarıdaki soruların Adana-Karadeniz içinde cevaplarını bekliyorum.
dranov
(7.06.2009 09:40:13)
Karadenizin sahil şeridini o kadar güzel yapmışlar ki,Kastamonu.dan Rize.ye kadar deniz kenarından çift şeritli yol ile çok rahat gidiliyor.Ben geçen sene yapmıştım bu geziyi.Her yeri hatırlamıyorum ama Ordu Çamlıtepe ile Giresun kalesi mutlaka görülmeli.Trabzon ve Rize.nin Uzungöl ve Sümela Manastırı da görülmeye değer.
vuralkan
(7.06.2009 10:43:45)
Tek bir mesajla anlatılamayacak kadar uzun bir soru listesi yapmışsın. Benim sana önerim ekin yayın grubunca yayınlanan ve her yıl güncellenen Gezi Türkiye rehberini edinmendir. Tüm Türkiye'yi kapsar bu kitap ve elde taşıacak boyutlarda hazırlanmıştır, tüm sorularına yanıt vardır. Yada sadece karadenizi içeren gezi rehberleri var, onlarda işine yarar.
Benim önerilerim ise; Artvin'de Camili(Borçka ilçesi) macehel vadisini gör ve orada kal, Tema vakfının misafirhanesi var.Çayeli'nde Hüsrev'de kuru fasulye yersiniz, balıkçı zaten her yerde var.
Rize Ayder yaylası (ardeşen) mutlaka görülmeli.Güzel küçük oteller var, kaplıca var. Uzungöl var Trabzon'da, Zigana var. Giresun'da Bektaş yaylası var.
Sinop ve çevresi var.Cide- İnebolu çok güzel.
Sana önerim geziye Kastamonu üzerinden İnebolu'ya inerek başlamandır. Oradan hep sahili izleyerek Artvin'e dek gitmendir. Ben bu yolu Artvin'den başlayarak Amasra'da sonlandırmıştım. Amasra-İnebolu arası yol çok virajlı ve dar, bir o kadar bakir ve güzel. Bu yolu göze alırsan Amasra'dan da başlayabilirsin.
Ben bu dediğim güzergahı 10 günde gezmiştim ve yetmemişti süre, her gece başka yerde konaklama yapmama rağmen süre kısa kalmıştı. O kadar gezecek yer vardıki. Hakkı en az 20 gündür bu hattın.
İlk anda aklıma gelenler bunlar şimdilik.İyi geziler şimdiden sana.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.
En önemlisi bahsettiğim kitabı edin. Ben o kitap sayesinde nice yerler gezdim, keşfettim.
ÖNEMLİ NOT; Sadece sahilde kalırsan fazla şey göremezsin, gerçek karadeniz içerde yaylalarda dağlarda.Artık bir çok yaylada konaklama olanağı var zaten.
~Trabzon61~
(7.06.2009 11:04:04)
quote:
Orjinalden alıntı: vuralkan Tek bir mesajla anlatılamayacak kadar uzun bir soru listesi yapmışsın. Benim sana önerim ekin yayın grubunca yayınlanan ve her yıl güncellenen Gezi Türkiye rehberini edinmendir. Tüm Türkiye'yi kapsar bu kitap ve elde taşıacak boyutlarda hazırlanmıştır, tüm sorularına yanıt vardır. Yada sadece karadenizi içeren gezi rehberleri var, onlarda işine yarar. Benim önerilerim ise; Artvin'de Camili(Borçka ilçesi) macehel vadisini gör ve orada kal, Tema vakfının misafirhanesi var.Çayeli'nde Hüsrev'de kuru fasulye yersiniz, balıkçı zaten her yerde var. Rize Ayder yaylası (ardeşen) mutlaka görülmeli.Güzel küçük oteller var, kaplıca var. Uzungöl var Trabzon'da, Zigana var. Giresun'da Bektaş yaylası var. Sinop ve çevresi var.Cide- İnebolu çok güzel. Sana önerim geziye Kastamonu üzerinden İnebolu'ya inerek başlamandır. Oradan hep sahili izleyerek Artvin'e dek gitmendir. Ben bu yolu Artvin'den başlayarak Amasra'da sonlandırmıştım. Amasra-İnebolu arası yol çok virajlı ve dar, bir o kadar bakir ve güzel. Bu yolu göze alırsan Amasra'dan da başlayabilirsin. Ben bu dediğim güzergahı 10 günde gezmiştim ve yetmemişti süre, her gece başka yerde konaklama yapmama rağmen süre kısa kalmıştı. O kadar gezecek yer vardıki. Hakkı en az 20 gündür bu hattın. İlk anda aklıma gelenler bunlar şimdilik.İyi geziler şimdiden sana. Şimdilik aklıma gelenler bunlar. En önemlisi bahsettiğim kitabı edin. Ben o kitap sayesinde nice yerler gezdim, keşfettim. ÖNEMLİ NOT; Sadece sahilde kalırsan fazla şey göremezsin, gerçek karadeniz içerde yaylalarda dağlarda.Artık bir çok yaylada konaklama olanağı var zaten. |
+
Ayder Ardeşende değil , Çamlıhemşinde.
hezerfen
(7.06.2009 11:30:48)
karadeniz anlatılmaz yaşanır.yurdumun herköşesi çok güzel.amma ben karadenizliyim-rize-(doğduğum-büyüdüğüm yer)onun için karadenizim birbaşka güzel.makineniz(foto) yeşil-mavinin bütün tonlarına duyarlı olması gerekli özellikle.
cetvel
(7.06.2009 17:39:29)
Valla harika öneri ve tavsiyeler geliyor.Gördüğüm kadarıyla bu turu planlayan yanlız ben değilmişim.
_DavidGilmore_
(7.06.2009 17:42:58)
34birkan61 fotolar şahane
TEPEE PREMİUM PACK
(7.06.2009 17:52:42)
bu turu yapmış biri olarak herkese tavsiye ederim.tek kelimeyle büyüleneceksiniz.
seiko5
(7.06.2009 18:26:32)
bende yarın rize artvine gideceğim bakalım niyetin ispirden geçmek ikizdere filan ama kar kalkmışmıdır bilmiyorum
dönüştede sonrada artvin ve aşağılara ineceğim
rota yok plan yok
herşey surpriz
seiko5
(7.06.2009 18:29:14)
aklıma geldi fotograf makinesini sarj edeyim
seiko5
(7.06.2009 18:33:50)
bayburttan uzun göle çıkan bir yol var o yolu merak ediyorum birde artvin tortum yapabilirim birde ayderden daha ileride birkaç göl var asıl orası güzelde pek sapa bakalım
orginal_kartal
(7.06.2009 18:35:45)
Bence sizin için karadeniz turu iki yerdedir bu güzergahta 1.si boluya kadar olan kısım, 2. si ise samsundan sonraki kısım arada kalan çorum yolu üzerinde hiç bişi yok platolardan başka onun yerine şöyle yapabilirsiniz Karabük üzerinden Bartına oradan sahil boyu Zonguldak,Kastamonu, Sinop, Samsun ,Giresun...
güzergahı daha aşikar yalnız şunuda söylim yollar Bolu'dan sonra Samsun kadar tek yön dar biraz başınız döner ama doğayı görürsünüz gerçekten. Özellikle giderken Kastamonu(abana) ve Giresun (tirebolu) ya benim için bir selamı çok görmezsiniz umarım...Hayırlı yolculuklar...
~Trabzon61~
(7.06.2009 18:39:29)
quote:
Orjinalden alıntı: seiko5 bayburttan uzun göle çıkan bir yol var o yolu merak ediyorum birde artvin tortum yapabilirim birde ayderden daha ileride birkaç göl var asıl orası güzelde pek sapa bakalım |
Bayburttan direk Trabzona çıkan bir yol mu var ? Bilmiyordum vallahi
Bildiğim kadarıyla Bayburt - Gümüşhane - Maçka yolundan Trabzona ordan bi 40-50 km daha gidip Çaykara uzungöl
seiko5
(7.06.2009 18:43:24)
bu yıl 3. türkiye turunun 1.etabı gibi birşey olacak benim
bayburtta shellden çıkıştan 2-3 km ileride sapak var o yol uzun göle çıkar ama keçi yoludur
eski tikkocular yüzünden pek kullanılmaz
bayburt gümüşhane torul maçka bildiğin şehirler arası transit yol
karadenize iç anadoludan geçen tüm yolları giresun kürtünden ladikten niksardan ordudan adını hatırlayamadığım bir yerden
aklına gelebilecek hepsinden işte birde dağların üzerinde enine giden bir yol var . orada nüfusa kayıtlı bile olmayan kiralık katiller vardır
.götürürsün şahsın fotoğrafını ve bilgisini verirsin adam gider onu bulur işini tamamlar sonra şehirden ununu yağını bulgurunu erzagını alır yaylasına döner .hiç nufusa bile kayılı değildir.
ben birkez şereflikoçhisardan gümüşhaneye karadeniz dağlarını enine gece geçtim .
bir yerde 2-3 hane vardı kapıyı çaldım içerden şlak şlak mermi sürdüler silahın ağzına ..
ben seferiyim dedim öyle açtılar kapıyı
ama o yolların en güzeli ladik ve eğribeldir.
karadenizde gezdiğim zaman bulutun nemini ciğerime kadar çekmeden haz alamıyorum asgari çıkacağım yükseklik 2000-2500 metre .