çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital ve Analog Fotoğraf Makineleri >> Fotoğraf Dünyası ve Genel Sohbet >> Fotoğraf Baskı Sistemleri ve Çekim Teknikleri >> Fotoğrafçının Kütüphanesi >> DH Fotoğraf Sergileri
yohoyo => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 00:40:55)
arkadaşlar bişey öğrenmek istiyorum, çekilen bir fotoğrafın hangi tarihte çekildiğini ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü?

PlutosDaddy => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 01:12:43)
Biz buna kısaca EXIF diyoruz Fotoğraf orjinalse ve exif bilgisi silincek şekilde modifiye edilmemişse windowsta bile öğrenebilirsiniz.

Sağ tık - özellikler - özet - gelişmiş

yohoyo => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 03:31:39)
quote:

Orjinalden alıntı: PlutosDaddy

Biz buna kısaca EXIF diyoruz Fotoğraf orjinalse ve exif bilgisi silincek şekilde modifiye edilmemişse windowsta bile öğrenebilirsiniz.

Sağ tık - özellikler - özet - gelişmiş

tarih ve saat bilgisi çıkmıyo öyle. ayrıca hangi cihazla çekildiğide. başka bi yolu varmı acaba ?

PlutosDaddy => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 03:33:16)
Çıkması gerek, özel değilse bir kare koyabilir misin?

yohoyo => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 03:35:36)
quote:

Çıkması gerek, özel değilse bir kare koyabilir misin?

sadece onda değil diğer fotolardada bu bilgi çıkmıyo kardeş. kaç piksel vs gibi şeyler var. çekim zamanı yok.

Vain => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 03:40:38)
Yazılım ile müdahale edilmiş fotoğraflarda exif bilgisi silinebilir. Makineden çıkan ham jpeg/raw fotoğrafta exif bilgisi bulunur.

yohoyo => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 03:42:06)
quote:

Orjinalden alıntı: Umutcan

Yazılım ile müdahale edilmiş fotoğraflarda exif bilgisi silinebilir. Makineden çıkan ham jpeg/raw fotoğrafta exif bilgisi bulunur.

her türlüsüne baktım kardeş yazmıyo. cep ile çekilen digital mak. ile çekilen. başka yolu yokmudur.çok lazım.

PlutosDaddy => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 03:47:35)
O zaman yanlış baktın, scanner dahi çıkar...

http://download.chip.eu/tr/download_tr_114781.html

yohoyo => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 12:52:37)
quote:

O zaman yanlış baktın, scanner dahi çıkar...

http://download.chip.eu/tr/download_tr_114781.html

kardeş programla bazı ayrıntılar daha bi çıktı. ancak cep tel ile çekilenleri göstermiyor. onlarınkini görmem mümkün deği mi?

PlutosDaddy => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 15:22:32)
Özel olmayan bi fotoğraf varsa paylaşabilirsen ben de bi bakmak isterim, tüm bilgileri vermesi gerek.

yohoyo => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 15:31:30)
quote:

Özel olmayan bi fotoğraf varsa paylaşabilirsen ben de bi bakmak isterim, tüm bilgileri vermesi gerek.

sanırım ben sorunu anladım. internete yüklenen(yani image.us gibi sitelere) cep teli ile çekilmiş fotoların farklı kayıt deyip pcmize kayıt ettiğimizde onları gösteremiyor. ancak digital olanları her türlü gösteriyo. doğrumudur arkadaşım ?

PlutosDaddy => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 15:38:14)
Yine göstermesi gerek tabii dediğim gibi bişekilde modifiye olmamışsa

yohoyo => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 15:40:10)
quote:

Yine göstermesi gerek tabii dediğim gibi bişekilde modifiye olmamışsa

mesala bu tarz sitelere yüklenirken resmin boyutuda değişiyo o zaman bilgiler gitmiş olabilirmi. ama dediğim gibi dene bi bak. cep ile çekilenlerde yok oluyo. digital mak. de sorun yok.

PlutosDaddy => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 15:45:27)
< Resime gitmek için tıklayın >

Boyut da değiştirttim ama exif üstünde kaldı hala

Camera Make: Apple
Camera Model: iPhone
Image Date: 2008:06:09 21:14:33
Orientation: Rotate 90
Aperture: f/2.8

agules => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 16:00:02)
Bzı telefonalrda çıkmayabilir. ama yazılımla müdahele edilmemiş tüm fotoğraflarda exif bilgilerinde görünmesi gerekir.

yohoyo => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 16:11:05)
quote:

Orjinalden alıntı: BLACKBERRY45

Bzı telefonalrda çıkmayabilir. ama yazılımla müdahele edilmemiş tüm fotoğraflarda exif bilgilerinde görünmesi gerekir.

pekii resimle oynandığında bile kalırmı bilgiler. mesela paintle üzerine bişeyler çizmek gibi.

PlutosDaddy => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 17:37:36)
Paint exifi götürür diye hatrımda kalmış

agules => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 18:06:19)
evet ben de öle biliyorum.

yohoyo => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 18:10:55)
quote:

Paint exifi götürür diye hatrımda kalmış

ama cep tellerinde şöyle bi durum. cepten pc ye aktarma zamanın o an çekilmiş olarak gösteriyor.esas zamanı göstermiyo yani. eğer düzelme yapıldıysa hiç göstermiyo bilgi.

PlutosDaddy => çekilen bir fotoğrafın tarih ve hangi cihazla çekildiğini anlamak mümkün mü? (7.3.2009 18:31:46)
< Resime gitmek için tıklayın >

Ya bişeyi yanlış yapıyosun ya da fotoğrafta bişey var

Sayfa: [1] 2   sonraki >     >>