firtikk
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(29.1.2012 09:21:02)
Bu ay bende bi araba alicam max 10.000tl cikabiliyorum saxo 1.5d ile ilgili biraz sorularim olucak musadenizle.
1-aracaz yakiyo ve 58bg ve 890kg yanlisim varsa duzeltin fakat bastinmida patinaj cekecek kadar gucu yokmudur??
2-motoru sifirlanmis bir arac buldum 10.950 istiyo galeri zorlarsam 10 a alirim belki fakat sifirlanmismotorun bi eksi yonu olur mu??
3-cok saglam olmadigindan bahsedilmis bu gozumu korkuttu,aklimda en ufak bi kasise hizli girmede ariza cikaran yanindan minibus gecse savrulan bi arac geldi diyebilirim..
Yorumlariniz icin tesekkur ederim simdiden..
firtikk
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(29.1.2012 10:54:52)
Bu ay bende bi araba alicam max 10.000tl cikabiliyorum saxo 1.5d ile ilgili biraz sorularim olucak musadenizle.
1-aracaz yakiyo ve 58bg ve 890kg yanlisim varsa duzeltin fakat bastinmida patinaj cekecek kadar gucu yokmudur??
2-motoru sifirlanmis bir arac buldum 10.950 istiyo galeri zorlarsam 10 a alirim belki fakat sifirlanmismotorun bi eksi yonu olur mu??
3-cok saglam olmadigindan bahsedilmis bu gozumu korkuttu,aklimda en ufak bi kasise hizli girmede ariza cikaran yanindan minibus gecse savrulan bi arac geldi diyebilirim..
Yorumlariniz icin tesekkur ederim simdiden..
bountr
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(29.1.2012 19:55:48)
1- Dediklerin doğru, 4 kişi ile yokuşu rahat rahat çıkarsın ama patinaj çekme hevesin mi var anlamadım :) git başka araba bak. Kumlu zeminde belki çeker patinaj. Ayrıca bu öyle 4000 devirde kullanacağın tarzda bir araç değil, sakin kullanırsın 2000-2500 devirde fazla zorlamadan gidersen az yakar, yoksa öbür türlü içer mazotu. Ben düz yolda deneme amaçlı 160 yapmıştım, daha da giderdi zorlamadım, gerek de yok zaten. Bu araba 90km sabitle gitmen gereken bir araba.
2- Motorun sıfırlanması bir eksi değildir ama bunu söyleyen galeri ise %99 yalandır diyebilirim, alayı yalancı şerefsiz. Ustaya göstermeden alma.
3- Bir mercedes kadar sağlam değil elbette ama bir tofaştan daha sağlamdır, öyle kolay kolay arızalanmaz, savrulmaz korkma.
firtikk
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(29.1.2012 21:23:05)
hayır yanlış anladınız,ben mesela 1.5d clio da kullandım 1.5d accent de kullandım ikisindede hatta accent te daha belirgin bi şekilde araba altından kaçıyor istediğin zaman hatta gücü fazla bile gelebiliyor bazen bana.öyle bi kıyaslama yapmak istemiştim,yeri gelince 360 çizmesini de biliyoruz tabi ama bu araba böyle kullanılmaz gibime geliyor..
saygılar..
SISU
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(29.1.2012 23:55:33)
quote:
Orijinalden alıntı: firtikk hayır yanlış anladınız,ben mesela 1.5d clio da kullandım 1.5d accent de kullandım ikisindede hatta accent te daha belirgin bi şekilde araba altından kaçıyor istediğin zaman hatta gücü fazla bile gelebiliyor bazen bana.öyle bi kıyaslama yapmak istemiştim,yeri gelince 360 çizmesini de biliyoruz tabi ama bu araba böyle kullanılmaz gibime geliyor.. saygılar.. |
iyi de bu bahsettiğiniz araçlarda turbo var. saxo da turbo yok.
bountr
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(29.1.2012 23:58:59)
O dediğin arabalar 70-75 beygir civarı güce sahip ve büyük ihtimalle turbosu var. Ben anladım seni, sen alma bu arabayı uymaz sana.
firtikk
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(30.1.2012 00:08:04)
quote:
Orijinalden alıntı: kudal quote:
Orijinalden alıntı: firtikk hayır yanlış anladınız,ben mesela 1.5d clio da kullandım 1.5d accent de kullandım ikisindede hatta accent te daha belirgin bi şekilde araba altından kaçıyor istediğin zaman hatta gücü fazla bile gelebiliyor bazen bana.öyle bi kıyaslama yapmak istemiştim,yeri gelince 360 çizmesini de biliyoruz tabi ama bu araba böyle kullanılmaz gibime geliyor.. saygılar.. | iyi de bu bahsettiğiniz araçlarda turbo var. saxo da turbo yok. |
sadece merak ettiğimden sordum sakin kullanımda sorun olmaz sanırım,en azından sola çıktığımda önümdeki aracı geçmek istediğimde geçsin yeterli benim için bu araç doğru mudur??
bountr
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(30.1.2012 00:22:59)
Geçer geçmesine de öyle ani ivmelenme bekleme.
firtikk
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(30.1.2012 04:09:25)
quote:
Orijinalden alıntı: bountr Geçer geçmesine de öyle ani ivmelenme bekleme. |
ev iş arası 25km beni hergün işe götürüp getirsin yeter çok bişey beklemiyorum zaten..söylediklerimi yanlış anlamayın genelde arkadaş çevremde hep a3 c180 megane focus corsa gibi araçlar olduğu için insan özeniyo ister istemez:)
saygılar.
SISU
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(30.1.2012 19:35:56)
quote:
Orijinalden alıntı: firtikk quote:
Orijinalden alıntı: bountr Geçer geçmesine de öyle ani ivmelenme bekleme. | ev iş arası 25km beni hergün işe götürüp getirsin yeter çok bişey beklemiyorum zaten..söylediklerimi yanlış anlamayın genelde arkadaş çevremde hep a3 c180 megane focus corsa gibi araçlar olduğu için insan özeniyo ister istemez:) saygılar. |
arkadaşım bu arabayı alacağına benzin+LPG li bir araç alsan daha mantıklı..
lvntyldrmm
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(5.2.2012 22:49:54)
Merhaba arkadaşlar ben de kısmetse alacağım bu araçtan galeriden buldum 9900tl ye güzel bir araç gibi gözüküyor daha görmedim 190.000 km deymiş. Sizce bu fiyata bu araba normal midir yoksa bir sakatlık olma ihtimali olabilir mi ? Aynı aracın 1.4 benzinli otomatik viteslisi 1 milyar daha fazla aynı galericide normalde dizel daha yüksek fiyatlı olur diye biliyorum fakat otomatik vites fiyat farkı nedir bilmiyorum. Kullanıcısı varsa yardım ederse sevinirim, Sakarya'dan Bursa'ya gideceğim yarın çünkü. Bir sorun daha olacak arkadaşlar hep 90km hızla gitmen gerekir demişler benim eski aracım 206 hdi dı 110 la giderdim sabit büyük ihtimal bununla da öyle giderim, o zaman da mazotu dedikleri gibi içer mi normal dizel araç hiç kullanmadım bilgimde yok arkadaşlar sorular saçma gelmesin o yüzden. :)
bountr
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(5.2.2012 23:02:15)
110la giderken yaklaşık 3000 devir gibi çalışır motor, çok fazla yakmaz o şekilde hatta daha hızlı gitseniz de çok yakmaz, ama sonuçta 90 km sabitle gittiğiniz zaman çok az yakar. 90la gittiğinizde 4-4.5 litre yakıyorsa 110la gidince 5-5.5 litre falan yakar tahminen.
Big_PoweR
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(10.10.2012 18:24:00)
Satılık temiz sorunsuz saxo 1.5d sx arıyorum...İstanbul.
rainbow25
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(3.12.2012 09:06:10)
Selam sevgili arkadaşlar 2000 model saxo 1.5D sahibiyim. Başıma anlayamadığım bir olay geldi.
Arabadan gayet memnunum. Çok az yakıyor. Alalı 1 ay oldu. Aldığımda fullemiştim. İlk kez mazot bitti ve depo uyarı ışığı yandı. Yandıktan sonra taş çatlasın 15-20 km daha gittim. Kitabında ışık yanınca depoda 4 litre benzin olur yazıyor. Yani petrol ofisine girdiğimde depomda tam 3 litre benzin kalmış olmalıydı. Petrol ofisine girip PRO Dizel ile boğazına kadar fulleyelim dedim. Hani yakmasını ölçeceğim ya. O sebeple boğazına kadar fulleyelim dedim.
Pompacı kaç litre yakıt koydu bilin bakalım. Tam 50.17 litre yakıt koydu. Zorladı ama biraz daha zorlasa 51 litre dahi olacaktı. Halbuki ben deponun 42-43 litre almasını bekliyordum. Bu mümkün mü arkadaşlar. Kitabında 45 litre civarında yakıt deposu vardır diyor. Pompacı hava mı bastı şimdi bana yakıt yerine. Yoksa yedek depo falan mı var acaba.
Eğer hava bastıysa fazladan verdiğim 20 lira bir yana, araba çok yakıyor veya yeteri kadar az yakmıyor endişesi oluyor insanda istemeden de olsa. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla.
Mahell
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(3.12.2012 15:51:34)
quote:
Orijinalden alıntı: rainbow25 Selam sevgili arkadaşlar 2000 model saxo 1.5D sahibiyim. Başıma anlayamadığım bir olay geldi. Arabadan gayet memnunum. Çok az yakıyor. Alalı 1 ay oldu. Aldığımda fullemiştim. İlk kez mazot bitti ve depo uyarı ışığı yandı. Yandıktan sonra taş çatlasın 15-20 km daha gittim. Kitabında ışık yanınca depoda 4 litre benzin olur yazıyor. Yani petrol ofisine girdiğimde depomda tam 3 litre benzin kalmış olmalıydı. Petrol ofisine girip PRO Dizel ile boğazına kadar fulleyelim dedim. Hani yakmasını ölçeceğim ya. O sebeple boğazına kadar fulleyelim dedim. Pompacı kaç litre yakıt koydu bilin bakalım. Tam 50.17 litre yakıt koydu. Zorladı ama biraz daha zorlasa 51 litre dahi olacaktı. Halbuki ben deponun 42-43 litre almasını bekliyordum. Bu mümkün mü arkadaşlar. Kitabında 45 litre civarında yakıt deposu vardır diyor. Pompacı hava mı bastı şimdi bana yakıt yerine. Yoksa yedek depo falan mı var acaba. Eğer hava bastıysa fazladan verdiğim 20 lira bir yana, araba çok yakıyor veya yeteri kadar az yakmıyor endişesi oluyor insanda istemeden de olsa. Vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla. |
Dostum ben yolda kalmış halde araca 43 LT aldırabildim..Pompacı görevini yapmış sanırım tam anlamıyla...Karaktersizler...
emremutlu68
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(14.12.2012 03:02:07)
bende 2002 model saxo 1.5 D. var. satacak falan değilim. ancak yaz mevsiminde aracı fazla zorlamadan 90-100 km. hızla bir depo ile (45 litre) 1150 kilometre yol yaptım. başkasından duysam bende inanmam bu rakama. ancak ben bizzat kendim denedim. depoyu fulledim. yanımada 5 litre yedek mazot aldım. mazot bitip araba yolda kalıncaya kadar devam ettim. nitekim gösterge 1000 kilometreyi devirdi ve sıfırladı. tekrar 150 km. yaptı ve yolda kaldı. 5 litre mazotu koydum. pompanın havasını aldım ve petrole kadar yoluma devam ettim. araç mükemmel. merakı olan arkadaşlara yardımcı olabilirim.
emremutlu68
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(14.12.2012 03:05:36)
arkadaşım bendede 2002 model 1.5D var. bu araç yakıt ışığı yandıktan sonra uzun yolda 90-100 giderken 250 kilometre yol gider. dene ve gör.... garanti... senin mazotçuda var bir sıkıntı...
bountr
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(14.12.2012 19:00:24)
quote:
Orijinalden alıntı: emremutlu68 arkadaşım bendede 2002 model 1.5D var. bu araç yakıt ışığı yandıktan sonra uzun yolda 90-100 giderken 250 kilometre yol gider. dene ve gör.... garanti... senin mazotçuda var bir sıkıntı... |
Nedense hiç inanasım gelmedi sana :) genelde böyle mesajlar atanlar 1 ay içinde arabamı satıyorum diye ilan koyarlar. Işık yanınca 250 km gidermiş, yalanını yesinler. 50 km bile gitmez ışık yanınca ne 250si. Sallıyorsun bari destekli salla. 1150 km yapmışmış pehh. Hadi ordan
_kertmeyenkele_
=> saxo 1.5d ile ilgili herşey
(19.12.2012 12:43:15)
Arkadaslar su an bu araclarin sigortasi ortalama ne kadar cikiyor. 2002 model istanbul da. Surucu yasida 30. Hic kazaya bulasmamis olmak filan bunlar etkiliyormu.