Şimdi Ara

Hangi Köpek Maması?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
504
Cevap
5
Favori
227.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: SemihB83

    Nasıl net bir şekilde bunu söyleyebiliyorsunuz? Beslenme uzmanı mısınız?

    Beslenme uzmanı olmayabilir tabi, ama biraz araştırma yapmış bir hayvan severdir. Ben de O'nun gibi araştırdım biraz. Pek çok iyi bilinen markanın aslında ödediğiniz parayı haketmediğine karar verdim ben de. Hangi mamayı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama aldığınız mamanın içeriğini okudunuz mu hiç :) Pekçok bilinen mamanın içi tahıl dolu. Üstelik de çoğu sanki pirinç pilavı yapılacakmış gibi BALDO PİRİNÇ diye böbürlenerek yazıyorlar, Birde mısır, mısır unu, mısır gluteni :) Hele bazı ucuz mamalarda ilk sırada pirin. , tahıllar vs. yazıyor. onlara hiç para vermeyin zaten. Çoğunda kanatlı yan ürünü diye geçen gıda kaleminin, gaga, ibik kemik, tırnak unundan oluştuğunu biliyormusunuz :) Halbuki kanatlı yan ürünü deyince but, göğüs eti olmasa da hiç değilse deri sakatat geliyor akla. Mamanızın içeriğini dikkatle okursanız, siz de farkedeceksiniz. İçeriğinde en fazla olan madda ilk sırada yazılır, bunu da dikkate alarak inceleyelim aldığımız mamaları




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Joesque LKE

    Acana ve goody köpek maması hakkında ne düşünüyorsunuz?

    mercedes ve fiat hakkında düşündüklerimi...
  • Proplanın yarısı pirinç. Bir de sanki insan yiyecek gibi baldo pirinç diye övünüyorlar :) Başka birşey demiyecem. Köpekler protein ağırlıklı beslenmelidirler. Kürt sülalesinden oldukları için etcildirler. Princle besleyecekseniz. Bari zeytinyağlı biber dolma verin . Hi. değilse zeytinyağından omega 3-6 alsınlar :D :D :D
  • Kaliteli mamalar içerik araştırması ile bellidir zaten hala proplan hills diyenler var.
    Acana,tow,orijen,n&d dışında turkıyede satılan kaliteli içeriğe sahip mama yok...
    haa bunlar pahalı ne yapalım beslemeyelim mi derseniz (kendinizi düzgün beslemediğinizi varsayıyorum zira sadece sizin verdiğinizi yemeye mecbur bir canlıya bunu yapmazsınız) temiz mamayı öneririm,hem yerli üretim hem de taze.içerik olarak çok temiz olmasa da olumlu yanları da var...diğer market mamalarından çok daha iyi.
    Tamamen kişisel tecrübem ve fikrimdir.
  • Çok net soyleyebilirim ki acana ve orijen dışında hiç bir mama kaliteli mama değil. Yazmadan edemicem.
  • Acana dan şaşmıyorum.
  • arkadaşlar bir çok siteden alışveriş yaptım ancak hem ürün geç geldi hemde patlamış bir şekilde teslim edildi.
    Ancakhttp://www.kurumama.com/ tarafından siparişimi verir vermez arandım teyit verdikten sonra ertesi gün ürün kapımdaydı.
    Hızlı ve güvenilir bir alışveriş istiyorsanız denemenizi tavsiye ederim.

    Ben miniğim için royal canin kedi mamasını kullanıyorum ve çok memnunum..
  • quote:

    Orjinalden alıntı: harmonyoa

    dostum ben 1 seneye yakındır royal canınin bi maması var selection diye 2 tane rotweillerım var ikiside çok seviyor 15 kilo fiyat 80 ytl tavsiye ederim hem kaliteli hemde fiyatı uygun...



    Royal Canin'in 80YTL'ye 15kg'lik mamasini nereden buldunuz?
  • zor değil kendinde gözlem yapabilirsin tahıllar sindirilmiyor bile olduğu gibi dışkı birde et ile besle bakayım ne dışkıda koku kalır nede fazlalık
    ben yeterince araştırdım deneyim ettim senin gibi ezberden konuşmuyorum ayrıa sen kimsin sanamı sorucam yorum yazarken
  • KESİNLİKLE ACANA DERİM ! ( ORIJEN NIN ÜRETİCİ İLE AYNI ) ÜRETİCİNİN MUTFAĞI ÖDÜLLÜ , MAMA İÇERSİNDE KULLANILAN ÜRÜNLERİN TEDARİKÇİLERİ BİLE VERİLMİŞ. HANGİ MAMANIN ARKASINDA BU KADAR AYRINTILI İÇERİK TABLOSU VE BİLGİ VAR ??? ET VE ET ÜRÜNLERİ YAZIYOR ÇOĞUNDA . PEKİ ET ÜRÜNLERİ NEDİR ??? BU TİP MAMALARDA MISIRLA PİRİNÇLE ŞİŞİRİLMİŞ CANLININ KAN ŞEKERİNİ FIRLATAN HER TÜRLÜ TAHIL KULLANILMIŞ . ACANA VE ORIJENDE İSE BU TİP TAHILLAR YERİNE GLISEMIK DEĞERİ ÇOK DÜŞÜK YULAF KULLANILMIŞ. FOODANALYSIS.COM DA 5 VE 6 YILDIZI KAPMIŞ BİR ÜRETİCİ ! BU SİTENİN SAÇMA SAPAN BİR SİTE OLDUĞUNU SÖYLEYENLER ACABA NEYE DAYANARAK KONUŞUYORLAR. YURTDIŞINDA NE KADAR DEĞER VERİLEN VE KABUL GÖREN BİR SİTE OLDUĞUNU BİLİYORLAR MI ?? YABANCI KAYNAKLARDAN OKUMUŞLAR MI VEYA OKUYACAK KADAR DİL BİLGİSİNE SAHİPLER Mİ ÇOK MERAK EDİYORUM. BU MAMANIN TEK İHTİYACI BİRAZ PAZARLAMA. EĞER BUNU YAPABİLİRLERSE TÜRKİYENİN DEĞİL DÜNYANIN BİR NUMARASI OLMAYA ADAY , NOKTA




  • Bonacibo kuzu etlisini deneyin. Yerli malı yurdun malı. Proplan, Hills'den fln kötü değil yarı fiyatına alabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ugurcankorkmaz

    Şuan elimde çekili bir fotoğrafı yok ama yakında atarım çekip. Ara öğün her gün olmasa da veriyorum arada. Evde yapılan yemeklerden olsun, yoğurt olsun ama meyve yemiyor nedense.

    Ev yemeği verme kesimlikle. Alışırsa mama yememeye başlar. Günde bir kez 1-2 kaşık yoğurt verebilirsin. Haftada bir mamasına bir çiğ yumurta karıştırabilirsin.Yumurta tüulere de çok faydalıdır. Arada ufalanmış beyaz peynir ekleyebilirsin mamaya. Ufak bir dilim elma verebilirsin arada.
    Şimdi üzüm mevsimi. Fakat üzüm verme.Köpek için öldürücü olabileceğini okudum geçengün. Bunun dışında çok tatlı olmayan her çeşit meyve verilebilir. Şu anda aklıma gelenler bunlar :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: İdiltuzcu01

    Arkadaslar bana da yardim ederseniz cok sevinirim

    Hangi konuda :) Yolda kaldınız da aracınız mı itilecek, Kapınız kilitli kaldı çilingir mi lazım. Yapabileceğimiz bir şey varsa seve seve...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ecmfdn

    proplan köpek mamasıı sizce yararlı mı golden köpeğime hangi mamaları önerirsiniz ? yemek konusunda dışardan çok fazla gıda almıyor aç kalıyor hep off.

    Proplan dısında ne verirsen ver:) Paran çoksa Acana Pasifica ver. çok değilse bonacibo kuzulu ver (yaz geliyor) Proplana verdiğin paraya yazık
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qaniX

    Bende 2.5 aylık Rottweiler var ve çiftlikten aldım. Çiftlikte Pro Plan Puppy Sensitive Somonlu ile besledikleri için aynı markadan devam ettim. Almadan önce gerekli araştırmayı yapmıştım. Pro Plan köpek mamalarının Mercedesi olarak geçiyor :) Memnunum ama bir dahakine kuzu etlisini denemeyi düşünüyorum.

    Ayrıca yavrum 2.5 aylık olmasına rağmen şuan 3 aylık boyutlarında artık bu mamadan mı yoksa genetik mi bilemicem ama baya tosun :)

    Nasıl bir araştırma yaptınız hocam ? Mercedes demişsiniz ama içeriğine baktınız mı aldığınız mamanın ? Proplan sadece pazarlama harikası bir ürün. Distribitörü nestle olduğu için bu kadar popüler. Verdiğiniz parayı kesinlikle haketmeyen bir mama.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: evgireli

    2 çuval Proplan mama almıştım, yavru kangalım iştahla yemişti. Tekrardan Proplan mama siparişi vermeyi düşünüyodum ki bu makaleyi okuyunca şöyle bi duraksadım.

    Bonacibo iyi bi mama ama çok dışkı yapıyo, Spectrum da keza iyi bi mama ama besleyiciliği Bonaciboyla aynı seviyede. E Proplanın da böyle bi durumu söz konusu.

    Milyonlarca yürek, tek bir soru: Kaliteli (daha doğrusu besleyici) hangi mama?


    Orijen ve acana Türkiye pazarına giren en iyi mamalar. Buna taste of the wild' da ekleriz. Türkiye pazarı henüz tam oturmadığı için yurt dışında çok çok kaliteli olarak geçen bir çok mama daha Türkiye'ye giriş bile yapmadı. Kaliteyi içerik belirler. Aldığınız mamaların içeriğine bakmanız yeterli olacaktır. Çoğunda et ve et yan ürünü, kurutulmuş protein yazar. Bu ne demektir? ben koca bir çöpüm.

    Proplan örneği gidiyor bir içerik paylaşalım;

    Kuzu eti(%19), mısır, kurutulmuş kanatlı proteini, mısır gluten unu, pirinç (%9), hayvansal yağ, mısır grizi, sakatat, kurutulmuş somon proteini, kurutulmuş pancar küspesi, mineraller, kurutulmuş yumurta, buğday, balık yağı, kolostrum)
    (pancar küspesi zararlı maddeler listesinde üstelik)

    Diğer yararlı dediğimiz mamanın içeriğine bakalım;

    Kemiği alınmış kuzu, kuzu eti, ördek eti, alabalık eti*, tane bezelye, kırmızı mercimek, bakla, tane patates, kemiği alınmış ördek, tane yumurta, ördek yağı, ringa yağı, kuzu ciğeri diye gidiyor.

    Şimdi bu içeriği bakarak en yararlı mama nasıl proplan veya buna benzer tahıl içeren bir mama olabiliyor ?

    Siz olsanız hangisini yersiniz ?

    İnsanın hayata bakışı ufku ile alakalı bir şey, ben çevremdeki herkesi bu konuda yönlendirmeye çalıştım, çalışıyorum. Daha pahalı olduğu söylenerek insanları diğer markalara yönlendiriyorlar ancak bu da yanlış, pahalı sayılan acana'nın pasificasını 200 tl baremine bulabiliyorum. Biraz internet fırsatlarını kollamak gerek. Üstüne köpeğim acana'dan günde 200 gr yerken, diğer bir mamadan 300 gr yemesi gerekiyor. Acana 2 ay yeterken, diğer mamalar 1.5 ay gidiyor. Ucuz dedikleri daha pahalıya geliyor.
    Seçim bizlerin...

    Bunların yanında bonacibo diğer mamalardan bence bir tık daha iyi. Tahılsız mamalar harici diğer mamaların da aslında o fiyata satılması gerekir. İçerik fiyatı belirler.
    içi boş bir mamaya 250 tl vermek yerine bonacibo bir alternatif olabilir.

    Bunların dışında en iyisi çiğ diyet ama o da çok özen ve titizlik gerektiriyor. Anlaşmalı bir kasap, büyük derindondurucu ve zamana ihtiyacı var.
    Kangalım var demişsiniz gelişim aşamasında en azından yüksek kalite mama ile besleyerek ilerde oluşabilecek sağlık sorunlarının önüne geçmiş olursunuz. Çiğ ama dondurulup bakterileri arındırılmış kemikle de desteklersiniz.




  • latteee kullanıcısına yanıt
    Sizinle tamamen aynı fikirdeyim. Pahalı mamaya bütcesi yetmeyenler temizmamayı muhakkak deneyin. Ben bir yıl kadar yedirdim, sonra lezzetinden bıktı. Bir ara acana yedi, şimdi ondan da bıktı . ne vereceğimi şaşırdım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Simofle

    Çok net soyleyebilirim ki acana ve orijen dışında hiç bir mama kaliteli mama değil. Yazmadan edemicem.

    Haklısınız, ama o kadar daraltmayalım çerçeveyi ND var Britt in CARNILOVE serisi var vs
  • http://kopekmamasi.web.tr/ Adresinden en ucuz köpek mamalarına ulaşabilirsiniz.
  • Ben bu ay orijen six fish aldım hayvan resmen mest olarak yiyor
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.