Şimdi Ara

Askerlik kilo sınırı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7.298
Cevap
115
Favori
949.297
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
26 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar askere gitmeyi çok istiyorum ama kiloluyum.Askerde kilo sınırı kaç bilen var mı



  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ghetto Bird

    şuan yaş 15 boy 1.80 kg 105 ilerde zayıflarım inş




    edit: yaşımı yanlış yazdım

    Alıntıları Göster
    quote:

    Orjinalden alıntı: DieMaSt3r

    şuan yaş 15 boy 1.80 kg 105 ilerde zayıflarım inş




    edit: yaşımı yanlış yazdım

    yuh ya az hormonlu yiyecek yiyin olm bune
    quote:

    Orijinalden alıntı: red_power

    quote:

    Orjinalden alıntı: DMUKKS


    quote:

    Orjinalden alıntı: Etkisiz Eleman

    Diyelim kiloluyum diye almadılar zayıflayınca alıcaklarmı ki ?

    evet her sene kontrole gidiyosun kilo verince askerlik


    Hayır sadece 2 sene veya 3 sende belli dönemlerde kontrolo gidiyorsun eğer o kontrollerde de kilo aşımı varsa askerlikten muaf oluyosun.
    Nerden biliyorum arkadaşım aynen bu olaydan muaf

    Alıntıları Göster
    bizde bi cocuk vardi 180 boyundaydi kilosu 120 gibi hatta daha fazlaydi yanı cocugun yanına gecince bizim iki katimiz gibi duruyordu ayak numarasi 49-50 filandi zaten hic bir bot olmuyordu özel aldirtmişti bizde ona minik diyorduk
    Arkadaşlar selam,
    Genellikle herkes fazla kilodan kaynaklı entryler girmiş, ben tam tersi aşırı zayıflıktan dolayı askerlikten muaf olma hikayemi anlatayım.
    Yaklaşık 1.5 sene önce öğrendiğim ülseratif kolit adında bir kronik rahatsızlığım var, bu hastalık kronik bir bağırsak hastalığı ve genellikle bu hastalar zaten askerlikten muaf oluyor. Ben de kendimi bildim bileli zayıf bir insanım ama özellikle son 3 4 senede biraz daha zayıfladım ve genel olarak iştahımda da bir kesinti, eskiye göre çok daha az yemek yiyebilme, fiziksel aktiviteleri gerçekleştirirken eskisine göre çok daha zorlanma olduğunu hissediyordum. Neyse bu hastalığın tanısı bir özel hastanade yaptırdığım rektoskopi ile belli oldu. Bana bu rektoskopiyi yapan doktor hastalığımın adını söylemedi ve 2 yıl boyunca bir hap ve fitil kullanacağımı söyledi, ben de bana verdikleri kağıttan hastalığın adının ülseratif kolit olduğunu gördüm ve araştırdım. Bu kişilerin askerlikten muaf sayıldığını gördüm, 1 ay sonra kontrole gittiğimde o doktoru bulamadım ve hastane kısa süre sonra gelecek dedi. Kendisini 4 ay beklememe rağmen gelmedi, bu sırada ben sonuçlarımı başka doktorla da gösterdim ama onların hepsi elimdeki sonuçlara göre bende bu hastalığın olmadığını bir kolonoskopiyle bakmaları gerektiğini söyledi. Ben de askerlik muafiyeti için devlet hastanesinde bu işlemi yaptırmam gerektiğini biliyordum bu yüzden diğer özel hastanelerde tekrar tekrar çektirip uğraşmak istemedim. Malum devlet hastanesinden de randevu bulmak epey zor. Kasım ayında devlet hastanesi gastroenteroloji bölümüne randevu alıp oradaki doktora durumu anlattım, o da bana bu hastalık sen de yok gibi duruyor dedi ama kolonoskopi tarihi verdi 30 mart 2022 için.
    Hal böyle olunca ben bu hastalıktan muaf olma durumunu iyice kafadan çıkartmıştım ve 185 boy 49 50 civarında olan kilomdan dolayı olursa 1 yıl erteleme olur diye düşünüyordum. Daha sonra bu yapılan kolonoskopi sonucu (ilk yapılan rektoskopi işleminin daha detaylı daha kesin yargıya ulaşılan hali) ülseratif kolit teşhisi kesin olarak Ümraniye Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından konmuş oldu. Geçtiğimiz günlerde hepinizin bildiği askerlik işlemlerini başlattım aile hekimi boy kiloyu kendi ekranına girince zaten direkt olarak hastaneye sevk yazdığını söyledi ve bu hastalığımı yazamadı. Ertesi gün hastanaye sağlık kurulu dahiliye bölümüne gittim orada da boy kilo ölçtürdüm 1.84'e 49 çıktım burada.
    Dahiliye doktoruna ülseratif kolit rahatsızlığımı da söyledim. Beni gastroenterolojiye sevk etti ama kilo eksiğinden dolayı da kendisi direkt olarak muaf yazdı. Bunu bana söylemedi ama yanındaki doktorla konuşurken duydum.
    Kaşeksi diye bir hastalık yazmış en son aldığım kağıtta gördüm, bu hastalığın adını da ilk kez duydum bende var mı yok mu bilmiyorum ama doktor benimle konuşmadı bile boy kiloya göre direkt olarak bu hastalığı yazmış.
    Daha sonra ertesi günde gastroenterolojiye gittim ve orada doktor direkt olarak ülseratif kolit hastalarının askerlik yapamayacağını ve elverişli değildir girdiğinia söyledi. Bu olaylardan 1 hafta sonra geçtiğimiz salı heyet karşısına çıktım, oraya da girmemle çıkmam bir oldu. Doktor sadece ne iş yaptığımı sordu ve tamamdır biz imzaladık 1 saat sonra danışmadan raporunuzu alabilirsiniz dedi. Danışmandan raporu aldığımda "Barışta askerliğe elverişli değildir, seferde göreve çağrılır." Sonucuyla karşılaştım. Askerlik şubesine götürmemi söylediler, oraya gittim ne için geldiğimi sordu kapıdaki güvenlik heyet raporunu getirdim dedim rapora bakayım dedi ve elverişli değildir yazısını görünce, senin içeriye girmene gerek yok muafiyetin otomatik olarak sisteme düşecek bir kaç gün içinde dedi. 3 gün oldu henüz düşmedi ama bekliyoruz bakalım bilen varsa kaç gün sürdüğünü söylerse sevinirim.
    Evet benim durumum böyle dostlar biraz uzun ve boy kilo dışındaki durumlara da çok değindim ama hikayemi baştan sona yazmak istedim, belki benim gibi düşük kilodan sıkıntıda olan arkadaşlara da bir faydamız dokunur...
    Yok hocam istanbul değil.

    En başından anlatayım. Bazi islemlerin ne kadar gereksiz olduğunu anlariz.



    Once askerlik sb gittim . Personel ilgili ve çok nazikti. Formda ilk soruya kilom var yazdim. Asagidaki diger sorulari da dogru bir sekilde doldurdum . Askeri hastaneler kalktigi icin tansiyonu vs de yazdim .

    Saglik ocagina sevk etti .

    Saglik ocagi ee ben seni nereye sevk edicem simdi diye bana sordu. Dr uzaktan tanidik bari bize belli etme isleyisi bilmedigini ablacim. Endokrinoloji ve metabolizma hastalillarina sevki ile uygundur yazdi.

    Tekrsr askerlik sb gittim . Sivil memur sasirdi . Dahiliye yazmadi lazimdi ne alaka diye .

    Sevki onaylatip gittim hastaneye.



    Endokrin bolumu evragi aldi. Beni iceri bile almadan. İki dk sonra cikti heyete git dedi. Heyete indim . Dahiliyeye sevki uygundur dedi gonderdi. Dahiliyeye gittim . Kocum sen boyu kiloyu ölçtürmemişsin kos tekrsr heyete . Boy kilo olculdu dahliye doktoru kagida bakti imza atti kendince espri yapti ( kilo alacam diye patlayacaksin az ye vs gibi ) heyete git dedi .
    Giyinik sadece ayakkabi olmadan ölçüm yapildi. Kiloyu eksik boyu fazla yazma vs asla olmadi . Ne ise onu yazdi personel.
    Fotoğrafa gerek yok . Subede ve hastsnede webcam ile hallediyorlar


    Gittim heyete biraktim evraklari . Ertesi gun kararı alirsin dediler .



    Aldim . Askerlik sb goturdum . Komutan damga imza vs yaparken Espri yapip kiloya takilmaya calisti , tebessüm ettim .



    Bitti ...

    anlayacaginiz oradan oraya olmadi koş şuraya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMETK1980

    quote:

    Orijinalden alıntı: qwerty0909


    quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMETK1980

    kolay gelsin arkadaşlar;

    ben boyum: 1.97
    kilom ise: 147-148 arası gidip geliyor, 10-15 dk yürüyünce tıkanıyorum yada çok merdiven çıkınca ama dışardan bakınca (göbekliyim) çok abartı görünmüyorum:

    Yaşım 31 yüksek lisans mezunuyum (doktora yapıyorum fakat dondurdum)

    1-dış görünüşmü önemlidir yoksa boy kilo oranımı ?
    2-muayene seçenekleri neler olabilir?
    3- ilk seferde muamı alırım ertelememi?


    tsk saglik yonetmeligi diye aratin cizelge var her cm boy icin kilo ust siniri. ust siniri 30 dan fazla asarsaniz muafiyet soz konusu olur.

    1.97 noya : 124 kg görünüyor benim 148 limitten 24 kg fazlayım, toplamda boy kilo :51 kilo fark var o zaman seneye ertelenir öylemi hocam ?

    yanlis bakmissiniz.

    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html

    195 92 76

    196 93 77

    197 94 78


    198 95 79

    199 96 80

    200 97 81

    201 98 82

    202 99 83

    203 100 84

    204 101 85

    205 102 86

    206 103 87

    207 104 88

    208 105 89

    209 106 90

    210 107 91

    Madde 33 - (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.)

    A) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 30 kg. (dahil) fazlalığı.

    B) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın,Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 31-40 kg. (dahil) fazlalığı.

    NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık istirahatsiz rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az 1 yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.

    C) 33. Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.

    D) 1. Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg.(dahil) veya daha fazla olan şişmanlıklar.

    NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.

    Madde 34 - A) (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.) 1. Bir bölgede lokalize lenf nodülleri büyüklüğünün tedavi sonucu geriye kalmış sekelleri (Lenfomalar ve Tbc. lenf nodülleri hariç).

    B) (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.) 1. Bir veya birden fazla bölgede lokalize, biyopsi ile kesin olarak saptanmış tüberküloz lenfadenit.

    C) 34. Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.

    D) 1. (Değişik : 4/5/1993 - 93/4398 K.) Bir ya da daha çok bölgede her türlü tedaviye direnen iltihaplı lenf nodülü hastalıkları (komplikasyonlu Tbc.dahil).




    yani üst limit 124 değil 94.

    Sizin fark ise 148-94 = 54

    yani ilk muayenede D bile verilebilir.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwerty0909

    quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMETK1980

    quote:

    Orijinalden alıntı: qwerty0909


    quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMETK1980

    kolay gelsin arkadaşlar;

    ben boyum: 1.97
    kilom ise: 147-148 arası gidip geliyor, 10-15 dk yürüyünce tıkanıyorum yada çok merdiven çıkınca ama dışardan bakınca (göbekliyim) çok abartı görünmüyorum:

    Yaşım 31 yüksek lisans mezunuyum (doktora yapıyorum fakat dondurdum)

    1-dış görünüşmü önemlidir yoksa boy kilo oranımı ?
    2-muayene seçenekleri neler olabilir?
    3- ilk seferde muamı alırım ertelememi?


    tsk saglik yonetmeligi diye aratin cizelge var her cm boy icin kilo ust siniri. ust siniri 30 dan fazla asarsaniz muafiyet soz konusu olur.

    1.97 noya : 124 kg görünüyor benim 148 limitten 24 kg fazlayım, toplamda boy kilo :51 kilo fark var o zaman seneye ertelenir öylemi hocam ?

    yanlis bakmissiniz.

    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html

    195 92 76

    196 93 77

    197 94 78


    198 95 79

    199 96 80

    200 97 81

    201 98 82

    202 99 83

    203 100 84

    204 101 85

    205 102 86

    206 103 87

    207 104 88

    208 105 89

    209 106 90

    210 107 91

    Madde 33 - (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.)

    A) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 30 kg. (dahil) fazlalığı.

    B) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın,Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 31-40 kg. (dahil) fazlalığı.

    NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık istirahatsiz rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az 1 yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.

    C) 33. Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.

    D) 1. Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg.(dahil) veya daha fazla olan şişmanlıklar.

    NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.

    Madde 34 - A) (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.) 1. Bir bölgede lokalize lenf nodülleri büyüklüğünün tedavi sonucu geriye kalmış sekelleri (Lenfomalar ve Tbc. lenf nodülleri hariç).

    B) (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.) 1. Bir veya birden fazla bölgede lokalize, biyopsi ile kesin olarak saptanmış tüberküloz lenfadenit.

    C) 34. Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.

    D) 1. (Değişik : 4/5/1993 - 93/4398 K.) Bir ya da daha çok bölgede her türlü tedaviye direnen iltihaplı lenf nodülü hastalıkları (komplikasyonlu Tbc.dahil).




    yani üst limit 124 değil 94.

    Sizin fark ise 148-94 = 54

    yani ilk muayenede D bile verilebilir.


    Üst limit 94 değildir hocam +30 fazlasıdır. +30 dan sonrası elverişsiz sayılır.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: qwerty0909

    quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMETK1980

    quote:

    Orijinalden alıntı: qwerty0909


    quote:

    Orijinalden alıntı: MEHMETK1980

    kolay gelsin arkadaşlar;

    ben boyum: 1.97
    kilom ise: 147-148 arası gidip geliyor, 10-15 dk yürüyünce tıkanıyorum yada çok merdiven çıkınca ama dışardan bakınca (göbekliyim) çok abartı görünmüyorum:

    Yaşım 31 yüksek lisans mezunuyum (doktora yapıyorum fakat dondurdum)

    1-dış görünüşmü önemlidir yoksa boy kilo oranımı ?
    2-muayene seçenekleri neler olabilir?
    3- ilk seferde muamı alırım ertelememi?


    tsk saglik yonetmeligi diye aratin cizelge var her cm boy icin kilo ust siniri. ust siniri 30 dan fazla asarsaniz muafiyet soz konusu olur.

    1.97 noya : 124 kg görünüyor benim 148 limitten 24 kg fazlayım, toplamda boy kilo :51 kilo fark var o zaman seneye ertelenir öylemi hocam ?

    yanlis bakmissiniz.

    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html

    195 92 76

    196 93 77

    197 94 78


    198 95 79

    199 96 80

    200 97 81

    201 98 82

    202 99 83

    203 100 84

    204 101 85

    205 102 86

    206 103 87

    207 104 88

    208 105 89

    209 106 90

    210 107 91

    Madde 33 - (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.)

    A) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 30 kg. (dahil) fazlalığı.

    B) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın,Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 31-40 kg. (dahil) fazlalığı.

    NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık istirahatsiz rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az 1 yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.

    C) 33. Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.

    D) 1. Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg.(dahil) veya daha fazla olan şişmanlıklar.

    NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.

    Madde 34 - A) (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.) 1. Bir bölgede lokalize lenf nodülleri büyüklüğünün tedavi sonucu geriye kalmış sekelleri (Lenfomalar ve Tbc. lenf nodülleri hariç).

    B) (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.) 1. Bir veya birden fazla bölgede lokalize, biyopsi ile kesin olarak saptanmış tüberküloz lenfadenit.

    C) 34. Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.

    D) 1. (Değişik : 4/5/1993 - 93/4398 K.) Bir ya da daha çok bölgede her türlü tedaviye direnen iltihaplı lenf nodülü hastalıkları (komplikasyonlu Tbc.dahil).




    yani üst limit 124 değil 94.

    Sizin fark ise 148-94 = 54

    yani ilk muayenede D bile verilebilir.


    D verilebilir demişşin hocamda D de ne oluyor yukarda onu açıklayan birşey göremedimde? yardımcı olursanız sevinirim?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

    Ben işin latife kısmındaydım...

    Burada bu dertten üzülen çok insan vardı çok yazıldı o yüzden diyorum...

    ***

    Peki genel hava değişimi askerlik süresinden düşmüyor mu? Hava değişimi alan birisi o istirahat süresini askerliğin sonuna ekleyip devam mı ediyor askerliğine?

    Asteğmen olarak askerliğimi yaptığım birliğimde spor yapamamamdan dolayı komutanın da baskısıyla askeri hastaneye rapor almaya gittim... Şikayet olarak kilomu belirttim...

    Ölçtüler , tarttılar ; 182 cm boy , 126 kg ağırlık...Sen bu kiloyla askerlik yapamazsın dediler...Kurula çıkardılar ve 3 ay SMK istirahat verdiler (sonradan muayene kontrol) ...3 ay eve dönüp kilo verip uygun kiloyla geri dönüp askerliğime devam edecekmişim...Yalnız birkaç sorun var...

    Kuruldaki yarbaylar dahil kimse bunun askerliğimden sayılıp sayılmayacağını bilmiyor...

    Eğer 3 ay sonunda kiloyu verememiş olursam 2. bir 3 ay daha istirahat verileceğini söylüyorlar ama onun da askerlikten sayılıp sayılmayacağını bilmiyorlar...

    Kurula 6 ayımın dolmasına 3 gün kala girdim...Bir rivayete göre bu yüzden 3 aydan fazla hava değişimi alamıyorum...Başka bir rivayete göre ise hali hazırda aldığım hava değişimi de bu nedenle askerliğimden sayılmıyor...Karar verildi geliyorum tamam ama bir sürü soru oluştu kafamda...

    ALINTIDIR:http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=129511




  • quote:

    Orijinalden alıntı: rhetorical

    quote:

    Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras

    Ben işin latife kısmındaydım...

    Burada bu dertten üzülen çok insan vardı çok yazıldı o yüzden diyorum...

    ***

    Peki genel hava değişimi askerlik süresinden düşmüyor mu? Hava değişimi alan birisi o istirahat süresini askerliğin sonuna ekleyip devam mı ediyor askerliğine?

    Asteğmen olarak askerliğimi yaptığım birliğimde spor yapamamamdan dolayı komutanın da baskısıyla askeri hastaneye rapor almaya gittim... Şikayet olarak kilomu belirttim...

    Ölçtüler , tarttılar ; 182 cm boy , 126 kg ağırlık...Sen bu kiloyla askerlik yapamazsın dediler...Kurula çıkardılar ve 3 ay SMK istirahat verdiler (sonradan muayene kontrol) ...3 ay eve dönüp kilo verip uygun kiloyla geri dönüp askerliğime devam edecekmişim...Yalnız birkaç sorun var...

    Kuruldaki yarbaylar dahil kimse bunun askerliğimden sayılıp sayılmayacağını bilmiyor...

    Eğer 3 ay sonunda kiloyu verememiş olursam 2. bir 3 ay daha istirahat verileceğini söylüyorlar ama onun da askerlikten sayılıp sayılmayacağını bilmiyorlar...

    Kurula 6 ayımın dolmasına 3 gün kala girdim...Bir rivayete göre bu yüzden 3 aydan fazla hava değişimi alamıyorum...Başka bir rivayete göre ise hali hazırda aldığım hava değişimi de bu nedenle askerliğimden sayılmıyor...Karar verildi geliyorum tamam ama bir sürü soru oluştu kafamda...

    ALINTIDIR:http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=129511


    182 cm boy ve 126 kg ile hemde asteğmen nasıl aldılar imkansız gibi.. hava değişimi normal hocam eğer hava değişimi sonrası kilon düşerse askerliğe devam edersin 3 ayda askerlikten düşer. kilo veremezsen gatadaki muayenelerden sonra askerlikten muaf edilirsin.




  • merhabalar yonetmelikte durum degismismi?

    175 boy icin 72 gosteriyodu
    ama bu linke bakmanizi tavsiye ederim http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html
    google a askerlik kilo yazinca cikiyor

    yeni artik degistimi? 175 boya 72 kg den hesaplanmiyormu artik

    nolur arkadaslar bana yardim edin

    Allahim ne karisik isler

    4 gundur oynattim oynaticam

    yatiyorum kalkiyorum boy kilo cismimden utandim

    saygilar lutfen el atin
  • quote:

    Orijinalden alıntı: herkulmen

    merhabalar yonetmelikte durum degismismi?

    175 boy icin 72 gosteriyodu
    ama bu linke bakmanizi tavsiye ederim http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html
    google a askerlik kilo yazinca cikiyor

    yeni artik degistimi? 175 boya 72 kg den hesaplanmiyormu artik

    nolur arkadaslar bana yardim edin

    Allahim ne karisik isler

    4 gundur oynattim oynaticam

    yatiyorum kalkiyorum boy kilo cismimden utandim

    saygilar lutfen el atin




    Dostum muayeneye gittiğinde sana boy/kilo orantısızlığın dan bir yıl erteleme verirler. Bir yıl sonra tekrar muayeneye gidersin yine orantısız olursa yine erteleme verirler. Ne zaman kilon istenilen düzeye düşerse o zaman askere alırlar. Fakat 4 5 kere erteleme alanlar var ve sonra da tamamen muafiyet alanlar var. Bu kadar kafana takma. Eğer bu bilgiler kafanı rahatlatmadı ise herhangi bir askerlik şubesine git detaylı bir bilgi al. Ayrıca yönetmelikte durum falan değişmedi diye biliyorum öyle bir şey yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: herkulmen

    merhabalar yonetmelikte durum degismismi?

    175 boy icin 72 gosteriyodu
    ama bu linke bakmanizi tavsiye ederim http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html
    google a askerlik kilo yazinca cikiyor

    yeni artik degistimi? 175 boya 72 kg den hesaplanmiyormu artik

    nolur arkadaslar bana yardim edin

    Allahim ne karisik isler

    4 gundur oynattim oynaticam

    yatiyorum kalkiyorum boy kilo cismimden utandim

    saygilar lutfen el atin




    ben 190cm e 125kg. ilk muayenede doktor kilom boyum ölçmeden hastaneye sevk etti. hastanedeki doktor baktı kilom pek göstermediği için direk askere aldı doktor komando olamaz askerliğe elverişlidir dedi. biraz göbek vardı bende eğer itiraz etsem de bi kaç muayenden sonra heyet karsısına cıkardım ve hiç bir sağlık sorunu ve obezite olmadığı için heyette aynı cevabı verirdi. sarı zarfımı aldım ayın 2sinde sınava gireceğim. bakalm ne olacak.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dreaman

    quote:

    Orijinalden alıntı: herkulmen

    merhabalar yonetmelikte durum degismismi?

    175 boy icin 72 gosteriyodu
    ama bu linke bakmanizi tavsiye ederim http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html
    google a askerlik kilo yazinca cikiyor

    yeni artik degistimi? 175 boya 72 kg den hesaplanmiyormu artik

    nolur arkadaslar bana yardim edin

    Allahim ne karisik isler

    4 gundur oynattim oynaticam

    yatiyorum kalkiyorum boy kilo cismimden utandim

    saygilar lutfen el atin




    ben 190cm e 125kg. ilk muayenede doktor kilom boyum ölçmeden hastaneye sevk etti. hastanedeki doktor baktı kilom pek göstermediği için direk askere aldı doktor komando olamaz askerliğe elverişlidir dedi. biraz göbek vardı bende eğer itiraz etsem de bi kaç muayenden sonra heyet karsısına cıkardım ve hiç bir sağlık sorunu ve obezite olmadığı için heyette aynı cevabı verirdi. sarı zarfımı aldım ayın 2sinde sınava gireceğim. bakalm ne olacak.

    Peki böyle bir durumda doktoru şikayet etme gibi bir hakkımız var mı? boy ile kilo arasında 30 üstü olup elverişli raporu verdiği zaman?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: herkulmen

    herkeze merhaba arkadaşlar

    çok kısa küçük bir sorum olucaktı bilen siz değerli arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim

    benim 31 ekim 2012 de tecilim bitiyor,ancak kilo muayenesi olmak istiyorum

    şimdi kilo muayenesi olmak için bir ay öncedenmi gitmem gerekiyor askerlik şubesine beni muayene edin diye,
    yani 31 eylül 2012 de ? yoksa tecilimin bitmesine 3-5 gün kala mı?

    arkadaşımız yukarıdaki yazısında parantez içinde böyle bir olay belirttiği için soruyorum(demişki sağlık ve kilo olaylarında bir ay önceden muayene ye gidiliyor)normalde kilo muayenesi olmayı istemek için,askerlik şubesine,tecilim 31 ekimde bitiyor,bende 25 ekimde giderim diye düşünüyodum yani 5 gün önce...yoksa 1 ay önce mi gidicem..?

    daha önce gitmiş ve bilen dostlarım cevaplarsa çok mutlu olurum...

    saygılar





    Tecilin bittikten sonra gitmen gerek. Askere sevkinden 1 ay önce. Mesela benim tecilim 12 Şubatta bitmişti. Askere gidiş tarihim Nisan ayıydı. Ben Mart ayında gitmiştim. Eğer üniversite mezunuysan Aralık celbine tabisin. Kasım ayında gitmen gerekir. Eğer üniversite mezunu değilsen, er olarak gideceksen celp dönemleri aşağıdaki linkte var. Senin celp döneminden 1 ay önce askerlik kararı aldırmadan önce şubeye gitmen gerekir. Şubeye gidince de ben askeri hastaneye sevkimi istiyorum demen gerekir.

    http://www.tahribat.com/Forum-92-Lilerin-2012-Celp-Donemleri-143426/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: katlmk33

    quote:

    Orijinalden alıntı: herkulmen

    herkeze merhaba arkadaşlar

    çok kısa küçük bir sorum olucaktı bilen siz değerli arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim

    benim 31 ekim 2012 de tecilim bitiyor,ancak kilo muayenesi olmak istiyorum

    şimdi kilo muayenesi olmak için bir ay öncedenmi gitmem gerekiyor askerlik şubesine beni muayene edin diye,
    yani 31 eylül 2012 de ? yoksa tecilimin bitmesine 3-5 gün kala mı?

    arkadaşımız yukarıdaki yazısında parantez içinde böyle bir olay belirttiği için soruyorum(demişki sağlık ve kilo olaylarında bir ay önceden muayene ye gidiliyor)normalde kilo muayenesi olmayı istemek için,askerlik şubesine,tecilim 31 ekimde bitiyor,bende 25 ekimde giderim diye düşünüyodum yani 5 gün önce...yoksa 1 ay önce mi gidicem..?

    daha önce gitmiş ve bilen dostlarım cevaplarsa çok mutlu olurum...

    saygılar





    Tecilin bittikten sonra gitmen gerek. Askere sevkinden 1 ay önce. Mesela benim tecilim 12 Şubatta bitmişti. Askere gidiş tarihim Nisan ayıydı. Ben Mart ayında gitmiştim. Eğer üniversite mezunuysan Aralık celbine tabisin. Kasım ayında gitmen gerekir. Eğer üniversite mezunu değilsen, er olarak gideceksen celp dönemleri aşağıdaki linkte var. Senin celp döneminden 1 ay önce askerlik kararı aldırmadan önce şubeye gitmen gerekir. Şubeye gidince de ben askeri hastaneye sevkimi istiyorum demen gerekir.

    http://www.tahribat.com/Forum-92-Lilerin-2012-Celp-Donemleri-143426/

    emek verip cevap yazdıgın için çok teseşekkürler,

    31 ekim 2012 de bitiyor mesela 25 ekim 2012 de yani tecilim bitmeden 5 gün önce askerik şubesine gitsem muayene edin diye bana 31 ekime daha beş gün var,yani beş günlük tecilin daha var,5 gün sonra mı gel derler,yoksa,tamam 5 gün var ama önemli degil biz yinede hastaneye sevk edelimmi derler...?

    saygılar




  • quote:

    Orijinalden alıntı: herkulmen

    quote:

    Orijinalden alıntı: katlmk33

    quote:

    Orijinalden alıntı: herkulmen

    herkeze merhaba arkadaşlar

    çok kısa küçük bir sorum olucaktı bilen siz değerli arkadaşlar cevap verirse çok sevinirim

    benim 31 ekim 2012 de tecilim bitiyor,ancak kilo muayenesi olmak istiyorum

    şimdi kilo muayenesi olmak için bir ay öncedenmi gitmem gerekiyor askerlik şubesine beni muayene edin diye,
    yani 31 eylül 2012 de ? yoksa tecilimin bitmesine 3-5 gün kala mı?

    arkadaşımız yukarıdaki yazısında parantez içinde böyle bir olay belirttiği için soruyorum(demişki sağlık ve kilo olaylarında bir ay önceden muayene ye gidiliyor)normalde kilo muayenesi olmayı istemek için,askerlik şubesine,tecilim 31 ekimde bitiyor,bende 25 ekimde giderim diye düşünüyodum yani 5 gün önce...yoksa 1 ay önce mi gidicem..?

    daha önce gitmiş ve bilen dostlarım cevaplarsa çok mutlu olurum...

    saygılar





    Tecilin bittikten sonra gitmen gerek. Askere sevkinden 1 ay önce. Mesela benim tecilim 12 Şubatta bitmişti. Askere gidiş tarihim Nisan ayıydı. Ben Mart ayında gitmiştim. Eğer üniversite mezunuysan Aralık celbine tabisin. Kasım ayında gitmen gerekir. Eğer üniversite mezunu değilsen, er olarak gideceksen celp dönemleri aşağıdaki linkte var. Senin celp döneminden 1 ay önce askerlik kararı aldırmadan önce şubeye gitmen gerekir. Şubeye gidince de ben askeri hastaneye sevkimi istiyorum demen gerekir.

    http://www.tahribat.com/Forum-92-Lilerin-2012-Celp-Donemleri-143426/

    emek verip cevap yazdıgın için çok teseşekkürler,

    31 ekim 2012 de bitiyor mesela 25 ekim 2012 de yani tecilim bitmeden 5 gün önce askerik şubesine gitsem muayene edin diye bana 31 ekime daha beş gün var,yani beş günlük tecilin daha var,5 gün sonra mı gel derler,yoksa,tamam 5 gün var ama önemli degil biz yinede hastaneye sevk edelimmi derler...?

    saygılar

    Benim bildiğim tecilin bittikten sonra gitmelisin. Senin yapacağın tek şey var. Şubene git ya da telefon et. Celp dönemini ve askeri hastaneye son gidiş tarihini öğren. En net bilgiyi onlar verir. Hastaneye gidişle ilgili başka soruların olursa bildiğim kadarıyla cevaplarım.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ncang05

    katlmk33
    Hocam, ben şubeyi aradığımda şöyle bir cevap aldım: "şimdiye kadar naptın seni hastaneye sevkedemeyiz, sınava gitmek üzere sevk işlemlerini yaparız evraklarını al gel. Birliğinde kilona bakarlar". Ben yinede yarın yüzyüze görüşeceğim ısrarcı olursam belki bi ihtimal. Ama olmazsa hastaneye sevk etmezlerse de rapor almayı düşünüyorum. Bu rapor konusunda da bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim. yani nereden ve ne raporu alınır hangi tarihler için. Askere gitmek şu an için en son ihtimal. Ama farklı yol gesterecek varsa dikkate alırım.

    Bir sitede sınav günlerinde 1-2-3 Nisan da rapor alınca diğer sevke kaldığınızı duymuştum. Rapor aldıktan sonra bakaya durumuna düşmüş olursunuz. Sonra şubede ve savcılıkta ifade verdikten sonra genelde savcı takipsizlik kararı veriyor. Ağustos ayına kadar da temmuz ayında kilodan muayene olabilirsiniz. Yalnız bu 1-2-3 Nisan dan tam emin değilim. Yine bakmak lazım.


    Raporu oturduğunuz mahalledeki sağlık ocağındaki aile hekiminizden alabilirsiniz.

    Üniversite mezunu olduğunu farz ederek 1-2-3 Nisan'da raporlu olursan yeni düzenlemeye göre askerliğin ağustos celbine kalabilir. Sanırım raporu alıp, 4 Nisanda şubeye gitmelisin.

    Aşağıdaki linkte 1-2-3 Nisanda rapor alırsan yeterli olur diye bir bilgi var.

    http://forum.donanimhaber.com/m_58495381/tm.htm




  • http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html

    gönderdiğim sayfanın aşağısında boy kilo oranları var, sizin ki uymuyor, büyük ihtimal 1 sene ertelenir. 172 boya 56 - 76 kilo arası olması gerekir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bj -- 14 Nisan 2012; 23:28:24 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bj

    http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20176.html

    gönderdiğim sayfanın aşağısında boy kilo oranları var, sizin ki uymuyor, büyük ihtimal 1 sene ertelenir. 172 boya 56 - 76 kilo arası olması gerekir.

    Cevap için teşekkürler, acaba daha önce benim durumumda olup bilgi verebilecek varmı ?
  • 2. (değişik: 93/4398 - 4.5.1993) konjetinal ya da kronik besleme yetersizliğine bağlı beden gelişmesinin ileri derecede geriliği, boya göre ağırlığın, boya göre standart ağırlık çizelgesinde gösterilen alt sınırdan 21 kg. ve daha fazla eksiklik.
    not: 2 nci ve 3 üncü fıkralar en az bir defa ertesi yıla bırakma ya da bir yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
    3. 20 yaşını bitirdiği halde boy'un 150 (dahil) cm.den kısalığı.
    boya göre standart ağirlik çizelgesi
    boy ağırlık ağırlık
    ayakkabısız üst sınır alt sınır
    cm. kg. kg.

    150 55 43
    151 56
    152 56 45
    153 57 45
    154 57 46
    155 58 46
    156 59 47
    157 60 48
    158 61 48
    159 61 49
    160 61 50
    161 62 50
    162 63 51
    163 64 51
    164 64 52
    165 65 53
    166 66 53
    167 67 54
    168 68 54
    169 68 55
    170 69 55
    171 70 57
    172 71 58
    173 71 58
    174 72 58
    175 72 59
    176 73 60
    177 75 61
    178 75 61
    179 76 62
    180 77 63
    181 78 64
    182 79 65
    183 80 66
    184 81 66
    185 82 67
    186 83 68
    187 84 69
    188 85 69
    189 86 70
    190 87 71
    191 88 72
    192 89 73
    193 90 74
    194 91 75
    195 92 76
    196 93 77
    197 94 78
    198 95 79
    199 96 80
    200 97 81
    201 98 82
    202 99 83
    203 100 84
    204 101 85
    205 102 86
    206 103 87
    207 104 88
    208 105 89
    209 106 90
    210 107 91

    madde 33 - (değişik: 97/9106 - 30.1.1997) a) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, boya göre standart ağırlık çizelgesindeki üst sınırdan 30 kg. (dahil) fazlalığı.
    b) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, boya göre standartağırlık çizelgesindeki üst sınırdan 31-40 kg. (dahil) fazlalığı.
    not: bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık istirahatsiz rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az 1 yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
    c) 33 üncü maddenin a, b ve d dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
    d) 1. boya göre standart ağırlık çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg. (dahil) veya daha fazla olan şişmanlıklar.
    not: bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.

    2) Askerliğe elverişli olmayanlar: Hastalık ve arızaları, Hastalık ve Arıza-
    lar Listesinin B ve D dilimlerine girenlerdir.

    Kaynak:http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/210403-askerlik-yapamaz-kriterleri-nelerdir-2.html#ixzz1u2UWsd6y




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dostking

    quote:

    Orijinalden alıntı: samet6630

    arkadaşlar ben bugün sağlık ocağına gittim . ordaki aile hekimi bana benim 118 kilo olmam gerektiğini söyledi sınır bu dedi. doğrumu sizce ben burdaki tabloyu inceledim . 84 üst sınır yazıyor, hangisi doğru .

    +41 dilimine girmeniz için 118 kilo olmanız lazım doğru yani barışta ve savaşta askerlik yapamaz +30 dilimi içinde 108 olmanız lazım mevcut durumda 1 sene erteleme alıcaksınız

    peki aşağıdaki sitede 180 boya üst sınır 77 yazıyor . burdaki listede ise 84 hangisi doğru . sitenin linki

    http://www.hukuki.net/topic.asp?TOPIC_ID=14154




  • Arkadaşlar yaptımamış olanlar benim konumu okusun yoklama tarihi değişti tekrar önümüzdeki senenin başında askeri şubeye gidersiniz raporu versenizde yoklama ıçın, ben aldım raporu 1 sene tecil oalcak diye bu yılın sonudna tekrar gödnericekler askeri hastahaneye vs. aynı işlemler tekrar yapılacak.

    http://forum.donanimhaber.com/m_62855356/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GENERAL006 -- 6 Temmuz 2012; 1:08:34 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.