RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Motorlu Araçlar Dünyası >> Modellere Özel Forumlar >> Megane
Backstreet => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (8.8.2011 14:08:24)
Merhaba Arkadaşlar,konumuz dışı ama bir şey sormak istiyorum..

Sıfır alınan bir araç hatalı ise,direksiyonun da sorun var mesela,(olduğundan çok ağır bir direksiyon) özel olarak bilirkişi ya da eksper raporunu nereden alabilirim bileniniz var mı? Mahkeme açılacağı için soruyorum...Bu araç benim Megane değil tabi ki Dayımın aldığı bir araç Audi Marka..Tüv'e sordum; Öyle kusurludur diye bir rapor veremeyiz diyor özel olarak..Sadece araç muaneye girer varsa kusuru yazılır diyor ki ben güvenip Muaneye sokmam aracı; ya kusuru yok derse? ( ki kusurlu araç )

Bu hatalıdır,kusurludur diye raporları kime nereye başvurup alabilirim?

T1973 => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (8.8.2011 15:18:10)
quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

Sıfır alınan bir araç hatalı ise,direksiyonun da sorun var mesela,(olduğundan çok ağır bir direksiyon) özel olarak bilirkişi ya da eksper raporunu nereden alabilirim bileniniz var mı? Mahkeme açılacağı için soruyorum...Bu araç benim Megane değil tabi ki Dayımın aldığı bir araç Audi Marka..Tüv'e sordum; Öyle kusurludur diye bir rapor veremeyiz diyor özel olarak..Sadece araç muaneye girer varsa kusuru yazılır diyor ki ben güvenip Muaneye sokmam aracı; ya kusuru yok derse? ( ki kusurlu araç )

Emin olmamakla birlikte dava açılırsa mahkeme zaten bilirkişi tayin edip tespit yaptırır diye düşünüyorum. Yada notere tespit yaptırıp tutanak tutturmakta mümkün olabilir, aynı model kusursuz bir araç ile kusurlu bir aracı deneyip aradaki farkı tutanak olarak yazabilirler, yakınınızda bir noter var ise danışın derim. Aynı şekilde avukata da danışılabilir.

HOUSTON16 => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (8.8.2011 16:29:49)
quote:

Orijinalden alıntı: Backstreet

komsum 6 ay once passat almıstı 100 km gıtmeden motor gıttı (ılk gun). aynı gun ıcerısınde normal olarak aldıgımız butun urunlerde gerı ıade gunu vardır.(dogus otodan alındı )adamlar yenı motor getırtelım takalım deyınce ıpler koptu, adamlar kusuru kabul edıyorlar ma aracı degıstırmıyorlar.bızımkılerr de mahkeemeye verdıler hala devam edıyor

Backstreet => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (8.8.2011 19:15:28)
Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim...

Bugün bayağı bir araştırdım..İ.T.Ü Maslak ayazağın da Bu tip raporları alabiliyormuşuz...Direksiyon testinden motor testerine kadar..Özel labarotuarlar da mühendisler tarafından yapılan test sonucu verilen raporlar..Öncelikle bir rapor alalım diyoruz...Mahkeme İ.T.Ü raporlarına da güven duyuyormuş...

Randevu alacağız bakalım fiyat olarak ne kadar olacak onları konuşacağız ...Yarın orasıyla iletişime geçeceğim..

Mahkeme açtıktan sonra mahkeme bilirkişi sağlar dediğiniz gibi avukatlarımızla görüştük ama İ.T.Ü bu konu da itibarları olduğu için biz önceden alalım raporu dedik...Mahkeme gider Marmara üniversitesi ya da başka bir üniversiteye gönderir vs..Biz işi sağlama alalım diyoruz..Bakalım Hayırlısı...

Tekrar teşekkür ederim...

gemsaz => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (8.8.2011 19:25:17)
@backstreet

Bu konu Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin Korunması ve Piyasa Gözetimi Genel Müdürlüğünün ilgili olduğu mevzuatın kapsamındadır. Eğer Ankara'daysanız önceden randevu alıp bizzat gelip görüşerek gerekli bilgiyi anılan Genel Müdürlük'ten alabilirsiniz.. 4077 saylı Kanunu incelerseniz sorunuzun cevabını orada da bulabilirsiniz..

İl merkezindeyseniz bulunduğunuz ilin eski adıyla Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü Tüketici Danışma Merkezinden de bilgi alabileceğinizi zannediyorum.. Bildiğim kadarıyla sorununun tüketicinin korunması mevzuatı kapsamında çözümlenmesi lazım...

Genel hükümlere göre dava yoluna giderseniz, Mahkemeye başvurup masrafını yatırarak bilirkişi tespiti yaptırabilir, bilahare, Mahkemenin tayin ettiği bilirkişinin raporuna dayanarak önce ihtar, ihtardan sonuç alamadığınız takdirde de dava yoluna gidebilirsiniz..

Şunu da hatırlatayım, aracı teslim aldığınız tarihten itibaren bir ay içinde aracın kusurlu olduğu ortaya çıkar ve bu süre zarfında bunu karşı tarafa bildirirseniz; 4077 sayılı Kanuna göre aracın yenisiyle değiştirilmesini veya yaptığınız ödemenin iadesini isteme gibi haklarınız olabilir..

gemsaz => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (8.8.2011 19:29:31)
@backstreet

Genel hükümlere göre dava açma yoluna giderseniz bu iş çok uzayabilir.. Tüketici mahkemeleri yoluyla çözüm aramanızı tavsiye edrim..

gemsaz => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (8.8.2011 19:37:10)
@qismah

Eğer, çok performanslı kullanmaya düşkün değilseniz ve 130-140'ın üstüne de pek çıkmıyorsanız, konfor paketli 85 bg (200 tork) işinizi görür...

Bende 80 bg konfor paketli megan 2 vardı. Performansından da konforundan da çok memnundum.. Satılığa çıkardığım gün öğlen olduğunda araç satılmıştı...

Bu arada şunu ekleyeyim, dizeller 20000 km den sonra gerçek gücünü ve tasarruf kabiliyetini gösteriyor..

fxmaster => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (8.8.2011 22:04:24)
Merhaba. 85 hp lik araç 150 ye kadar çok rahat çıkıyor klima açık iken. Bir senedir kullanıyorum ben. 105 liği de test etmiştim almadan önce. Ben tercihimi konfor paketten yana kullandım çünkü donanım özellikle otomatik klima olmazsa olmaz idi. Tabi daha güçlü aracım olmasını isterim.105 olsaydı onun da daha güçlüsünü isterdim. Ama olanaklar çerçevesinde yakıt konfor fiyat gibi kriterler düşünüldüğünde o zaman için bana uyan buydu.Ben her ikisini de test etmenizi donanımı da incelemenizi öneririm.

Backstreet => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (8.8.2011 22:22:17)
Sayin gemsaz

Oncelikle cevabiniz icin tesekkur ederim...

Yol gostermis oldugunuz konu uzerinden calismalara baslayacagim..ilginize tekrar tesekkur ederim..Saygilar....

coolbreeze => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (8.8.2011 22:56:25)
arkadaşlar iyi akşamlar size son 2 gündür araçtan aldığım hata uyarıları ilk önce yokuş kalkış desteğini kontrol ettiriniz hemen ardından ESP yi kontrol ettiriniz yazdı 2 dk içinde kayboldu. umursamadım. bugün edirneden istanbula geldim beşiktaşta yıldız yokuşunda sürekli dur kalk şeklinde yokuş sonuna doğru vites kutusu harareti yazdı korktum ama biraz daha devam edince düzeldi. sizce napmam lazım? servise göstersem mi?

T1973 => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (9.8.2011 00:55:33)
quote:

Orijinalden alıntı: coolbreeze

arkadaşlar iyi akşamlar size son 2 gündür araçtan aldığım hata uyarıları ilk önce yokuş kalkış desteğini kontrol ettiriniz hemen ardından ESP yi kontrol ettiriniz yazdı 2 dk içinde kayboldu. umursamadım. bugün edirneden istanbula geldim beşiktaşta yıldız yokuşunda sürekli dur kalk şeklinde yokuş sonuna doğru vites kutusu harareti yazdı korktum ama biraz daha devam edince düzeldi. sizce napmam lazım? servise göstersem mi?

Mutlaka gösterin. Arac hafızaya arıza kaydı oluşturduysa gerekli tüm işlemleri yapıyorlar. Yol bilgisayarından mesaj olup olmadığını siz de görebilirsiniz ancak çok büyük ihtimalle kayıt oluşturmamıştır. Serviste bir test sürüşü yaparlar araçta bir sorun yok tekrar olursa o anda kenara çekip bizi arayın gelip bakalım derler ve gönderirler.. Bu şekilde olursa canınızı sıkmayın muhtemelen ciddi bir sorun yoktur ve o anlık bir şeydir.

qismah => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (9.8.2011 01:30:50)
cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. bugün beyaz megane 3 105 beygir konfor paketli expression almış bulunmaktayım. aslında 85 beygirlik düşünüyordum ama konfor paketlisi olmadığı için 105lik aldık. aracı görmeye gittiğimde dijital kadran vardı. araç ithal mi neden dijital kadran var dediğimde hayır yerli ama benim de bilgim yok, dikkatimi çekti soracağım dedi satıştaki arkadaş. hayırlı olur inşallah. birkaç sorum olacak. otomatik far nasıl acaba? arabanın kilidini açtığımızda hava karanlıksa otomatik açılıyor mu? anahtarı sokmamız falan mı gerek? biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.

rammo => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (9.8.2011 03:33:40)
Arkadaşlar cevaplarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var ,başıma şöyle birşey geldi, malesef bizim alçak komşu aracın üzerine kemirdiği şeftalinin kabuklarını atmış ,yaklaşık 2 gün hiç çalıştırmadım aracımı ihtiyac olmadığı için, (Şunuda söylemek isterim aracım kapalı garajda değil ancak park ettiğim yerin konumu itibari ile araca ucundan bile güneş deymiyor,öyle güneş yakmıştır demekte söz konusu değil.)tabi iki gün sonra bir yere gitmek için araca binecektimki fark ettim kabukları neyse yıkamaya gittim silerken çıkartırım deim çıkmadı 2-3 gün ara ile tekraradan yıkatarak denedim ancak yine olmadı en son çare olarak Sonax'a gidip boya koruma yaptırmaya gittim zaten niyetim vardı biraz öne aldım bu sebepten dolayı ancak ne varki boya korumada işe yaramadı gerçekten çok uğraştılsr zaten sonradan elamanıjn söylediği meyvenin aracın verniğini yaktığını söyledi arac boya korumadan çıktı ilk günkü gibi oldu gerçekten ancak tavanda yoksrıdan bakıldığında 5-6 yerde böyle beyaza yakın lekeler var. bende bugün servise gittim hani dedim ne yapılabilir boyanın dışında durumu anlattım oradaki boyacı ustası kuş pisliğinen dert yandı ama meyveden olabileceğini ilk kez duymuş ve görmüş keşke boya korumadan önce getirseydiniz dedi öyle görseydik dedi tamamda zaten ben onlar boya korumada çıkar diye sonax'a gittim dedim daha sonra servis müdürü ile resimleri çektiler ruhsattaki bilgileri aldılar ve rapor tuttular merkezden inceleme taleb ettiler ,herşeyi tam olarak anlatmak istediğim için lafı çok uzattım biliyorum son olarak bu durumda neler olabilir bence gelecekler bakacaklar kanımca dış etkenler diyecekler işte ondan sonra ben ne yapmalıyım tüketici mahkemelerine gitmelimiyim yani şu başıma gelen sizce normalmi yani neredeyse her aracın tavanına bakar oldum valla daha denk gelmedi tavanında böyle birşeyler olan bir arac ,bundan önceki aracımda CLİO III 'idi valla ne kuş pislikleri gördüm neler neler ama asla böyle birşey olmadı,yani bukadar hassasmıdır bu iş , son olarak sizce kusurlu mal kapsamına girebilirmi samimi düşüncelerinizi paylaşırmısınız teşekkürler saygılar

yenteli => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (9.8.2011 05:55:04)
Bende karşılaştığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum 1.6 benzinli aracımla viraja 60 - 70 km hızla girip hızımı yükseltmek için gaza yükleniyorum araç hızını yükseltmiyor yığılıp kalıyor tabiri caizse ne zaman düzlüğe giriyorum o zaman kendine gelip toparlanıyor bu problemle karşılaşan var mı aranızda uzun yola çıkacağım 2 haftaya inşlallah servise gitmeden sizlere danışmak istedim evvela.

caldexter => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (9.8.2011 08:13:16)
quote:

Orijinalden alıntı: yenteli

Bende karşılaştığım bir sorunu sizlerle paylaşmak istiyorum 1.6 benzinli aracımla viraja 60 - 70 km hızla girip hızımı yükseltmek için gaza yükleniyorum araç hızını yükseltmiyor yığılıp kalıyor tabiri caizse ne zaman düzlüğe giriyorum o zaman kendine gelip toparlanıyor bu problemle karşılaşan var mı aranızda uzun yola çıkacağım 2 haftaya inşlallah servise gitmeden sizlere danışmak istedim evvela.

Bu sırada kaçıncı vites, kaç devirdeydiniz acaba? Yokuş yukarı, özellikle 6.viteste yığılma yapıyor ama eğimsiz fazla keskin olmayan bir virajda pek sorun olmuyor.

yenteli => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (9.8.2011 08:42:28)
quote:

Orijinalden alıntı: caldexter

quote:

Orijinalden alıntı: yenteli

Bu sırada kaçıncı vites, kaç devirdeydiniz acaba? Yokuş yukarı, özellikle 6.viteste yığılma yapıyor ama eğimsiz fazla keskin olmayan bir virajda pek sorun olmuyor.

En fazla 3. vites de yüksek devirle girdiğimde kesiliyor 4. vites düşük devirle girdiğimde 2000 devirin altına düşüyor.

caldexter => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (9.8.2011 09:43:11)
4.viteste 50-60 lı hızlarda girdiğim virajlarda sorun olmuyor, 3'de hiç olmaması lazım. Hele 3'de yüksek devirde 60-70 li hızlarda hiç yığılma gibi birşey başıma gelmedi açıkcası. 90 derecelik dönüşler hariç ki o hızlarda giremezsiniz, bahsettiğiniz yığılmaların olmaması gerekir, bence bir servise danışın, nasılsa garantisi dolmadı.

yenteli => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (9.8.2011 09:50:08)
Evet normalde bunun hiçbir araçta olmaması gerekli ama çok şaşırdım bu duruma viraj ortalama 300 -500 metre sürekli dönüyorsunuz ama aynı eğimde aracın burda hiçbir zorluk yaşamaması gerekli diye düşünüyorum bu gün gideceğim.

ankay2 => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (9.8.2011 09:55:54)
quote:

Orijinalden alıntı: rammo

Arkadaşlar cevaplarınıza ve fikirlerinize ihtiyacım var ,başıma şöyle birşey geldi, malesef bizim alçak komşu aracın üzerine kemirdiği şeftalinin kabuklarını atmış ,yaklaşık 2 gün hiç çalıştırmadım aracımı ihtiyac olmadığı için, (Şunuda söylemek isterim aracım kapalı garajda değil ancak park ettiğim yerin konumu itibari ile araca ucundan bile güneş deymiyor,öyle güneş yakmıştır demekte söz konusu değil.)tabi iki gün sonra bir yere gitmek için araca binecektimki fark ettim kabukları neyse yıkamaya gittim silerken çıkartırım deim çıkmadı 2-3 gün ara ile tekraradan yıkatarak denedim ancak yine olmadı en son çare olarak Sonax'a gidip boya koruma yaptırmaya gittim zaten niyetim vardı biraz öne aldım bu sebepten dolayı ancak ne varki boya korumada işe yaramadı gerçekten çok uğraştılsr zaten sonradan elamanıjn söylediği meyvenin aracın verniğini yaktığını söyledi arac boya korumadan çıktı ilk günkü gibi oldu gerçekten ancak tavanda yoksrıdan bakıldığında 5-6 yerde böyle beyaza yakın lekeler var. bende bugün servise gittim hani dedim ne yapılabilir boyanın dışında durumu anlattım oradaki boyacı ustası kuş pisliğinen dert yandı ama meyveden olabileceğini ilk kez duymuş ve görmüş keşke boya korumadan önce getirseydiniz dedi öyle görseydik dedi tamamda zaten ben onlar boya korumada çıkar diye sonax'a gittim dedim daha sonra servis müdürü ile resimleri çektiler ruhsattaki bilgileri aldılar ve rapor tuttular merkezden inceleme taleb ettiler ,herşeyi tam olarak anlatmak istediğim için lafı çok uzattım biliyorum son olarak bu durumda neler olabilir bence gelecekler bakacaklar kanımca dış etkenler diyecekler işte ondan sonra ben ne yapmalıyım tüketici mahkemelerine gitmelimiyim yani şu başıma gelen sizce normalmi yani neredeyse her aracın tavanına bakar oldum valla daha denk gelmedi tavanında böyle birşeyler olan bir arac ,bundan önceki aracımda CLİO III 'idi valla ne kuş pislikleri gördüm neler neler ama asla böyle birşey olmadı,yani bukadar hassasmıdır bu iş , son olarak sizce kusurlu mal kapsamına girebilirmi samimi düşüncelerinizi paylaşırmısınız teşekkürler saygılar

Şeftali lekesi oldukça zor çıkan bir lekedir. (Elbiseler için tabi.) Aynı etkiyi araba kaportasında gösterip göstermediğini bilmemekle beraber böyle bir olasılıkta var. Sonuçta çoğu meyvede olduğu gibi Şeftali'de meyve asidi vardır. Mavi gibi koyu bir renkte etkili olma ihtimali doğal olarak daha yüksek...
Güneş yanığı, kuş pisliği sonucu boyada oluşan sorunların garantiye gireceğini sanmıyorum, umarım sorununuz çözülür.

Bu arada Sonax'ta bende boya koruma yaptırmayı düşünüyorum.(Garanti MTV kampanyası ile 150TL) Yeni hizmet almış birisi olarak tavsiye eder misiniz? Ne kadara ve hangi bayisinde yaptırdınız?

coyoote => RENAULT MEGANE III - [Ana Konu ve Kullananlar Kulübü] (9.8.2011 09:59:14)
quote:

Orijinalden alıntı: qismah

cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. bugün beyaz megane 3 105 beygir konfor paketli expression almış bulunmaktayım. aslında 85 beygirlik düşünüyordum ama konfor paketlisi olmadığı için 105lik aldık. aracı görmeye gittiğimde dijital kadran vardı. araç ithal mi neden dijital kadran var dediğimde hayır yerli ama benim de bilgim yok, dikkatimi çekti soracağım dedi satıştaki arkadaş. hayırlı olur inşallah. birkaç sorum olacak. otomatik far nasıl acaba? arabanın kilidini açtığımızda hava karanlıksa otomatik açılıyor mu? anahtarı sokmamız falan mı gerek? biraz bilgi verebilirseniz sevinirim.

öncelikle aracınız hayırlı olsun. otomatik far araç çalıştıktan sonra devreye giriyor. karanlıksa veya tünele girdiyseniz kısaları yakıyor kendisi.. follow me home gibi bir özellik yok aracınızda.. digital kadran değişik olmuş, umarım hoşunuza gider.

Sayfa: << < önceki 1017 1018 [1019] 1020 1021   sonraki >     >>