Şimdi Ara

CLİO SYMBOL GRUBU (730. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
27.467
Cevap
83
Favori
1.898.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 728729730731732
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

    LPG li 1.4 kullanıcıları şehir içi ve şehir dışı ne kadar yakıyorsunuz?LPG de olduğu zaman rolantide stop etme rolanti dalgalanması gibi vs.sorun yaşıyor musunuz?Hararet seviyesini yükseltiyor mu yoksa benzinli olduğu zaman ile aynı mı?



    abi merhabalar...
    ben bugün BRC MY 11 taktırdım iğne enjektörlü bunun özelliği daha hızlı şekilde lpg geçmesi...Usta 1 numara onu söyleyeyim...yanında da durdum kafama takılanı da sordum...5 saat kadar bekledim ama hem benim arabamı usta yaptı hem de gözümün önünde...peşin 1400 tl verdim...sıfır hata ile konfurigasyonu yapıldı şu an saat gibi çalışıyor...stop etme yok... ne kadar yaktığını söylemek için erken ...ustanın dediği 3 depo ya da 1000 km sonra gelin bir ayar yapalım dedi...ondan sonra söyleyebilirim... benim aracım 50 kmyi şehir içinde geçmememe rağmen 0,41 kuruş yakıyordur ömrümü yedi...41 liralık benzin sadece 100 km gidiyordu can catlasa 110... yetti canıma... belki denilebilir verilir mi o para diye... vermeyim de lazım olan aracı kapının önüne mi bırakayım...ben aldığımda ekimde 3,76 idi benzin tüp ne zaman 3.76 olur o zaman satarım gider ama o zamana kadar lpg de kullanırım...hararet seviyesi de ben bugün merzifon-çorum arası gittim geldim 135 km hararet normaldeydi sorun yok...benzinliden daha rahattı aracım...gerçi dış sıcaklık 5 derece felandı...
  • http://forum.donanimhaber.com/fb.asp?m=14919960

    abi burada araçların kaç lira yaktığını yazıyor arkadaşlar tavsiye ederim.... Bir de sakın ha sakın atiker taktırmayın ben bugün atikerin ecusunu gördüm aliminyum birleştiği yerlerden camların arasına sıkılan silikon ile boşluk doldurmuşlar bir de sarkıyordu kenarlarından felan tavsiye etmem Atikeri yazık etmeyin paranıza derim...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heybob


    hocam hayırlı olsun. lpgnin markasıda güzel fiyatıda güzel. peşin paraya biraz daha düserlerdi gibime geliyor.
    ewet ustanın dedigi gibi 3 depo lpg den sonra lpg kullanımda tasarruf etmeye baslıyorsun. 3 depo süresince arabanı her ortamda kullan yani yüksek,normal,düsük devirde kullan cünkü ayarlama yaptırırken tekrar ,birdaha lpg degerlerde oynama olmasın.

    neden atikerin ucuz oldugunu ve neden tavsiye etmediğimizi anlamışsındır.
  • gözümün gördüğüne inanırım dedim ve öyle oldu da zaten...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heybob

    gözümün gördüğüne inanırım dedim ve öyle oldu da zaten...

    hocam şimdi arkadasların adına konuşmak ayıp olur ama kendi adıma konuşmak gerekirse.
    bu cümlen bizim veya benim dediklerimi kaiydeye almadıgını gösterir. madem gördüğüne inanıyorsun şuan agzınla kuştundan dahir benim gözümde degerin yok artık.

    insallah sorun yaşamazsın aracınla ilgili yaşarsan eger burayada yazarsan, benim ilk yazacagım cümleyi şimdiden söyleyim.
    Görmeden birşey söylemek yanlış olur, yanlış yönlendirmeyim seni, sevise veya ustaya görürsen daha iyi olur cümlesini benden duyacaksın, emin o ki ilk yorum benden ve bu şekilde gelcek.
  • leon kardeş fikirler sonuçta felsefik kalır görmeden inanmam dememde bir sakınca olmaması lazım egoistçe yorum yapma Allah aşkına üzdüysem kusura bakma ama...


    bu kadar takıntılı olma Allah aşkına sağlığına yazık...sonradan kompulsüfte eklenirse mazallah...

    saygılar...
  • bendemi lpg taktırsam napsam yaw:D
  • zaten benzinle kullanmanın bir anlamı da kalmadı... ben ekim 2010 da arabayı aldığım zaman benzin 3.76 ydı... şimdi kaldı ki benzinle araç sürmek...hayal... Allah sıkıntı vermesin canımdan değerli değil 1 km sanayi de serviste gider baktırırım yaptırırım yaptıramazsam çekerim kapının önüne sıkıntı değil... sen belki hala 97 oktan benzin koyarsın 3 depoda bir ama ben inan 95 bile koyamadığımı biliyorum...ekimden bu yana 4,5 ayda 2000 km yaptım ki bu bile az... bu bile belki sana çok gelir...sahi senin araban kaç km deydi? ben bu kadar km yaparken tüpe geçeceğim belliydi... sadece italyanlardan hangisini alayım diyordum.... atikeri çevremdeki arkadaşlarım çok dediler o kadar para verme diye ama ben kullanıcıyım sonuçta değişeni olan bir araba aldım ve onu da lpgye 900 verip sonra satmak işime gelmezdi bu sebepten sadece italyanlardan lovato mu olsun brc mi olsun diye düşünüyordum ve brc yi seçtim... atikeri de takıyor gittiğim servis o sırada gördüm hem de symbol 2001 baktım inceledim o kadar basit malzemelerden ve işçilikten ibaretki yazık dedim bu millete... bir defa sallama olduğunu filtreyi ingilizce yazacam demişler GAZ FİLTER yazmışlar... bu bizim milletimizle dalga geçmektir...atikerin o ecusunun fotolarını çektim uygun zamanda göstermek için burada yayınlayacağım... neyse herşey bir yana leon kardeş senin araç kaç km de onu bir yazda neşemizi bulalım ama Allah için neyse onu yaz...

    saygılar
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kafkas11

    bendemi lpg taktırsam napsam yaw:D


    abi agrımanyan başımı agrıtcam illa cebimdeki parayı sanayiye bagışlıyacam diyorsan, taktır : )
    arabayı degiştirceginden dolayı yada degiştirme gözü ile bakıyorsan fuzili masrafa girme.
  • abi taktır derim sana... servise geçen gittiğim de hararet neden yükseliyor diye baktırmak için o zaman dedim ben lpg taktırcam nasıl olur dediğim zaman oradaki elemanın dediği şu oldu " araçlarımız benzinli çalışmak üzere yapılmıştır lpg taktırmanızı önermiyoruz diyor... ben de dedim o zaman benzin parasını sen verirsen binerim araca...... biniciysen taktır abi tüp bugün 4 lira olsa benim benzinlideki fiyatı tutturacak ş.içinde o zamana kadar elli kere lpg parasını çıkartırım... bu gidişle benzin 5i geçtiğinde hala taktırmayanlar ne diyecek merak ediyorum....
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

    LPG li 1.4 kullanıcıları şehir içi ve şehir dışı ne kadar yakıyorsunuz?



    Motorun tüm bakımları yapılmış sıhhatli olduğunu varsayarsak 1,4 8v 75 bg motor şehir içi sakin kullanımda 9,5 lt/100 km lpg tüketimi olur. Şehir dışı yine sakin kullanımda 3500 devir/dk ve 110 km yi geçmeyen hızlarda orta dolulukta yani 3 kişi ve 100 kg kadar bagaj yükünde 8 lt/100 lpg tüketir. Çevrenizdeki pompa fiyatlarına göre tl 'ye çevirin. Misal burada lpg lt 2 tl şehir içinde 9,5*2=0,180 tl/km Şehir dışında 8*2=0,160 tl/km olur.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

    LPG de olduğu zaman rolantide stop etme rolanti dalgalanması gibi vs.sorun yaşıyor musunuz?Hararet seviyesini yükseltiyor mu yoksa benzinli olduğu zaman ile aynı mı?


    Hararette bir sorun yok miktar aynı. Rölanti dalgalanması ile ilgili enjektör yeri değiştirildi daha önceki mesajlarımda belirttiğim gibi hortum mesafesi kısaltıldı. Şu an için rölanti sorunu yok. Ancak motor soğukken cut off durumunda yani yokuş aşağı viteste gaz vermeden ilerleyip de iniş sonunda durmak gerektiğinde rölanti hafif sallanıyor çok da mühim değil. Şu an km 18000'e yaklaştı benzinde olsa ancak 5000 yapmış olurdum.
  • icon33

    abi sana diyeceğim tek kelime var... Esas adamsın vesselam... Anlamayanlara anlat abi...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heybob


    hocam birileri burda veya reel hayatta bir konuda birsey öneriyorsa saygı duymak gerekir. araştırısın,soruşturusun yine kendi kafana estiğini yaparsın o ayrı konu. görmeden inanmam gibi cümlen veya düsüncen, arkadasların adına yine konusmayım, kendi adıma beni rencide etti.

    yine tekrralayım vehbi kocun bir sözü vardır, ucuz mal alacak kadar zengin degilim demiştir. aynen bende bu söz dogrultusunda en iyi marka, en iyi ürünü almaya özen gösteriyorum.
    bana lazım olan ürünüde araştırıyorum, lazım olmayan ürünüde araştırıyorum. bunun dogrultusunda arkadaşların en iyi parca,ürün almasına yönelik önerilerde bulunup, markalar söylüyorum. bütcene göre uyundur veya deildir ,alırsın veya alamazsın, görürsün veya görmezsin ben bunlara karışmıyorum. olumlu olumsuz yönlerini söylerim gerisi kişinin kendi tercihidir.

    araç problemlerinde veya arızalarında hepimiz görmüş gecirmiş kimimiz eş,dost akrabalardan tecrube edinerek buraya yazıyor,kimimiz araştırmalar sonucunda buraya yazıyor. arkadaslarım ve ben arızaların tam tespitinde de bulunuyoruz veya alanı daraltıp bir kaç parca söylüyoruz. sorunla ilgili.
    lovato lpgnin sadece beyninin iyi oldunu söylüyorlar, brcnin tüm parcası iyi.
    günde 40 km yapmak normal eger bunu seneye vurursak 15.000km eder. senede bir aracın aslında 10.000 ama 15.000km yapması normal.
    kendi adıma konusayım günde yapmasam bile dısarı cıktın mı 60, 80kmden asagı yapmıyorum.

    kmde satarken sorun oluyor yoksa cok yapmışsın az yapmışsın kişiyi baglamaz.
    alan adam km yi yıla,yıldan güne bölüp günlük kaç km yaptıgı buluyor. senin hafta hic yada haftada bir kere kullandıgna bakmıyor.

    aracım 14.000kmde fazla kullanan birisi değilim. diger arkadaslara nazaran benim arac daha az yakıyor. daha dogrusu daha az yaktırıyorum.performans konsundada oldukca tatminkar,temizlik ve diger bakımlarını zamanında yapıyorum. nasip olursa seneye bakımını,muaynesini yaptırıp satmayı düsünüyorum aksilik cıkmazsa. müsterileri hazır akrabam olsun, komsularım olsun almaya niyetliler. bakalım hayırlısıyla iyi günler gecirelim gerisi kolay.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: icon33


    dediklerine lafım yok verdiğin lpg degerlerine göre 0,10krş fazla yakıyorum sehir icine göre. 6,6lt veya 6,8lt arası degişen degerim var .* =0,27krş yakıyorum sehir ici.
    kendime göre 0,10 krş bana dokunmaz. ama lpg taktırıp sorun cıktıgında sananyiye gidip yakacagım benzin bana dokunur. prins yada başka bir makarka farketmez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heybob
    bu gidişle benzin 5i geçtiğinde hala taktırmayanlar ne diyecek merak ediyorum....

    hocam o zmanı beklemeye gerek yok, daha 2,3 hafa öncesinden dedim.
    bizim burda bi laf vardır; eşeğe binen bokuna katlanır, demiştim bizim kide o hesap benzine devam. benzin 10tlde olsa lpgyi asla taktırmam, insanları bir nebzede olsa soluklandırıyor ama sanayi yolu göründüğünde bir okadar terletiyor. yani lpg bir cözüm deil.
  • hep benzinin zamlanmasını konuşuyoruz da sanki lpg ye hiç zam gelmiyor.

    ben yaklaşık 18 ay önce ilk arabamı almıştım, lpg li idi ve o zamanlar hiç unutmuyorum burda lpgnin litseri 1,40-tl idi, şu anda lpgnin litresi 2,30 tl.

    benzin ne kadar zamlanırsa lpg veya motorinde ona yakın oranlarda hatta daha yüksek oranlarda zamlanacaktır çünkü lpg ve motorindeki zamlar insanların daha az gözüne batıyor, ama lpg deki zamlar daha çok insanın gözüne batıyor, bu nedenle hükümetler benzine az, lpg ve motorine çok zam yapma yoluna gider bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaog!u
    benzin ne kadar zamlanırsa lpg veya motorinde ona yakın oranlarda hatta daha yüksek oranlarda zamlanacaktır çünkü lpg ve motorindeki zamlar insanların daha az gözüne batıyor

    ewet abi dedigne katılıyorum. sanki devamlı benzine zam geliyormuş gibi çok büyütüyor medya ve insanlar.
    kimse demiyor ki shell yeni motorin cıkarmış dizel+gtl diye litre fiyatı 3,84tl diyen yok.
    benzin damıtılarak işlendiği icin zahmetli oldugu icin motorine cok benzine az zam gibi smz konusu olmaz gibime geliyor. atıyorum benzin ayrı cıksaydı motorin ayrı cıksaydı,kesin dediğin gibi olurdu. cünkü ikiside işlenmemiş olcaktı ve motorin az yaktıgı icin devlet daha fazla zam koycaktı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: leon_312


    quote:

    Orijinalden alıntı: kafkas11

    bendemi lpg taktırsam napsam yaw:D


    abi agrımanyan başımı agrıtcam illa cebimdeki parayı sanayiye bagışlıyacam diyorsan, taktır : )
    arabayı degiştirceginden dolayı yada degiştirme gözü ile bakıyorsan fuzili masrafa girme.

    haklısın abi biliyorum lpg nin b..luğunu o yüzden yanaşmıyrum çoğu otoparka bile almıyorlar istanbulda lpgli araçları : )
    inş. şöyle güzel bir dizel araç alıcam ya.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kocaog!u

    ...benzin ne kadar zamlanırsa lpg veya motorinde ona yakın oranlarda hatta daha yüksek oranlarda zamlanacaktır çünkü lpg ve motorindeki zamlar insanların daha az gözüne batıyor, ama lpg deki zamlar daha çok insanın gözüne batıyor, bu nedenle hükümetler benzine az, lpg ve motorine çok zam yapma yoluna gider bence.


    Benzin ve Motorinde kaçak yakıtlar dışında pompada indirimli bulmak imkânı pek yok. Lpg'de ise fiyatlar daha oynak oluyor.
    Bulunduğum şehirde LPG fiyatı genelde uygun. Büyük şehirde oturuyor olsam kapalı otoparklara girme vb gibi sorunum olsaydı ben de lpg den uzak dururdum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon33 -- 6 Mart 2011; 9:20:19 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: heybob


    quote:

    Orijinalden alıntı: Adalet mülkün temeli

    LPG li 1.4 kullanıcıları şehir içi ve şehir dışı ne kadar yakıyorsunuz?LPG de olduğu zaman rolantide stop etme rolanti dalgalanması gibi vs.sorun yaşıyor musunuz?Hararet seviyesini yükseltiyor mu yoksa benzinli olduğu zaman ile aynı mı?



    abi merhabalar...
    ben bugün BRC MY 11 taktırdım iğne enjektörlü bunun özelliği daha hızlı şekilde lpg geçmesi...Usta 1 numara onu söyleyeyim...yanında da durdum kafama takılanı da sordum...5 saat kadar bekledim ama hem benim arabamı usta yaptı hem de gözümün önünde...peşin 1400 tl verdim...sıfır hata ile konfurigasyonu yapıldı şu an saat gibi çalışıyor...stop etme yok... ne kadar yaktığını söylemek için erken ...ustanın dediği 3 depo ya da 1000 km sonra gelin bir ayar yapalım dedi...ondan sonra söyleyebilirim... benim aracım 50 kmyi şehir içinde geçmememe rağmen 0,41 kuruş yakıyordur ömrümü yedi...41 liralık benzin sadece 100 km gidiyordu can catlasa 110... yetti canıma... belki denilebilir verilir mi o para diye... vermeyim de lazım olan aracı kapının önüne mi bırakayım...ben aldığımda ekimde 3,76 idi benzin tüp ne zaman 3.76 olur o zaman satarım gider ama o zamana kadar lpg de kullanırım...hararet seviyesi de ben bugün merzifon-çorum arası gittim geldim 135 km hararet normaldeydi sorun yok...benzinliden daha rahattı aracım...gerçi dış sıcaklık 5 derece felandı...

    Hocam hayırlı olsun.. şu zamlardan sonra iyiden iyiye lpg dönüşümünü bende düşünmeye başladım. 1400 liraya peşinmi taktırdınız tankı ne tercih ettiniz bunları paylaşırsanız bizede yardımcı olursunuz.
  • 
Sayfa: önceki 728729730731732
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.