Şimdi Ara

30000 ytl civarı ekonomik, donanımlı 0 hb?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
0
Favori
3.248
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Çok uzun zamandan beri otomobil forumlarını düzenli takip etmeye çalışıyorum. Benzer sorular sorulmus olsa da aradıgım bilgiyi tam bulamadım. Sizlerin değerli yorumlarınızı merak ettigim bir sorum olacak.
    Elimdeki 1998 Megane 2.0 Rxt aracımı satıp üstüne ekleyerek 30000ytl civarı 0 bir benzinli hb araç almayı düşünüyorum.

Öncelikle "bol oyuncaklı" bir araba baktığımı söyleyeyim, yol bilgisayarı, mp3 çalar(aux,usb), cruise control, park sensörü, sunroof vs. Tabiki bu saydıklarımın hepsini bir araya koyduğunuzda 40000 civarına cıkıyor, biliyorum. Ancak mümkün olan en bol donanım olmasını isterim.
    Genellikle şehir içi kullanacağım, ancak uzun yolda da süründürmemesini istiyorum; yüksek hız-performans gibi bir isteğim yok, sakin ve güvenli kullanmayı tercih ederim. Sessiz ve konforlu bir sürüş isteğimden dolayı iyi kabin içi yalıtımının ve yumuşak süspansiyonunun da olması hoş olur sanırım.
    Şehir içi trafikteki rahatlığından dolayı otomatik vites düşünüyorum, tiptronik vites kullanmadım dolayısıyla bir fikrim yok.
    Renault, Citroen, Peugeot ve Fiat markalarını düşünmüyorum.
    İncelediğim modellere gelince; bu forumdaki bazı arkadaşların "Colt'u düşün" ve "Daihatsu'ya bak" önerilerini okudum ve ikisini de inceledim. Baktığım modeller;

İlk olarak bugün test ettiğim Daihatsu Materia, araç güzel, çok geniş, ferah, ilk otomatik vites deneyimim ancak hemen alıştım, yol bilgisayarının, esp'nin olmaması beni düşündürdü. Tipi Türkiye'deki diğer araçlarla benzersiz, bu özelliğini sevdim mi sevmedim mi henüz bilmiyorum arada kaldım. Ayrıca şehir içi tüketim değerinin 9.5 verilmesi beni şaşırttı, Daihatsu'lar ekonomik olarak bilinir sanıyordum. Fakat Daihatsu'ya güveniyorum, sorunsuz arabalar. Servisle işi olmaz. 33000ytl'ye daha iyi seçeneklerim var mı?Bu arada yeni Sirion'u da inceledim, göstergeler cok hosuma gitmedi. Yakıt tüketimi de cok az değil.

Diğer araçları henüz test sürüşü yapmadım ancak yakından inceledim.
    Mitsubishi Colt, donanımı iyi. Ancak bu forumda daha önce okuduklarımla karşılaştırınca 1.3 AMTnin donanımını azaltmışlar. Arka tasarımı cok hoşuma gitmedi. Bir de yanlış hatırlamıyorsam yine bu forumda aracın yüksek devirlerde daha iyi olduğu söylenmişti. Yüksek devirlere fazla çıkmıyorum, ayrıca yalıtımın cok iyi olmadığı söylenmişti. 0 araçta yalıtımla ilgili uğraşmak istemiyorum açıkçası. Fiyatı gayet iyi 27.500

Toyota Yaris, Materia'dan indikten 20dk sonra binince sıkıntılar bastı. Gerçi hangi b sınıfı araca binersem bineyim o ferahlıktan sonra sıkar sanırım. Arka görüş sıkıntılı gibi geldi, cam ufak gibi. Arka camların manuel olması da hoşuma gitmedi en üst donanımda bile. Esp yok. Orta konsol tasarımı hoş. 31450

Suzuki Swift, hoş araç, üzerinde düğme olmayan ancak yeri olan boşluklar biraz canımı sıktı. Bir de yakıt tüketimi biraz fazla geldi.

Hyundai i30, belki bazılarınız işte bu diyor. Japon arabalarından sonra Kore arabası bir "acaba?" dedirttiriyor önyargılı olarak. Ancak iç kalite gerçekten çok iyi. Göstergeler, orta konsol hoşuma gitti. Bir de 33000küsüre otomatik select modelini alırken, yaw 2-3bin daha verip bir üst donanımı almak vardı diyor, böyle böyle espli sunrooflu otomatik styleplus modelini düşünmeye başlıyor ve 40000ytl fiyatı görünce vazgeçiyor insan. Ayrıca otomatikte yakıt tüketimi 9.

Bir de Corsa var. Ancak donanım merakımdan dolayı istediğim özelliklere sanırım Cosmo modeli ve ek paketlerle sahip olabiliyorum ve fiyat 40a yaklaşıyor.

Bunlar haricindeki model önerilerinizi bekliyorum. 35-36000ytlye çıkamam, en en fazla 34000 limitim, hatta mümkünse 30-31000.
    Yukarıdakiler içinde yakıt anlamında en ekonomik olarak yaris ve colt çıkıyor öne, donanım olaraksa i30. Şanzıman kalitesinde ise colt ve yaris (yanılıyorsam düzeltin). Materia ise çok yaygın olmayan bir araç, insanı biraz özel hissettiriyor

Eğer buraya kadar okuyabildiyseniz teşekkür ederim, önerilerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Sevgiler, saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi okircali -- 27 Mart 2008; 1:36:42 >

• Opel Corsa 1.3 CDTI

İnternetteki fiyatlara aldanma, indirim yapıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blackgod -- 27 Mart 2008; 1:41:36 >
  • Hemen cevap yazdığınız içi teşekkürler. Ancak dizellerin fiyatlarının yüksek olması ve benzin ile dizel arasında 40 kuruştan az bir fark kalmasından dolayı benzinli bir araç bakıyorum. Ayrıca cevaplarınızda aracın hangi donanım modelini önerdiğinizi ve neden önerdiğinizi belirtebilirseniz sevinirim.
  • Opel Corsa 1.4 Enjoy+Spor Paket+Metalik Renk+Cruise Control: 29.000 YTL civarı filo indirimiyle.
  • hocam ben sana sıfır alma derim

meganedan sonra 1.6 fsi comfortline passat alalım sana konfor desen konfor kaliteli aile arabası bu fiyata

http://image2.sahibinden.com/photos/511/big_6596255_283537_95nc511.JPG

http://www.sahibinden.com/64_000_km_de_2005_model_passat_1_6_fsi_comf_WQQaXQQ6596255WQQpXQQdisplayitem?keyword=passat

pazarlıkla bu ve benzerini 35'e alırsın

aradığın özelliklerin çoğu var

ikinci eli de çok iyi

ama sıfır dersen i30 al derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 27 Mart 2008; 1:47:18 >

• >blackgod, Filo indirimi ne demek? Hep duyarım hep merak etmişimdir. Spor paketin içinde neler var? Cruise control tek olarak mı ekleniyor paketin içinde mi? Sanırım Enjoy alınca yalnızca Cosmoda olan bazı şeylere ek olarak bile ulaşamıyorum doğru mu? Ör.yol bilgisayarı.

>over and under, passat'ın aile arabası olduğu doğru, comfortline da tam istediğim model, ama gel gör ki henüz aile yok :) ayrıca hb düşünüyorum. Bu parayı vermişken sıfır olsun garantili olsun diyor insan. (biliyorum, bu parayı derken 150bin dolar değil tabii ki ama yine de benim için cok büyük para). i30 konusunda haksız mıyım? insanın gözü en üst donanıma takılmıyor mu hemen? o fiyata herşey.... keşke en üst donanımı benim max limit fiyatına verseler
  • Filo indirimi; o markada birden çok araca sahipseniz, daha fazla indirim alma şansınız doğuyor. Bu ekstra indirime filo indirimi deniyor.

Yol bilgisayarını sadece Cosmo donanımıyla alabiliyorsun ancak aynı zamanda Teknik Paketi de alman gerekiyor. Bence biraz gereksiz.

Türkiye'de en çok tutulan model Enjoy'dur. F/P oranı iyidir. Satarken Cosmo ile Enjoy arasında pek farklılık olmuyor.

Spor Paket, çelik jant ve sis farlarından oluşuyor. Cruise Control ise, sonradan servis tarafından takılabiliyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: okircali

>blackgod, Filo indirimi ne demek? Hep duyarım hep merak etmişimdir. Spor paketin içinde neler var? Cruise control tek olarak mı ekleniyor paketin içinde mi? Sanırım Enjoy alınca yalnızca Cosmoda olan bazı şeylere ek olarak bile ulaşamıyorum doğru mu? Ör.yol bilgisayarı.

>over and under, passat'ın aile arabası olduğu doğru, comfortline da tam istediğim model, ama gel gör ki henüz aile yok :) ayrıca hb düşünüyorum. Bu parayı vermişken sıfır olsun garantili olsun diyor insan. (biliyorum, bu parayı derken 150bin dolar değil tabii ki ama yine de benim için cok büyük para). i30 konusunda haksız mıyım? insanın gözü en üst donanıma takılmıyor mu hemen? o fiyata herşey.... keşke en üst donanımı benim max limit fiyatına verseler

b segmenti çok donanımlı araba alacağına c segmenti giriş al bence
    31-32bin liraya sıfır auris alınabilir astra njoy alınabilir golf alınabilir
    vede belki ufak 3 kapılı araba almak istersen corsa 1.3 dizel sport 3kapı alınabilir
    geçende inceledim aslında tam bekar arabası hem az yakıyo hemde iyi gidiyo
    ama gel görki içi büyük arabadan sonra daraltıyo insanın içini b sınıfta hepsi böyle bana göre
    o sebeple bence diğer seçeneklere bak derim

• Opel Astra 1.6 Enjoy+Spor Paket+Metalik Renk+Cruise Control: 32.250 YTL civarına geliyor indirimlerle..
  • i30 u tavsiye ederim baz modelini alsan bile bir çok aracın full donanımından iyidir.
    tam otomatiktir, yani oldukça konforlu. zaten yazının başında "bol oyuncaklı" olsun demişsin karşılığı i30 dur. 5 yıl garanti mutluluk verir.
    Corsa da alt segment olmasına rağmen pahalı ancak güzel araba , güncel kasa o da.

ben select versiyonunu aldım i30 un , değiştirme imkanım olsa style plus alırdım. ESP,sunroof,deri döşeme,ısıtmalı koltuklar,katlanır aynalar diye uzayıppp giden özellikler o fiyata
    quote:

>blackgod, Filo indirimi ne demek? Hep duyarım hep merak etmişimdir. Spor paketin içinde neler var? Cruise control tek olarak mı ekleniyor paketin içinde mi? Sanırım Enjoy alınca yalnızca Cosmoda olan bazı şeylere ek olarak bile ulaşamıyorum doğru mu? Ör.yol bilgisayarı.

• quote:

HB diyorsan diyorsan eğer leon stylance 1.4 tsi 125 beygiri sonra da golf 1.4 tsi test etmeni tavsiye ederim

Maddiyat olarak biraz zorlarsın ama değer (biliyorum donanım eksikleri var ama mutlaka test et :)

Bana hak verirsin

Eğer uygun olmazsa bunlar i30 test et ancak test etmeden kesinlikle karar verme

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 27 Mart 2008; 8:44:13 >

• >blackgod, açıkçası en çok cosmo modelinin içini sevdim. elektronik klima vs.. ben sadece tek araç alacağım ve opel kullanan kimse olmadığı için sanırım filo indiriminden yararlanamıyorum

>desiya, 3 kapılı düşünmüyorum, işim gereği 5 kapı olmalı. ayrıca, sanırım full olması bir üst sınıf olmasından daha öncelikli benim için.

>blackgod, gerçekten o kadar ek donanıma o kadar indirim yapıyorlar mı? o zaman corsanın cosmo modeli+ teknik paket+oto.şanz. vs için de websitesinde yazan fiyatlardan daha düşük fiyat verebilirler

>alpercan, 5 yıl garanti gerçekten kulağa güzel geliyor. ayrıca i30un donanımları da beni bendenm aldı. dediğim gibi, esp+sunroof olmasını cok isterim, ancak malesef 40bine cıkamıyorum. aracından memnun musun? 1000-2000 km sonra orasından burasından tıkırtılar gelmeye başlıyor mu? iç yalıtım nasıl?yakıt tüketimin nasıl?

>over and under, stylance 1.6 sına gücüm ancak yetiyor sanırım, onun da şehir içi tüketimi 10 küsürdü yanlış hatırlamıyorsam. ayrıca seatlar nasıldır? bildiğim kadarıyla donanımları bol, vw güvencesi var ama servise cok gider mi? yalıtımları nasıldır? leon yakında kasa değiştirmez mi? sanki baya oldu gibi şimdiki kasa..

ayrıca toyota yaris'in sonraki kasa ne zaman cıkacak bilen var mı? materia'cılar ve colt'cular hic yorum yapmamıs bu arada.

• 35.500-36.000 YTL civarına Astra 1.6 cosmo alınabilir.
  • alpercan arkadaşıma katılıyorum ve İ30 diyorum, pişman olmazsın
    quote:

Orjinalden alıntı: alpercan

i30 u tavsiye ederim baz modelini alsan bile bir çok aracın full donanımından iyidir.
    tam otomatiktir, yani oldukça konforlu. zaten yazının başında "bol oyuncaklı" olsun demişsin karşılığı i30 dur. 5 yıl garanti mutluluk verir.
    Corsa da alt segment olmasına rağmen pahalı ancak güzel araba , güncel kasa o da.

ben select versiyonunu aldım i30 un , değiştirme imkanım olsa style plus alırdım. ESP,sunroof,deri döşeme,ısıtmalı koltuklar,katlanır aynalar diye uzayıppp giden özellikler o fiyata
    quote:

• Opel servisleri insanı çileden çıkarıyor diye birşey okumuştum yanılmıyorsam burada. Hiç Opel kullanmadığım ya da yakın birisinde olmadığı içinm bilemiyorum, genel olarak opeller nasıldır? ekonomileri, yalıtımları, kaliteleri, arıza sıklıkları, Türkiye yollarına uygunlukları, servis ücretleri vs.. biraz tanıtabilirseniz sevinirim.

>volkan67, sen de i30 mu kullanıyorsun? araç hakkında neler söyleyebilirsin? ses yalıtımı, aracın kalitesi, yakıt ekonomisi...
  • Aralık 2007'den beri imzamdaki İ30 CRDİ 115PS aracımı kullanıyorum. Araçtan genel olarak çok memnunum. Hyundai bu araçta malzeme kalitesini oldukça yükseltmiş, dış tasarımı tamamen kendine özgü olmasada bana çok hoş geliyor. Fakat iç tasarım beni daha çok etkilemişti. Benim aracımda 15 içlik jantlar mevcut. Yol sesini bir miktar alıyor ama 16-17 inç jantlarda bu durum biraz daha fazla. Motor zaten oldukça başarılı. Aynı motor daha önce 1.5cc lik versiyonu ile Era'da kullanıldı. Halende Kia Cerato'da kullanılmakta. Fabrikanın yakıt tüketimi verilerini yakalamak çok zor değil. Bir depo yakıt ile uzun yolda, sakin kullanımda (Dizel için) 1100 kilometreleri bulabiliyor.
    Daha ayrıntılı bilgi için http://forum.donanimhaber.com/m_16082920/tm.htm

quote:

>volkan67, sen de i30 mu kullanıyorsun? araç hakkında neler söyleyebilirsin? ses yalıtımı, aracın kalitesi, yakıt ekonomisi...

• su imzalara bakmaya bi alısamadım..
    ben de i30u incelediğim de iç kalitenin çok iyi olduğunu düşündüm. benim merak ettiğim acaba şöyle bir süre kullandıktan sonra tıkırtılar, aracın orasından burasından sesler gelmeye başlıyor mu? klima ekranı, ön konsol, yol bilg., göstergeler hoşuma gitmişti. yol sesi geliyor demişsin, peki motor sesi ne durumda? gerçi sen dizel kullanıyorsun, ancak, fabrika verilerini yakalamak zor değil demişsin, ben de tam tersinden bahsediyordum, 9lt/100km şehir içi bana biraz fazla geldi benzinlide.
  • Şimdiye kadar ses gelen veya ses yapan bir tarafı olmadı. Kullanılan malzeme yumuşak plastik olduğundan ses çıkarma problemi yaşatmaz diye düşünüyorum. Benimki Dizel ama ısındıktan sonra sesi oldukça azalıyor. Yolda giderken ise hiç duymuyorum. Benzinliyi bilmiyoru ama dizel için fabrika verilerini yakalamak kolay.http://forum.donanimhaber.com/m_16082920/tm.htm linkte İ30'un benzinlisini kullan ozgur23
    gibi arkadaşlar var. Onlardan görüş alabilirsi
    DH'deki İ30 kullan arkadaşların listesi aşağıda. Pm yoluylada arkadaşlardan bilgi alabilirsin.

01- ozgur23 (Benzinli Manuel 122PS Style)
    02- alpercan (Dizel Manuel 90PS Select)
    03- goldenknight (Benzinli Manuel 122PS Style)
    04- volkan67 (Dizel Manuel 115PS Select)
    05- kolp_ha (Dizel Manuel 115PS Style Plus)
    06- mustafa071 (Benzinli Manuel 122PS Style Plus)
    07- eleniel (Benzinli Manuel 122PS Style Plus)
    08- ncrdbl (Benzinli Manuel 122PS Select)
    09- kochero (Dizel Otomatik 115PS Style Plus)
    10- gobazes (Dizel Manuel 115PS Style Plus)
    11- blueayy (Dizel Manuel 115PS Style Plus)
    12- Bosphorus (Benzinli Otomatik 122PS Select)
    13- TheGate (Dizel Otomatik 115PS Style Plus)

quote:

su imzalara bakmaya bi alısamadım..
    ben de i30u incelediğim de iç kalitenin çok iyi olduğunu düşündüm. benim merak ettiğim acaba şöyle bir süre kullandıktan sonra tıkırtılar, aracın orasından burasından sesler gelmeye başlıyor mu? klima ekranı, ön konsol, yol bilg., göstergeler hoşuma gitmişti. yol sesi geliyor demişsin, peki motor sesi ne durumda? gerçi sen dizel kullanıyorsun, ancak, fabrika verilerini yakalamak zor değil demişsin, ben de tam tersinden bahsediyordum, 9lt/100km şehir içi bana biraz fazla geldi benzinlide.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VoLKaN067 -- 27 Mart 2008; 23:45:10 >

• cok teşekürler bilgi için volkan67.
    diğer araçlar ve alternatifler hakkında yorumlarınızı esirgemeyin arkadaşlar
  • leon stylance 1.4 tsi 125 bg almanı tavsiye ederim.36000 ile 37000 ytl civarında fakat bu fiyata daha donanımlı bir araç bulamassın.Motor hacmi küçük olduğu için hem az yakar hemde vergi avantajı olur.Bu motorun performansı bir çok 1.6 motordan iyidir.Bence iç dizaynı çok iyi olmasada dış dizaynı süper.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.