Tufan.
=> Gözlük Aldim KUSMAK Üzereyim
(26.1.2008 00:31:30)
gözlük ilk zamanlar öyle yapabilir uzun süre oldu takmaya başlayalı ondan hatırlayamayacam ama o parlak görme olayı tamamen netlik ve camın temizliği ile alakalı ben şuan parlak görmüyorum ama gidip yıkasam taksam sanki dünya aydınlanmış gibi oluyor
bu arada 13 yıldır kullanıyorum 3.5 miyop
quote:
Orjinalden alıntı: HD_maniac ilk defa gözlük kullanıyorsan 1,5 numara çok değilmiki |
benim bildiğim gözlük numaranın yarısını alışman için 6 ay verirler ama bu ileri derecedeki bozukluklarda geçerli galiba 1.5 derecede bişe yoktur o kadar abartılacak
Panamalı Hasta
(26.1.2008 00:33:35)
mideni üşütmüşsün , doktora git
FreezeTheLife
(26.1.2008 00:36:52)
Banada verdiler genellikle takmam ama ilk taktığımda bu şekilde bir sorunla karşılaşmadım. Gayet normaldim, bir fark yoktu..Bence bi doktorunla konuş.
ofazli
(18.2.2008 01:37:11)
sadece 1,50 numaramı yoksa astigmat axs aks olarak reçetede yazan bir yer var sıkıntı yaşarsın eger agrıların ve miden bulantın 1 haftayı geçerse bence gözlükçüye degil göz doktoruna gitmen ve herhangi bir numara degişikliği yaptıgı zamanda göz doktorundan bunun ücretini talep etmendir
Rosenrot
(18.2.2008 01:40:35)
Ya ben de de oluyordu öyle garip şeyler sonra başka bir gözlükçüye gittim camları ölçtürdüm meğerse öküz adam canları ters takmış sol göz olanı sağa, sağ olanı da sola takmış. Bi de sen ölçtür o şekilde de sorun olabilir.
Y!g!T
(18.2.2008 01:45:38)
Doktor bana da gozluk verdi ama nerde bilmiyorum. Bir yere attim sonra bir daha hic gormedim. 3 ay oldu galiba.
Teknode
(18.2.2008 01:46:16)
Ne alışmasından bahsediyorsunuz ya gözlüğün alışmasımı olur gözlerini mahfedersin
Bloody Mary
(18.2.2008 04:46:53)
kardeş bir gözlüklü ve bir tanede gözlüksüz fotorafını koyarmısın =)
Loading
(18.2.2008 04:56:07)
quote:
Orjinalden alıntı: nocturneox doktorunla konuş pek normal bi durum diil |
+1
marcopolo
(18.2.2008 06:52:53)
Gözlükcüler genelde receteye göre gözlük yapiyorlar ama en önemlisini yapmiyorlar.
!!!!...Gözlük recetesi alinirken Hastanin gözmercekleri arasindaki mesafeninde ölcülüp Gözlüge takilacak merceklerin odak noktalarini göz mercek mesafesine uyarlamalari gerekiyor. Buna özellikle dikkat edin. Yoksa zamanla mercek numaralarinda degisiklikler asiriya kacabilir...!!!!
CrimeIce
(18.2.2008 09:11:58)
İlk takışta 1.5 numara olması bund etkili olmuş olabilir ki ben 075 taktığımda ışık kaynaklarını çift görüyodum.
EleSuDökenSuat
(18.2.2008 09:19:51)
Olabilir alışırsın acemilipine ver daha çok çekeceksin ha benden demesi pek sık gitme çünkü aldıkça daha çok bozarsın gözleri benimki şimdi 5 oldu bu yüzden allahın belaları doktorlarda hiç uyarmadılar ne biçim bir ülkede yaşıyoruz ya.
Gayipten Gelen Ses
(18.2.2008 10:25:56)
quote:
Orjinalden alıntı: telafi Gözüne takıyon dimi kardeş |
addar
(18.2.2008 10:36:27)
quote:
Orjinalden alıntı: OldNightDisco Bu arada aynada kendime bakinca kendimi cok cok parlak görüyorum ve kücülüms halde :D sebebi nedir ? |
Yalnız şu ihtimalide unutma doktorlar bazen yanlış numara verebiliyor o yüzden maddi durumun iyiyse muayenesine gitmeni öneririm çünkü bazı doktorlar hastanelerde üstünkörü bakıp muayenelerinde işlerini büyük dikkatle yapıolar

Tecrübeyle Sabittir
Sing_a_song
(18.2.2008 10:36:53)
quote:
Orjinalden alıntı: marcopolo Gözlükcüler genelde receteye göre gözlük yapiyorlar ama en önemlisini yapmiyorlar. !!!!...Gözlük recetesi alinirken Hastanin gözmercekleri arasindaki mesafeninde ölcülüp Gözlüge takilacak merceklerin odak noktalarini göz mercek mesafesine uyarlamalari gerekiyor. Buna özellikle dikkat edin. Yoksa zamanla mercek numaralarinda degisiklikler asiriya kacabilir...!!!! |
Ya bunu bende daha önceden düşünmüştüm.Gerçekten çok mantıklı birşey.. ama gözlükçülere bunu yaptırmak !!! Yani onlara bunu nasıl izah edebiliriz ve bu bize + üzret olarak ne kadar yansır...
2 senedir gözümün ağrımadığı bir günü bilmiyorum :(
Doktora gidiyorum numaralar doğru diyor, gözlüklerin numaraları da doğru diyor ama nedense benım sürekli gözüm ağrıyor
*AXI*
(18.2.2008 11:45:45)
2,25 sag gozum
1.75 sol gozum
yenı aldım bene gozlugu ama hıc bulantı falan yapmadı
Piêr Dé Sans
(18.2.2008 11:55:05)
quote:
Orjinalden alıntı: azizcinar quote:
Orjinalden alıntı: marcopolo Gözlükcüler genelde receteye göre gözlük yapiyorlar ama en önemlisini yapmiyorlar. !!!!...Gözlük recetesi alinirken Hastanin gözmercekleri arasindaki mesafeninde ölcülüp Gözlüge takilacak merceklerin odak noktalarini göz mercek mesafesine uyarlamalari gerekiyor. Buna özellikle dikkat edin. Yoksa zamanla mercek numaralarinda degisiklikler asiriya kacabilir...!!!! | Ya bunu bende daha önceden düşünmüştüm.Gerçekten çok mantıklı birşey.. ama gözlükçülere bunu yaptırmak !!! Yani onlara bunu nasıl izah edebiliriz ve bu bize + üzret olarak ne kadar yansır... 2 senedir gözümün ağrımadığı bir günü bilmiyorum :( Doktora gidiyorum numaralar doğru diyor, gözlüklerin numaraları da doğru diyor ama nedense benım sürekli gözüm ağrıyor |
Tek odaklı camlarda odağın kesim yeri çok önemli değildir. zira göz normal olduğu ve ya sadece uzağı ya sadece yakını göremediği için cam tam ortalanarak kesilir ve optikçiye o şekilde gönderilir. Optikci camı özel kalıp makinesine sokar ve makine çerçeveye göre kendi keser . Yani odaklarla ilgili sorun yaşamazsınız. Dolayısıyla bu gözlerinize etki etmez. Şaşı olursanız bu ayrıdır ve bunu belirtmeniz gerekir.(doktor reçetesinde belirtilir, prizmal cam kesimi yazar)
Gözünüz ağrıyorsa eğer ya silindirik numaralarında sorun vardır ya da camların kaplamasında sorun vardır.
kerembey
(18.2.2008 11:58:51)
gözlüğünü başka bi gözlükçüye götürüp camlarını yeniden yaptırmayı dene