_KUZEY
=> Araba soğukken ön camda tutan buzu çözmenin pratik bir yolu?
(25.12.2007 17:20:09)
bu sıralar ankaranın sabah soğuğunda her sabah ön ve arka camın buz tuttuğunu görüyorum. arka cam neyse , rezistans var , ancak ön camın buzunu çözmek sorun oluyo. cam suyum antifrizli olmasına rağmen yine de etki etmiyo. o şekilde yola çıkıp, sıkışık olan trafikte arabanın ısınmasının bekliyorum.
siz nasıl yapıyorsunuz? kazımak dışında ön camın buz tutmasını yada bunu hızlıca gidermenin bir yöntemi var mı?
vezir
(25.12.2007 17:36:34)
kendim denemedim ama birinden duydum o yüzden biraz çekinerek yazıyorum.
buzdolabına konan ince paketleme naylonları vardır ya, işte onları ön cama araç akşam sıcakken yapıştırıp silwecekleri de üstüne koyarak koruma yapıldığını duydum.Sabah ise naylon kalkınca iş tamam oluyormuş ancak hemen sonra hafifi bir buzlanma olabilmesine karşı da antifirizli su çözüm oluyor diye duydum.Ancak dediğim gibi biraz tuhaf metodlar ancak belki işe yarar.
mendel50
(25.12.2007 20:18:56)
akşamdan tuzlukla tuzlayıp bırakmak en iyisi , ama sabah silgeçleri çalıştırmamak gere çizebilir aracı
triger
(25.12.2007 21:40:55)
dedem sabah kalkıp limon sürermiş buzun üstüne
deneyin bi..
quote:
Orjinalden alıntı: _KUZEY bu sıralar ankaranın sabah soğuğunda her sabah ön ve arka camın buz tuttuğunu görüyorum. arka cam neyse , rezistans var , ancak ön camın buzunu çözmek sorun oluyo. cam suyum antifrizli olmasına rağmen yine de etki etmiyo. o şekilde yola çıkıp, sıkışık olan trafikte arabanın ısınmasının bekliyorum. siz nasıl yapıyorsunuz? kazımak dışında ön camın buz tutmasını yada bunu hızlıca gidermenin bir yöntemi var mı? |
happycar
(25.12.2007 21:45:32)
10 milyona spreyler var,bir kış sadece ön cam için rahatlıkla yetiyor..
max 3 dakikada çözülüyor.
hasanmustafa06
(25.12.2007 21:50:16)
buz kazımakla uğraşmayın sorunu daha oluşmadan
çözün. tecrübeyle sabittir; aracın öncamına karton koyun
silecekleri de kartonun üstüne alın sabah cama baktiğinizda
mükemmel sonucu göreceksiniz CAM GİBİ CAM hiç buz yok
güzel durmuyor karizmam çizilir vs demek yerine deneyin bence
sade100
(25.12.2007 22:26:50)
Evet karton yada benzeri(büyük bir bez) birşeyler koyunca buzlanma olmuyor.
superxp
(25.12.2007 23:01:23)
bende buzlanma değil ama buzlanmaya yakın çiğ gibi bişe oluşuyor o kadar çözülmesi uzun sürmüyor ama anlamadığım bir konu var aynı arabadan da yandaki komşumda var onun arabası sabahları hiç birşey yok sanki onun orda güneş var benim burda soğuk anlamıyom gitti. aramızdaki tek fark onun arabasının sadece üst tarafı kapalı benim üst taraf açık acaba ondan dolayımı.
ata orkun
(26.12.2007 00:26:56)
Ağrı da şöforler bezdeb bir torba içine bir iki avuç kadar tuz koyup camı onla silerlerdi hemen açılırdı buzlar bir deneyin isterseniz gerçekten işe yarıyor ve çizmiyor camı.
serkannaber2
(26.12.2007 09:30:14)
Ben de antifirizli silecek suyu aldım ama fıskiyeler de donup tıkandığı için pek işe yarıyor diyemeyeceğim :)))
Ama şu uzaktan kumandayla arabayı çalıştıran alarmın çok işe yarayacağını düşünüyorum. 2-3dk önce çalışsa araba en azından az biraz ısınır. Yada akşamdan kalorifer ayarı maksimumda bırakılırsa araba 3dk boyunca cama hava üflerse o da işe yarayabilir
@levent@
(26.12.2007 11:59:49)
sileceklerin altına ince bir karton koyarsanız buzlanmayı başından önlersiniz ama birisi o kartonu alana kadar. eğer mümkünse arabanın önü duvara dik gelecek sekilde yanaşabildiğiniz kadar yanaşarak park edin bu da işe yarıyor. ben cam suyu antifirizini sulandırmadan boş bir camsil kutusuna doldurdum yan camların buzlanmasını önleyemiyorum park etme yönü itibariyle hep buzlanıyor. cam suyu antifirizini püskürtünce buzlar çabucak çözünüyor.
vezir
(26.12.2007 12:26:38)
şu karton koyma işinde katron ıslanmıyor mu merak ettim? yoksa donup kazık gibi mi kalıyor.
TIMERIDER
(26.12.2007 13:17:02)
araba doğuya doğru yada sabah güneşini alacak bir yere konursa gene buzlanmıyor.bu sabah dikkat ettim gölgedekiler hep buz.
_KUZEY
(26.12.2007 14:43:06)
kışın pek güneş olmuyor sabahları, bugünlerde güneşli ama , binalar bile kesiyo ışığı, çok pratik olmaz sanırım bu, ben sprey alıcam bu h. sonu, o kafama yattı, karton da iyi fikir.
quote:
Orjinalden alıntı: RomuLUSThEBiG araba doğuya doğru yada sabah güneşini alacak bir yere konursa gene buzlanmıyor.bu sabah dikkat ettim gölgedekiler hep buz. |
_Lupara_
(26.12.2007 15:49:42)
cama karton bez vs. yapıştırmak hava sıcaklığına göre sonucu değiştirir. çok soğuk olursa cama yapışıp kalır;buzun yanında bonus olarak camdaki kartonu/bezi de çözmek zorunda kalabilirsiniz.
şavşatlı
(26.12.2007 17:57:43)
Ben de antifrize su katmadan kullanıyorum ama Ankara'nın soğuğunda işe yaramıyor. Araba ısınıncaya kadar antifrizli su da ince bir tabakayla camı kapatıyor.
Memnun olanlar hangi antifrizi kullanıyor. Yazabilirler mi?
engineer97s
(26.12.2007 20:46:29)
Bu sabah bez de işe yaramayınca 3-4 dakka kaloriferin tüm ısısını ön cama püskürterek çözdüm buzu; gayette başarılıydı.
Bu yöntem bana daha makul geldi. İşe geç kalmamak için 4-5 dakika önceden arabaya gidilebilir.
polotje
(27.12.2007 03:52:43)
soyle bir kapidan bakiyorum
buzlu ise
bos bir su sisesine su dolduruyorum ilik oda sicakligi veya biraz daha ilik arabayi calistirp klimayi buhar alici konuma getiriyorum
suyu dok hemen cozulur
hic bir kimyasalla kartonla falan ugrasmiyorum
MNİ
(27.12.2007 15:44:08)
ben de ılık su ile buzun çözülmesinin daha çabuk olacağını düşünüyorum. ben soğuk suyla denemiştim faydasını gördüm.