Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Elektronik ve Mekanik >> Elektronik
monoton => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (25.12.2007 16:50:57)
Arkadaşlar merhaba.Proje dersi için aşağıdaki tip mıknatıslardan lazım;
< Resime gitmek için tıklayın >
Birincisi;bu mıknatısları nereden temin edebilirim?İstanbul'da oturuyorum.İkincisi;bunları dizerken bir kuzey diğeri güney şeklinde dizmem gerekiyor.Kutuplarını nasıl bu şekilde ayarlayabilirim?Son olarak bunlardan elektrik üretebilmek için bobin teline ihtiyacım var.Örnek aldığım projede bobin telini alüminyum bobinlere sarmış.Ben bobine sarmayıp teli olduğu gibi sarsam olur mu?Ayrıca bobin telini temin etmek için bildiğiniz bir yer var mı?
Bu da bobine ait bir resim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Diablo => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (25.12.2007 16:57:12)
http://www.miknatis.net/?b=urunler&uid=108

Bu site sana yardımcı olabilir belki.

Ayrıca teli ve metal çekirdekleri de bobinajcılardan istediğin çap ve uzunlukta alabilirsin.

monoton => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (25.12.2007 18:21:09)
Cevabınız için teşekkürler.Peki bildiğiniz bobinajcı var mı İstanbul'da?

Smoch => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (25.12.2007 18:25:39)
İstanbul da Karaköy ve Selanik Pasajlarına bak..

monoton => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (25.12.2007 18:36:45)
quote:

Orjinalden alıntı: Méchatronic

Teşekkürler.Bu arada şimdi aklıma geldi;sanayi sitelerinde bulunur mu?

Diablo => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (25.12.2007 18:53:12)
Büyük ihtimal sanayi sitelerinde de olur.

melih.yanardağlar => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (25.12.2007 19:23:05)
Selanik Pasajında bir tane bobinajcı söylermisin.
quote:

ŞEF34 => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (25.12.2007 23:20:48)
Arkadaşlar !

Karaköyde selanik pasajında bobinajcı yok. Trafo imalatcısı var. O belki yardımcı olabilir. Ayrıca Karaköye gitmene gerek yok. Bobinajcılar aşağı yukarı her semtte bulunur. Bulunduğun semtte mobilyacı, demir doğramacı gibi esnaf varsa onlara sor. Sana enyakın bobinajcıyı tarif eder. Çünkü bu tür ustalar sık sık bobinajcıya motor sardırırlar.

Smoch => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (26.12.2007 10:05:29)
quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Selanik Pasajında bir tane bobinajcı söylermisin.
quote:

quote:

Arkadaşlar !

Karaköyde selanik pasajında bobinajcı yok. Trafo imalatcısı var. O belki yardımcı olabilir. Ayrıca Karaköye gitmene gerek yok. Bobinajcılar aşağı yukarı her semtte bulunur. Bulunduğun semtte mobilyacı, demir doğramacı gibi esnaf varsa onlara sor. Sana enyakın bobinajcıyı tarif eder. Çünkü bu tür ustalar sık sık bobinajcıya motor sardırırlar.

Bakın amaç arkadaşa yardımcı olmak.Selanik pasajında bobinajcı olmasa bile ordaki esnaf nerde ne olduğunu bilir ve yardımcı olur.

@Monoton Arkadasım karaköy pasajından direk adres bulamadıysan,Selanik pasajında 3. katta Ezgi Elektronik var dükkanda Selim abi veya Veysi abi vardır.Git onlara sor onlar sana bobinajcının krokisini bile çizerler...

mbbilici => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (26.12.2007 14:28:08)
o mıknatıslardan bir aralar cipslerden çıkan tasolarda vardı. bir tasoda iki tane. çocuklar birbirine yapıştırıp ya da ittirtip oynuyordu. hem de bayağı güçlü mıknatıslardı. birbirine yapışınca elle ayrılmıyordu.

monoton => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (26.12.2007 16:07:21)
quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

o mıknatıslardan bir aralar cipslerden çıkan tasolarda vardı. bir tasoda iki tane. çocuklar birbirine yapıştırıp ya da ittirtip oynuyordu. hem de bayağı güçlü mıknatıslardı. birbirine yapışınca elle ayrılmıyordu.

Bizdeki de şans işte.Arayıp duruyoruz.

Arkadaşlar yardımlarınız için teşekkür ederim.Ayrıca mıknatısları bulabileceğim başka yer aklınıza gelirse cevabınızı bekliyorum.

WILDBOYS => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (26.12.2007 18:05:16)
perpada aradığın herşey mevcut

thenoone => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (26.12.2007 18:16:30)
gittigidiyorda istedin tipte mıknası satan arkadaş vardı galiba görmüştüm bir bak istersen.

erroraesthumanum => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (26.12.2007 22:30:08)
Google'da basit bir arama sonucu:

http://www.modelci.net/forum/post.php?action=reply&fid=84&tid=1031&repquote=9014

Ben de hatırladım, Perşembe pazarına girince, sağ tarafta, 10 m. kadar ileride Nd mıknatıslar görmüştüm.Pahalı geldiği için almamıştım. (6-7 yıl önce!) Sizinkiler ferrit gibi görünüyor, verim düşer ama ucuzdur ve daha kolay bulunur.

Bobinajcı da, söylendiği gibi heryerde vardır. Karkas Al olduğuna göre, manyetik olmayan bir malzemeden yapılabilir gibi.

Kolay gelsin..

untayk => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (26.12.2007 23:04:53)
Merhabalar...
Hatta GALATA Hırdavatçılar çarşısına girerken sağ taraftaki 3. veya 4. dükkandı gaaliba dostum.
Ama 6-7 yıl değil de sanki 3-4 yıl önce imiş gibime geliyor sanki...

monoton => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (27.12.2007 16:09:19)
Bir yere mail attım arkadaşlar,ellerinde mevcut olup olmadığını öğrenmek için.Olmazsa dediğiniz yerlere gideceğim.
Tekrar teşekkür ederim.

erroraesthumanum => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (28.12.2007 00:09:19)
quote:

Orjinalden alıntı: untayk

Merhabalar...
Hatta GALATA Hırdavatçılar çarşısına girerken sağ taraftaki 3. veya 4. dükkandı gaaliba dostum.

Doğrudur, malum, hafıza-i beşer nisyan ile maluldür! Hele benimki!!

crainmeerd => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (29.12.2007 10:37:41)
bunlar neodyum mıknatıs ve bu formda fazlasıyla tartışıldı. isterseniz bir arttırın. rüzgar türbünü yapıyorum linkinde bir kaç yerde geçiyor.

tyilgin1 => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (29.12.2007 13:21:07)
quote:

Orjinalden alıntı: untayk

Merhabalar...

Evet, o dükkan hala orada, Eğer istanbulda iseniz gitme imkanınız varsa bugün oratafa gitme ihtimalim var. Telefonlarını burada bildiririm.

erroraesthumanum => Bu mıknatısları nereden temin edebilirim?(Aldığım yerin irtibat bilgileri eklendi) (31.12.2007 00:40:59)
Konu geçmişken, İzmir'de mıknatıs arayanlar, 1. sanayide, Mıknatıs firmasında envai türünü bulabilirler. Fiyatları kazık. Tek tabanca olmalarının keyfini çıkarıyorlar. Ama deneme için başka çıkar yol yok maalesef.

Sayfa: [1] 2   sonraki >     >>