Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Dahili Bileşenler >> Depolama
ßy Spécops. => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (5.4.2008 14:09:47)
Teşekkürler.Birgün sata alırsam incelerim

Asonas => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (6.4.2008 11:28:25)
Ben format atarken sorun yaşamıyorum aslında.Sata 80gb hdd var winxp cdsi ile formatı çekiyorum paşa paşa kuruyor.Soruda yaşamadım.
Bu sorunu yaşayanlar yeni nesil sistemlerdemi yaşıyorlar!?Agp takılıyorum şuan eski sistemimde.Yeni sistemde ise daha hiç kurmadım xp.

Mesudum => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (11.4.2008 11:40:38)
Bu işlemi ATI AMD sistemler iiçn de kullanabilmek lazım. Nerede ne kadar kaynak bulsam Intel chipsetlere yönelik. Arkadaşın dediği gibi SB600, AMD 690 setlerde ne yapmak lazım acaba? Yok mu böyle ince bir anlatım.

Bir yıldır Native IDE kullanmak zorunda kalıyorum.

.oO°Oo.

marmoli => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (11.4.2008 14:46:56)
bilgiler için teşekkürler .

Arkadaşlar ikinci yöntemi kullandıgımzda hdd de 2veya 3 partition varsa bunlar içindeki bilgiler zarar görürmü.

yoksa sata driver sadece c bölümüne mi kurulur..

veya aynı hdd den 2 tane kullanıyorsak durum ne olur...

Leokesh => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (11.4.2008 14:57:22)
Öncelikle Emiğine Sağlık...Ben Gereken Uygulamaları yaptım.Ama halen Sata Diski Görmüyor...Anakart Cigabyt - Samsung 160 Cg Sata Disc

Kıdemli Yarbay => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (11.4.2008 17:41:05)
quote:

Orjinalden alıntı: Mesudum

Bu işlemi ATI AMD sistemler iiçn de kullanabilmek lazım. Nerede ne kadar kaynak bulsam Intel chipsetlere yönelik. Arkadaşın dediği gibi SB600, AMD 690 setlerde ne yapmak lazım acaba? Yok mu böyle ince bir anlatım.

Bir yıldır Native IDE kullanmak zorunda kalıyorum.

.oO°Oo.

AMD işletim sistemleri için herhangi bir anlatıma raslamadım maalesef.

quote:

Orjinalden alıntı: marmoli

bilgiler için teşekkürler .

Arkadaşlar ikinci yöntemi kullandıgımzda hdd de 2veya 3 partition varsa bunlar içindeki bilgiler zarar görürmü.

yoksa sata driver sadece c bölümüne mi kurulur..

veya aynı hdd den 2 tane kullanıyorsak durum ne olur...

RAİD kurulumu yapacaksanız bütün bilgileriniz silinir zaten. Yok ben sata sürücüleri yükleyecem diyorsanız ne C deki ne D deki bilgilerinize herhangi bir zararı olmaz.

quote:

Orjinalden alıntı: Leokesh

Öncelikle Emiğine Sağlık...Ben Gereken Uygulamaları yaptım.Ama halen Sata Diski Görmüyor...Anakart Cigabyt - Samsung 160 Cg Sata Disc

İkinci yöntemi deneyiniz ya da oluşturduğunuz sata destekli XP cd sinin sorunsuz olduğundan emin olun.

conqierors => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (20.4.2008 19:30:11)
Uzun uğraşlar sonunda yaptım ama sizin burda anlattıklarınız disket sürücüsü olmayanlar için.
Ben yapamıyorum dediğimde ısrarla bana iso ouşturmamı söylediler ama disket ile de aktive ediliyor ??? bu bir yanlışlık sanırım
Benim sorunum çalışmayan güç kablosuymuş :(
Bir şey daha sorabilirmiyi
diğer HD güç kablosunu takıyorum çalışma tepkisi vermiyor ses ve titreşim yok ama arka kartın kafa tarafında sıcaklık var bu güç geliyor ama çalışmıyor anlamında mı???

burak2444 => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (8.5.2008 14:45:33)
ya arkadaslar her şeyi anlatıldığı gibi yaptım fakat yine sabit disk bulunamadı diyor.... :(

Kıdemli Yarbay => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (8.5.2008 18:14:16)
quote:

Orjinalden alıntı: conqierors

Uzun uğraşlar sonunda yaptım ama sizin burda anlattıklarınız disket sürücüsü olmayanlar için.
Ben yapamıyorum dediğimde ısrarla bana iso ouşturmamı söylediler ama disket ile de aktive ediliyor ??? bu bir yanlışlık sanırım
Benim sorunum çalışmayan güç kablosuymuş :(
Bir şey daha sorabilirmiyi
diğer HD güç kablosunu takıyorum çalışma tepkisi vermiyor ses ve titreşim yok ama arka kartın kafa tarafında sıcaklık var bu güç geliyor ama çalışmıyor anlamında mı???

Evet güç geliyor anlamında..

quote:

Orjinalden alıntı: burak2444

ya arkadaslar her şeyi anlatıldığı gibi yaptım fakat yine sabit disk bulunamadı diyor.... :(

Hazırladığınız CD sürücünün tam olarak çalışabilirliindne emin misiniz? CD de bir yanlışlık olmasın..

skyrnnr87 => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (10.5.2008 10:32:11)
nlite programının linkini düzeltebilirmisin

doctorfizik => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (10.5.2008 11:45:11)
quote:

Orjinalden alıntı: skyrnnr87

nlite programının linkini düzeltebilirmisin

http://nlite.en.softonic.com/download

skyrnnr87 => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (10.5.2008 14:47:35)
saolasın.. işime yaradı walla formatlıyom :D

micdra => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (10.5.2008 17:54:57)
şimdi böyle yapınca kurulum direk mi devam edecek, yoksa yine f6 falan bir şey yapacak mıyız?

Kıdemli Yarbay => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (11.5.2008 00:15:55)
quote:

Orjinalden alıntı: micdra

şimdi böyle yapınca kurulum direk mi devam edecek, yoksa yine f6 falan bir şey yapacak mıyız?

Kurulum devam ediyor..

Master_Evil => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (11.5.2008 00:38:12)
teşekkürler çok detaylı bir yazı olmuş

BetaMode => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (15.5.2008 09:03:15)
http://img135.imageshack.us/img135/8296/111jn4.gif

arkadaşlar sanırım bu yüzden format atamıyorum eski bilgisayarımda böyle bi sorun yoktu ben şimdi nasıl format atabilirim

Teşekkürler

Lancelot_Real => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (15.5.2008 09:08:28)
pm mime bu yazi gelmis, cevabi da burda yazayim herkes faydalansin dedim:

quote:

pmden alıntı: .ImpossibleIsNothing

quote:

Orjinalden alıntı: Lancelot_Real

2. yöntem benim icin 1. yöntem

galiba usbflash diski biostan disket sürücü oldugunu soyleyip disket sürücü yerine a:\ yapabiliyoruz. bi kere kazara olmuştu ama bu işlerde denemedim.

merhabalar siz bunu demişsiniz aynı sorun bende war ama nasıl halledebilirim ne zamndır format atamıyorum sanırım bu yüzden

masaüstü geldiğinde oturum açıkken usb ile hiç bişiy bağlı olmadığı halde usb de harddiski görmektedir sanırım bundan dolayı format atamıyorum bu sorunu nasıl halledebilirim

http://img135.imageshack.us/img135/8296/111jn4.gif
TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN

.ImpossibleIsNothing, bios tan usb yi disable etmeyi, yada usb cihaz baglayip bagli olan cihaz icin yapilandirmayi auto degil hd yapmayi (biostaki yerini bulmayi sana birakiyorum) dene.

dejaay usb ler konusunda epey bilgi sahibidir, onun verecegi tavsiye daha yerinde olacaktir.

*** tabi 2. yöntemde var, ahci yi iptal edip, kurup sonra yuklemek seklinde

quote:

Orjinalden alıntı: burak2444

burak2444, eger herseyi dogru yaptigini kabul edersek cok nadir cikan bir soruna rastlamis olabilirsin. Anakart bölümünde senin anakart modelinin bulundugu konuyu bulup kurulum icin yapilanlara bakmani tavsiye ederim, islemlerde orda yazan ahci sürüm dosyalarini kullan.

BetaMode => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (15.5.2008 09:41:58)
ilk baş bunu yapıyorum

< Resime gitmek için tıklayın >

ardından bunu yapıyorum

ancak yinede olmuyor :S

Lancelot_Real => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (15.5.2008 09:45:56)
.ImpossibleIsNothing
http://img211.imageshack.us/img211/2935/fotoraf0126tx3.jpg
bu resimdeki tum enabled lari disabled yapip ole dene bakalim.
birde, anakartin ne marka, ve güney kopruleri neler. ör: benimki asusp5b, ve güney köprülerim ich8 ve jmicron
(not: resimleri koyarken imageshack in hazir verdiklerini kullanma :>)

BetaMode => Windows xp kurarken yaşanan Sata hdd sorununa çözüm. (15.5.2008 09:49:24)
asus m2n
adm socket am2 cpu
dd2/800/667/533
dual-core cpu ready
SATA 3.Gb/s Support
system Bus 2000/1600 MT/s

bunlar yazıyor anakartın kutusunun üzerinde yeterli olurmu?

Sayfa: << < önceki 1 2 [3] 4 5   sonraki >     >>