competanxp
=> Baglayamıyorum
(13.11.2007 09:24:25)
Bir bağlantı sorunu yaşıyorum..
3 cihazım var..
Birincisi, televizyon.. samsung LE32R32B
Bağlantılar: HDMI TM, PC Girişi, PC Audio Girişi, Audio Out, RF, Komponent, S-Video (yan), AV (yan RCA), 2 Skart, 1.000 sayfa Teletext,
İkincisi,receiver.. dsmart goldmaster
Bağlantılar: TV/VCR Scart - S/Video
Üçüncüsü,ev sinema sistemi.. samsung HT-THX35
Bağlantılar: HDMI çıkış, komponent audio ve s-video çıkışları
Kablo olarak elimde..
player_tv arasında HDMI kablo
receiver_tv arasında scart kablo
ayrıca, üçlü kablolardan video olanı receiver_tv arasında ses kabloları ise receiver_player arası
takılı durumda..
tabi bu bağlantı benim yaptığım iş..
tv izlerken hoparlörlere ulaşamıyorum..
ayrıyeten görüntüden de istediğim verimi alabilmiş değilim..
yapmam gerekeni bilen var mıdır, ya da tavsiyesi olan..
görüşlerinizi bekliyorum..
competanxp
=> Baglayamıyorum
(13.11.2007 10:11:46)
bilen yok mu..
kursad_75
=> Baglayamıyorum
(13.11.2007 10:12:39)
Görüntü için,
samsung HT-THX35-lcd hdmi bağlantı. Bütçe problemi yoksa profigold marka, ya da philips, hama, bandridge vb. markaların altın uçlu olanlarını tercih et.
dsmart goldmaster-lcd scart bağlantı. Eğer uydu receiver'ının arkasındaki scart çıkışının üstünde ya da altında "rgb" ibaresi varsa, menülerinden görüntü çıkışını "rgb"olarak değiştir. Yine lcd'nin scart girişlerinden "rgb" destekli olanı kullan. Bütün scart girişleri "rgb" destekli olmayabillir. Kullanma kılavuzundan kontrol edersin. Scart kablo olarak altın uçlu philps, vivanco, hama ya da bütçe problemi yoksa pfofigold tercih et. Yapabileceğin en kaliteli bağlantı budur.
Ses için,
Televizyon kanallarının sesini sistemden dinleyebilmek için dsmart receiver'ının arkasında optik ya da koaksiyel ses çıkışı varsa bu şekilde bağlantı yap. Aksi halde, kırmızı-beyaz analog çıkış illaki vardır. İki ucu kırmızı-beyaz rca kablo ile ampli player'ının audio in girişine bağlantı yapıp, all ch.stereo ya da prologic II modlarını kullanarak ses sisteminden sanal 5.1 olarak dinleyebilirsin.
Kolay gelsin, selamlar...
competanxp
=> Baglayamıyorum
(13.11.2007 12:02:55)
teşekkür ederim..
ses bağlantım zaten en son söylediğin gibi..
ama bir de koaksiyel i deneyebilirim..
bir de şu prologic modunu kontrol edeyim..
tekrar teşekkürler..
competanxp
=> Baglayamıyorum
(14.11.2007 09:08:43)