Şimdi Ara

Msi P35 Neo-F Otomatik voltaj problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • MSI P35+E2140 m0 kodlu işlemcim var, anakart işlemciye default olarak 1,35 ram' lerede 1,9 volt veriyor (bios' ta voltaj menüsü auto modunda). İşlemci fsb' sini 350' ye çıkardığımda voltaj otomatik olarak 1,44' e yükseliyor ve daha yukarı fsb denediğimde voltaj otomatik olarak da olsa 1,44' ün üstüne çıkmıyor ve şu anda 2800 mhz' de tıkanmış durumdayım. Aynı durum ram' ler içinde geçerli, 667 mhz olan ram' leri 800 mhz olarak çalıştırdığımda voltaj otomatik olarak 1,95v oluyor.

    Bios ayarlarında eist, dot ve spread spectrum kapalı, diğer herşey auto modunda. İşlemci voltajını manual olarak girdiğimde anakart yine kendi bildiğini okuyor ve değişen birşey olmuyor. Kısacası en düşük 1,35 en fazlada 1,44v verebiliyorum işlemciye vede bunu kendisi otomatik yapıyor. Bunu özelliği nasıl disable edebileceğim hakkında bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum, şimdiden teşekkürler..







  • Kardeş aynı anakarttan bende de var. Benim sadece işlemci E6550. Bende de öyle bir sorun oldu. BIOS'dan tam anlamıyla ayarlanamıyor. Nedenini bilmiyorum. Ama MSI'ın overclock programı DualCoreCell'i yüklersen oradan ayarlanabiliyor. Tabi işlemcinin çalışma hızı ve voltajı ile birlikte fanı ayarlanabiliyor. Remlerin ve NB nin de sadece voltajı ayarlanabiliyor. Tabi belli değerlerin üstünde tehlikeli olabilir. Program kendisi gösteriyor. Kasmadan çalışacağı değerleri beyaz, biraz tehlikeli kısımları sarı, çok tehlikeli kısımları da kırmızı gösteriyor. Benim şu anda baktığıma göre ve senin verdiğin değerlere göre BIOS sarı olan kısımlara izin vermiyor. Remlerin 1.95 den üstü sarı mesela yani biraz tehlikeli. Ancak bu programı yükleyerek daha yüksek değerlere ulaşabilirsin ancak tehlikeli olabilir.
  • Hocam bu sorun çıldırtacak beni Msi' ın forumlarındada aynı problemi yaşayan kişiler olmuş ama kimse bir sonuç alamamış. Aşağıda linkini verdiğim kişi sorunu çözmüş ama anakartı değiştirerek
    http://forum.msi.com.tw/index.php?topic=112125.0

    Dual core cell yüklü, ama onda oc yapmayı denediğim anda sistemi kilitlemişti, bende bidaha denemedim. Ayrıca neye yararki? Her windows açılışında aynı işlemi yapacaksam bi anlamı kalmıyor..
    Bu arada bios' ta sarı alanlardan bahsetmişsin, benim problemim sarı alanlar değil çünkü hiçbir şekilde voltaj ayarlanmıyor, ne düşürebiliyorum nede çıkarabiliyorum, zaten default 1,35v veriyor Allahsız tosbağaa.

    İlgin için teşekkürler, sanırım bu şekilde kullanmaya devam edicez............




  • Kardeş benim biosda sarı dediğim kısımn bios da yok. DualCoreCell programında var. Senin anlattığına göre senin remin voltajı programdaki sarı bölümler için desteklemiyor. Aynı sorun bende de var. Birde EIST ı işlemcin destekliyorsa aç. Dot açılabiliyorsa işlemcin overclock destekliyordur. Eğerki her ikisi de açılmıyorsa desteklemiyordur. Ama benim bildiğim destekliyor. Bence EIST açıp dene ya da DualCoreCell den bidaha dene.

    Bende aynı sorunu bilgisayarı ilk kurduğumda yaşadım. DualCoreCell yükledim ve BIOS u güncelledim. Şimdi düzgün.

    Yapabilirsen ne mutlu sana. Senin adına sevinirim.
  • Hocam bu akşam evde dual corecell ile deneme yaparım, bakalım sonuç ne olacak. Bu arada benim bios 1.4 versiyon, sitede en son 1.5 var, sen hangisini kullanıyorsun ?
  • valla tam bilmiyom da 1.5 dir. Güncellemeyi daha yeni yaptım. Düzgün çalışıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.