Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Anasayfa Haberleri >> Basın Bültenleri >> Kullanıcı İncelemeleri >> Kullanıcı Videoları >> Uygulama Haber >> Deneme Haberleri >> Kullanıcı Haberleri >> Netgsm
maligezgin => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (16.7.2026 13:46:09)
ne ağlattılar şu çinliler sizi :D

Muhammed Taha Türk => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (16.7.2026 18:11:49)
Çin, artan niteliksid marka sayısına karşı tedbir alıyor, ayrıca Çin de olsa, uzun süre onlarca marka hayatta kalamaz.

Şu anda güçlü olmasa da Çinli markaların kimlik inşa girişimi var. Bunu telefon pazarında yıllar sonra başardılar. Ek olarak Ferrari'nin Çinli markalar hakkında konuşması zaten anlamsız, şu an hiçbir marka sana rakip değil zaten. Şu aşamada mükemmel otomobil üretmekten, öz bir marka yaratmaktan uzaklar, ama bu noktaya da geleceklerdir.

Çin, gireceği piyasayı araştırıp analiz edecek güce sahip. Ürünlerin kendisinden çok ciddiye alınması gereken şey bu, iPhone'u, Oppo'yu alan herkes de telefondan anlamıyor.

Moueson => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (16.7.2026 20:00:46)
"""Ferrari'nin Çinli markalar hakkında konuşması zaten anlamsız, şu an hiçbir marka sana rakip değil """

Haberi okumadınız heral de Ferrari'nin Çin'de satislari düşmüş. Bu demek ki Çinli markalar ferrariden müşteri çalmış.

Muhammed Taha Türk => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (16.7.2026 20:43:21)
Hangi akıllı telefonu kullanıyorsunuz? Kullandığınız otomobil üreticisinin Çin'de bir fabrikası olabilir.

Muhammed Taha Türk => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (16.7.2026 20:45:52)
Yok ben genel bir yorumda bulundum sadece. Markanın karın ağrısı var, o anlaşılıyor zaten, satışlarımız düştü, yapıştıralım demişler.

SeniorGrandMaster => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (17.7.2026 08:18:11)
Dediklerinin mealini vereyim : Diyorlar ki , biz ruh satıyoruz onlar otomobil satıyor. Yani alanlar paranın önemli kısmıyla ruh almış oluyor. İşleri ruh ticaretine kalmış. İnsanlar ruh almaktan vazgeçerlerse işleri bitik.

ufo => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (17.7.2026 14:43:55)
+1

Çin'in Ferrari muadili arabası yok ki. Niye laf etmişler Çin arabalarına?

SıfırReferans => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (17.7.2026 14:52:26)
Adam Doğru Laf etmiş Ruhu Olmayan Araba mı olur

enja => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (17.7.2026 15:03:29)
Sıra sanada gelecek ferro az sabret.

enja => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (17.7.2026 15:05:39)
Demeki varmış.

< Resime gitmek için tıklayın >

muhalif13 => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (18.7.2026 03:53:53)
Uygur Türkleri konusunda haklısınız fakat çin batarya konusunda lider. Avrupa ve Amerika'da olmayan standartları oluşturuyorlar. Artık batarya termal kaçak olsa bile yanmayacak. Çivi girse bile yanmayacak.

Avrupalılar bu işi yapamıyor. Yıllarca aynı motoru sattılar. 0.4 kW batarya koyup bunu hibrit diye satmaya çalışıyorlar.

Hele 40 50 dolarlık donanımları kısıp kâr elde etmeleri saçma sapan paketler sunup fahiş fiyatlarla satmaları, sattıktan sonra hele ülkemizde bana ne demeleri bir tane araçta nasıl olduğu bilinmeyen bir nedenle arızayı sanki tüm araçlar aynı gibi algı yapmaları. 2020 sonrasında üretilen araçların kalitesiz parçaları. Kendi araçları aks kırarken bunu gizlemeleri vs. ile hiç te masum değiller.

Nat Alianovna => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (18.7.2026 09:11:23)
Tamamen yanlı yorum. Çinliler şu an objektif olarak Batılılardan daha iyi otomobil yapıyorlar. Hele ABD'li üreticilerle kıyaslayınca Amerikalılar otomobil konusunda Çin'e kıyasla taş devrinde gibiler. "Marka karakteri ve miras" dediğiniz de maliyeti azalttığı için aynı kasanın ve ancak minimal eklemeler yapılan içeriğinin defalarca kez piyasaya sürüldüğü bir finansal kapitalist oyundan ibaret. Batılı üreticiler kısa vadeci faydacılıkla tembelleştiler ve Çinliler artık onlara bunun bedelini ödetiyorlar. Ha bir de üstüne hızlı, efektif ve ucuz üretim yapıyorlar. Rekabette iyicene bastırıyorlar.

trak76 => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (18.7.2026 09:53:13)
Alıştılar buzdolabı tasarımlı araçları yillar boyu satmaya. Sanki Avrupa ureticilerinde ruh mu var. En ruhlu olanı peugeot işte.

fenomen1701 => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (18.7.2026 10:19:56)
Daha bu gün gördüm Tayland avm sinde ne idigü belli olmayan Çin menşeli aracı vergi dahil 800bin satıyorlardı.450 km menzili varmış

SuperVeloceJota => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (18.7.2026 15:40:39)
Abicim siz benim ne anlattığımı anlamadığınız için, ne konuştuğunuzu gerçekten bilmiyorsunuz. Objektif olarak iyi otomobil diye bir şey yoktur. Çin'liler, batılılar veya japonlar ile aynı fiyata, onlardan komple sınıf olarak dahi daha yukarıda, daha çok niceliksel özellik barındıran, teknolojik olarak genellikle üstün olan, yani genel müşterinin daha çok yönelebileceği otomobiller üret"e"biliyorlar. Üstün düzeyde bir otomotiv background'ları olduğu için değil, işin maliyet kısmını gerek devlet teşvik destekleri, gerekse müthiş üretim ölçeği ve üretim hızı ile çözebildikleri için başarıyorlar bunu. 1.5 milyarlık, gelişmekte pazarı olan bir ülke karınca gibi otomobil üretiyor, çünkü öğrendiler ve üzerine koydular. Hayvan gibi sendikalaşmış batılı nasıl rekabet edecek bunlarla? Aylık maaşın 200 euro düşecek diyince alman işçiye kıyamet kopuyor, bir fabrika'da bant kapanacak lafını bile edemiyorsunuz, ancak Çin'lilere bandı veya fabrikayı işçisiyle birlikte devredebileceksin ki, ekonomik olarak yürüsün iş. Çin'in üstünlüğü burada, buna kimsenin itirazı yok, nesnel gerçek bunlar.

Ben peki bundan mı bahsettim? Var mı Çin'in kült, orijinal karakteri olan, aklına insanın hemen bir otomobil imalatına özgün bir yaklaşım getiren üreticisi? Bir tane var mı? Yoksa tamamı fiyat/performans ve müşteri talebine mi oynuyor?

Çin'in gücü üretiminin ve imalatının üstünlüğünden geliyor. VW'nin, Mercedes'in, Toyota'nın gücü buradan gelmiyordu. Bunları kendi bildikleri gibi, kendi stillerinde ve niteliklerinde üstün otomobil yapmayı biliyorlardı tarih boyunca. Motorsporları geçmişleri, tüm alanlarda yarış takımları, üstün efsane isimleri ve efsaneleşmiş, klasikleşmiş modelleri ve bunun getirdiği bir yeknesak yapı vardı. Bu Çin'li araçlarda yok. Demek değil ki olmayacak, zamanla herşey olur ama şu anda "yok". Bu kadar benim dediğim diyeceğim, yoksa kimse Çin'e arabaları kötü yaramaz falan demiyor. Ama şu anda müthiş uygun fiyatlı, tekerlekli birbirinin aynı, karakter yoksunu tabletler üretiyorlar ve müşteri de şu an için bundan memnun olay bu.

Ferrari çıkmış Çin'liler hızlı tüketim ürünü demiş, tamam bu Ferrari'ye mi kaldı da, E doğru kardeşim adamın söylediği yani. Çin'liye sorsan oda aynı şeyi söyler zaten böylesini istiyor onlarda. Çekemiyorsanız bu gerçeği otomotiv sektörünü takip etmeyin o zaman ne diyelim şimdi.

Nat Alianovna => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (18.7.2026 22:39:53)
quote:

Objektif olarak iyi otomobil diye bir şey yoktur.

Tabii ki. Kafamızdaki kalıplara göre her türlü fikri bildirebiliriz. Korkuluk safsatası yapabiliriz. Kimseye bir şey ispatlamak zorunda değiliz. Eğer Avrupalı bir aracınız varsa keyifle binmeye devam edin. Bir şeyin en iyisine sahip olmamak dünyanın sonu değil.

Anahtar kelime iyi değil, daha iyi. Yani birbirine göreli olarak. Mutlak olarak değil. Kastettiğim mutlak anlamda iyi değil yani yalnızca kendi içerisinde diğer her şeyden bağımsız bizim atfettiğimiz değer anlamıyla iyi değil. Ne demişiz?

quote:

Çinliler şu an objektif olarak Batılılardan daha iyi otomobil yapıyorlar. 

Sübvansiyonla veya görece daha düşük çalışan ücretleriyle vs yapması genel anlamda daha iyi otomobiller yaptıkları gerçeği ile ilgili mi? Değil. Nasıl yaptıkları işin ayrıntısı veya nedenleri. Gerçeğin kendisi değil. Ha, "girdi ve üretim süreci" de önemli veya alakalı derseniz Avrupalıların şaşkınlığı ve "bununla rekabet edebilme şansımız yok" itirafıyla Çin'de karartılmış fabrikalarda maksimize edilmiş seviyede robotik otomasyonla üretim yapıyorlar. Avrupa yerinde sayarken Çinli üretim bandında erken 20.yüzyıldaki Ford misali atılım yapmış. İnovasyon anlamında o dönemki Ford'un 21.yüzyıl muadilini getirip önümüze koymuş.

Bir de madem ima eder gibi durduğunuz şekilde daha iyi veyahut daha kötü otomobil yok; çok varlıklı insanlar ahmak olmalı ki alt veya segment araç üreticisi markaların yerine lüks araç markalarını tercih ediyorlar. Bir segmentte araç baktıkları zaman markalara veya modellere dair boşuna araştırma yapıyorlar. Nasıl olsa hepsi aynı. Daha iyi veya daha kötü otomobil yok...

Az çok herkesin bildiği farklı ulusal dinamikler bazında sektör ve pazar gerçeklerini anlatarak yanlı olmadığınız konusunda zorlamayın. İşe yaramıyor... Herkes Çinli veya Avrupalı üreticilerin ne yaptığını görebiliyor. Şu an Çinliler daha iyi otomobil yapıyorlar.

SuperVeloceJota => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (19.7.2026 00:16:55)
Hala benim bahsettiğim şeyleri laf salatası yapıp süsleyerek bana karşı argümanmış gibi savunuyorsun. Ben komple bir marka veya ürün karakterinden bahsetttim, hala çıkmışsın yok Ford benzeri atılım yapmışlar, üretim bandında, yok hızlı üretim yok şöyle böyle bizim buna bir itirazımız var sanki. Çin'in nasıl otomotiv sektörünü baştan yazdığını, hız efektiflik ve birim maliyette çıkan birim ürün konusunda üstün olduğunu bilmiyormuşuz gibi akıl vermeler. Bu gün Türkiye Çin otomotiv sektörüne vergi limitleri koymasa idi, içimizden geçerlerdi, bunu tahmin etmeyen yok, Amerika'nın da içinden geçeceklerdi, duvar örüldü.

Benim konuşutuğum konu "otomobil üretim kültürü ve ürün karakteri". Örneğin Tesla da elektrikli otomobil üretiyor, Lucid'de üretiyor ama hepsinde nasıl bir marka ve araç karakteri var, çıkan uyarı seslerinden, komple bir özgün UI yaklaşımından tut, tasarım, işleyiş ve dizayn temasına kadar, araçla ilk etkileşiminden son anına kadar nasıl bir felsefe var, nasıl bir ürün sunumu söz konusu buna karşılık Çin'li mamüllerde nasıl bir kullan-at beyaz eşya kültürü ve "karaktersizlik" ve jenerik tek beko-arçelik-keysmart tarzı hızlı al sat kullan-at yaklaşımı ortada, demek istediğim bu kadar. Bu mevzulara girmek boyunu aşıyorsa, aynı şeyleri tekrar tekrar ısıtıp bana yazmak zorunda değilsin. Çin'liler daha çok daha bol, daha ucuz, herşeyin daha büyüğü ve büyük pilli ve menzilli ve çok çok ve dolu dolu araba veriyorlar der çıkar gidersin. daha başarılılar ve kârlılar diyebilirsin. Buna itirazımız yok. Ancak benim konuştuğum konu farklı. Söylemediğim konulara, yazmadığım şeylere bana cevap veriyormuşsun gibi alıntı yapmazsan sevinirim. Lütfen kendi alanında oyna, ilgin olmadığı konularla ilgili konuşan insanlara bulaşma. Saygılar.

Nat Alianovna => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (19.7.2026 02:04:09)
Otomobillerinin daha iyi olması benim kabahatim veya sorunum değil. Olanı söyler, köşeye çekilirim. İtiraz etmek sizi daha iyi hissettirdeyse problem yok. Yarın öbür gün yanlış olsam bir önemi yok. İyi geceler.

zotacing => Ferrari'den Çinli otomobillere gönderme: Hızlı tüketim malı gibiler (19.7.2026 03:20:06)
Aynen Çinliler çok masum, hiç bir terör örgütüyle işleri yok, mutluluk ve dostluk satıyorlar yıllardır Dünya'ya. Hamas ve Taliban'ı yıllardır kim finanse edip destekliyor bir araştır istersen.

Kaldı ki azılı Türk düşmanı bir millet.

Sayfa: << < önceki 1 [2] 3   sonraki >     >>