İBB davasında kumpas a tezgaha bak (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Ülke ve Dünya Gündemi
sissil => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 20:19:44)
Murat Kapki: KONUŞ ÇIK DEDİLER, NE İSTİYORLARSA 'TAMAM' DEDİM

"Savcı bana ne sorduysa, biraz sonra tahliye olacağım sanarak 'doğrudur, öyledir' dedim. İfadem gibi geçti. İnan Güney'le ilgili 'böyle böyle deniyor' dediler, 'evet ben de duymuştum' dedim.

Sonra 'Savcım çıkıyorum değil mi?' dedim. 'Öyle değil, kurul karar verecek' dedi. İsmail'i yazmıyorsunuz, malıma çöktü; Mücahit'i yazmıyorsunuz. 'Ne istiyorsanız yazıyorum ama beni hala bırakmıyorsunuz' dedim.

O gün de bırakılmayınca, bırakılmayacağımı tamamen anladım. 'Konuş çık' dediler, ne istiyorlarsa 'tamam' dedim. Bırakmadılar. Şimdi o ifadelerle beni ve başkalarını suçluyorlar. Hepsini reddediyorum."

Enes Eyibil => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 20:26:30)
Saçmalık, siz de inanın buna , çıkmak için herkesi Satan kişinin sözü muteber mıdır ? Düşün seni tahliye olmak için satan var ama sonradan bana ne dediler ise yaptım diye ifadesi değişiyor ne kadar mantıklı?

amadeus99 => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 20:37:51)
Piuvv
Furkan Karabay
İBB borsası Birinci, istenen ifade
Murat Kapki, İBB Borsası iddialarında ismi geçen Eski AKP MKYK üyesi avukat Mücahit Birinci’nin, 2 milyon dolar ve iftira karşılığında kendisini tahliye ettireceğini söylediğini anlattı

Kapki, Birinci’yle arasında geçen konuşmayı anlattı:

“İki buçuk milyon dolar istedi” dedi bana. “İki buçuk milyon dolara seni çıkartacağını söyledi.”

Ben de, “İki milyon dolar vereyim” dedim.

“İstiyor” dedi.

Sonra tekrar geldi. “Tamam” dedi bana.

Ardından anlatmaya başladı. Çok detayına girmeyeceğim çünkü bunları zaten fazlasıyla anlattım. Zaten 9 Eylül’de de davası var.

Ama çok kişiyi itham ederek, birçok isim vererek bana çeşitli şeyler söyledi.

Sonra yine dedi ki:

“Bak kardeşim, gemiyi düşün. Yarın öbür gün AK Parti iktidardan düşüyor gibi olur, CHP kazanıyor gibi görünür. Sen de ‘Ben kendi başımı kurtarmak için yaptım’ dersin, yine o tarafa geçersin.”

Ben de, “Arkadaş, ben CHP’li değilim ki. AK Partili de değilim. Ben iş insanıyım” dedim.

Sonra bana:

“Sen olayı anlamıyorsun. Büyük resme bak, büyük resme bak” dedi.

“Makyevelist düşün kardeşim…”

Sürekli “makyevelist” lafını tekrar edip duruyordu. Sanki yeni öğrenmiş bir kavram gibi sürekli onu kullanıyordu.

Sonra dedi ki:

“Sana bir kâğıt getireceğim. Bunları okuyacaksın ama sana bırakmayacağım. Geri alıp gideceğim. Şimdi sana vereceğim, okuyacaksın, imzalayacaksın. Bir hafta sonra çıkıyorsun.”

Ben de:

“Ben bir şey imzalamayacağımı söylemiştim. Bu ne?” dedim.

“Sen bir oku” dedi.

Kâğıdı aldım, okumaya başladım. İçeriğini şimdi anlatmayayım. Zaten televizyonlarda da çıktı.

Ekrem İmamoğlu ile ilgili, Murat Ongun ile ilgili, Özgür Özel ile ilgili; benim hiç bilmediğim, duymadığım, görmediğim olaylara şahit olmuşum gibi ifadeler yazılmıştı.

Sözde, Hüseyin bana bunları söylemiş gibi şeyler yazıyordu. Bunları imzalatmaya çalıştı.

Ben de şunu sordum:

“Ben bunları imzalarsam bir de üstüne sana iki milyon dolar mı vereceğim?”

“O işler öyle” dedi.

Ben de:

“Ben bunları imzalarsam senin bana para vermen lazım” dedim.

Vallahi aynen böyle konuşuyoruz.

O da bana:

“Sen bu işlerden anlamıyorsun herhalde. Bu işler böyle kardeşim” dedi.

“Eliyle işaret yaptı.”

“Hayatında ilk kez tutuklandın. Bu işlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyorsun” dedi.

Evet, bilmiyorum. Çünkü hayatımda ilk kez böyle bir olayın içine girdim. - Kaynak: forum.donanimhaber.com

amadeus99 => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 20:38:50)
Çok acayip yerlere gidiyor iş. Bu mal varlığı devri kayıtlı bu arada,
Furkan Karabay
TÜRGEV yöneticisi İsmail Kaan’dan şikayetçi olduğunu söyleyen Murat Kapki, ardından adliyeye götürüldüğünü anlattı. Kapki, İsmail Kaan'la ilgili şikayetinden sonuç alamayınca dönemin İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek'e dilekçe yazdığını belirtti.

Kapki, “2 Ekim tarihli ifademde sadece oğlumun sağlık durumu var. Böyle bir ifade olur mu? İsmail Kaan'la ilgili söylediğim hiçbir şeyi zapta geçirmediler. Savcı Bey, bana ifadesiz gitmemin yanlış anlaşılacağını söyleyerek, oğlumun sağlık sorunlarını yazdı ve geri gönderdi. Mallarıma el koydu. O pislik adam el koyacağına devlet el koysun diye aylarca yırtındım” dedi.

Kapki, bir ifadesinde "Ekrem İmamoğlu için fon oluşturmak" yazıldığını ve savcıya itiraz ettiğini, "Savcım o kadar da değil" dediğini söyledi. - Kaynak: forum.donanimhaber.com

0zkanK. => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 20:43:14)
Murat Kapki'nin her söylediğini neden veya nasıl doğru kabul ediyorsunuz ?

Kendisi 3-4 defa etkin pişmanlktan yararlanmak için dilekçe veren birisi. ve İfadeleri kabul edilmediği için tahliye edilmedi.

Ve bu ifadeleri dün almamışlar baya 8-9 ay önce vermiş etkin pişmanlık ifadelerini.

Açıkçası oradan tahliye olamayınca birden dümeni İmamoğluna kırmış ve ifadelerini geri çekip başka bir şey yapmaya çalışıyor diyor herkes.

Hakim haklı olarak çok güzel bir soru sormuş bu ifadeleri verirken AVUKATINIZ YANINIZDA DEĞİLMİYDİ DİYE :D Ve birden İmamoğlu celallenip bağırmaya başlamış.

Avukatı yanında olmayan ve ifadeyi imzalamadan ifade olmuyor zaten. Kimsenin aklı ile dalga geçmeyin lütfen.

< Resime gitmek için tıklayın >

captain_turkiye => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 20:49:19)
Özkan işine gelen iddiaları doğru kabul laf ederken şimdi "niye inandınız buna" demeye başladığına göre bu kumpas olayı fena patlamış onlarda.

_turbo_ => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 20:52:40)
Bu maaslilar neden alinti yaptiklari tweetlerin linkini atmak yerine resmini atiyorlar sozlesmisler gibi?

amadeus99 => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 20:57:19)
Adam sadece iddia etmiyor.

Örneğin ihaleleri Yerlikaya zamanında aldığını, İmamoğlu zamanında Murat Ongun'un iptal ettiğini delilleri ile sunuyor. M2'si 8 bin TL iken 2 bin TL'ye almış.

Ya da dinleme tutanağında Ongun ile iletişimi olmadığını, nefret ettiğini bu ihale iptali yüzünden belirtiyor,
Nasıl örgüt ise artık. Güya Ongun'un adamı,

Tatile çıktı demişler çıkmamış, para taşıdı demişler başka biri çıkmış. Her kele bu demişler, hepsi kayıtlı, belgeli.

Üstüne masak raporu çarpıtılmış. Kar cironun 2 katı gösterilmiş. Onu da ispatladı, adam çıkmak için ne deniyorsa yapmış, malları elinden gitmiş, eşinkn tutuklanması ile tehdit edilmiş. Ve hepsi belgeli.

En garibi şu itirafçı oldu dedigi ifadede avukatlar içeride değil, mahkeme başkanı sordu, savcı tamamen kural dışı şekilde önceden görüşmüş.

Colda => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 20:59:19)
Azuhahahaha, gerçekten efsaneler.

amadeus99 => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 21:12:03)
Olaya bak. Oha . Bu yargı falan değil bambaşka.

Engin Deniz
Murat Kapki'nin etkin pişmanlık yolculuğu: "İfade vermem için eşimi adliyeye götürdüler"

İBB Davası'nda konuşan Murat Kapki, etkin pişmanlık olarak geçen ifadeleriyle ilgili çok çarpıcı şeyler anlatıyor. İlk kısmını olduğu gibi, kendi notlarımdan aktarıyorum:

"Tutuklandıktan sonra pek çok kişi, benim ismimin geçtiği ifadeler vererek tahliye edildi. Savcı ile hem sağlık sorunlarım hem de benim hakkımda ifade verip tahliye edilenlerin iddialarıyla ilgili konuşmak için dilekçe verdim. Savcı, sadece ek ifade verirsem söyleyebileceğimi belirten bir cevap yazdı. Tam bu arada kardeşim tutuklandı. Ben de beni çağırmayacaklarını düşünüp bir daha bir şey yazmamaya karar verdim. Ardından avukatım beni ziyarete geldi, eşimin ifade için Çağlayan Adliyesi’ne götürüldüğünü söyledi. Arkamdan kapı açıldı, infaz memuru ‘Savcı Bey çağırdı, Çağlayan’a gidiyorsun’ dedi, dakikasında oldu.

İki buçuk saatlik yola çıktım, kafamdan neler geçtiğine inanamazsınız. Çocuklarımı, eşimi, oğlumu düşünüyorum. Kardeşim tutuklanmış, kayınpederim alınmış. Adliyeye geldiğimde savcının odasının önüne getirildim. Savcı beyin katibi geldi, savcının benimle önce özel görüşeceğini, daha sonra avukatlarımın geleceğini söyledi.

Savcı bey sağolsun ayağa kalktı beni karşıladı. İletişim kurduğum değil, başka bir savcıydı. ’Eşimi de almışsınız?’ diye sordum. Bana gülerek ‘Almadık, davet ettik’ dedi. ‘Allah razı olsun savcım’ dedim, beterin beteri var. O an eşimin tutuklanma ihtimalini, çocuklarımıza ne olacağını düşündüm. Etkin pişmanlık için oraya getirildiğimi anladım.

Savcı Bey ‘Konuş’ dedi, ‘Ne konuşayım, vallahi bir şey bilmiyorum’ dedim. Kahve içtik, tekrar ifade verip vermeyeceğimi sordu. Vereceğimi söyledim. Savcı bey daha önce benim hakkımda verilen ifadeleri okudu ama kim olduklarını söylemedi ve ‘Bak bunlar da var’ diye okudu. Konuşmaya devam ettik, bir ara durdu bir telefon açtı, eşimin oradan gönderilebileceğini söyledi.

Sonra bana Servet Yıldırım’ın ifadelerini okuyarak ‘Bak Servet çıkmış, sen de anlat çık’ dedi. ‘Tamam anlatayım da ben bir şey bilmiyorum’ dedim. Murat Ongun ve Hüseyin Köksal’ın benimle ilgili düşüncelerini aktardı. Murat Ongun’un beni sevmediğini falan söyledi.

Daha sonra ifade vermeye başlayarak gazetelerden gördüğüm bazı haberleri veya Servet’in ifadelerini tekrarlamaya başladım. Bunlar kayda geçiyordu. Okursanız, birebir aynısını verdiğimi görürsünüz. Savcıya da şunu sordum ‘Daha buradan çıkmadan gazeteler ne olup ne bittiğini yazıyor, nasıl oluyor gizlilik yok mu?’, bana ‘Biz de bilmiyoruz’ dediler. Ya nasıl bilmiyorsunuz? Bu gazetelerin hepsini sakladım. Hakkımı mahkemelerde arayacağım."

amadeus99 => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 21:16:41)
Bu arada bunlar sadece bugün yaşananlar, arada takip ediyorum, her aşaması ayrı bir skandal.

Şoför tutuklu, kantar görevlisi tutuklu, ofisin getir götür işlerini yapanı bile almışlar. İmamoğlu 'nun kayınbiraderi tutuklu, adamla ilgili suçlama yok iddianamede. Ve halen tutuklu. Bir yığın kişi ile ilgili durum bu neyle suçlandığını bilmiyor insanlar,

Savci birden içeri girip bağırıp çağırmaya başlıyor, sürekli para nerede diye soruyor. Sordukları kişi bildigin kantar gorevlisi. Kamyon kaç kilo ona bakıyor işi bu, Bu adam tutuklu.

captain_turkiye => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 21:17:15)
Görevleri bu. O yüzden cevap vermekten kaçıyorlar bizden.

captain_turkiye => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 21:18:39)
Özkan devamlı bu tarz iddiaları söyleyip "hadi chp cevap versin, niye susuyor" diyor sonra yalanlanınca da yazdıkları ortada. Bazende görmezlikten geliyor ama konu açılınca görev icabı gelmiş.

BJK => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 22:51:13)
Sadece muhalifleri suçlayan söylentiler doğrudur değil mi? Duydum, sanıyorum, galiba olsa bile

0zkanK. => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 23:13:55)
Bu adamlar muhalif flan değil ki. Siz onu anlamıyorsunuz. Bu insanlar İBB çevresine 2019 sonra doluşmuş bazı iş insanları ve ticaretle uğraşan kişiler.

Murat Kapki bir reklamcı ve eski AKP'li sayılabilecek insanlar AKP döneminde ihaleler alan insanlar bunlar yani. siz şunları anlamıyorsunuz inatla ve ne olursa olsun körlemesine savunmaya çalışıyorsunuz :D Yapmayın lütfen gerçekten doğru hareketler değil. Murat Kapki Suçlumu suçsuz mu ben bilmem mahkeme karar verecek zaten. Davadaki her iddiaya her söyleme her bilgiye hiçbirimiz hakim değiliz. Aynısını Uşak içinde yaptı bazıları veya Antayal içinde yaptı sonradan itirafçı olunca ortada kalıyorlar. Savundukları ile kalıyorlar. Adam 3 iddiadan yargılanıyorsa 2 si boş beleş yalan gereksizde çıksa diğer 1 tanesi üstünden 1000 yıl hapiste alabilirisn bilemeyiz. Twitterda 1 twit üstünden dava çöktü dava çöp oldu söylemlerine kanmayın artık.

Murat Gülibrağimoğlu mesela AKP eski İlçe başkan yardımcısı firari şuan CHP onuda savunmaya çalışıyor veya bu Murat Kapki CHP'li denilemez bunlar yolunda A.Ş insanlar :) Mesele en son İmamoğlu ile yolları kesişiyor ve şüpheli işlemleri var iddialar bu. Murat Kapkinin kendi akrabaları itirafçı olmuştu mesela !!! Ama sözde muhalifler herkesi hepsini savunmaya çalışıyor. İBB davasında itirafçı olanların içinde atadan deden CHP'li yok zaten veya suçlanan kişilerin hepsi 2019 sonrası CHP'ye girmiş doluşmuş insanlar şunu anlayın arıtk.

Yoksa 2010-2019 lara gitsen İBB dosyasındaki tutukluların çoğunun AKP ilede bağı çıkar... Zaten iddialara cevap veremeyenler oradan vuramya çalışıyor. Yok eski AKP'li il başkanı ile ortakmış yok şuna bağış yapmış yok şu belediyeye para vermiş yok şuna araç kiralamış üstünden günceli konuşmayıp 8-10 sene önceki olayları anlatmaya çalışanlar oluyor.

Vanished Man => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 23:16:17)
Ergenekon davasından bile daha acemice suçlamalar yapıyorlar. O zamanlar bunların kankası fetocülerdi. Fetocüler bu kesimin kafası çalışan, zeki kısmıdır. Onlar olmayınca ortalık vasatlara kaldı. Onlarında yapacağı iş bu kadar olur.

BJK => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 23:31:11)
Biz boşu boşuna içeride yatan kişileri savunuyoruz, daha iddianameleri hazırlanmamış kişiler hala içeride yatıyorlar. Bize ne Murat Kapki'den.

Siz işinize geleni doğru kabul ediyorsunuz ki bu da İBB'dekileri suçlayanlar oluyor, ama işinize gelmeyeni de " doğru söylediğini nereden bileceğiz " diye eleştiriyorsunuz. Ben bu ikiyüzlülükten bahsediyorum.

İBB meclis başkan vekili mesela 6 ay içeride yattıktan sonra beraat etti, kim verecek bunun hesabını? İnsanların hayatlarından çalınıyor, sırf bir seçim uğruna.

0zkanK. => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 23:48:50)
Yaa konu başlığı ne şuan ?

Davada Murat Kapki hakkında iddialar ne sorunlar şikayet ne haberiniz var mı nesela ? Kumpas ve Tezgaha bak gibi büyük büyük başlıklar oradan bir cümle al görüyon mu adamcağız boşu boşuna içerde yatıyormuş algısı kas bunlar doğru işler dğeil diyorum.

Bu iBB davası öyle bir söylem ile bir bilgi ile çökecek her şey boş herkes ak pak veya herkes kara herkes suçlu olacağu bir şey dğeil inatla bunu anlamıyorsunuz.

İmamoğlu 142 iddia ile yargılanıyor mesela. 140'ı boş çıksa bile 2 tanesi kesinleşse gene 20-30 yıl hapis alabilir şunu anlamıyorsunuz inatla.

Ben bilmyiorum mesela Murat Kapki hakkında kaç iddia var. Ayrıntılarınıda bilmiyorum ama bu direk savunma dikret tertemiz direkt boşuna yatıyor adamcağız söyleminiz doğru değil.

Murat Kapkiden önce Kuzeni itirafçı olmuş mesela !

https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/nedim-sener/murat-kapki-de-itirafci-oldu-ihalelerden-karin-yuzde-60i-eko-sisteme-42894336

Veya bakıyorsun Murat Kapkinin çalışanıda itirafçı olmuş !

https://www.hurriyet.com.tr/gundem/kapkinin-calisani-itirafci-oldu-42822222

Ve tarihlere bakıyorsun aynı tarihlerde Murat Kapkide İtirafçı olmaya çalışmış 3-4 kere beyanda bulunmuş.

Ama tahliye olamayınca bana zorla ifade verdirdiler yok kandırdılar bunu imzala ifitra at çık dediler söylemleri kafama yatmıyor benim bu kadar basit. Hakim çok güzel demiş o sırada yanında avukatın yok mu !!!

Avukat yanında ifade verip sonradan zorla verdirdiler derse bende soru işareti oluyor bu kadar basit. Mahkeme karar verecek suçlumu suçsuz mu ama bir olay üstünden genelleme yapmayın sadece.

İBB dosyasında 400 e yakın kişi yargılanıyor hiç kimse bunların hepsi suçlı tabii ki diyemez. Yargılama sürecinde aklanan çıkar tahliye olur. Ama oradaki 3-5 masup üstünden de herkes susçuz herkes ak pak hiç bir şey yok hepsi boş her şey yalan demeyin sadece.

BJK => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (14.5.2026 23:58:07)
Aynen , ya tutarsa hesabı bir sürü iddia. Nedim kim ya Allah aşkına, o kendini kurtarsın önce.

Bak bunların hepsi değil, var çürük yumurtalar mutlaka ama çoğu siyaseten açılan davalar, içeride yatırıp sindirme davaları sadece.

Ben böyle görüyorum, bazı şeyler çok manidar ve mantık dışı şeyler var. Geçmişte yaşatılan kurmaca davalara çok benziyor

0zkanK. => İBB davasında kumpas a tezgaha bak (15.5.2026 00:25:19)
Nedim Şener dediğin adamda yıllarca haksız yere Silivride yatmış birisi boş belgesiz bilgisiz konuşmaz yani.

Tamda mesele o işte. Çürük yumurta yok hepsi TERTEMİZ dediği için kaybediyor CHP yönetimi. Yok sütte leke olur CHP'de olmaz anlayışı yanlış.

Tabi ki içlerinde masum insanlar vardır. Ama bu genelleme mantığı muhalefete kaybettiriyor.

Mersinde baklava kutuları çıkıyor savunuyorlar 32 saatlik görüntü var elimizde diye. Yok Antalya'da bir şeyler oluyor Muhittin Böcek ile ilgili savunuyorlar. Uşak'ta ilk hafta kadın kolları başkanımızın arkasındayız diye açıklama yaptı İl başkanlığı Uşak belediye binası önünde demokrasi nöbeti tuttu ! diğer tarafta 16 yaşında kıza mesajlar atan başkan var onu alkışlayan savunanlar çıkıyor parti arkasında duruyor Milletvekili kızın ailesine gidip şikayetini çek diyor.

İstanbul'a geliyorsun çok sıkıntılı iddialar var belediye ihaleleri ile ilgili mesela beledieyeye meyve sebze getiridliği gösterilmiş tanker ile ama ne sebze meyve var ne tanker var ama belediyeden para çıkmış çok net iddialar bunları bile savunursan olmuyor.

Beşiktaş İddianamesinde aşırı sıkıntılı şeyler vaar. Aziz İhsan Aktaş Direkt parti genel başkan yardımcılarının ismini veriyor adam tek kelime eden yok.

İzmir'e gidiyorsun Kooparatif davası aşırı sıkıntılı yüzlerce mağdur var şuan ki Aktif İzmir belediye başkanı zaten süreci başlatanlardan birisi ve oda savunmuyor. Veya İmamoğlunun bu 3 villa işi bu Para kuleleri işi bazı maden saası işleri bazı boğazdaki görünüm meselelesi Murat Gülibrehimoğlu Adem Soytekin ve Fatih Keleş ile olan işeri sıkıntılı görülen şeyler var. ( Açıklanması lazım yani en basit tabiri ile. )

Ama CHP ne yapıyor HER ŞEYİ HERKESİ savunacam diye gerçek masumlar kaynıyor arada. CHP arınması lazım diye boşuna demiyor insanlar. Üstüne hukuki değil Siyasi savunma yapılıyor.

Ne oldu mesela Uşak'ı günlerce savundular 40 gün ihraç edemediler. Bak adam her gün yeni şeyler itiraf ediyor. CHP doğru dürüst yalanyamıyor bile şuan. YAPTIM DİYOR ETTİM DİYOR VERDİM DİYOR.

Veya Muhittin Böcek için kaç miting yaptı CHP o kadar arkasında durdu eee ne olacak şimdi adam ve oğlu çatır çatır konuşuyor. Düne kadar aslan Muhittin Kaplan Muhittin. Şimdi Cemal Enginyurt Yav...ak Muhittin Dedi birde.

Herkesi savunacak diye herkesi yakıyorlar haberleri yok. Herkes aynı kefeye girdi.

Sayfa: [1] 2   sonraki >     >>