God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Oyun >> PlayStation >> TPS
mhasal => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 10:39:29)
< Resime gitmek için tıklayın >

God of War: Sons of Sparta, serinin köklerine inen ve Kratos’un gençlik yıllarını merkezine alan yeni yapım olarak bugün oyuncularla buluştu. Bu oyun, yıllardır tanıdığımız öfkeli ve acımasız savaşçının nasıl bu hâle geldiğini anlatırken, hikâyeyi Sparta’daki zorlu eğitim yıllarına götürüyor.

Oyun, Kratos’un henüz bir tanrı değil, sıradan bir Sparta savaşçısı adayı olduğu dönemi konu alıyor. Agoge’nin acımasız eğitim sisteminde hayatta kalmaya çalışan genç Kratos, hem fiziksel hem de zihinsel olarak sınanıyor.
Bu süreçte kardeşi Deimos ile olan bağı, onun karakter gelişiminde büyük rol oynuyor. Hikâye yalnızca savaş ve intikam üzerine değil; kardeşlik, kader ve güç uğruna yapılan fedakârlıklar üzerine de yoğunlaşıyor.
Kratos’un içindeki öfkenin temelleri, tanrılara olan kin ve kaderine karşı duyduğu isyan bu oyunda şekilleniyor. Seriyi yakından takip edenler için karakterin psikolojik altyapısını görmek oldukça etkileyici.

Sons of Sparta, serinin hack & slash ruhunu korurken daha klasik bir aksiyon-platform tarzı sunuyor.

• Akıcı ve hızlı dövüş mekanikleri
  • Mitolojik yaratıklarla yoğun boss savaşları
  • Refleks ve zamanlama odaklı çatışmalar
  • Keşif ve kısa bulmaca sekansları

Savaş sistemi, serinin sert ve tatmin edici hissini kaybetmeden daha kompakt ve tempolu bir deneyim sunuyor. Özellikle boss karşılaşmaları hem görsel hem de mekanik anlamda oldukça iddialı.

Oyunun atmosferi karanlık, sert ve dramatik. Sparta’nın acımasız kültürü, kanlı arenalar ve mitolojik unsurlar güçlü bir şekilde yansıtılmış. Müzikler epik ve yoğun; savaş anlarında adrenalini yükseltirken dramatik sahnelerde duygusal tonu destekliyor.

God of War: Sons of Sparta, Kratos’un kökenlerini merak edenler için önemli bir yapım. Hem hikâye açısından seriye yeni bir derinlik katıyor hem de oynanış tarafında klasik aksiyonu modern bir sunumla birleştiriyor.
Kratos’un sadece bir savaş makinesi değil, geçmiş travmalarıyla şekillenen bir karakter olduğunu bir kez daha gösteren bu oyun, serinin evrenini genişleten güçlü bir yan hikâye sunuyor.
Sparta’nın çelik disiplininden doğan bir efsanenin ilk adımlarını görmek isteyenler için kesinlikle kaçırılmaması gereken bir deneyim.

trident02 => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 10:42:27)
Santa Monica öyle bir oyun yapmış ki grafikler 20 yıl önce Ps 2'ye çıkan God of War'dan daha kötü gözüküyor. Adamlar resmen yatıp uyumuş bu nesil. Hiçbir şey yapmamışlar. Ha ama haklarını da yemeyelim: iş yerinde çılgın partilerden falan arta kalan zamanlarda birkaç ayda bu oyunu geliştirmiş olabilirler.

Y@KI$IKLII => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 11:03:19)
Harbiden gow ragnarok çıkalı 4 yıl olmuş. Yapa yapa bu oyunu mu yaptınız yani? 4 senede çok rahat AAA kalitede bir oyun yapılabilirdi.. Para vermeye değmez seneye PS plus ücretsiz verir zaten.

GalacticHope => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 11:17:14)
yakışıklı ne diyorsa doğrudur altına imzamı çakıyorum ke :d

Ike => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 11:20:26)
Metroidvania olsaymış keşke.

Kage. => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 11:26:34)
Trilogy remake ile kapatmalılardı, son bir şey daha var dememelilerdi Passion project dedi aktör eyvallah da gerek yoktu be bence gereksiz millete alay konusu oldular. Duyrulduğunda chat dalga geçip duruyordu

ShinQda => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 11:58:59)

intercityfirm1895 => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 12:28:43)
Santa Monica’dan sonra başka bir stüdyonun adı çıktı oyunu onlar yapmış işte Santa Monica niye uğraşsın bunla. Ekranda gördüğünü bile anlayamıyor millet :D

GOW Remake de early production aşamasındaysa Santa Monica başka bir oyunla uğraşıyor belli.

lextor => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 14:27:32)
Oyunu onlar yapmamış. İşi başka stüdyoya vermişler. Ne de olsa para akıyor.

10 euro'luk oyuna biçilen fiyat saçmalıktan başka bir şey değil ayrıca.

mhasal => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 15:22:01)
Oyun metroidvania zaten

Ike => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 18:14:18)
Ben sadece vur kır parçala sandım. Keşif, gelişme, anahtar parçaları toplama vb öğeleri içeriyorsa tadından yenmez.

sagropa => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 21:06:09)
Oyunu oynayan var mı, sonraki oyunlara referans verdiği ya da hikayeye etki edecek önemli bir bilgi veriliyor mu?

Shingo Yabuki => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 22:09:35)
oyun coop değilmiş, büyük rezalet. koysana suna local coop allahın beceriksizleri, miss gibi coop oyunu işte, marketingi de öyle yaptın, young kratos ve demios'un macerası diyip şu oyuna coop koymamak tam bi mallık.

A r c h A n g e L. => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 22:57:13)
God of War Sons of Sparta 2 Oyunculu Modu

- "Sons of Sparta'nın ana hikayesini tamamladıktan sonra, tek başınıza veya yerel 2 oyunculu iş birliği modunda oynayabileceğiniz bir meydan okuma modu açacaksınız."

https://x.com/SonySantaMonica/status/2022393739986244098

entwined => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (13.02.2026 23:27:39)
Ben böyle oyunlara tepki gösterenleri anlayamıyorum. Oyun ekstra. Yani bu oyunun varlığı hiçbir şeyi etkilemiyor. Yan küçük bir stüdyo yapmış.İnsanlar öyle bir tepki veriyor ki sanki bu oyun yapıldı diye ana gow oyununu ertelediler sanarsın. Lego horizon olsun bu oyun olsun böyle küçük çaplı sony oyunlarını seviyorum. Bonus oyun işte olmasa da olur ama varlığı güzel. Umarım devam eder bu durum.

Shingo Yabuki => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (14.02.2026 02:28:13)
Edit, challenge mod diyor tüm oyun açılmıyor yani…arada kaldım bilemedim. Yine de büyük bir fırsat kaçmış bence böyle yaparak.netleşsin bir iki güne. Yükselmiştim baya oyuna. Çok güzelmiş👍🏻 saol iyi haber için

Dex35 => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (14.02.2026 14:40:53)
Hollow Knight Silksong gibi kapsamlı bir oyun bile 20 dolara çıkmıştı. Bu oyuna 30 dolar istemek büyük bir komedi.

Ederi 10 dolar civarı gibi görünüyor. Grafiklerinin bu şekilde olmasından problem yok ancak sanat tasarımı da çok kötü duruyor.

emrekesk1n => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (14.02.2026 18:14:56)
Fiziksel sürümüne dair bir haber var mı çıkacak mı acaba

entwined => God of War Sons of Sparta | PS5 | ANA KONU | Çıktı! (15.02.2026 13:09:23)
Şuan herhangi bir haber yok.Herkes bu konuyu soruyor yabancılarda da. Çıkarsa eğer muhtemelen sınırlı sayıda kutulu üretirler.

Sayfa: [1] 2   sonraki >     >>