Lost in the Shell=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(19.10.2025 20:48:24)
The Science of Scare projesi, her yıl bir grup insana çok sayıda korku filmi izleterek, bunlardan hangilerinin izleyenleri daha fazla korkuttuğunu ölçüyor. Bilimsel bir araştırma gibi yürütülen bu proje kapsamında, korku filmi izleyenlerin kalp atışlarındaki değişimler takip ediliyor. Buradan yola çıkarak, hangi filmlerin izleyici üzerinde daha büyük etki yarattığı ölçülüyor.
Bu testi her yıl tekrarlayan The Science of Scare, bu yılın sonuçlarını da paylaştı. Listenin ilk sırası bu yıl da değilmedi. 2012 yapımı Sinister (Lanet), yapılan son testte de izleyeciileri en çok korkutan film oldu.
Mstbalkes=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(19.10.2025 20:54:03)
Black Phone da listede olsa iyiydi
Vain=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(19.10.2025 21:16:56)
Ben bu filmleri korkudan ziyade katilli gerilim filmi gibi izliyorum, hiçbiri korkunç gelmiyor. Sahte olduğunu bildiğinden korku etkisi yaratmıyor psikolojik olarak.
selcuksert38=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(19.10.2025 21:19:11)
4 ve 5 favorim
pskillercheto=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(19.10.2025 21:21:05)
dabbe 4 der geçerim. bunların hepsini izledim. sinister biraz farklıydı. kabul! çocuğu olanlar için hele...
maligezgin=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(19.10.2025 21:56:45)
Korku filmi izleyemeyenler burda mı
Dosner=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 00:01:59)
Hereditary tüylerimi diken diken etmişti çok fena, Smile 1-2 de iyidir
yosunkaya=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 01:04:47)
Valla parasın alan güzel oynayan tipler hepsi. Bunca parayı bana verseler herkesin altına sıçırtırım o derece. Film icabı işler. Korku filminde sesi kısın korkmazsınız o kadar :) aa Spoiler verdim galiba filmler ile alakalı :)) Şaka yapıyorum üzerime gelmeyin herkes parasının peşinde neticede.
QuexSeeL=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 05:03:52)
WW84 nasıl listede yok yaw? Korkunç bir şeydi hem de öyle böyle değildi.
bkaragorn=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 05:44:28)
The Exorcist?
halocanaydin=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 07:33:13)
İnanc temelli korku filmleri bence inanilan kesime hitap ediyor. Nasil hristiyan korkulari bizde calismiyorsa İslam temelli korku filmi onlarda calismaz
pskillercheto=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 08:41:22)
bu bir etken ama ben genelden söz ediyorum. dabbe 3 2 1 gibi komedi versiyonlarını da izledim. Ama dabbe 4 baş yapıt. Eşim ile izlemiştim. Filmin bir kısmında tuvalete ve su içip geri geldiğimde eşim filmin etkisi ile sen misin diye bana bakarak baya korkmuştu. korku seven eşimin son izlediği Türk korkusu oldu. o seferden sonra bir daha cinli filmlere bakamadı. biraz daha para akıtılsaymış bence dabbe 4 batıda da sağlam iz bırakırdı.
Nat Alianovna=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 09:27:24)
Bana sorarsanız çalışmalarında ciddi problemler bulunmakta.
Bir kere ana kaynakta birçok ikonik korku filminin çalışmaya dahil edilmediği aktarılmakta, bu çalışmanın yanlılığının (bias) artması ve haliyle ihtimal dahilinde sonuçların marjinal şekilde değişmesi demek.
Diğer eksiklik ise korkunun tek ölçütü olarak - farklı faktörlerden etkilenebilecek - kalp atışlarının kullanılması, beynin EEG ile özellikle de korkuyla alakalı bölümlerinin aktivitesini de izleselermiş ortaya daha anlamlı ve daha derin bir çalışma çıkarmış (korkuya karşılık düşen beyin bölgeleri ve aktivitesi/dalga değişimleri literatürde iyi bilinmekte).
Araştırmalarında biraz kolaycılığa, ucuzculuğa ve pekala keyfiyete kaçmışlar.
deneme1=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 10:01:27)
the walking dead nerede
lektonstar=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 10:37:27)
Sadece filmler listelenmiş, diziler değil.
lektonstar=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 10:39:04)
Her alanda olduğu gibi film sektöründe de yanlı tutum sergileniyor maalesef.
(20.10.2025 10:44:33)
Şu listede Hereditary’yi tek geçerim. Harika bir konu, harika kurgu. Son dakikaya kadar dehşet ve korku içinde izletmeyi başardı.
Nat Alianovna=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 10:50:11)
Sinema ve filmler çok subjektif mevzu esasında ama yapılacak bir değerlendirme belirli konular ve açılardan objektif bir zemine oturtulacaksa bu bence hakkıyla yapılmalı. Bilimsel titizlik ve ciddiyet bunu gerektirir.
por favor=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 11:39:07)
Pek çok Sinister isimli film var. Hangisi ? Keşke yapım yılları da olsaydı.
V4LKyR=> Tüm zamanların en korkunç filmleri, bilimsel bir araştırmayla belirlendi
(20.10.2025 12:39:02)