Doktora Mezunu Yedek Subaylık (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Bedelli Askerlik, Askerlik ve Yedek Subay adayları >> Yedek Subay Adayları
crazy_herz => Doktora Mezunu Yedek Subaylık (26.06.2025 18:26:42)
Arkadaşlar merhaba, ben Tarih Doktora mezunuyum. Eğitim gereği tecil edile edile ancak 31 yaşında askere gidebileceğim Ağustos celbinde. Doktora mezunu olduğum için yedek subaylık çıkma ihtimalim nedir? Ayrıca özel kurumlarda beş seneden fazladır öğretmenlik de yaptım. Sistem beni ilk olarak Yedek Subay Öğretmenlik'e yazdı. Çift Anadal programında da Fars Dili ve Edebiyatı bitirdim. Bu faktörlerin yedek subaylığa olumlu bir etkisi olur mu?

Aybars22 => Doktora Mezunu Yedek Subaylık (27.06.2025 01:16:26)
Merhaba, msb.gov.tr adresinde ''e. Mesleklerinde profesör ve doçent olanlar ile doktora tezlerini tamamlayarak bu unvanları almış olanlar, isteğe bırakılmadan Türk Silahlı Kuvvetlerinin ihtiyaç sayısı kadarı doğrudan yedek subay adayı olarak ayrılabilir.'' şeklinde bir madde var yüksek ihtimal yedek subay olarak yapacaksınız.

crazy_herz => Doktora Mezunu Yedek Subaylık (27.06.2025 11:05:45)
Yalnız maalesef herhangi bir üniversitede öğretim üyesi kadrom yok. Bu cümleden öğretim üyesi olma gererekliliği anlaşılıyor. Yine de umarım olur. Bilgi için teşekkürler.

Reasonable Doubt => Doktora Mezunu Yedek Subaylık (27.06.2025 11:20:22)
Agustos celbine basvurduysan temmuzda aciklanir zaten.

crazy_herz => Doktora Mezunu Yedek Subaylık (27.06.2025 12:45:53)
30 Temmuz'da sonuçların açıklanacağını biliyorum. Sadece yedek subaylık çıkma ihtimalini benzer durumda tecrübeli olanlara sormak istedim.

Sayfa: [1]