Lusura
=> borç ödemek için araba satılır mi?
(15.4.2025 14:18:13)
merhaba arkadaşlar, sizce borc odemek icin araba satılır mi? suanki maasimla borcu yetiremiyorum, ucu ucuna bile cok zor kurtariyor, ki 4 ay sonra maaşım düşecek iş değişikliğinden dolayi. arabayi satsam 5 kuruş ödemem kalmiyo, maas bana kaliyo ama aracim olmayacak,
bu açığı motor bisiklet vs kapatmayi da düşünüyorum ama bilmiyorum, arabasiz olur mu? hic arabasiz kalmadim, tavsiyeleriniz nelerdir?
OptimizedSettings
(15.4.2025 15:09:38)
Son çare ise mecbur
dfk24
(15.4.2025 15:12:12)
Hiç arabasız olur mu ne demek ? Siz bu düşünceyle araba falan satamazsınız. İett'lerin içine hiç mi bakmıyorsunuz ? Otobüs duraklarını gözünüz de mi görmüyor
vittorioo
(15.4.2025 15:51:32)
Satılmaz. Enflasyonun ne olacağı belli değil. Tl borç bir süre sonra eriyecek. Sabredin.
XpressMusic34
(15.4.2025 15:55:47)
Hocam forumda muhtelif konularım vardır araba satmakla ilgili.
Ben de arabayı satsam mı satmasam mı çok ikilemlerdeydimdir hep. Lakin şu bir gerçek ki araba kapının önünde bir hafta durur hareket etmez, öyle bir gün gelir ki yerinde durmaz. Araba böyle bir şeydir. Yani bir nevi at sayabiliriz. Her evin bir atı olmalı.
Elbette bir arabayı yürütmek çok maliyet. Sigortası, bakımları, yakıtı hele de büyükşehirlerde isen trafiği vesaire bazen insanı çok bunaltabiliyor. Lakin unutmamak lazım ki araba büyük bir ihtiyaçtır hocam zaten bu ihtiyaç tartışılmaz bile.
He dersen ki ben bekarım, tekim, metro otobüs minibüs tam ulaşımın ortasındayım. O zaman sat, ihtiyaç halinde araç kiralarsın.
YaralıPanda
(15.4.2025 16:02:11)
Detay lazım.
Toplu taşıma ihtiyaçlara yanıt verecek kadar iyiyse araba satılabilir. Yok araba vs toplu taşıma süre farkı uçurum ise düşündürür.
01001101
(15.4.2025 16:27:49)
aile babasıysan çocuk varsa araba dursun. yoksa sat. borcun nereye? banka mı? şahıs mı?
rayli82
(15.4.2025 16:27:58)
Sorulması gereken sorular var arabayı satmayı ne kadar erteleyebilirsiniz borcunuz artıyor mu sabit mi?
Eger borcunuz artiyorsa doviz cinsinden flnsa borçtan kurtulun yok değilse araba piyasası yükselebilir.
Hem belki biraz para ayırıp dip seviye arabaya geçebilirsiniz biz 2005 berlingo 1.9d satıyoruz fiyatı çok uygun.
HesaplıBilgi
(15.4.2025 16:31:19)
Otomobili sizin satmanız; borç ödenememesi durumunda alacaklıların satmasından daha kârlı zarar olabilir gibi.
Ne kadar mantıklı o da görmeceli.
AMC
(15.4.2025 17:21:30)
Toplu taşıma çekilmez motor hiç çekilmez ama zordaysan yapacak bir şey de yok.
Lusura
(15.4.2025 17:42:18)
hocam araba 97 model basit bir skoda araba. ederi 150-200 arasi.
Lusura
(15.4.2025 17:45:34)
dogrudur, arabasiz cok fazla insan var, ben alıştığım için öyle söyledim, ama bazi şeylerden feragat etmem gerekiyor gibi hissediyorum. arabam olmayacak belki ama kafam rahat olacak gibi duruyor
Lusura
(15.4.2025 17:46:16)
sabit maaşım olsa eyvallah ama suan 50 aliyorum, 3 4 ay sonra maasim 25 30 a düşecek, is değişikliği yapmak durumunda kalicam. onun da etkisi var
Lusura
(15.4.2025 17:47:14)
bekarim, annemle yaşıyorum. çocuk kardeş vs yok. borcumun hepsi bankaya. büyük bir kismi yapilandirdim, o konuda rahatladim, kalan kısmını da arabayi sattigim zaman kapatiyorum.
Lusura
(15.4.2025 17:48:42)
kullandigim arac, sizin yazdiginiz aracla ayni fiyatta hocam. borcum maalesef azalmiyor katlaniyor, bı sure sonra borcu borçla kapatmaya başlıyorum, çünkü anneminde borçları var ikisine yetemiyorum, kirada kaliyorum, kira yüksek 20 lira, yarin is değişikliği yapinca maas yariya inecek. ve is değişikliği yapmak zorundayim bazı özel sebeplerden ötürü
Lusura
(15.4.2025 17:54:08)
atı da beslemek lazim hocam
Lusura
(15.4.2025 17:54:43)
ev is arasi yakin 1 km
flyer_mig
(15.4.2025 18:20:28)
50 binden neden 25 30 a dusuyor ? Patronla konussan is degisikligi yapmak istemiyorum kurulu duzenim var maasimi 40 yapin razıyım desen olur biter birde yemege gotur tatli al yanına.
Faiz odeyeceksen sat enflasyon surekli artiyor. Arabasizda yaparsin alisir insan borclu olmak gece yataga girince uyutmaz.
Leon FR
(15.4.2025 20:21:27)
Borcun bitmesi önemli. İki büklüm, iki arada bir derede kalacağınıza bir tarafı tamamen kapatıp yola temiz bir şekilde devam etmek daha mantıklı bir hareket olur, veya ben olsam öyle yapardım galiba.
Arabayı verir, yenisini alabilirsin, ama borcu düşünerek yapacağın stres, etrafına yaşatacağın baskı senden ve ailenden götürür.
Lusura
(15.4.2025 21:27:44)
patronluk değil, memurum, 1 senelik çalışıyorum 1 sene sonra bitiyor mesleğin ve eski özel sektörlere dönecem.