Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Motorlu Araçlar Dünyası >> Otomobil Genel >> Araç tercih-kıyaslama
zruzgar66 => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (22.3.2025 07:33:42)
Merabalar 2.300.000tl butcem var Grandland Electric ve Honda Hrv aracında kaldim gecmistede Grandland talebim vardi hangisini alayım grandlandi teslim alayım mı yoksa Hrv mı alayım < Resime gitmek için tıklayın >

oldbeer => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (22.3.2025 09:26:36)
Zaten biri teslim alınmayı bekliyor. Grandland daha iyi, teslim alın.

tasshelhoff => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (22.3.2025 09:57:32)
Aractan ne beklediginiz onemli

Grandland suphesiz daha gosterisli daha konforludur.sanirim bagajida daha buyuktur . Ic hacimleri cok farkli degildir hrv nin ic hacmi dis olculerinden beklenmeyecek sekilde genis ozellikle arka diz mesafesi.

Hrv ise gelecege yonelik cok daha sorunsuz bir arac, tam hibrid olmasindan kaynakli tuketimide oldukca dusuk. Ikinci elde de elektrikli bir araca gore degerini daha iyi korur.

Aslinda cok alakasiz arabalar arasinda kalmissiniz.

Elektrikliye niyetiniz varsa ve durumunuz uygunsa baska bir elektrikliyi dusunsenize mesela hyundai veya kia dan?

Secimi siz yapacaksiniz

en1gma => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (22.3.2025 10:03:59)
Hrv grandlandla aynı segment değil bir kere, atla eşek kıyaslamissiniz
Granland alınır

zero fear => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (22.3.2025 10:25:01)
Grandland, net...

ilkerakar => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (22.3.2025 11:24:20)
Grandland varken HRV'yi düşünmeyin bile.

Toyota ve Honda zamanında kazandıkları "Sorunsuzluk" diye bir efsaneye sarılıp, alt segment modellerinde teknolojiyi 10 sene geriden takip ederek hala bunun ekmeğini yemeye çalışıyorlar, alırsanız o paraya alabileceğiniz ve kullanmaya başladıktan sonra eksikliğini göreceğiniz bir çok şeyden feragat etmiş olursunuz.

Evet iyi mühendislik, düşük sorun çıkarma potansiyeli... ama bütün bunlar sadece o modellerin kendi bulundukları segment için. Aynı fiyata daha üst segmentlerdeki çok daha fazlasını sunabilen araçlara karşı bunları tercih etmek, sorun çıkarmasın diye bu çağda akıllı telefon yerine 3310 kullanmak gibi.

tasshelhoff => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (22.3.2025 22:05:01)
avrupali araclar daha hala tum araclarinda acc bile sunamiyorken toyota ve honda b segment araclarinda bile standart sunuyor.

O japonlar sorunsuz cunku donanimsiz varsayimi geride kalali yillar oldu.

Espaket es fiyat araclari karsilastirin sizde goreceksiniz.

zruzgar66 => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (23.3.2025 16:00:50)
Tesekkur ederim Grandland geldiyse Opel ABC Ile gorusecegim

Ugrb81 => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (27.3.2025 19:55:28)
Opel mokka elektrikli sorun yaşayanlar duydum. En son biri yolda kalmis video cekmisti pişmanlıktır diye. Psa araçlar zaten elektrik elektronik aksami sorun çıkarma potansiyeli yüksek araçlar. Bir de tam elektriklisi düşünmesi bile ürkütücü.Tabi son karar sizin.

Ugrb81 => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (27.3.2025 19:56:32)
Bu da yazık başlık başlık geziyor honda soran olsa da kötülesem diye. Bir kuyruk acısı var ama.

Mand1ra_Hekimi => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (27.3.2025 19:57:54)
İki araç arasında kaldıysanız elektrikli olmazsa olmazınız değil diye düşünüyorum
Grandland elektrik yerine 1.2 hybrid de düşünebilirsiniz elektrikli de menziller henüz yeterli değil

en1gma => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (28.3.2025 12:04:21)
B segment arabayı üstünde Honda yazıyor diye C segment arabanın yerine mi önerelim?
Gerçi bu forum passatla E serisi kıyaslayanları da gördü,level atlamışsınız

SuperVeloceJota => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (28.3.2025 12:22:14)
Grandland'ın bir üst sınıf olması, o arabayı almanın tek çare olduğu, diğer alt sınıf aracın anlamsız olduğu anlamına gelmez.

Kimse sormamış evde şarj imkanınız var mı? elektrikli otomobil farklı bir deneyim, buna hazırlığınız var mı, park yeri sorununuz var mı, kaç kişi geziyorsunuz araçla, Grandland çok daha büyük bir otomobil, çoluk çocuk vs buna ihtiyacınız var mı diye. ihtiyaca göre otomobil önermeyi bir öğrenemedik, otomobil sınıfları ihtiyaçlara göre ayarlanmıştır, sosyal statüye göre değil.

İki araçla da hiç bir bilgim, ilgim yok bu arada. ama yorumlar çok absürd.

Ugrb81 => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (28.3.2025 12:25:33)
Grandland in boyut olarak az büyük olması dışında iki araç arasında bir fark yok. Sağlamlık sorunsuzluk olarak hrv daha iyi diyebiliriz. Grandland in iyi olduğu taraflarda vardır belki yol tutuş biraz yalıtım vs tabi ama biri at biri eşek gibi bir yorumda saçma olmuş ancak bir kuyruk acısı vardır hondaya karşı o zaman böyle saçma yorum yapılabilir. (Ben c segment olarak bir çok aracin malzeme kalitesi konfor donanım olarak hrv den aşağı olduğunu gördüm aks mesafesi uzun diye c demişler.)

ilkerakar => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (28.3.2025 15:17:07)
"az büyük" dediğin fark bu; Arada neredeys 1 değil 2 segment fark var.

Değil Grandland vs. HR-V, Grandland vs. ZR-V bile değil, Grandland vs. CR-V olarak bakmak daha doğru olur.

Evet segment sadece boyut değildir ama, malzeme kalitesi ve Konfor olarak bakınca, Grandland zaten açık ara önde.

Grandland vs. HR-V
< Resime gitmek için tıklayın >

Grandland vs. ZR-V

Grandland vs. CR-V

en1gma => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (28.3.2025 15:57:47)
B segment arabayla C segment arabayı kıyaslamak at eşşek kiyasidir.
Üstteki arkadaş boyutlar konusundaki cevabını vermiş
Ben de son toprağı atayım
Madem bu kadar iddialisin grandland varken hrv alınması konusunda:;
Konu açıp bu veciz dizelerinle forumu aydınlatabilirsin değil mi?
Kimin kuyruk acısı varmış,veya kim japon fanboyuymuş öğrenmiş de oluruz hani.

Ugrb81 => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (28.3.2025 16:20:18)
Kardeşim boyut olarak bakarsan tamam grandland 1 karış uzun. 2 segment büyük olabilir ama malzeme kalitesi ve konfor olarak pek sanmıyorum.
Asıl kıyas 5 sene 150 bin km sonra 2 aracı yan yana getir. Motor, yürüyen aksam, açtığı/açma potansiyeli olan sorun, deformasyon olarak hangisi iyi durumda. Bende segmente değil ona bakarım ki grandland yürüyorsa şükrederim.

Ugrb81 => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (28.3.2025 16:22:37)
Dur atma toprak dur 😅. O senin kafana bağlı at ile eşeği ayırt edemeyecek olan kıyası da yapamaz tabi.

x-rayted => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (28.3.2025 16:31:29)
Kıyas kabul etmez.

Evde şarj imanınız varsa (veya çok fazla şehirlerarası yol yapmıyorsanız) düşünmeden grandland EV alın, hem 220 den şarj için mobil şarj cihazı hem trifaze duvar tipi şarj cihazı veriyorlar. Yok evde şarj imkanım yok diyorsan 10 bin TL de elektrik desteği atıyorlar. 1850 ye falan geliyor galiba. Yepisyeni son teknoloji araba. Mesela hibridi torsiyon, elektriklisi tam bağımsız arka süspansiyon. tek olumsuzluğu kör nokta ve çapraz trafik uyarısı yok.

Ben kesinkes grandlandı alırdım bu ikisi arasında kalsam.

en1gma => Opel Grandland Electric mi Honda Hrv 1.5 Ehev mi (28.3.2025 17:26:19)
Buda söylediklerimin konusunu açamam demek oluyor.
Bu arada sandığın gibi de değil,150 200 bin km deki kasap ustalara teslim edilmemiş grandlandlar gayet de yürüyor.
Uzatılmış Garanti 5,Batarya Garantisi de 8 yıl.
Bir insanın su kombinasyonda halen hrv falan yazması için japon fanboyu dışında olabileceği hiçbir kavram yok

Sayfa: [1] 2   sonraki >     >>