euphoriasworldd
=> Renault Clio vs Volkswagen T-Cross
(26.11.2024 13:30:23)
Merhaba, ilk aracım olacak. Bütçem max 1.5 milyon TL. Şu aralar yıl sonu dönemindeyiz kampanyalar var diye sıfır araç düşünüyorum. Renault Clio 1.0 Techno Esprit Alpine ve Volkswagen T-Cross 1.0 Life arasında kararsız kaldım. Bir de Opel Mokka'yı düşündüm ama güvenlik skorları ve tavan boyası problemleri yüzünden 3. sıraya koyuyorum.
Kullananlar hangisini önerir?
Renault Clio artıları ve eksileri:
+ yaklaşık 150 bin TL daha ucuz
+ içi Volkswagen modellerine göre daha teknolojik
+ dışı çok yakışıklı
+ güvenlik anlamında kendini çok geliştirmiş, NCAP testlerinde T-Cross ile denk gibiler
+ ihtiyaç durumunda bakımları daha uygun fiyatlı, yedek parça bulması çok kolay
+ satmak istesem hızlıca alıcı bulabilirim
- binek araç, şu aralar binek araçları trafikte SUV'lerin çok sıkıştırdığını görüyorum
- satılmaya hızlı satılır ama ikinci elde çok değer kaybediyor
- ABS çok hızlı devreye giriyor ve araç kayıyor diye okudum, böyle bir şey yaşayan var mı?
Volkswagen T-Cross artıları ve eksileri:
+ SUV araç
+ şu an kampanyalı fiyatı bir SUV'ye göre uygun (1360-1380 aralığında fiyatlar alıyorum)
+ güvenlik anlamında Volkswagen kendini kanıtlamış bir marka
+ ikinci el fiyatları şu an bile yükseklerde, daha az değer kaybı yaşayacağım diye düşünüyorum
- kampanyalı fiyat için renk seçenekleri çok sınırlı, beyazı gerçekten çirkin ve hantal duruyor.
- bakımları daha pahalı
- DSG şanzıman
- yeni bir model olduğu için henüz bir Polo, bir Golf kadar kendini kanıtlayamamış durumda, alsam elimde patlar mı?
en1gma
(26.11.2024 13:47:56)
1.5m liraya ikinci eli Reşat altını Corolla satıyorlar naptın abicim sen
Moueson
(26.11.2024 13:55:09)
Cliolar da perde hava yastıkları yok direk eleyin
Lord Sparhawk
(26.11.2024 14:11:10)
Açıkcası tarz olarak oldukça farklı araçlar. Burada kaç kişi olduğunuz ve araçtan beklediğiniz hacim durumu önemli.
Clio derli toplu, fena olmayan kalitede, dolu, şehir içinde pratik bir araç. 1.0 motor kağıt üstünde iyi ama trafiktte fazla yaktığı ve biraz hantal olduğula ilgili yorumlar gördüm. O konuda 1.0 tsi dsg ikilisi daha başarılı olacaktır. O net ama çok da kötü olacağını da düşünmüyorum. İnsanlar 1.0 motor olunca araba 5 litre yakacak beklentisine giriyorlar ama artık limitlere ulaşıldı benzinli herhangi bir motorda şehir içi 6,5 altı hayal gibi.
T-cross derseniz daha yeni inceledik. Malzeme kalitesi poloya göre bile daha vasat. içine oturduğunuzda ön göğüs yüksek görüş açıları bir clio ya da polo gibi net değil. Yeni makyajla donanımı biraz daha iyi seviyede. su an kampanyalı baya uyguna veriyorlar. En büyük avantajı içi clioya göre çok daha ferah. Enlemesine çok değil ama boylamasına diz mesafesi ve tavan yüksekliğinden dolayı ferahlık veriyor, bagajı da iyi.
Bana sorarsanız küçük araba istiyorsanız Polo'yu da değerlendirin. Malzeme kalitesi ikisinden de daha iyi. Görüş açıları çok iyi. Motor şanzıman uyumu güzel ve piyayası iyi. Su sıralar onda da iyi kampanya var. Eğer biraz daha akıcı olsun isterseniz aynı paraya 115lik motora sahip olan Fabia ya da İbiza da düşünebilirsiniz.
Eğer hem ferah olsun, hem çok büyük olmasın hem ekonomik olsun diyorsanız bence hepsinden de daha mantıklı bir araç var o da Honda jazz Crosstar. Hem hibrit, hem içi çok ferah, hem çok dolu, hem uzun garantili hem de fiyatı rekabetçi. Yakın zamanda arkadaşlarımız için tek tek bayilere gidip bu araçlara baktık. İçimize en çok Jazz sindi ve sipariş verdiler. Arka koltuklarının katlanması olsun, düşük tüketimi olsun, direksiyon, koltuk ısıtma gibi donanımları olsun, güzel görüş açıları, ergonomik konsolu, kaliteli iç malzemesiyle biz çok beğendik. Size de tavsiyem bu bayilere tek tek gidip araçları inceleyip kararınızı öyle verin.
T-cross bunlar arasında en iri ve ferah olanı ama hem ön görüşü, hem malzeme kalitesi olarak bir şeylerin eksikliğini hissettiriyor. Jazz B sınıfından ziyade b+ bir crossover gibi ferah yapılı.
euphoriasworldd
(26.11.2024 15:07:01)
Corolla sürecek haddi kendimde göremedim biraz fazla uzun geldi yoksa direkt alırım dediğim bir araba, bir parça tecrübe kazanayım öyle alırım
SHIHAD
(26.11.2024 15:14:29)
Öyleyse i20 al. Kullanması ikisindende kolay
euphoriasworldd
(26.11.2024 15:17:23)
Detaylı yanıtınız için teşekkür ederim. Polo alana kadar T-Cross’u alırız yüksek araç olur diye elemiştim. Jazz’ı hiç görmedim ama kısa ve yüksek bir araç gibi görünüyor.
euphoriasworldd
(26.11.2024 15:18:33)
Onun da güvenliği şaibeli ama
-Hardwell-
(26.11.2024 15:20:37)
Trafikte ciddi bir SUV terörü var Clio ile canını sıkarlar.
euphoriasworldd
(26.11.2024 15:28:21)
Ncap’ten yüksek alıyor ama sanırım Türkiye’de satılanlarda yokmuş. Faydalı bilgi, teşekkür ederim.
SHIHAD
(26.11.2024 15:29:27)
Emin ol daha güvenilir
euphoriasworldd
(26.11.2024 15:29:51)
Üstte Polo, i20, Fabia, Ibiza vesaire de önermişler sanırım bunun için de geçerli. Gerçekten öğrenmek için tanıdığın i20’sini kullanırken deneyimledim, SUV’u olan yola atlıyor, araç mı kullanıyoruz ata mı biniyoruz belli değil
masterap
(26.11.2024 16:14:39)
Türkiyede satılan model ncap'e girse 3 yıldız falan alır
masterap
(26.11.2024 16:18:35)
Hem c suv hem de b hb aracım var, can sıkacak bir durum yok. Şehir içinde b hb kullanıyorum genelde. Can sıkan araçlar egea, megane gibi şirket araçları ile ticari araçlar
en1gma
(26.11.2024 16:27:32)
Acemiyseniz 1.5m liraya araba almayın,600 700 liraya temiz egea hb ler var
euphoriasworldd
(26.11.2024 16:28:45)
Kadın sürücüyüm otomatik ehliyet aldım, eğer 600-700 bandında otomatik vitesi varsa bile alacağım aracın beni sanayide süründürmesini istemiyorum
masterap
(26.11.2024 16:45:12)
Seat arona hem daha ucuz hem de kredi desteği var. Beğenirseniz tcross yerine tercih edilebilir. Benzer kalitede araçlar. Clio ve fiyatının şu aşamada hiçbir avantajı yok
sankiney
(26.11.2024 17:14:25)
1.7'ye bütçenizi artırabiliyorsanız Capture Alphine paketi vardı incelemiştim çok hoş bir araçtı.
Dj_Gençkan
(26.11.2024 17:15:26)
sürüşün kadını erkeği yok ama kadınlar SUV araçlarda kendini daha rahat hissediyor. Eşimden ve annemden biliyorum. O nedenden dolayı clio yerine SUV tercihi sizin için daha mantıklı olacaktır.
Fiyatlar konusunda fikrim yok ama 1,5 bandında bulunur mu bilmem şu modellere de göz atmanızda fayda var diye düşünüyorum
- 2008 açılır cam tavanlı güzel bir kombinasyon olur
- Mokka
- c4x ( bu araç suv mi yoksa değil mi bilemiyorum. yerden baya yüksek ama )
Bu araçlar aynı vites motor kombinasyonunu kullanıyor, kronik olarak triger kayışı ve buji kırılması sonucu yağlamayı engelleyecek şekilde filtreleri tıkayıp motor değişimine neden oluyordu. Revizyon yaptılar diye biliyorum.
- Nissan juke - fiyat aralığında mı yine bilmiyorum ama kadınlar bayılıyor. Alacaksanız üst paket almalısınız.
- Hyundai bayon - bence tek sıkıntısı üst paketin turbosuz motor ile gelmesi.
aklıma gelenler bunlar bu araçlarada bakın bence.
figoelhan
(26.11.2024 17:34:49)
Merhaba ustam Hyundai Bayon üst pakette turbo motor kullanıyor, sadece giriş pakette 1.2 mpi atmosferik motor mevcut.