Ravenholm
=> Anakart CPU braketi klipsini/kolunu yanlış bastırmak takmak
(18.10.2024 15:26:02)
13-14. Nesil Intel işlemcilerinin üretim hatası içermesinden (anakart üreticileri ve Intel 13-14. Nesil hızını / güç tüketimini sınırlaması için habire Bios update yayınlamakta) bildiğimden Z790 için 12. Nesil i7-12700KF almak zorunda kaldım.
İşlemci slotu güçlendirme braketinden haberim var bayağı araştırdım hatta Thermaltake aldım, fakat anakartın işlemci slotunu vidası çıkarmak takmak içime sinmedi, dedim başımıza iş açmayalım onu takmadım.
Benim burada konuyu açtığım sorun bambaşka tamamen benim hatam gibi bir şey. Anakart slotunda işlemciyi sıkacak gümüş gri renk metal aparatı islemciye kapattım sanıp, 1 resimdeki o işaretledigim yeri boşta bırakmışım olan oldu. Kenardaki sıkıştırma klipsli çubuğu aşağıda yerine güçle basınçla sabitledim ama işlemci üstü metal kapağı boştaydı.
ASUS MSI GİGABYTE gibi B760 - Z790 anakartı yanında olan birisi olsa, 2. resimde anlattığım gibi anakartın psu güc kablosu tarafındaki kenarından göz hizasından bakılsa, o siyah metal işlemci braketi anakarta sıfır yapışık halde mi yoksa bendeki gibi arasında 1mm kadar boşluk mu var? Ona göre içim rahatlayacak kendime dert etmekten vazgeçerim, şu an sistemi kurup ilk Bios açılış anına kadar çok tedirginim.