b0r4cks
=> motor alicam yardim edermisinz?
(30.6.2007 22:36:10)
herkese slm lar öncelikle. arkadaslar 1-2ay scooter kullandıktan sonra şimdi daa büyük bi motor almak istiyorum.we kesinlikle chopper/cruiser tarzı bişey alcam.aslında hep cross a karşı gizli bi merak wardır ama motoru genelde asfaltta kullanacagım için chopper almaya niyetlendim,bana 10bin ytl civarında chopper/cruiser tawsiyesinde bulunabilrmsnz? 1.5ay içinde almayı düsünüyorum we şimdiden arastırma yapmak zorundayım.tecrübelerinizi we tawsiyelerinizi benimle paylasırsanız sewinirim. Teşekkürler...
goxhell
(30.6.2007 22:42:12)
sıfır mı düşünüosun?
kaç cc düşünüosun?
tek tecrüben scooter ise; benim sana tavsiyem: çok uygun fiyata herhangi bir marka e. el bi 250lik chopper al... bu yaz tecrübelenirsin, satarken de zarar etmeyip sona 600lük alırsın...
hyosung düşün mesela. bence güzel
http://www.hyosung.com.tr/?urundetay=9
b0r4cks
(30.6.2007 22:51:48)
aslinda 2.el de olur benim için. dedigin mantıklı geldi arkadasım,250 lik almam daa mantıklı simdilik hem kendimi geliştiririm hem de üst modele fln gecerken kasmaz beni. bu arada 1.5ay kadar da kanuni nin 125 lik olanını sürdüm yani az da olsa wites tecrübem war =) hysoungu degerlendircem bu arada. bi de yh aslında şimdi alcagım motor daha sonra alcagım motor lar için köprü görewi üstlencek.şimdiki alcagım motor da ii ce tecrübe kazanıp 2.sınıfta daa güsel bişey almk istiyorum..
b0r4cks
(30.6.2007 23:02:25)
bu arada yanlıs yazmsm yh hysoung işte.. bi de gv 650 lerin 2.elleri ne kdr dır?
sahinoz31
(30.6.2007 23:14:10)
Eğer tecrübelenmek istiyorsan chopper tarzı pek sana göre değil. Yani onlar ne çok yatar, ne güzel ivmelenir, ne keskin döner, kısacası üstüne oturup gitmek içindirler kendini geliştirmen pek mümkün olmaz. Madem cross'a merakın var ama asfaltta süreceksin bence supermoto al. Suzuki DR-Z400SM bulabilirsin 2.el 11000YTL gibi ve bu motor seni bi ömür boyu sürsen bile sıkmaz. Hem çok kıvrak, hem ivmesi mükemmel (100'e 3.7sn'de çıkıyor gaza asılırsan), hem yatma kabiliyetleri iyi, ön kaldırma arka kaldırma gibi hareketlerin hepsini yapmaya müsait. Yani şu anda ben zaten öyle şeyler yapmam diyebilirsin ama bundan 3 sene sonra tecrübe kazandıkça yeni şeyler denemek isteyebilirsin. Macera ruhlu adamı chopper sıkar, ağır motor alacaksan en azından enduro al yine chopper'dan kat kat iyidir. Ben motocross eğitimine başladım ve cidden çok sarıyor insanı, bence kendini geliştirebileceğin bir motor almalısın ya enduro ya supermoto. Enduro olarak Yamaha XT660R bakabilirsin güzel motordur kullandım. Enduro XT660R, Supermoto DR-Z400SM alırsan bunlar çok iyiler. Asfalt için cross uygun değil pek ama off-road denersen yapmak isteyeceğinden eminim, sen isteklerini kısıtlama da bi yeniden değerlendir kendini, sonradan aldığına pişman olma yani. Bak eğitime gidersen çok yararlı olur sana, ben öyle yaptım ve 3 günlük eğitimle 600cc supersport sürecek hale geldim, hatta 2 gün de cross eğitimi aldım XT350'yle pistte uçuyorum rampalardan. Tecrübe kazanmak için daha uygun aletler kullanmalısın, chopper'la sadece trafik tecrübesi edinebilirsin. Şimdi ben bi konuşmaya başlayınca susmam o yüzden sen birşeyler söyle de eğer daha fazlasını istersen konuşayım
Eğitim konusunu cidden düşün çok çok yararlı oluyor, hem gelişirsin hem kendine güvenin gelir, bana da fikrini söyle de istersen yönlendiririm seni..
ß.m.Ø
(30.6.2007 23:15:13)
b0r4cks
(30.6.2007 23:22:08)
sahinoz içimdeki şeytanı dürtüklüosun he =) sonunda süpermoto fln aldrcn bna :p yh aslında bende düsünüyorum egitim fln,saten gitcegim üni de de war sanıyorum cross klübü ws ama bilmiorum yh.ewet haklısın chopper da sadece trafik tecrüben olur.diger konu baslıklarında dedigin gibi hoplama zıplama olmas onlarla =) yh bakıcam artık en kısa sürede karr werip onun üstüne yogunlasmam gerek...
b0r4cks
(30.6.2007 23:28:28)
arkadasım suzuki güselmiş gercekten.aslında benim hayalim üni 2.senemde kawasaki wulcan 1600 almak ama daa onu almak için zaman war. o motoru(şimdilik düşüncem bu) alana kdr kullanabilecgm kendimi geliştirecegim bi motor almak istiyorum. cross işinden wazgecersem bi şekilde suzuki yi degerlendirebilrm ama öncesinde sakinoz sagolsun kafamı karıstırdı =) tekrar ne tür bi motor alcagıma karar wermek..
sahinoz31
(30.6.2007 23:39:40)
Ben sana diyeyim bence güzel bi eğitim al ilk önce. Zaten eğitimi alınca mis gibi kendine güvenin gelecek. Sonra ilgini çekerse motocross eğitimi var yine aynı yerde(Hezarfen Havaalanı'nda Avrupa Şampiyonası'nın yapıldığı cross pisti yani süper) ona da gelebilirsin Pazar günleri. İlk önce eğitimini al, Güvenli Sürüş'te pratik yapmış ve temel şeyleri full öğrenmiş olursun, İleri Sürüş'te de biraz daha ileri teknikler öğrenip aynı zamanda çok önemli bir konu olan tarz seçimini de aşağı yukarı yapmış olursun çünkü 6 farklı motor deneyebiliyorsun. Hemen sayalım: XT660X, XT660R, Fazer 600 roadster, Fazer 600 naked, MT-03 ve Dragster 650. Bunların içinden tek denemediğim Dragster oldu çünkü nasıl olsa alakam olmayacak bir tarz diye gerek duymadım. Bunları sürünce zaten çok iyi hissedersin, tarzını da aşağı yukarı anlarsın. Ben XT660X ile aldım ve sana da XT660X veya R ile almanı tavsiye ederim, diğerlerini de molalarda deneme imkanın oluyor merak etme.
Tamam diyelim ki bu eğitimleri aldın bitti. İçindeki motor aşkı tutuşacak! Burdan itibaren iki seçeneğin var: birincisi bana bu kadar yeter deyip belirlediğin tarzda bir motor almak, ikincisi de içindeki şeytanı açığa çıkarmak için motocross denemek
Zaten bi kere denersen ciddi şekilde bırakmak istemeyeceğinden eminim. Ben üni 2'ye geçtim senle aynıyım yani aşağı yukarı, eğer bisikleti sağlam sürüyorsan motoru da sürersin merak etme. Hayatımda 6 gün motor kullandım hatta 3 günü 3'er saatti sadece vehttp://forum.donanimhaber.com/m_15299694/tm.htm bu seviyeye geldim
Bunları görünce artık dediklerimi yapmak isteyeceğinden eminim ama belki de sakin sakin sürmek istiyorsundur kim bilir
Edit: Sen bi cross yap da o zaman Vulcan'a bakış açın nasıl değişecek gör. Cross yapmasan bile İleri Sürüş'te XT660X ile al eğitimi sonra molada Dragster sür o zaman da aynen uzaklaşırsın chopper'lardan. Kimi arkadaş da molada chopper sürdü ve onu tercih ettiler çünkü adam iyi süremiyordu, ayaklarım yere basıyor güvende hissediyorum diye seçti yani Dragster'i yoksa hiçbir güzelliği yok bana göre. Ya motorun motor yapan özelliklerden bir tek iki tekerlekli olması var chopper'ların başka da birşeyleri yok. Ne adam gibi ön kalkar, ne arka kalkar, ne zıplamaya hoplamaya gelir, ne trafikte aralardan rahatça geçebilir, ne ivmesi yüksektir, ne dönüş kabiliyeti iyidir, ne yatış açısı güzeldir, ne tümseklerden kolay çıkar... Bunları sayarsam sabaha çıkarım ben o yüzden chopper hareketli ve maceracı adam işi değil diyerek özetleyeyim
b0r4cks
(30.6.2007 23:46:54)
yh sakinoz senin resimlere bakarken bile bi acaip oldum,cross yapmak lasım mutlaka =) yalnız şöle bişey war üni yi ist da okumicam bunun için o dersleri almam zor olcak.
belki gittigim yerdede wardır ama bilmiorum yh. bi de kurs ücretleri ne kadr?? bu arada motoru nerde sürdügüme baglı nasıl sürcegim, asfaltta cross yapmaya calısmam tabyki.
sahinoz31
(30.6.2007 23:53:19)
Hmm bu eğitimler i tek burda yapılıyor sen en iyisi şimdi al da sonraya bırakma. Güvenli Sürüş 450YTL, İleri Sürüş de 250YTL. Toplarsan çok gözüküyor ama motoru düşürünce daha çok masraf açılır başına emin ol. Veya düşürmemek için düşük cc'li motor alırsın, hem sana zaman kaybettirir 3 günde edineceğin tecrübeyi 1 ayda bile edinemeyebilirsin hem de düşük motoru satarken sana eğitim ücretinden daha çok zarar ettirir. Zaten eğitime git parasına değer olduğunu anlarsın. Ben normalde paraya kıyan bi insan değilim yani param kıymetlidir
ama bu iş şakaya gelmediği için mutlaka git, zaten baya bilinçleniyor insan korumalarla ilgili falan. Motocross eğitimi ise her Pazar herkese açık, bi ders 40dk 50YTL yani karting parasıyla aynı. Asfaltta cross yapmazsın tabi ama cross da hayatına renk olur, arada bi off-road yaparsın veya hobi olarak devam ettirirsin, maksat motorsiklet kontrol yeteneğimizi max düzeye çıkartmak
b0r4cks
(30.6.2007 23:59:11)
öyle tabyki zaten küçüklügmden beri off_road merakım wardı. yh istersem scooter sürecek olayım genede güwenli sürüş kursuna kayıt olurum,motora gelen zararı boswer bana bişey olsaa...
Allah korusun taby :p bi de bu kurslar ne kadar sürüyo? off bi an önce baslamam gerek bu kurs a.. bu arada herşey için teşkür sakinoz, senle ii anlaşcaz gibi
sahinoz31
(1.7.2007 00:11:30)
Ya sana birşey olmaz diye motora dedim çünkü göreceksin bilinçli davranıp korumaları taktığında düz duvara çarpmadığın sürece sana zarar gelmiyor, güvenli sürüş'te robocop gibi hissedeceksin kendini.
Güvenli Sürüş 2 gün, ilk gün Cygnus scooter'la temel şeyleri öğretiyorlar ikinci gün de YBR125'le vitesli kullanımı öğretiyorlar, bunların içinde debriyaj, fren, gaz... her türlü çalışma var dolu dolu 2 gün sabah 10'dan akşam 17'ye kadar falan sürüyor. İleri Sürüş de 1 gün sürüyor yine saatler aynı. 3 günün sonunda taş gibi olup çıkarsın yani kısacası. Sonra motocross eğitimi alırsın istersen, onlar da Pazar günleri herhangi bir saatte geliyorsun hoca sana bir motor veriyor seviyene göre DT125 veya XT350. İlk gittiğinde DT verir bana da öyle yaptı ama sonra XT'ye de geçersin. Bu arada hoca çok açıksözlü bi insan şaşırma, bana ilk gittiğimde "sen sıfırmışsın ben de biraz birşeyler biliyorsun sanmıştım" dedi ben bi şok oldum, sonra düşündüm de cidden her insan böyle dürüst olmalı
Güvenli ve İleri Sürüş'ü Recep hoca veriyor, motocross'u Metin hoca. Şu siteden incele eğitimleri de nasıl birşeymiş kafanda oluşsun şekli:www.suleymanmemnunmx.com
Ha bu arada adım Ahmet, soyadım Şahinöz
b0r4cks
(1.7.2007 00:16:45)
hadi yh ben daa fasla sanıodum 2gün yeterli oluomudr acaba?ama herifler yapıosa yeterlidir herhalde okdr insan gelio ws.. ok arkadasım en kısa zamanda bu konuyu babamla konusup egitimi mi alıcam tabyki..zaten siteyide incelicem şimdi. herşy için teşkür
sahinoz31
(1.7.2007 00:36:22)
Ben de 1 ay falan sanmıştım, sonra 2 gün olduğunu gördüm çok saçma gelmişti. Ama eğitimden çıkınca dedim ya sanki kendi başına 2-3 hafta sürmüşsün gibi oluyor. O açıdan parasına değiyor merak etme sen. Zaten babayı ikna etmek bu işi başarmanın yarısıdır
kolay gelsin
b0r4cks
(1.7.2007 00:40:31)
ewet öle oluo galiba,ama ben ikna ettim yhh taa gecen seneden,aslında bu sene alıp dhaneye fln motorla gitcektim ama çeşitli nedenlerden dolayı göndermediler fakat aynı şei bu sene yapamaslar
bu saatten sora sadece alcagm motora ikna etmeye calısırm o kdr.nse tkrar görüsrz. kolay gelsin
sahinoz31
(1.7.2007 00:44:19)
Benimkiler çetin cevizdi ama pes etmedim ben, ilk önce ehliyet kursuna zar zor kayıt oldum, sonra eğitim alıcam dedim işte şimdi de motocross'a devam ediyorum ama motora hem tam olarak ikna etmiş sayılmam hem de para yok bu aralar. Oof of param olsa şimdi bi tane Husaberg FE450 veya FE550 alırdım. Off-road düşünürsen süper makinedir göz atabilirsin.
b0r4cks
(1.7.2007 00:50:02)
Tmm göz atıcam şimdi. dedigim gibi cross a merakım war ama alcagım o kurstan sora rotamı cizicem cross mu chopper mı die. ama ne kullanırsam kullanayım motor kawramı bende cok sey ifade edio olcak... inş bigün sende istedigin motoru alırsın yh cross secersem aynı yolda beraber ilerleris..
sahinoz31
(1.7.2007 01:02:15)
Aslında cross ve chopper birbirine baya ters iki tarz. Bizim hoca mesela XT660 sürüyor yani endurocu, İleri Sürüş'te Dragster'i ezip durdu bunla ancak bu kadar dönülür falan diyerek, yani endurocu olacaksan chopper'lardan nefret etmeye başlamalısın
b0r4cks
(1.7.2007 01:08:13)
ewet ikisi farklı kulwarlarda yarısıo.. sonucta enduroyla yaptıgın atlayıs sıcrayısı bırak hadi,onun dönüşeriyle chopperın dönüşleri arasında bile fark wardır yh.. bi de kendime güwenmem gerek.yapabilrmiyin acaba ws.. bunun içinde o kursa gitmem gerek. kurstan sonraki fikrim daa somut olucaktır.