Şimdi Ara

En ''BELALI'' Yer Neresi? (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
637
Cevap
3
Favori
101.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki

En ''BELALI'' Yer Neresi?


(En Son Oy Tarihi: 9.5.2021)
Giriş
Mesaj
  • dünyanın en tehlikeli yer ise gangsterler şehri los angeles compton dır
  • gazi mahallesi nerede ?
  • ANTALYA- ZEYTİNKÖY POLİS MOTORUNU FİLAN YAKTILAR ORAYA TEK KİŞİ ARABAYLA GİREN DEPAR ATARAK ÇIKAR
  • Bariz Çinçin
  • Ankara/Gazi Mahallesi
  • Eskişehir İçin
    KUYUBAŞI Tabikide.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erhanmehmet

    ANTALYA- ZEYTİNKÖY POLİS MOTORUNU FİLAN YAKTILAR ORAYA TEK KİŞİ ARABAYLA GİREN DEPAR ATARAK ÇIKAR

    atmaya gerek yok geçen çarşamba akşamı gittik caddede anadolu lisesinin önünde filan yunslar geziyodu otogar ve meydan yolunu kesmişler arama yapıyorlardı(peynir,zeytin).
    o yüzden herkez çok temkinliydi yani polisin üstüne gidecek birşey yok ama yunusların evlere arama veremediği bir gerçek
  • İstanbul Gazi Mahallesi amanın...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Red Kit

    En belalı, artistik patinaj yapan artistler, reisler ve kendini reis zanneden rahatsız psikopatlar, polat özentileri, tinerciler ,baliciler bıçakçılar , hapçılar vs.. Aklınıza ne gelrse..
    Ençok Nerede var?
    Ben KARAGÜMRÜK'te Büyüdüm ve Her tarafı gezdiğim halde daha belalı biyer görmedm...
    İsteyenler MEKANI YAZSIN..
    MEŞHUR SÖZÜMÜZ(KARAGÜMRÜK MERKEZ; KAFASINA GÖRE HERKES!)



    sen çinçine hiç gelmemişsin anlaşılan




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Erhan

    Ankette İstanbul/Ümraniye'mizi görememek üzücü, Mustafa Kemal,İnkilap,Kazım Karabekir gibi güzel bölgelerimiz vardır. Sondurakta da aile salonumuz mevcut.



    bu şuan arada kazımkarabekirdeyim.
    meyveli bahçe camii'nin orda

    niye uyarmıyorsunuz abi , daha önce söylesenize




  • İzmir olsa Gümüşpala derdim ama ist konususnda pek bişi bilmiyorm
  • Kasımpaşa var şıklarda.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ottoman_PoweR -- 21 Ağustos 2009; 17:55:52 >
  • Ne var bu Çin Çin de ?
  • Bu mesajı bekliyordum.. Süpersin.
    quote:

    Orijinalden alıntı: AmmuT

    Lüleburgaz Altıyoll Polis jandarma her yere girer.
  • istanbul Gazi Osman Paşa
    kocaeli gebze bu iki yere uğramayın hiç
  • Ankara Çin Çin'in 2 yıl önceki havası bile yok. geçen babamla macera olsun diye içinden geçtik sokaklarında pek insan kalmamış. bir taş yığınını bakkal yapmışlar önünde 30'lu yaşlarda bir adamla, bir çocuk oturuyolardı başkada bir Allah'ın kulu görmedim.

    bu arada Niğde'nin herhangi bir mahallesinde, herhangi bir sokağına gidip birine dokunsanıza bakalım istanbulun en belalı mahallesi size cennet geliyomu gelmiyomu :D istanbulda zencilerin, çingenlerin, doğuluların oturduğu bir mahalleye 3 tane niğdeli aile yerleşmiş, tüm o serseriler süt dökmüş kediye dönmüş. bunu ben söylemiyorum zamanında o mahallede oturmuş istanbullu bir kadın anlattı bana, "iyiki niğdeliler var" diyerek :D
  • quote:

    Orijinalden alıntı: FuLLTiMeHaCKeR

    Ne var bu Çin Çin de ?

    Ne yok ki!

    Şaka bir yana Çinçin Bağları şuan dağıldı diyebilirim. Çocukluğumun geçtiği yer olduğu için de üzüldüğümü söylemem gerek. Ancak Ankara'nın en manzaralı ve merkezi yerlerinden biri olan Çinçin'in planlı şekilde yapılandırılması da sevidirici bir gelişme.

    Aslında hakkında yazılacak çok şey var ama açıkcası yazmayı pek de istemiyorum. Tek tek yaşadığım olayları yazarsam roman olur. Konunun neredeyse tamamını okudum ve Çin Çin hakkında yazılanlara bildiğim kadarıyla 1-2 cevap vereyim.

    Öncelikle 1989'dan 2001'e kadar Çinçin Bağlarında oturduğumuzu ve oturduğumuz yerin de şu meşhur polislerin giremediği yer olduğunu söyleyeyim. Bilenler varsa onlar için ayrıntı vereyim, Gültepe İ.Ö.O.'nun hemen yayınında olan sokakta, okulun biraz aşağısında 10 yıldan fazla süre oturduk.

    Çinçin ilginç bir yerdir. Her tipte insan bulunur. 6 yaşımda dans etmeye başladığımı düşünürsek, Çinçin'den dansçı bile çıkabilmektedir. Bunun yanısıra ilkokuldayken, resim ve seviye tespit sınavlarında Ankara 1.'liklerim de bulunuyordu. Yani Ankara'nın çok başarılı isimleri de buradan çıkmış olabilir. Örnek olarak, Şafak Sezer, Ankaralı Turgut, Hakan Taşıyan gibi. Her türlü pisliği de bulabilirsiniz tabi. Mesela bizim kapı komşumuz, ailecek dileniyorlardı. Ama onların kimseye zararı yoktu. Hemen aşağıda bir çok hırsız, torbacı vs bulunuyordu. Daha niceleri de bu sokakta yer almaktaydı. İşin ilginci Çinçin'in bu kadar meşhur olduğunu 8-9 yaşlarında öğrendim.

    Abartılan çok nokta olduğu kadar bu abartıların gerçek olduğunu da söylemem gerekir. Bilmeyenler için Ankara'nın genel bir portresini çizmek gerekirse; Kızılay'ı merkez alıp, Çankırı Caddesi yönünde ilerlersek Sıhhıye'ye varırız. Sıhhıye'den sonra Opera ve Ulus gelir. Ulus'tan aşağı doğru devam edersek Dışkapı körüsüne varırız. Köprüden giden yol Altınpark'a doğru ilerler. Altından ise Etlik yolu geçer. Buraya kadar normal bir şehir görünümü çimektedir Ankara... Dışkapı köprüsünün bittiği yerden sağa dönersek, Dışkapı'ya girmiş oluyor. Az ileride yol ayrımı olan bir kavşağa geliriz ki buradan sola dönmemiz ve yolun solundan gitmemiz gerekir. Sağ taraf Yenidoğan'a gider. Sol taraf ise Telsizler üzerinden Mezarlığa kadar ilerler (Hatta Shell istasyonuna kadar). Dışkapı'da Telsizler yönünde ilerlerken, görecemiz yerler: Kiler (Gençlik klübü), İhsan Sungu İ.Ö.O., Pazar günleri kurulan Sebze pazarı (Bu noktadan sonra Telsizler başlar, komple bloklardan oluşur), Yıldırım Bayezıt Lise'si ve Lise'ye dahil olan farklı bölümlerin binaları. Altındağ tiyatrosu, Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğum Evi, Türk Telekom, Tandoğan Okulları, Ulu Cami, Çalışkanlar İ.Ö.O. (Bu noktada ÇinÇin sınırlarına girdiğinizi hissedersiniz). Çalışkanlar'dan sonra Mezarlığa kadar pek önemsenecek bir yer yoktur. Gerisi komple gecekondudur (Eskiden). Aşağı doğru indikçe, ortamın giderek ilginçleştiğini farkedersiniz. At pisliği kokusu, çırılçıplak gezen çocuklar, bağırarak konuşanlar vs. Bunlar Babür Caddesi üzerinde olanlardır ki yadırganacak fazla bir durum yoktur. Çünkü bu başlangıçtır. Caddede ilerlerken, eskiden Metem Market olan (Halk arasında Hüseyin Bakkal olarak bilinen şimdi ise ne halde olduğunu bilmediğim) bir kavşak vardır. İşte orada Bakkalın hemen yanından bir ara uzanır. Dardır, gizemlidir. Bu araya girip ilerleyince:"WELCOME TO GINGIN BAGLARY!". Tam karşınıza çıkan yer Gültepe İ.Ö.O.'dur. Bu okulun neresine giderseniz gidin (hatta gitmenize bile gerek yok; okuldaki çocuklar sizi görünce farklı olduğunuzu anlar ve laf atmaya başlar, bakarsanız belaya çattınız, bakmazsanız bir kaç sn sonra daha büyüğüne çatacaksınız çünkü çocuklardan biri arkadaşlarına şöyle bağıracak: "LAAAAOOOO!!! ŞUNU YAHALAIN ŞUNUUUU!!!".) bu noktadan sonra Çinçin'i tanımaya başlayacaksınız.

    quote:

    Orijinalden alıntı: xswordfishx

    bu ÇİNÇİN deki olayların nedeni KARSLILARLA ÇİNGENELERİN KAVGASINDAN DOLAYIYMIŞ poliste zaten buraya bu yüzden girmiyomuş diye duydum


    Evet bu durum doğruydu. Karslılar ve Bolular arasında devamlı olarak bir kavga durumu hasıldı. Ancak bu arkadaşlar Çin Çin'in kült isimleri idi. Artık bilinen bir şeydi. Hırsızlar, kapkaççılar vs bu takımdan değildi. Ayrıca şunu da belirteyim ki; Çinçin'de yaşayanlar genelde kendi aralarında fazla kapışmazlar. Karslıların ve Bolu'luların öne çıkma sebebi de budur. Çinçinli oldukları kendi aralarında ciddi şekilde (sıksık adam öldürme ve yaralama) kavga edenler bunlardır.

    quote:

    Orijinalden alıntı: mehmetV1.6

    takın belınıze bı emanet kımseyı vurmanızda gerekmez
    gazisi,çinçini cartu curtu gosterdıgın an kacacak delık arar kacmazsada blof yapıyon sanıyodur ınandırman tek kursuna bakar
    ne polat kalır ne katil

    Diğer yerlerde, özellike Dışkapı'da çok işe yaradığını söyleyebilirim. Ancak Çinçin konusunda biraz durun derim. Çok hayret verici olduğu için 2000 yılının Mart ayında yaşadığım bir olayı anlatayım:

    Berbere gitmiştik. Abim ben ve bir arkadaş... Oturduk sıra bekliyoruz. Tanıdığımız berber, ayrıca komşumuzun damadı da var ve o da tanıdığımız sevdiğimiz eğlenceli bir kişilik. Şakalaşmalar vs oluyor abim de bir yandan bulduğu bir gazeteyi okuyor (hatta gazetede PS2 haberi vardı. Eylül Ekim ayında Türkiye'ye geleceği yazıyordu) Neyse oturmuş beklerken, ellerinde tespih, iyi giyimli, genç 2 kişi içeri girdi ve berberin çırağıyla sert şekilde konuşmaya başladılar. Tam o sırada bizim komşunun damadı (adı Aydın'dı galiba), lafa girdi: "N'oldu gardaş, hayır mı?" Gençlerden biri kelebek çıkartıp: "Hayır gardaş!" şeklinde cevap verdi. Tam o sırada hiç beklemediğim bir biçimde bizim Aydın abi oturduğu kolduğa doğru döndü, kolduğun arkasından tahta gibi bir şey çıkardı. Meğer çıkardığı şey, koli bandı ile iyi paketlenmiş tahminen 80'lik bir sallamaymış! "Ne hayırı gardaş, adama ne bağrıyonuz heee!!!" şeklinde bir cevapla ortam gerildi. Berber de işini bırakıp: "Dur Aydın... Gençler siz de çıkın bakıyım..." diyerek ortmı biraz yumuşattı. Ama Aydın abi durur mu! Berberle biraz konuştuktan sonra: "Ya bunlar kim daha yaaa... Ne artislik yapıyolar!" diyerek dükkandan çıktı. Biraz sonra da bağrışmalar fln... Neyseki o olay bir şey olmadan atlatıldı.

    Yani söyleyeceğim; her emanet gösterene "eyvallah" demezler.

    quote:

    Orijinalden alıntı: Cs4LifE

    tabiki Ankara ÇinÇin Dayım O Mahallede arasıra gidiodum yanına artk gitmicem
    Gözümün önnde 1 ççgu 5 ytl için Bıçakladılar Hayat Zor Orda
    1 arkadas demişki mahalleye polis bile giremior yanlıs demiş girior ama
    6 devriye arabası 23 tane yunus(şu motorlu olanlar) 2 tanede otubüs
    Giriyorlar Yani : )


    İşte Çinçin'e giriş böyle olur. Polis giremez diye bir şey yok. Önemli olan destekli girmesi. Ne zaman polis gelmiş, geliyormuş lafı duysam, mahallede polis minibüsleri, panzerleri ve otobüsleri görürdüm. En son ve gördüğüm en büyük kavgada (karslılar-bolular) sırf gözdağı vermek için helikopter bile geldi. Önce Gültepe okulunun bahçesine inmeye çalıştı fakat yapamadı. Arkadaşların dediğine göre sonra Çalışkanlar okulunun bahçesine inmeye çalışmış ancak onu da başaramamış. Ancak Polis'in helikopter ile operasyon düzenlediği yegane mahalledir sanıyorum.

    Diğer yandan tek başına elbette polis giremez. Ya da devriye ya da az sayıda birim ile... Mesela 10 yaşımdayken bir polis gece tek başına (veya devriye şeklinde birkaç kişi olarak) mahalleye giriyor. Giren polisi dövüyorlar ve 14-15 yaşındaki bir kız tarafından polisin tabancası çalınıyor. Bunun üzerine (haberlerde duyduğum kadarıyla 500+ kişilik) bir polis ekibi mahalleye geliyor ve her yeri arıyorlar. O gece bizim de çatıya fln çıkmışlardı. Sabah birçok komşunun sorgulanmak için gözaltına alındığını duymuş, akşamda izlemiştik. Yani ilginç bir yerdir.

    Devamı aşağıda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 21 Ağustos 2009; 20:19:34 >




  • Devamı...

    Orijinalden alıntı: Cradlania


    Orjinalden alıntı: hidden

    Çinçini çok abartıyonuz bence, polisin giremediği her yere asker muhakkak girer. Ha bir şehir efsanesi olmuş millet bire bir katmış olmuş sana çinçin şöyle böyle. Her yer tehlikeli, her kafanızı çevirdiğiniz yerde manyak, maddeci olabiliyor.

    Sana çin çin de yaşadıgım bi olayımı anlatıyım...

    Bundan 2 ay önce yenidoğan çin çin tarafındaki bir ilk ögretim okuluna online sınav yapmak için server kurmaya gitmiştim... Sınav sırasında hademe yanıma geldi ve onunla muhabbet ediyoruz sordum ona buraları pek bilmem gerçekten sakat yermi burası sürekli olay falan oluyor diye? Hademe dediki bana bundan 1 yıl önce bu okula ne ögrenciyi nede polisi alıyorlardı dedi ben pke inanmadım ve salladım geçtim... Sınav yaptım bitti hazırlanıp dışarı çıktım arabayla gelip beni alıcaklar ancak okulda kimse kalmadı havada kararmıştı... Ben okulun önünde beklerken etrafımda yaklaşık 3 - 5 tane 1.80 boylarında kapkara çocuklar vardı ve hepsi bana bakıp telefonla konuşuyorlardı... Ben tırstım ve hademeden rica edip okulun içinde beklemek istedim... Tekrar muhabbet etmeye başladık sordum kim bunlar falan diye? Adam dediki bu çocuklar zamanında pkk nın uyuşturucu satmak için kullandıgı çocuklardı bunu herkez biliyordu ancak kimse sesini çıkaramıyordu! O sırada pencereden baktıgımızda çocukların yanına bi adam geldi ve onlarla konuştu sonrada okulun bahçesine girip sağ sola bakıyordu o sırada anladımki adam beni arıyor neyse arkadaş aradı okulun arkasındayım çabuk gel diye... Nese gizlice kimseye gözükmeden ordan ayrıldık arkadaşımla yolda gidiyoruz... Yol üzerinde sağ tarafta karanlık bi sokak var ve orda bi araba 3 tane adam ve dayak yiyen bi tane adam... Gördük ve hemen polisi aradık sonrada ordan uzakta bi yerde arabanın içinde polisi bekliyoruz polis geldi işte sokagı falan gösterdi buyrun girelim dedik ama tabi bi baktık ki kimse yok orda! Polis dediki durun! Dedik noldu? Oraya bu şekilde giremeyiz çevik kuvvetle falan giriyoruz o sokaga yoksa bizi kırarlar orda dedi ve malesef hiçbişey olmamış gibi olayı orda kapatmak zorunda kaldık. Düşün yani koskoca başkomiser bu lafı diyosa gerisini sen düşün görmeden bilmeden hiçbişey hakkında bilmiş gibi yorum yapma.


    İşin içinde PKK geçiyorsa Çinçin değil, Yenidoğan/Dışkapı tarafında olmuştur olay. Çinçin'dekiler PKK konusunda çok hassas kişiliklerdir. Sırf ataride gördüğümüz için, arkadaşlar aramızda oyun oynarken yaptığımız "Zafer İşareti" nedeniyle az kalsın dayak yiyorduk ve daha 8-9 yaşlarındaydık. Tabi bu durumu çok sonra anlamıştım.

    Orjinalden alıntı: S.d.T


    Orjinalden alıntı: TriaThlon


    ankara çin çin...

    mahalleye çevik kuvvet giremiyor...




    Bu olaya şahidim.
    Normal ekip çinçin-yenidoğana girdği zaman gazı kökleyerek sağa sola bakmadan geçiyorlar. :s


    Polis ateş açamıyor. Gidip adamları dövemiyor. Bi doğru dürüst müdahelede bulunamıyor. Eee bu adam kaçmasında napsın canlı kalkanmı olsun, evde çoluk çocuğu ekmek bekliyor gidim bi tane it köpek var die kendini tehlikeyemi atcak??? Ben olsam bende s... ederim. ABD'de nasıl adam eline silah'mı aldı. Hemen sniper ile çakıyorlar iki tane iş bitti türkiyede öle yok yasalar polisin elini kolunu bağlıyor:((( Ondan sonra polis bizden korktu burası belalı mahalle geçen etrafa bakmadan geçiyor. Oldu!! Bilmem yanlışmıyın , haksızmıyım, haklımıyım


    Polis ateş açamıyor diye bir durum yok. Yani yoktu. Evimizin hemen aşağısında olan bir olayda polis çok net şekilde ateş ediyor, karşıdan da molotof kokteyli, taş vs. geliyordu. Hemen ayağımızın dibine düşüyordu.


    Orijinalden alıntı: elektrokemenche

    Çin çin pistir ama ülkü ocağı gibi serseri yuvalarının da açılamadığı yegane Ankara semtidir...


    Durun derim bu noktada. Birçok arkadaşım ülkücüydü. Benim alakam yoktur gerçi. Ancak şunu belirteyim. Çalışkanlar okulunun bulunduğu (dörtyol) kavşaktan eski dörtyol diye bilinen ve Yenidoğan'a giden yol üzerinde 2 tane ülkü ocağı bulunuyordu ki bunlar görebileceğiniz en hararetli ülkü ocakları idi. Hatta yan sokaktaki Hadep ilçe merkezini basıp dağıtmışlardı.

    Devamı aşağıda...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 21 Ağustos 2009; 20:22:11 >




  • Devamı...

    quote:

    Orijinalden alıntı: ::AlacaKaranlıkT!M::

    Ya eskiden nüfus sayımlarında evlere gelirlerdi teker teker. Sokağa çıkma yasağı vardı.


    Çinçin'de de vardı o merak etme. Ancak bizim ev girilen son evlerden biriydi. Daha aşağıya gitmek pek akıl kârı olmadığı için gitmezlerdi. Aşağıdan arkadaşlara sorduğumuz zaman şöyle cevaplarlardı: "Daha bize gelmediler laaa..." sonra da, "Bizim oraya yarın geleceklermiş!!" E kim girmek ister ki öyle bir yere...

    Yani Çinçin şaşılacak çok olayın yaşandığı bir yerdir ancak dışarıdan bakınca durum böyledir. Şahsen 8 yaşımdayken Keçiören' gitmiştim ve bana çok garip gelmişti. Adeta ölü gibiydi sokaklar. Oysa Çinçin'e girdiğiniz anda birbirine küfrederek seslenenleri, ayakkabısız veya tamamen çıplak çocuları, at arabalarını, çalıntı ve modifiye edilmiş bisiklete binen çocukları, keser, sallama, bıcak gibi aletlerle birbirlerini kovalayanları, dayak yiyen ve atanları, sokakta halı yıkayanları, ancak yıkanan halılara bilimum pislik atan çocukları vb birçok hadiseyi görebileceğiniz bir yerdir.

    Bence Çinçin eğlenceli bir yerdir. Tabi şuan yıkılmıştır. 2001'den bu yana uygulanan ve sürece yayılmış dağıtma polikitası işe yaramıştır. Duyduğuma göre birçoğu Boğaziçi, Hüseyingazi ve Sincan taraflarına gitmiş. Sanıyorum ki bunlar pislik tiplerdir. Çünkü kaliteli insanlar 2001'de direk olarak evleri yıkılanlardı ve onlar acilen gitmek zorunda bırakıldı. Zaten adamların yaptığı iş, polise ses çıkarmayacak olanları hemen göndermek, böylelikle birliği kırmaktı ve başardırlar...

    Artık Çinçin yoktur emin olun. Çinçin'den kalan vardır. Eski günlerindeki Çinçin'i düşününce, Ankara diğer yerleri ile karşılaştırma gereği bile duymuyorum. 2001'de Çinçin'den Dışkapıya taşındık ve burası bize çok sakin gelmişti. Yenişdoğan'da öyle. Çinçin'e göre çok daha sakindir. Heleki yunuslar istedikleri gibi gezer, adam ararlar. Çinçin'de böyle bir şeyi asla görmemiştim. Hakkında anlatılacak birçok şey var ama zaten bilen bilir. Fazla anlatılacak bir tarafı yoktur Çinçin'in. Ama emin olun herkesin öyle bir yerde yaşamasını isterdim. Ordan ayrıldıktan sonra değerini çok iyi anladım...

    Devam etmiyorum. Bitti...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 21 Ağustos 2009; 20:23:39 >




  • Eğer şehrin dışında bir yerdeyse polisin bakmaması normal.
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.