Ürün Fotoğrafçılığı için BODY ve LENS tavsiyesi? (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Fotoğraf Makinesi - Objektif ve Ekipman Tavsiyeleri >> Fotoğraf Makinesi ve Objektif Tavsiyeleri
Bukowski JR => Ürün Fotoğrafçılığı için BODY ve LENS tavsiyesi? (16.6.2022 11:59:55)
Kendi özel işlerimde kullanmak üzere maksimum verim alabileceğim, minimum SEMI-PRO veya PRO segmentinde ama gereksiz para da harcamadan alabileceğim en iyi fiyat performans fotoğraf makinası ve lens seti hangisidir? Amacım profesyonel seviyede ürün fotoğrafı çekmek ve en az semi-pro seviyede ürün videoları çekmek:

MUTLAKA OLMALI:

- BODY'de mutlaka dahili stabilizasyon sistemi (IBIS) olmalı.
- 4K 60+ FPS video.
- AYNASIZ olmalı.
- Odaklama problemleri olmamalı.

OLSA İYİ OLUR:

- 10+ Bit video çekimi.
- Lens sabit odaklı olsa iyi olur.
- Full format olursa iyi olur.
- Body'de mikrofon girişi olsa iyi olur.
- Foto çözünürlülüğü yüksek olsa iyi olur.

Karbon 12 => Ürün Fotoğrafçılığı için BODY ve LENS tavsiyesi? (17.6.2022 01:30:12)
Sanki Sigma fp L'i arıyorsunuz.

Sadece IS aksıyor gibi görünebilir. Elektronik stabilizasyonu (EIS) var, bunun da sebebi bence videoda da kullanılabilir bir IS istenmesi.

https://www.sigma-global.com/en/cameras/fpl/

iyi anlatanlardan biri:

https://www.youtube.com/watch?v=vp9nZmFng20

AKINLASINN => Ürün Fotoğrafçılığı için BODY ve LENS tavsiyesi? (17.6.2022 08:59:56)
Ürün fotoğrafçılığı için çekim bu işin en kolay kısmıdır. Önemli olan iyi bir bilgisayarda, iyi bir monitörde, iyi bir photoshop bilgisine sahip olmaktır. O nedenle piyasada ki her aynasız makine ve her sabit diyaframlı lens ile ürün çekebilirsiniz. Önemli olan ihtiyaca göre o fotoğrafı düzenleyebilmek.
Örneğin benim tavsiyem Olympus OMD EM1 mark2 yada EM5 mark 2 olur. Üzerinde de Olympus 12-40 f2,8 pro lens yeterlidir. Kalanı için de ilk kısımda bahsettiğim şeyler lazım.

Bukowski JR => Ürün Fotoğrafçılığı için BODY ve LENS tavsiyesi? (19.6.2022 01:19:41)
Şu an elimde Panasonix GX80 var ve M.Zuiko 45mm lensim var. Fotoğraflarda doğru ışık seti ile bir yere kadar iş görüyor ama tam tatmin edici diyemem. Ama videoda renkler çok patlıyor ve 8 bit çektiği için çok müdahale şansı vermiyor. Tavsiye ettiğiniz iki body fotolarda ve videoda hissedilir bir iyileşme sağlar mı?

Bukowski JR => Ürün Fotoğrafçılığı için BODY ve LENS tavsiyesi? (19.6.2022 01:22:33)
Bu makineyi daha önce hiç duymamıştım, çok enteresan bir segment, biraz inceledim, tasarımına bayıldım ama fokus becerileri ve rolling shutter seviyesi biraz kötü geldi. Biraz daha araştıracağım.

Sayfa: [1]