eyyohomiee
=> 384. Dönem (Ağustos 2021 Celbi) Yedek Subay, Yedek Astsubay ve Er Adayları
(27.5.2021 08:46:14)
Bu konu altında Ağustos 2021 celp dönemine başvuruda bulunacak arkadaşlar bilgi alışverişinde bulunabilirler. Sınıflandırma 16 Temmuzda belli olacak.
Buradan tarihlerle ilgili duyuruya ulaşabilirsiniz; https://asal.msb.gov.tr/Content/Upload/Docs/Agustos_2021_Siniflandirma_Donemi_Duyurusu.pdf
Ağustos celbinin son başvuru tarihi 31 Mayıs 2021. Ağustos celbinde gitmek isteyenler e-devletten yoklamasını yapıp sonra aile hekiminden muayene olması gerekiyor. Bu işlemler onaylanınca yine e-devletten Asal Hizmet Başvurusu yaptığı zaman işlemler tamamlanıyor ve 16 temmuz açıklanmasını bekliyoruz.
Baykusbilge
(27.5.2021 16:48:43)
Ydk. Astsubay adayı olarak hizmet tercihinde ağustos ayını başa koydum ben yoksa temmuz ayını mı koymaliydım?
Teşekkürler
asedme
(27.5.2021 22:41:23)
Bu konuyu ben de merak ediyorum. Bilgisi olan var mı?
eyyohomiee
(28.5.2021 08:44:41)
Ağustos celbi 3 gruptan oluşuyor. Duyuruda da yazdığı gibi Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında gidiyor bu gruplar. O yüzden izlediğim videolarda falan ağustos ayında gidecekseniz sıralama aynı şekilde kalabilir diyorlar genelde. Yani Temmuz,Ağustos,Eylül diye gidiyordu aylar ben dokunmadım. Sizde ağustosu başa, temmuzu ikinci sıraya koyduysanız bir sorun olacağını sanmıyorum. Yine de askerlik şubesindeki görevlililere sormak gerekebilir. Burada açıklamış arkadaş ;
chanchan
(28.5.2021 17:15:25)
Besyo mezunu olarak başvuru yapan arkadaşlar var mı?
vTeck
(28.5.2021 21:30:02)
Yedek Astsubaylığa başvuru yaptım. Önlisans Sivil Savunma ve İtfaiyecilik mezunuyum. Kamuda İtfaiye Eri olarak çalışıyorum bakalım ne çıkacak merakla bekliyoruz. Sonuçlar belli olduktan sonra mesajı editleyeceğim unutmazsam. Herkes için hayırlısı olsun inşallah.
cplus96
(28.5.2021 22:02:14)
Yönetim Bilişim Sistemleri bölümü mezunu olup Yedek Subay > Yedek Astsubay > Er olarak başvurmuş bulunmaktayım.
Komando olmak istiyor musunuz ? : Evet
İkinci 6 ay durumu : Hayır
Edit : Kısa dönem çıktı. Hayırlısı olsun. AS.FB.GN.MD.LÜĞÜ 2 NCİ ANA BKM.FB.MD.LÜĞÜ/KAYSERİ MERKEZ KOCASİNAN/KAYSERİ
eyyohomiee
(29.5.2021 11:02:29)
Bilgisayar programcılığından mezun olup sonra dikey geçiş ile AÖF Yönetim Bilişim sistemleri mezunuyum.
Yedek subay olmak istiyor musunuz ? : Evet
Yedek astsubay ? Evet
Komando ? Evet
İkinci 6 ay ? Hayır
4 senedir özel üniversitenin bir biriminde çalışıyorum, Yedek subaylığa başvurumuzu yaptık hayırlısı olsun
EDİT :
YEDEK SUBAY BAŞVURUSU YAPACAK ARKADAŞLARA ÖNERİ
Yedek subaylık için başvurdum ama bana çıkmadı. Arkadaşlar bu konuda gelecekte başvuracak arkadaşlar için bir önerim var. Şimdi askerliğinizi yedek subay veya yedek astsubay olarak yapmak istiyorsanız; lisans mezunu arkadaşlar bölümünüz tıp, hukuk, mühendislik, mekatronik gibi yüksek puanlı alanlarda değil ise yedek subay seçilme olasılığı çok düşük. Ancak yedek astsubay yani önlisans bölümlerinden tamamen şansa her bölümden alım oluyor. Eğer lisans mezunu iseniz ve bölümünüz bu bahsettiklerimden değilse Askerlik hizmet tercihi yaparken ilk sıraya yedek astsubaylığı koyun, ikinci sıraya yedek subay koyun. İlk tercihiniz astsubay olsun. Çünkü yedek astsubay olma şansını daha yüksek ama ilk tercihe baktığı için subay şansınıZ da az olduğu için çıkmıyor , er oluyorsunuz. Bu olay benim kafama sonradan dank etti, ben er olarak haftaya gidiyorum. Bu benim aklıma gelen bir olay, doğruluğu bilinmez ama mantıklı geldi. Başvuru yapacak arkadaşlar için bir önerim olsun istedim. Ben Yönetim Bilişim sistemleri mezunuyuyum.
Zibidi Gonzales
(29.5.2021 14:36:59)
ben de başvurumu yapmış bulundum,hayırlısı bakalım
arifakinti
(29.5.2021 19:19:20)
Yedek Astsubay olmak istiyor musunuz?
EVET
İkinci 6 ay için istekli olarak askerlik hizmetine devam etmek istiyor musunuz?
HAYIR
Komando olmak istiyor musunuz?
HAYIR
Bilgisayar Programcılığı ve Tıbbı Görüntüleme mezunuyum. Yukarıdaki gibi yaptım tercihlerimi hakkımızda hayırlısı..
asedme
(29.5.2021 20:43:17)
Uluslararası Ticaret mezunuyum...
Yedek Subay evet
Yasb evet
6 ay devam? hayır
Komando evet
Bu şekilde başvurumuzu yaptık bakalım... Sonuçları bekliyorum
Baykusbilge
(30.5.2021 16:57:35)
Teşekkür ederim, sorun yok bende aynı bıraktım. Şube ile görüştüm alakası yok dedi böyle şeylerin bölümüne ve ihtiyaca göre seçiliyor dediler. Umarım hayırlısı olur
Martin edenns
(30.5.2021 18:05:06)
Yedek astsubay alımında öncelik lisans mı? Ön lisans mı?
eyyohomiee
(31.5.2021 10:30:02)
Yedek astsubay olarak giden tanıdıklarım genelde önlisans mezunu. Genelde Yedek subayları lisans, yedek astsubayları önlisanslar alınır diye düşünüyorum. Yine de net cevabı askerlik şubesindeki görevliler verir sanırım.
Mister Spak
(1.6.2021 10:44:09)
herkese merhaba, kasım celbi için son başvuru 31 ağustos görünüyor. ağustostan sonra kasıma kadar bekleyecek miyiz yoksa aradaki aylarda alacaklar mı askere?
burada başvuran arkadaşlara yedek subaylık çıkanların mezuniyeti nedir? makine mühendisi olmanın dezavantajı veya avantajı var mıdır? teşekkürler, hayırlı tezkereler
yarabusevlm
(1.6.2021 18:10:34)
Kasım celbi Ekim kasim veya Aralık ayindan biridir. Bu aylarda askere gidersiniz
Melihbkrts
(2.6.2021 19:13:05)
Arkadaşlar öncelikle hepinize merhaba ve umarım hakkımızda hayırlısı gönlümüzdeki olur İktisat mezunu olarak şansım çok mu düşüktür sizce Yedek subaylık adına?
Mister Spak
(3.6.2021 12:32:56)
teşekkürler
BuyukAltay14
(8.6.2021 00:00:00)
Arkadaşlar 11 Mayıs'ta tecili bozdum sağlık kontrolüne daha gitmedim bu hafta gidip yaptırsam sağlık kontrolünü ağustos celbine yetişir miyim yani ağustos celbine sınıflandırma için başvurabiiir miym ?
Baykusbilge
(8.6.2021 00:01:29)
Kasım celbine tabi olursunuz.
Iyi günler