leonardo58
=> 20 Yaşında Tek Başına Almanyaya taşınmak
(8.12.2020 16:34:27)
Merhabalar. Ben şuan 19 yaşındayım. şubatta askere gidiyorum ve döndüğümde almanyadan aldığım iş teklifi sonucunda taşınacağım kısmetse. Lise mezunuyum. 3d modelleme tasarım render video edit teklif hazırlama sunum dosyası hazırlama vs işleri yapıyorum. 1500 euro maaş alacağım. almancam hiç yok çat pat ingilizce var sadece iyi değil ama. orada hafta içi akşamları kursa gideceğim almanca için. Sizlere sorum ise orada yaşayan, yaşamış olan yada bilgisi olanlar,gidip gitmeme konusunda böyle bir riski almalımıyım bu yaşta bu fırsatı bulmuşken gitmeyipde ne zaman gideceğim? c.tesi pazar günleri iş bulabilirmiyim ekstra nakliye olur ne bileyim almanya freelance piyasası nasıl sosyal medya içerik konusunda vs. Kafamda çok soru var ama netice olarak gitmeyi kafama koydum ailem karşı çıkarsa da gideceğim yani o derece. Ne düşünüyosunuz?????
Tek Yol Erken Seçim
(8.12.2020 20:24:16)
1500 Euro oranın asgari ücreti. 1500 Euro için gidilmez. TL kafası ile düşünme. Orada alacağın maaş euro, harcayacağın para da euro. Fakat ben gidip, orada kendimi geliştiricem diyorsan bilemem. Üniversite mezunu değilsin, Almancan yok, akraba, dost yok, neyine güveniyorsun. Almanya her türlü ülkeden göç alıyor. Aradan sıyrılman için bir şey lazım. Öğrenci olarak gidip, part time çalışabilirsin.
leonardo58
(9.12.2020 10:48:16)
Oradaki yaşam standartları daha iyi ama. ömür billah 1500e çalışmıyıcam zaten. senelik zam ayrıca ekstra işlerde yaparım c.tesi pazar bulabilirsem, freelance işler kovalarım. senede 1 ay izin var. yabancıı dil öğreniyorsun. dil öğrenince üniversiteyide düşünüyorum. ailemden destek almıyorum almakda istemiyorum açıkcası yoksa bende okumaya gidip part time çalışırıım ama onun içince para lazım.
leonardo58
(9.12.2020 10:49:21)
önerin için teşekkürler bakacağım şimdi. ayrıca öğrenci olarak gitmiyorum. kısmet olursa dil öğrendikten sonra hem çalışıp hem okumayı planlıyorum
VolcanoPower
(9.12.2020 12:18:20)
Şu kulağına küpe olsun "dil bilmeden yurt disina gitmek buyuk rezillik" dil ogren hem askerde hizli zaman gecer
leonardo58
(9.12.2020 14:02:34)
peki askerde nasıl öğrenebilirim dil. doğru diyosunuz hem vakit boş geçmez
VolcanoPower
(12.12.2020 15:27:51)
Askerliğin bitmesine yakın senden sonraki askerler gelir sen bişey yapmazsın. ben 15 ay yapmıştım en az 4 ay falan bişey yapmıyorduk. Şu anda nasıl bilmiyorum hiç birşey yapamıyorsan cebine 1 sayfa kitap sayfası yada notlarını koyarsın yemek yerken bakarsın ögrenmek isteyen herşekilde öğrenir. En azından askerden geldiğinde bütün bi seneyi kaybettim hissiyatın olmaz.
fortuna1998
(12.12.2020 18:12:34)
Merhaba, bence de git. Maaşın yetmez ise ilave küçük işlerde çalışırsın hem almancan gelişir, ilerler. Her zaman geri dönebilirsin bunu unutma, o yüzden orada tutunmaya çalış.
Guest-F865E73CD
(12.12.2020 20:20:09)
hocam yanlış anlamayında iş teklifini nasıl almayı başardınız
leonardo58
(14.12.2020 10:12:53)
bende öyle düşünüyorum. ekstra işler yaparım. gocunmam öyle o işi yapmam bu işi yapmam diye. biraz dişimizi sıkıcazki bişeyler elde edelim hem bu yaşta yapmıycaz da ne zaman yapacağız?
leonardo58
(14.12.2020 10:13:42)
evet söylediğini gibi isteyen her şekilde öğrenir
leonardo58
(14.12.2020 10:16:22)
estagf. ben normalde imalat çizimleri paftaları vs hazırlıyorum asıl işim bu. ekstra vakitlerimde tasarım görselleiştirme vs öğrendim ve bunu hem hobi olarakda yapmaya başladım sonra bundan para kazanabilirmiyim diye düşünürken yaptığım şeyleri linkedin de paylaşmaya başladım. oradan gören mail attı bi süre mailleşmeden sonra telefonla görüşmeye geçtik öyle yani
Atını Öpen Kovboy
(14.12.2020 10:41:18)
Git kardeşim sakın fırsatı kaçırma, ilk 2 3 sene zorluk çekersin sonra krallar gibi yaşarsın, hayatın kurtulur. Bu ülke yaşanmaz hale geldi artık millet ne yapsamda avrupaya kapak atsam peşinde, fırsatın varken ailenin iznide varsa git. Dediğim gibi ilk 2 3 sene zorlanırsın, dil öğrenip hayatını düzene soktuğunda, hem kendini geliştirirsin hem daha iyi bir maaşlı işe girersin. Tek yapman gereken sabır etmek ve peş etmemek.
_Kullanıcı_Adı_
(14.12.2020 10:49:03)
Hocam gitmezsen ileride pişman olursun. Burada asgari ücretle çalışacağına alım gücünün onlarca kat daha fazla olduğu bir yerde asgari ücretle çalışmak daha iyidir. Madem yaklaşık 1 yılın falan var. Askerdeyken bir kaç kitap götür yanında da almanca çalış hocam. En azından havalimanından çıktığında eve kadar gitmek için bir almanca öğren ilk başta.
leonardo58
(14.12.2020 10:51:52)
haklısınız bende öyle düşünüyorum. gider gitmez dil kursuna başlayacağım zaten. dil öğrendikten sonra üniversite okuyup hem de çalışacağım. patronda yardımcı olacak bu konuda destek de veriyor
leonardo58
(14.12.2020 10:57:38)
evet orası öyle tabii ki. dediğiniz kadar öğrensem kardır. brüt maaş 2 bin küsür vergiler vs çıkınca benim elime geçen net maaş 1500 euro olacak. evde ayarlandı yani hazır. 4 odalı bir evde odaların birini kiralayacağım kendi banyon-wc var. sadece mutfak ortak. ev kiralamakdansa ilk olarak öyle giderler azalır birazda olsa. Vatandaşlık için de patron bazı standartlar var onları doğruca takip edip düzgünce yaparsak 5 ila 7 yıl arasında vatandaşlık da alabiliyormuşum. dediğiniz gibi burda asgariye veya 3-4 bine çalışıp hiçibirşey sahibi olamayız bu devirde.
Mesutzgvn
(24.12.2020 21:21:07)
1500 euro iyi bir maaş ama çalışma saatleri, tutacağın evin yeri lokasyonun ve çevren önemli.
çok pahalı bölgelerde ev tutarsan maaş yetmez
çok uzak yerden ev tutarsan zamanın yarısı yolda geçer zorlanırsın ve yorulursun
çok iyi ayarlaman lazım. Yoksa iyi maaş sana söyleyeyim başlangıç için. Mesai var mı bir de. Yol ve sosyal hakların da dahil edilecek mi?
Treth
(25.12.2020 09:55:17)
Burada gamze diye bir kız vardı. Tek yaşıyordu 23 yaşında. 1 yıl ingilizce eğitimi aldı akşamları mesai sonrası ingilizce pratik için gruplara katıldı buluşmalara gitti ingilizce konuşulması zorunlu olan yada ingilzice oyun oynayıp sohbet edilen pratik amaçlı kurulan gruplar var..
1 yıl sonra Amerika ya gitti. Şu anda orada bakıcı olarak çalışıyor kendine bir düzen kurmuş.