riaz
=> Laptop Geç açılıyor
(23.6.2020 16:09:59)
Merhaba,
elimde 4-5 senelik bir laptop var ve geç açılıyor.Geç açılma sorunu standart yavaşlama değilde siyah ekranda bekliyor 3-4 dk ondan sonra açılıyor.Format attım , ssd takıp denedim yine aynı.Laptop'u 10 kere açsam 4-5 kere bu şekilde siyah ekranda bekleyip ondan sonra açılıyor.Sizce sorun hangi parçadadır?Daha önce tamire de verdim ama kimse arızayı tespit edemedi.
Enes-_-
=> Laptop Geç açılıyor
(24.6.2020 01:56:49)
İşletim sisteminiz ssd ye mi kurulu? Öyle ise ssd ye bios üzerinden verilen önceliği kontrol edin.
Açıldıktan sonra da rahatlaması çok uzun sürüyorsa başlangıçta otomatik açılan uygulamaları vs. kapatabilirsiniz (Win 10 ise Görev yöneticisi-Başlangıç sekmesinden)
Tamamen emin olmamakla birlikte bunlar harici donanımsal bir problem varsa OS'u kurduğunuz hafıza da(hdd/ssd her neyse) veya ram de problem olabilir.
Onun dışında sistem çok güçlü değilse de Win7 ye düşürebilirsiniz.
riaz
=> Laptop Geç açılıyor
(24.6.2020 07:46:21)
işletim sistemini hem normal diske hemde ssd'ye kurup denedim,
performans farkı olmadı ve laptopa hiçbir yazılım kurmadım sadece işletim sistemi yükledim
içerisinde 8 gb ram var ve tamire verdiğimde bir arıza yok dendi
açıldıktan sonra zaten hızlı şekilde kullanabiliyorum ama dediğim gibi çözen olmadı
artık proje olarak youtube üzerinde tamir kanalı olan birine vermeyi düşünüyorum
ışıklılımühendis20
=> Laptop Geç açılıyor
(26.6.2020 17:19:19)
Hocam merhaba. Daha önce açtığım konularda belirttiğim üzere benim emektar da artık iyice eskidi ve aşırı yavaşladı. Yenisini alacak bütçe olmayınca mecbur SSD taktırmaya karar verdim. Hatta HDD kalsın CD-Rom yerine 250 GB'lik SSD taktırayım dedim. Bunun için dün birçok tamirci gezdim. Son gittiğim yer daha önce de temizlik yaptırdığım yerdi. Adam bana HDD ve SSD bir arada olmaz. SSD tam randıman vermez dedi. Ben de dün akşam 480'lik SSD sipariş verdim.
Benim kasa da kırık mecburen değişecek dediler. Bilgisayarcı şuan benim için kasa arıyor. Bulunca haber verecek. Bakalım iyileşecek mi yoksa bir süre avutup tekrar çökecek mi?
Kısacası HDD'yi söktürüp dene diyorum. Üzerindeki düşük kapasiteli ise daha büyük kapasiteli olanı ile değiştir veya HDD yerine aynı kapasiteli taktır.
riaz
=> Laptop Geç açılıyor
(27.6.2020 09:54:37)
Merhaba,
ssd ile hdd zaten beraber değil,
tek giriş var birini takınca diğerini çıkarmam gerekiyor,
cd-rom'dan hdd bağlamadım yani
ışıklılımühendis20
=> Laptop Geç açılıyor
(27.6.2020 16:55:31)
Anladım. Bildiğiniz üzere artık CD-Rom'lar yerinden sökülüp oraya ikinci disk monte ediliyor. Ondandır diye düşünmüştüm. Alakası var mı bilemiyorum ama işlemci, ekran kartı gibi parçaları kontrol ettirdiniz mi?
riaz
=> Laptop Geç açılıyor
(27.6.2020 17:56:36)
ben çok anlamam ama tamire verdiğimde sorun yok demişlerdi,
programmer_onur
=> Laptop Geç açılıyor
(1.4.2024 17:48:27)
Benzer bir durum yeni aldığım HP Victus 15 laptopta da var. Güç verildikten sonra gelen POST ekranı (Windows yükleme öncesindeki ekran) bazen 3 saniyede bazen 40-50 saniyede geliyor. Ama hata mesajı yok. Bir sebeple canı istediğinde kalibrasyon mu yapıyor nedir, anlamadım.