Burak_Keskin06
=> LG & SAMSUNG 2024-2025 OLED TV QNED TV QLED TV (BABA KONU) SATIN ALMA BİLGİ PAYLAŞMA.
(30.11.2025 13:12:48)
Merhaba hocam direk LG OLED 55C5 al geç keyfine bak.
Burak_Keskin06
=> LG & SAMSUNG 2024-2025 OLED TV QNED TV QLED TV (BABA KONU) SATIN ALMA BİLGİ PAYLAŞMA.
(30.11.2025 13:13:59)
Burak_Keskin06
(30.11.2025 13:15:51)
Hocam hiçbir sorun sıkıntı yaşamazsınız,
Tavsiye ederim yeriniz müsaitse 55 bakın derim
ardaklc0606
(30.11.2025 19:03:18)
Burak Keskin beyden LG 75qned93a6 aldık. Her şey çok güzeldi teşekkür ederiz ilgisine.
fleau de Dieu
(30.11.2025 20:03:38)
1 haftadır bakınıyordum son karar olarak 68k ya Samsung 65S85F OLED TV alarak sonlandırdım. Bu TV yı kullananlardan tavsiye varsa alabilirim
burkee
(30.11.2025 23:57:34)
Burak hocam LG 65QNED70A6A ve LG65QNED80A6A arasındaki temel fark nedir yardımcı olabilir misiniz rica etsem?
Bir de 70A6A modeli için siyah ekranda bulutlanma şikayeti okudum 2 farklı kişiden. Şikayetlerde paylaşılan fotoğraflara göre DLED olduğu için backlight homojen değil. Seriye ait kronik bir sorun mu yoksa şanssızlık mı bilginiz var mı?
Teşekkürler.
Burak_Keskin06
(1.12.2025 09:39:06)
Hocam hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde kullanın.
Burak_Keskin06
(1.12.2025 09:40:48)
Merhaba hocam 2 modelde ışık sızması bulutlanma sorunu yaşarsınız bilginiz olsun.
OLED TV dışında hangi marka hangi ürün alırsanız alın yaşarsınız,
Bu durumum minimum düşürmek için en az MİNİLED TV bakın.
bluebutterfly3
(1.12.2025 11:44:37)
Merhabalar Burak Bey,
Geçen hafta evin tadilatı vs. derken yorum yazamadım. Geçen hafta Cuma günü televizyonun kurulumu yapıldı, cumartesi de interneti bağlatınca televizyonu kullanmaya başladım.
Herhangi bir piksel ya da karanlık problemi yok. Air mouse olayı ve LGthinQ uygulaması çok hoşuma gitti. Kutu hasarsız, TV hasarsız bir şekilde tarafıma ulaştı. LG Servisi de hemen 1 gün sonra gelip kurulumunu yaptı. (Görselleri aşağıya ekleyeceğim.)
Tekrar teşekkür ediyorum, iyi çalışmalar.
< Resime gitmek için tıklayın >
Burak_Keskin06
(1.12.2025 12:02:47)
ilker1981
(1.12.2025 12:50:01)
Herkese selamlar,
Burak Hocam in desteğiyle 75qned93 aldık. Yıllardır Samsung kullanan biri olarak ilk defa LG kullanacagim. Kullanan arkadaşlarda ayarlar konusunda yorumu olanlara şimdiden teşekkür ederim
Kargoyu sabırsızlıkla bekliyorum
Burak_Keskin06
(1.12.2025 13:50:20)
ilker1981
(1.12.2025 15:27:04)
Teşekkürler Burak Hocam, güzel günlerde kullanırım insallah
ardaklc0606
(1.12.2025 15:45:08)
Teşekkürler tekrardan Burak bey bekliyoruz sabırsızlıkla eminim sonuç süper olacak
sezerc
(1.12.2025 16:53:35)
Samsung 65QN900F İncelemesi
Herkese Merhaba. Sağolsun Burak Beyin @Burak_Keskin06 vasıtası ve destekleriyle almış olduğum QN900F serisi televizyonum için çok fazla bilinmediğinden tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim. 8K televizyon ve Neo QLED TV leri merak edenler için umarım faydalı olur. TV'yi eylül ayında aldım ama ancak fırsat oldu.
QN900F Nasıl Bir TV ?
QN900F Samsung’un Neo QLED serisi olan 8K çözünürlüğünde bir QLED TV. İsmindeki Neo QLED teriminden anlaşılacağı üzere yeni nesil ve 2025 model bir Mini LED TV. LED boyutu FALD arka aydınlatmalı olanların LED’lerinin 50’de biri kadar. FALD aydınlatmalı (Neo olmayan standart QLED veya LG için QNED TV) lerde kabaca 50-100 adet arka aydınlatma LED’i varken QN900F’te 1500 civarı arka aydınlatma LED’i bulunuyor. 8K Gen2 işlemcisi olan TV 8K çözünürlüğünde yani 4K UHD standardından 4 kat daha fazla yüksek çözünürlüğe sahip ve 33 Milyon piksel var. Tasarım olarak Frame TV tasarımına bu sene geçiş yapmış Samsung. Dış tasarım olarak TV’nin paslanmaz çelik çerçevesi ile oldukça şık bir tasarıma sahip. Samsung ürün gamında aşağıdaki görselden gördüğünüz üzere en tepede yer alan ürün (QLED TV'ler içerisinde).
8K TV Ne işe Yarar ?
Bilindiği üzere düzgün bir 4K uydu ya da karasal yayın olmadığı gibi hele 8K yayın hiç yok. Dolayısıyla sadece standart TV izleyecek olanların bu TV ile çok işi olmayacaktır. Diğer yandan benim gibi Film ve dizi meraklılarının çok zevk alacağı bir TV QN900F. Keza youtube'da şu an 8K çözünürlüğünde bir çok belgesel, klip, demo vb. video mevcut. TV'nin doğal çözünürlüğü olan 8K hele bir de 8K HDR video seyrederken bu eğer TV ise ben daha önce ne seyretmişim diyorsunuz. 8K upscaling yaptığı için üzerinde çok gelişmiş bir işlemci var. Bu nedenle 4K HDR ve 4K HDR 10+ formatındaki videoları QNF900 nerdeyse 8K HDR10+ gibi oynatıyor. Görsel olarak bir şölen yaşıyorsunuz. Eğer kaynak video 1080p ise bu formatı da TV başarılı bir şekilde 8K'ya yükseltiyor. Ancak mesela %97-98 oranında 8K gibi oluyor. 1,5m ve ötesinde kaynak videonun 1080p olduğunu farketmiyorsunuz. Hatta dün seyrettiğim 480p bir klibi sanki 4K TV'de kaliteli bir 720p gibi kaliteli bir şekilde gösterdi.
Bununla birlikte yüksek çözünürlük sebebi ile TV monitörü veya oyun konsolu ile de kullanabilirsiniz. Ben oyun oynamadığım için bu yönünü bilmiyorum.
OLED TV mi QLED TV mi ?
Daha önce Sony A80J ve Samsung S95D OLED modellerini (bir kaç ay) kullandım. Bu TV'ler ile kıyasladığımda aşağıdaki yorumları yapabilirim
Görüntü işleme & Upscaling : QN900F 8K çözünürlüğü ile nerdeyse Sony OLED ayarında. S95D'den daha başarılı
Parlaklık : QN900F 1800 nitten fazla parlaklık sunuyor. S95D'den daha parlak gibi
Sürdürülebilir parlaklık : OLED TV'lerin yapısı gereği parlak sahnelerde bir süre parlaklık ciddi düşüyor. QN900F de ise olmuyor.
Yanma (Burn-in) : OLED TV'ler yapısı gereği sabit görüntülerde yanma riski var. QLED TV'lerde bu risk yok.
Renk Doygunluğu : Kesinlikle QN900F. Böyle renk gösteren TV görmedim desem yeridir. Biz bu zamana kadar ne izlemişiz
Bağlantılar : QN900F 8K 60 Hz, 4K 165 Hz e kadar çözünürlük destekliyor. 4K'da gecikme 5ms civarı. Yani çok hızlı
VRR Desteği : QN900F 4K 165 Hz VRR destekliyor.
Ekran Işık Yansıması : Tıpkı S95D gibi QN900F'te de anti-glare kaplama var. Yansıma gerçekten olmuyor.
Görüş Açısı : VA panel olduğu için yanlara doğru bir miktar parlaklık azalmaya başlıyor QN900F'de. Ancak bir çok OLED TV'den daha iyi
Contrast Oranı (Siyah) : OLED TV'ler yapısı gereği şampiyon. QN900F ise mini LED'leri sayesinde OLED performansının %96-97 seviyesinde
Clouding (Bulutlanma) : OLED TV'de yok. QN900F yakından bakınca çok az altyazı etrafında oluyor. OLED performansının %90 seviyesinde.
Gradyent Geçişi : OLED TV'lerde çok daha iyi. QN900F bazı renk tonlarında hafif gradyen olabiliyor. Pratikte hiç belli değil.
Vertical Lines : OLED TV'ler daha iyi. QN900F özellikle ekran kenarlarında mavi arka aydınlatma nedeni ile bir miktar var. Pratikte hiç belli değil.
Ses Performansı : Sony'nin ekrandan ses çıkartan hoparlörüne QN900F çok benziyor biraz daha iyi. İkisi de bence S95D'den iyi.
Yazılım Nasıl ?
QN900F Tizen işetim sisteminin 2025 versiyonu ile geliyor. Çok hızlı çalışıyor. Frame TV mantığı ile sanat galerisi, sensörler ile TV kapalı iken açılan dinamik arka planlar vb. çok güzel. Youtube uygulaması Google TV'den daha hızlı açılıyor ve daha hızlı çalışıyor. Genel olarak tüm uygulamalar Samsung'un HDR 10+ formatı için optimize edilmiş. Netflix veya HBOMax'ten film seyrederken HDR+ modu ile enfes görüntüler elde edebiliyorsunuz.
Ancak yazılım mağazası bir miktar limitli olduğu için ben hem KODI hem de F1 TV yazılımlarını kullanmak için Google 4K Streamer'ı QN900F'in HDMI girişine bağlayarak kullanıyorum. HDMI 2.1 desteklediği için Google Streamer TV'nin 4K ve HDR 10+ desteklediğini ayrıca DTS ses kodeği desteklemediğini otomatik görüyor. Hatta Google Streamer'daki Netflix'e girdiğiniz zaman dinamik olarak film kare hızı yenilemenin TV ile eşitlendiğini ve TV'nin HDR 10+ desteklediğini otomatik görüp size bildiriyor. Yani Google Streamer arabirimi sanki TV'nin kendi arabirimi gibi çalışıyor. Tek kumanda ile hem TV hem de Google Streamer kullanabiliyorum.
Özellikle parlak bir şekilde Formula 1 yayını seyrederken OLED TV'de ahanda ekran yanacak şimdi diye endişe ederdim. Ancak QN900F de parlaklığı 25/50 yaparak izliyorum. Mükemmel bir deneyim oluyor. Çok fazla seyretmedim ama futbol maçlarında da yanma olmadan rahatça seyredebilirsiniz.
Bu TV'yi Kim Alsın ?
Yüksek Çözünürlük Meraklıları : Kesinlikle alsın
Parlak ve Renkli TV Sevenler : Kesinlikle alsın
4K Film ve Dizi Meraklıları : Kesinlikle alsın
Aydınlık Ortamda TV kullanacak : Kesinlikle alsın
Futbol vb. Spor İzleyen : Kesinlikle alsın
Standart TV Kanalı İzleyen : Pahalı olacağı için almasına gerek yok. İsterse alabilir
Bu TV'yi Tekrar Alır Mıyım ?
Ben 65" olan QN900F alabildim. Bütçem olsaydı 75" olanını almak isterdim. OLED TV'nin yanma korkusu olmadan neredeyse OLED deneyimi ve 8K çözünürlük bulunmaz bir nimet. Mutlaka tekrar alırdım.
Son olarak da TV'nin bazı görsellerini ekliyorum. Hem kendi arabirimi hem de Google TV arabirimi var. Sorusu olan olursa memnuniyetle yanıtlarım.
Hicks
(1.12.2025 17:17:38)
Tecrübelerinizi paylaştığınız için çok teşekkürler ama aşağıdaki iki bilgi yanlış ne yazıkki:
Görüş Açısı : VA panel olduğu için yanlara doğru bir miktar parlaklık azalmaya başlıyor QN900F'de. Ancak bir çok OLED TV'den daha iyi
Contrast Oranı (Siyah) : OLED TV'ler yapısı gereği şampiyon. QN900F ise mini LED'leri sayesinde OLED performansının %96-97 seviyesinde
Herhangi bir VA panelin görüş açısı, herhangi bir OLED panelden iyi olamaz maalesef.
OLED kontrast oranı teorik olarak sonsuza yakındır dolayısı ile %96-97 oranı da mümkün değil.
Exima
(1.12.2025 17:21:59)
Burak beyle iletişime geçerek LG G5 77” ürünü satın aldık. Yıllar önce yine kendisinden LG C1 55” ürünü alarak tanışmıştık. Kendisinin hem satış öncesi hem de satış sonrası yardımları ve ilgisi sağolsun bu alışverişimizi de kendisinden yapmak istedik. Çok teşekkür ederiz tekrar.
sezerc
(1.12.2025 17:28:43)
Yazdıklarım öncelikle benim görüşlerim. TV çok parlak olduğu için elbette tamamen yandan değil ama bir miktar yana kaydığınızda parlaklık ve rengini vermeye devam ediyor. Oled TV'ler zaten bu alanda şampiyon diye yazdım. Eklemiş olduğum resimlerden çiçek resmine daha yakından bakarsanız daha detaylı inceleme fırsatınız oacaktır (resim yüksek çözünürlüklü). Keza parlak olan çiçek kenarlarının hemen bittiği yerde arka aydınlatma sebebi ile devam eden bir grilik yok. Bu resmi aslında kalitenin ne kadar iyi olduğunu anlatmak için karanlık ortamda çektim. Tabi ki bunlar benim görüşlerim.
Hicks
(1.12.2025 17:36:43)
Görüşlerinize saygı duyarım, kalite elbette iyidir ama benim yazdıklarım görüş değil, bilimsel temeli olan gerçekler, onun için düzeltmek istedim, yanlış yönlendirme olmasın okuyacak kişiler için.