Guest-74F84D677
=> S400 konusu sadece savunma konusu değil
(14.7.2019 17:24:24)
S400 bence sadece silah konusu değil karar alabiliyoruz yaptırımlara rağmen kendimize güvenimizin olduğunun bir mesajı yaptırımlar sonucunda ne duruma düşeriz bilemiyoruz ama S400 ciddi bir mesaj bence amerika yaptırımsız bırakmıyacaktır yaptırım uygulamazsa bundan diğer devletler nemalanmaya kalkabilir her ne kadar eleştirsek zibilyon tane yanlışını görsekte c başkanına bu konuda destek verilmeli s400 ü gereksiz yetersiz bulsanız bile verilmeli diye düşünüyorum.
Bu forumda var mı bilmiyorum ama çok ciddi akla sığmıyacak derecede muhafilim demek için komik şeyler söyleniyor onun için yazmak istedim.
S1000XR
(14.7.2019 17:41:10)
Bu forumda ki çoğunluğa göre S400 ler getirilemezdi , şimdi sesleri solukları çıkmıyor çünkü;
S400 aldık diye bize yaptırım uygulamayı planlayan ABD' nin parası olan Dolar almakla meşguller , bu memlekette yaşayıp sırf yaptırım yüzünden dolar 10 lira olacak diye kendi ceplerini düşünen sözde milliyetçi çakma vatan severlerdir bunlar ...
9600_G_T
(14.7.2019 17:41:38)
Yaptirim olmasa keske
Guest-C310C162A
(14.7.2019 18:12:06)
s 400 hükümet veya cumhurbaşkanı meselesi değil. devletin zorunluluğu idi ve alındı.
amerika en ağır yaptırımları yapsın isterim. ama asla yapmaz, perde arkasında bir şekilde anlaşma ile çözer.
topyekün yaptırım yapsa bilir ki türkiye dünyada kendi kendine yetebilecek nadir ülkelerdendir. o yaptırımlarla mecbur kalırsa teknolojiyi de kendisi üretme potansiyeli olan bir ülkedir. o sebepten göstermelik esip gürleyecekler.
Phantom II
(14.7.2019 19:18:17)
Her şey iyi güzel ama keşke s400 siyasi bir kararin sonucunda alinmasaydi.
Black Code
(14.7.2019 19:30:04)
Bu olayda Hukumetin de yaptigi yanlislar var ama diger devletlerin de çifte standarti var.
Yunanistan'da Nato ulkesi...S300'leri alip Girit'e kurdu, bir Allah'in kulunun sesi cikmadi.
Ha keza yine Nato uyesi olan Romanya, Bulgaristan, Macaristan gibi ulkelerde kurulu Rus silah sistemleri mevcut
Tek_Kisilik_Muhalefet
(14.7.2019 19:49:17)
sadece yaptırım olsa keşke... Rahip Brunson sayesinde cari açık epey azaldı tekrar yaptırımla cari fazla bile verebiliriz
fakat mesele f35 programından ve nato'dan çıkartılıp Türk-Yunan savaşına kadar gidebilir ne yazık ki
Cem
(14.7.2019 20:06:13)
Şu söylediklerinize göre akp li olup, s400 gelmeli diyip deli gibi dolar olanlar olmaması lazım. Sadece muhalifle alması lazım. Peki bu işin içinde biri olarak olarak neden akp li ve s400 savunucusu tayfa deli gibi dolar aldı 6,1 den. Şimdide gelip tekrar 6 lara çıkarmı diye soruyorlar. Eee onlarda tahmin etmiyordu G20 de trumpdan ılımlı mesaj alınacağını.
Demek ki akp li tayfanında s400 lerin gelmesini farklı sebeplerden istiyorlardı
Guest-481916DD1
(14.7.2019 20:13:15)
Katılıyorum, S-400 sadece savunma konusu değil, aynı zamanda halkı gerçek gündemden uzak tutma konusudur.
Vanished Man
(14.7.2019 20:43:21)
O füzeleri güney kıbrıs aldı ve nato üyesi değildi. Yunanistan almadı tepki üzerine girite konuldu.
Diğer nato ülkeleri zaten sovyet kökenli ülkeler olduğu için ellerinde rus silahlarının olması doğal. Almanyada bile vardı niye? Doğu almanyayla birleştiler doğu almanya demir perde ülkesiydi.
Adamlar natoya girdi diye mig-29 savaş uçağını hurdalığa mı bıraksın?
hazarcep
(14.7.2019 21:11:02)
Sanki tayip çekecek biz çekeceğiz çilesini o yüzden rahat rahat alıyorlar
Black Code
(14.7.2019 21:20:42)
Yanlisin var...Tam tersi
S300'leri Guney Kibris Rum yonetimi aldi.Turkiye'nin yok etme tehditleri karsisinda Yunanistan'a tasindi ve oraya konuslandirildi...
Orada da hic kullanilmadi degil, 2013 Yilanda faliyete sokuldu.Ha o donem Abd, Yunanistan'in denene amaciyla kurdigunu falan soyledi
S1000XR
(15.7.2019 12:33:27)
Ben AKP'li CHP'li diye ayrım yapmadım ki ?
Ben ayrıştırmıyorum , genelliyorum .
Hangi görüşten olursa olsun fark etmez ,
Her kim ki bu memleketin ekmeğini yeyip, suyunu içip ihanet ede;
Gün döne devran, döne belasını bula ...
Vanished Man
(15.7.2019 12:48:36)
Oraya güney kıbrıs aldı yazmışım tersi olan ne? Ayrıca kullanılmadı demedim.
Black Code
(15.7.2019 12:49:50)
Yunanistan'a yerlestirilmedi diye okudum, almadi demissin...sıkıntı yok
DARTH_BLACK
(15.7.2019 13:04:18)
S400 konusu "halkın dikkatini farklı yöne çekme" konusu değildir...Bİr milli meseledir.Türkiye'nin bir hava savunma sistemi bütünlüğü yok ve ordu nezlinde ihtiyaç var,15 temmuzda uçaklar füzeleri yağdırırken hava savunma sistemlerimiz yeterli olmadığından nelerin yaşandığını tüm ülke gördü.Günümüz ordu anlayışında her ülkenin hava savunması güçlü değilse maça 2-0 geriden başlarsınız,bu nettir.Bazı yazar-çizer tayfası "S400e ne gerek var,savaş mı çıkacak_,bize saldırı edecek ülkeler mi var? ekonomi vs" diye atıp tutuyor? peki bir ülkenin uluslar arası gücünü en etkileyen unsur nedir? o ülkenin ordu gücü ve yetenekleridir.İstenilen uluslararası tarihçi,politika uzamanına sorun,araştırın.abd ye neden kimse karşı çıkamıyor? sadece ekonomisi güçlü diye mi? akdenizde yüzlerce savaş gemisi ve uçakları neden var? yetmiyor yunanistanı ve kıbrıs rum kesiminide silahlandırıyor? bunuda kendi ülkesine 11000 km uzaklıkta bir bölgede gerçekleştiriyor?
Her ülke "sadece ekonomik gücü ile" büyük görülmez.o ülkenin ordu niteliği ve kalitesi de göz önüne alır.süper güç denilen kavramda her iki olguda ilerlemiş ülkelere denilir.Bizim ekonomimiz kötü olabilir ama tarihden gelen geleneksel ordu kavramımız şartlar ne olursa olsun "zayıflatılmamalıdır".
Ülkemizde son 10 yılda çok olağanüstü olaylar yaşandı.Ordumuzun içten zayıflatılması da dış ülkelerin ordumuza karşı bakış açısının diğer ülkelerin ordularına göre ne kadar keskin ve endişe verici bir yapıya sahip olduğumuzun bir kanıtı.Bir ülkenin ordusunu ya silah bağılılığı veya çeşitli manevralarda içten zayıflatarak kontrol altına alabilir veya parçalayabilirsin.abd nin "böl ve yönet" stratejisinin en önemli doktirini budur zaten.Bİz bir nato üyesi iken hava savunmada eksik olduğumuz noktada patriot istediğimizde bunlar bize "paramızla" verilmedi? ve daha bir çok askeri alandaki ihtiyaçlarımızı karşılamadan "gizli ambargolar" konuldu.çoğu helikopter yedek parçası,f16 için bakım ihtiyacı olan parçların tedarikleri vb bir çok askeri ihtiyaçları gerek abd gerek ab vermemek için bizle ikili oynadı.Biz bu iki yüzlü politikalarla artık uzun vadede baş edemeyeceğimizi gördüğümüz için ordu gereksinimlerimizi en asgariye indirmek için ilk etapda ordu milli piyade silahlarını ardından da diğer ihtiyaçları karşılamak amacı ile milli üretim sürecine girdik.Burada sıkıştığımız en önemli alanlardan biri olan hava savunma alanında bir nato ülkesi olmamıza rağmen ihtiyacımız olan üniteler bize verilmedi.Bİz hem bu oyuna karşı bir mesaj vermek hemde jeopolitik anlamda önemimizi göstermek amaçlı s400e alımımız dengeleri çok değiştirdi.Ne yapsaydık? abd s400 almayın diyip artık teknolojisi eskiyen,etki menzili çok düşük olan patriotları "ana savunma silahı" olarak almayı kabul mu etseydik? abd ne derse yapalım,ne söylese yerine getirelim ve herşey güzel olsun? böyle bir zihniyet ile stratejik konmumuzda sağlam hareket edemeyiz.
Yaptırımlar konusunda ise f35 ler ile alakalı şöyle bir ayrıntı var;
caatsa yaptırımları 2017de abd meclisinde karara bağlandı ve 2017 öncesi askeri anlaşmaları kapsamıyor,biz f35 projesine 2002 yılı gibi bir dönemde dahil olduk dolayısı ile bu noktada yaptırım olması bizi haklı duruma getirir.Bize 12 maddelik caatsa yaptırımlarının trump tarafından seçilecek 5 maddesi üzerinden bir ysptırım gelecek ancak ertelenme durumu olabilir veya erdoğanın dünkü basın mensupları ile yaptığı mulakatta trumpın caatsa yaptırımlarından vazgeçme seçeneğininde bulunduğu seçenek ortaya çıkabilir ama ben trumpın 12 maddelik yaptırımların en hafif olarak görülebilcek başlıklardan konuyu kapatacağını düşünüyorum zira ağır yaptırımlar verilir ise türkiye-abd ilişkileri daha ciddi hasarlara sebeb olur ve rusya-çin ekseninde abd büyük bir kayıp yaşar.
Parsbey
(15.7.2019 13:44:49)
O halde şu soruyu soruyorum. Abd bize patriot vermedi peki neden abd ve nato ile sorun yaşamayacağımız sampT almadık?( Ki eurosam ile geliştirmesine ortak olmak üzereyiz.) kalkıp hem abd hemde nato ile problem yaşayacağımız üstelik kendi radar ağımıza ve heik uçaklarımıza entegre edemeyeceğimiz bir sistem aldık?
Ki 400km menzilli dediğimiz s400 şuan 250km lik füzeler le gelecek gibi. Ki vana göre 40N6 füzesi verilse bile kendi ağ merkezli harp sistemimize entegre edebileceğimiz bir sampT kadar etkili olamayacak.
pinkoenk
(15.7.2019 13:50:15)
Videoyu çok dikkatli izleyin: