Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Eğitim ve Sınavlar >> Eğitim ve Sınavlar Genel Sohbet
general4242 => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (5.7.2018 22:58:38)
3d modellemeden bahsetmissiniz. 3d modelleme de dil , algoritma falan bilmek gerekiyormu ? Cizmekden ve bir kac sayisal bilgi girmekten ne farki var?
Bilmedigimden soruyorum
Bende bilgisayar muh. dusunuyorum da ilgi alanim mobil oyun tasarlamak onun icinde modelleme de lazim dilde lazim.
Tabi mobil oyun beni kurtarmayacak ya da basarili olamayacam artik okurken gorecez neye yonlenecegimi.
Bir de ozel universite yazsam her unide ayni mi kurallar burs kesilme durumu hakkinda? 1 dersden kalirsan bursun kesiliyor diye duydum da..

Devlet mi daha iyi olur ozel mi?
Bilginiz var mi bilmiyorum ama su ucunden hangisi sizce ?
Karatay uni. (Ozel)
Selcuk uni. (Bana uzak 30km)
Necmettin erbakan uni.

Guest-B7838E9A8 => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (5.7.2018 23:00:48)
Selam hocam belki bilginiz yoktur ama merak ediyorum bahçeşehirin yazılım bölümü hakkında ne düşünüyorsunuz?

bir soru daha;

lisede İngilizce hazırlık atlamıştım, belki üniversitede de atlayacak seviyedeyimdir. Ama yine de hazırlık okumak istiyorum. sizce saçma mı? atlama imkanım varsa atlamalı mıyım? 1 sene ortama ayak uydurma ve kendini geliştirme açısından mantıklı bence.

son olarak;
hangi dilden başlamalıyım?

hepsini cevaplarsanız çok müteşekkir olurum.

Guest-0E2A3DE6D => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (5.7.2018 23:30:17)
Hazırlık=Lise 5. Atlayabilen atlasın. hazırlık okuyup da dil öğrendim diyeni görmedim. Gidin düzgün bir dil kursuna, hazırlıkta bir ton para verip B2 seviyesine geleceğinize C2'ye gelirsiniz. Hatta yanına başka diller de öğrenirsiniz. Hazırlıkla vakit kaybetmeyin. 2.seneye çok kötü değilse sonucunuz bırakmayın, ilk sene girmeye bakın. Sınav stresiyle geçecek 1 sene yerine üniversite zamanı veya sonrasında 1 sene meslek odaklı çalışın, size faydası çok çok çok çok daha fazla olur. Bunları hepinize diyorum gençler.

Yazılım veya bilgisayar çok farklı değil. Onlar Java ile başladı, biz C++ ile. Birkaç ders haricinde aynı dersleri alıyoruz zaten. İkisi arasında rahatlıkla geçiş yapabilir, birini okurken diğerindeki bilgileri rahatlıkla öğrenebilirsiniz.

C++, Java, Python öğrenmeye başlamak için uygun diller. C++ oldukça güçlü bir dil ve iyi de kaynak birikimi var. C++ bilen diğerlerini çok rahat öğrenir.

orhun_kandemir => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (5.7.2018 23:37:59)
Hocam benimm TYT 90-95 AYT 27-35 arası OBP de 97,76. Ben bilgisayar mühendisliği istiyorum. Sence mezuna bırakıp bir devlet üniversitesini mi denemeliyim İTÜ YTÜ Vs. Yoksa 12k ile alan baunun yüzde ellisini mi yazmalıyım? Ailem mezuna pek sıcak bakmasa da ikna edilemez değil gibiler bir fikrini alabilir miyim? (Hazırlığı eğer üniversite para almak için atlatmamak yapmıyorsa çok rahat atlarım)

Guest-0E2A3DE6D => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (5.7.2018 23:39:30)
3D modelleme için perspektif bilmek ve biraz farklı düşünmek gerekli. Static, yani duran bir şey çizmek için yazılım dili falan bilmek gerekmiyor. Ancak bu alanda uzmanlaşmak çok zaman alıyor. Çok fazla deneyim istiyor. Oyun denen şey bir kişinin altından kolay kolay kalkabileceği bir şey değil genellikle. 3D dünyası tamamen ayrı bir alan, ayrı bir dünya. Basit şeyler çizmek kolay, kutuları falan koyup bir ortam oluşturmak kolay ama hepsini kaliteli yapmak, optimize etmek, hızlı yapmak oldukça meşakkatli bir öğrenme süreci gerektiriyor.

Burs kesilmesi öyle kolay kolay 1 dersten kaldım da kesildi olmuyor. Ya eşeklik edip çok çok kötü notlar alacaksınız ve bunu devam ettireceksiniz ya da ceza alacaksınız. Yoksa burs öyle bir dersten kaldım da kesildi gibi kesilmiyor. Araştırabilirsiniz bunu ama öyle söylendiği kadar da kolay değil. Özel üniversiteye gidince zenginlerin arasında ezilirsin gibi "ezik" söylemlere itibar etmeyin.

Devlet vs Özel olayı üniversiteye bağlı, akademik kadroya bağlı. Profesör ünvanlı bir hocanın gelip 1 saat geyik yapıp gitmesi var, doçent hocanın gelip mükemmel ders anlatması var. Ünvanlara da pek itibar etmeye gelmiyor artık. İşini ne kadar iyi yapıyor ona bakın. Tanıtım günlerinde güzel yıkama yağlama yapıyorlar, fazla kanmayın.

Dediğiniz 3 üni için de pek bir bilgim yok.

Guest-0E2A3DE6D => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (5.7.2018 23:44:39)
Bu seneki sınav sistemini bilmiyorum, ne gelir ne gider bir şey diyemem.

Maddi olarak zorlamayacaksa ilk sene girin gitsin. Hazırlığı da atlarsanız gayet de güzel gidiyor. BAU olur, başka bir yerde devlet üni olur o size kalmış. Ben sizlere yapacağınız şeyler için yön göstermeye çalıyorum. Dilin varsa, diploma haricinde bir şeyler vaat edebiliyorsan, kendini gösterebiliyorsan dünyanın sayılı üniversitelerinden birinde okumadıysan gerisini çok da önemi kalmıyor. Çalışacaksın, düzenli ve çok çalışacaksın. Gerisi geliyor.

orhun_kandemir => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (5.7.2018 23:48:15)
Ekstra bir durum olmazsa gelir gibi gözüküyor. Ailem benden 20-30 klar bekliyordu bölye gelince üzüldüm açıkcası, mezuna bıraksam da max bau tam burs gelir gibi. Ailem de bu kısımda seneye belli olmaz bir şekilde ayarlayalım diyor. Arada kalmış durumdayım.

Guest-0E2A3DE6D => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (5.7.2018 23:58:07)
Yarın bir kaza olmayacağının garantisini verebilir misin? Yarın belli olmuyor. Bu sene yaptığından daha iyisini seneye yapabileceğinin hiç bir garantisi yok. Ben de 2.seneye bırakmayı düşündüm, ailem biraz zorlayınca ilk sene girdim. iyi ki de girmişim, bitiyor işte. Maddi olarak zorlamayacaksa girin. Üniversitede çalışır başarı bursu vs. alabilirsiniz. 1 sene daha o strese değer mi iyi düşün. İsterseniz yine çalışır girersiniz sınava, tam bursluyu tutturursanız öyle devam edersiniz. Ama seneye daha iyi bir sıralama yapacağınızın garantisi yok. Hep daha iyisini yapabilirim gibi geliyor ama gerçekte hesaplar şaşıyor. Çevremde gördüğüm 2., 3., 4. sene girip daha iyi yapan oranı, daha kötü veya aynı yapan oranından az. Maddi olarak zorlamayacaksa kısmının da altını çizeyim tekrardan. Şayet zorlayacaksa veya aksatacaksa bazı şeyleri devlet veya daha yüksek burs alınabilecek bir yer de düşünülebilir.

sunset58 => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (6.7.2018 11:18:23)
HOCAM manisa celal bayar yada pamukkale gibi devlet üniversitesinde bilgisayar mühendisliği okusam yararlı olurmu

Guest-0E2A3DE6D => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (6.7.2018 11:56:45)
İki üniversite konusunda da yorum yapacak kadar bilgim yok. Okuyan varsa onlara sormanız daha iyi olur.

Avcı Bekılayv => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (6.7.2018 12:39:38)
1-Hocam büyük ihtimalle apply bau'yu biliyorsundur ben şimdi başvurdum diyelim %40 burs verdiler sınav sonucu açıklanıncada %50'li burslusuna puanım tutuyor diyelim %50 bursluya girebilecemmi yoksa bir sıkıntı çıkarmı
2-elektrik elektronik mühendisliği nasıldır tavsiye edermisin ortalamamızı yüksek tutarsak amerikadaki iyi üniversitelerde burslu doktora kabulu alabilirniyim hocalar referans filan veriyormu iyi öğrencilere
biraz uzun oldu ama cevaplarsan sevinirim:)

Ribas0 => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (6.7.2018 12:42:11)
Maaş konusunda bu özel üniversitede mühendislik okuyan arkadaşları ne güzel kandırıyorlar böyle ya hadi az kalmış bir mezun ol da gerçeklerle yüzleş.

Guest-0E2A3DE6D => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (7.7.2018 16:27:18)
1-Girebilirsin. Tercihlerde hangisini üste yazarsan ve hangisi tutarsa o şekilde burs alırsın. En azından ben girerken öyleydi, değiştiğini de duymadım.

2-Elektronik gelişme ivmesi artan bir diğer mühendislik dalı. Ortalamayı yüksek tutmak istiyorsan o iş BAU'da zor. Çok çalışman lazım. Hocalar referans olur olmaya da yurtdışındaki üniversite kabul eder mi orasını bilemem. Yurtdışı işi hem okumak hem çalışmak için göründüğü gibi toz pembe değil.

Guest-0E2A3DE6D => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (7.7.2018 16:33:13)
Boş yapmayın. Çalıştığım şirketin cirosu/karı ve maaşları gayet iyi durumda. Tabi bu biraz şans. 3-5 gün çalışıp(yurtdışı, freelance) 1200$ kazanmışım hala daha gerçekler falan diyorsunuz Sizi biraz vasıfsız gördüm sanki 2000$'a kadar Türkiye'de yükselmek gayet hızlı ve iyi bir mühendis için o kadar da zor değil. Zor olan kısmı 2000$'dan yüksek maaş ve imkanlar kısmında başlıyor.

Ribas0 => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (7.7.2018 16:38:29)
Hıhı okey, bu yeditepe ve bahçeşehir üni’de bölümde size afyon veriyorlar artık bundan cidden eminim. AHAHAHAHA FREELANCE FİLAN Bİ DE YA OF ABİ TAMAM TAMAM :DD

asdafmasdaf => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (7.7.2018 16:47:59)
bu yıl üniversiteye geçicem. hangi üniversite olduğu belli değil ama büyük ihtimalle bilgisayar mühendisliği olacak bölümüm. yazın hangi dile başlayayım?

Guest-0E2A3DE6D => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (7.7.2018 21:01:06)
C/C++/Java/Python öğrenmeye başlamak için güzel diller. Java'da hazır içerik çok ancak bazı şeyleri görmeden geçiyorsunuz o zaman. C++ iyidir, kontrol tamamen sizde oluyor.

Üstteki çekemiyor herhalde, kıskanmış garibim. Kötü örnek işte, konuda örnek artması açısından iyi oldu aslında. Kendinizi geliştirmezseniz kıskanır, kudurur durursunuz. Kendinizi geliştirirseniz hangi şirkete geçebilirim, maaşı ne kadar arttırabilirim diye bakarsınız.

Skaar => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (8.7.2018 00:19:35)
-okula eski mezunlar gelmişti. bir şirketin siber güvenliğinde falan çalışıyormuş. bize tavsiye etti. siber güvenlik hakkında yorumunuz nedir? Gelecekte yeri nasıl olur?

-ingilizcede konuşmam ve teleffuzum iyi değil ne yapmam lazım? siz dil öğrenirken ne yaptınız?

Guest-316FE44FA => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (8.7.2018 00:33:49)
Hocam ben de aynı okulda 2. sınıfım. Birkaç sorum var.

Okulda tek staj mı var yoksa 2. sınıfın sonunda da staj yapabilir miyim?

COOP yaptınız mı? Yaptıysanız biraz bahsedebilir misiniz?

Bilg. muh için 2. sınıfta Coop imkanı var mı?

Guest-0E2A3DE6D => Bilgisayar Mühendisliği Sorularınızı Cevaplıyorum (8.7.2018 15:01:34)
1 tane zorunlu staj var. İstediğiniz kadar staj yapabilirsiniz ama 1 tanesi zorunlu staj olarak sayılacak ve 30 iş gününden az olmayacak. Diğerleri fark etmez. İster 1 sene yapın ister hiç yapmayın, 1 tane zorunlu stajı yaptıktan sonrası size kalmış.

2.sınıf ve sonrasında staj yapabilirsiniz.

COOP ile şans eseri buldum şimdiki yeri. Benimki biraz şans, biraz da dönemimdekilerden ayrışmamdan kaynaklı rahat oldu diyebilirim. Ama genel olarak COOP'tan pek de memnun değilim. IK maillerini görüyorsunuzdur. Ne yapayım ben IK'yı? Başvurulan yerlerden doğru düzgün geri dönüş bile yok. Büyük şirketler ise işi torpile dökmüş. Soruları okuduğunuzda neredeyse bitecek kadar süreyle IQ testi soruları çözmenizi bekliyorlar. Cevapları bilip işaretlemeye bile sürenin yetip yetmeyeceğinden emin değilim, o kadar az bir süre veriliyor. Üstüne mülakat var ki tamamen torpile bakıyor o kısım.

Sayfa: << < önceki 1 2 [3] 4 5   sonraki >     >>