İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Konu Dışı / Off Topic >> Ülke ve Dünya Gündemi
Mesencephelon => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 16:31:29)
Öncelikle herkese merhaba. Bu zor dönemde birbirimize karşı saygı çerçevesinde yaklaşmamız dileğiyle sözlerime başlamak istiyorum.

Bugün hem ikametgah hem de imza vermek için bulunduğum yerdeki YSK'ya gittim. Aklımda bütün imza bekleyen adaylara imza vermek vardı fakat bir de öğrendim ki bir kişiye imza verebiliyormuşuz. Şimdi bu konu hakkında iki laf etme hakkı buldum kendimde.

1- Madem demokratik bir dönemdeyiz özgürlükler ülkesindeyiz ben birden fazla kişiyi bu seçime nasıl aday gösteremiyorum? Yani benim A kişisini destekliyor olmam benim başka bir hemşehrimin B adayına katkıda bulunamayacak olmama neden engel olabilir?
2- [Bu sözümü birinci soruma tatmin edici bir cevap alamadığım(şuana kadar) için soruyorum.] Bu yapılıyor olan tek kişiye imza verebilirsin uygulaması fişlemek için değil de ne için yapılmıştır?
3- Madem bu şekilde halktan açık açık hangi adaya oy vermek istiyorsunuz diye imza istenebiliyor ne diye kapalı oylama yapıyoruz, direk açık oylama açık sayım yapalım neden uğraşıyoruz?

Bu olay karşısında dondum kaldım açıkçası. Dedim ki bir arkadaşım gelse dese ki "Kardeşim senin desteklediğin aday seçime girmesin istemiyorum." geriye kalan ömrümden fazlasıyla kendisini uzak tutarım ki bunu herkes yapar büyük ihtimalle.

dazlakkral => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 16:32:30)
Bir adaya imza vermeyin,ilerde fişlenirsiniz.

aslanoto => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 16:39:00)
oy verirkende bir oy niye veriyosak ondan öyle

Mesencephelon => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 16:42:39)
Oy vermekle ne alakası var? Ben A kişisini desteklerim ama B C D E kişilerinin de seçime katılmalarını isterim dostlarımın çevremin ve bütün seçmenlerin düşüncelerine de saygım vardır bu da bunun göstergesidir.
Ayrıca madem oy vermekle aynı sebepten ötürü böyle ise açık oylama açık sayım yapılsın ne diye uğraşıyoruz ki?

Edit:İmla

pcwolf28 => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 16:43:40)
Oyunu gizli, imzanı açık açık veriyorsun

Guest-F01EF196D => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 16:44:11)
Korkunun ecele faydası yok. Ne kadar engellemeye çalışsalar da dört adaydan üçü gereksinim duyulan imza sınırını geçti. Yalnız Vecdet Öz'e yazık oldu.

Proprietor => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 16:53:42)
birtek 100000 barajını geçemiyen perinçek kaldı niye birden fazla kişiye imza vereceksiniz ki

Mesencephelon => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 16:56:53)
Sence tek amaç o imza sayısını toplayabilmek mi?

vollkan59 => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 17:50:43)
İyi o zaman millette, oy kullanmaya gidince, hem kendi partisine, hemde yanında bulunan hemşehrisine de kıyak geçip çifte oy kullansın

Sonuç ne olur; Geçersiz oy, sen oraya imza için gittiğinde, 'Ben bu adayın seçimlere katılmasını istiyorum, bu adaya oy atacağım'' demiş oluyorsun.

Bakkalı hüsmen de adaylığını açıklasın, sevabına Perinçek'e oy atanlar ona da bir imza karalayıversin ne olacak.

ComradeMRX => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 17:59:49)
demokrasi varsa, 100 bin çok, ideal 20 bin imza.

daha çok aday olsun,alternatif olsun, halk karar versin.

ayrıca %10 barajı, demokrasiye aykırı,birileri indireceğiz diyordu, ne oldu??

aslanoto => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 18:23:08)
daha çok aday olursa oy pusulasının hali büyük olur yer kalmaz. bence böyle iyi , istikrardan yana olalım büyük iki üç parti yeterli

Turkforce => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 20:34:52)
Kimlik kontrolü ve kayıt altına alma ile imza şartı dışında nasıl güvenlik sağlayabilineceğini düşündünüz?
Fişlese ne olacak 500.000 kişiyi birilerinin adaylığı için imza verdi diye cezaevine mi atacaklar?

CeyKalDa => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 20:51:42)
olamaz mı

100.000 insanı terörist diye atmadılar mı

ComradeMRX => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 20:54:31)
istikrar?

dolar 4,30 euro 5,10 , benzin 6

vergiler,alım gücü, mülteciler

süper istikrar :) şuan dış güçler çıldırıyor.

aslanoto => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 21:14:43)
Böyle iyi, daha iyisini yapamazlar

Mesencephelon => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 23:03:08)
BEN BÖYLE DÜŞÜNCE YAPISINA SAHİP İNSAN GÖRMEDİM HAYATIMDA!

BÖYLE DAHA İYİ DİYORLAR, OY NEDEN TEKSE O YÜZDEN DİYORLAR ŞAKA GİBİ!

BEN NEDEN GİDİP AÇIK OY VEREYİM? BUNUN SEBEBİ NEDİR DİYORUM CEVAP YOK SİZE BÖYLE İYİ Mİ DEĞİL Mİ DİYE SORMUŞ MUYUM YUKARDA?

Koks34 => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 23:12:44)
bu adamın kedi kadar zekası varsa bende bir şey bilmiyorum

hypercubematrix => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 23:18:40)
sen demokrasi özgürlüğü yanlış anlamışın .

istediğim herşeyi yaparım demokrasi var özgürlük var

herkes özgürce aday olsun madem öyle ... yazarkasa fişi gibi uzuun bir oy pusulası olur katlanır defter gibi

koalisyon istiyorum abi .. hakkım degil mi niye 1 parti seçmek zorundayım ?

Mesencephelon => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (9.5.2018 23:39:11)
Saçma saçma konuşuyorsun adaylar belli imza isteyen belli! He sizin gibi sivri zekalı arkadaşlar yok bakkal da aday olur yok oto tamircisi de aday olurdan dem vurmuşlar, böyle bişey var mı? Yok, yani saçmalayıp durmayın!

strategen => İMZA VERMEK İÇİN YSK'YA GİTTİĞİM ZAMAN YAŞADIĞIM ŞOK! (10.5.2018 21:10:30)
Partiler de birden fazla aday çıkarsın o zaman?

Sayfa: [1]