FelixCrail
=> SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM
(17.11.2015 03:21:08)
4x100 bijon aralığına sahip 15" jant almanız lazım.
Bilindik marka lastik almakta fayda var. Para bolsa michelin,continental,goodyear,bridgeston.
Makul fiyatlı bişeyler aranıyorsa lassa,kumho,petlas,starmaxx düşünülebilir.
Islak zemindeki yol tutuş normal desenlere göre kötü olan v kanallı lastikleri şahsen ben almam ama tercih meselesi. Görüntüden çok yol tutuş benim için önemli
1454meta
(17.11.2015 10:36:48)
nokmen
(17.11.2015 11:14:28)
Hocam Tuzla sanayideki Savaş ustanın telefon bilgileri var mı acaba elinizde ?
Scenic 2 için ağır bakım yaptırabilirsem çok iyi olur.
karaaagac
(17.11.2015 15:50:19)
S.A. Arkadaşlar. Benim aracın gösterge artık hiç gelmez oldu. Bir haftadır renaultla pazarlık ediyoruz. Hiç yardım edemeyeceklerini söylemişlerdi. Şikayet sitelerine yazınca tekrar aradılar yüzde elli indirim uygulayabileceklerini 500 liraya değiştireceklerini daha aşağı kesinlikle olmayacağını söylediler. Hatta biraz daha zorlayınca 10 yaşında araç olduğunu garanti kapsamının zaten olmadığını hatta firma olarak bir araca 10 yıl sonra yedek parça üretimini bile yapmama haklarının olduğunu söylediler ve 500 den bir lira bile inmediler. bende bugün tekrar servisle görüştüm sadece 200 lira verebileceğimi söyledim. Eğer kabul ederlerse ağır bakım yaptırmayı düşündüğümü söyledim. Merkezle görüşüp döneceklerdi. Aracımın 39 bin de 2010 yılında trigeri değişmiş. Şu an 87 bin küsürde fakat yine 5 yıl dolduğu için değişmesi gerekir dediler ve 1100 lira hesap çıkardılar. Triger yağ v.s gibi ağır bakım yapılacak. Bende toplam 1300 lira ödeyeyim ekranı da değiştirin dedim. Görüşüp dönecekler. Normalde bu ağır bakım dediklerini sanayide 500 liraya yaptırırım diye düşünüyorum. Keşke şimdiye kadar servise gitmeseydim belki 4 ekran parası cebimde kalırdı.
Arkadaşlar tavsiyelerinize ihtiyacım var. Dışarıda yaptırabilir miyim? Kaça mal olur? Trigeri bir yıl sonra değiştiririm. Normal yağ bakımlarını 200 liraya hallederim. Ekranı nerede nasıl yaptırabilirim? Ayrıca km göstergesi de her seferinde üstüne koyuyor. 87 bindeki araç bir haftada 150 bin oldu. Dışarıda tamir edenler km sayacını eski haline alabilirler mi yoksa dışarıda yaptırdığımızda 150 binden mi devam ederiz? Bildiğiniz yerler var mı? Yardımlarınızı bekliyorum. İyi Günler Dilerim.
chuckydi
(17.11.2015 18:05:53)
Hocam arabanın ağır bakımını en fazla 700 liraya yaptırırsın.ekranı da 300 liraya.yağı da 200 liraya.Valla 1300 lirayı ekranla birlikte kabul ederlerse serviste yaptırın derim.bir şey olursa hesap sorma hakkınız olur.ekranı geçen sene Trabzon da oto elektronikçiye 300 liraya yaptırdım.500 lira da fena rakam değil.tamirini yaptırıp eski kmye de döndürebilirler diye düşünüyorum.extra 50-100 lira da onun için alırlar.karar size kalıyor.hesap edin.arada 200 300 lira olursa tavsiyem serviste yaptırın.ben dışarda yaptırdım triger değişimini ve V kayısı koptu.motoru 2800 liraya yaptırmak zorunda kaldım.şimdi vereceğiniz para zor gelir ama en güzeli kafa rahat arabaya binebilmek.triger de sonuçta ayda bir değişen bir şey değil.Bi aksilik olmazsa 5 sene sonraya masrafınız olur.
senolerdem
(17.11.2015 20:17:24)
Gayet mantıklı iyi bir fiyat istemissiniz piyasa yüksek zaten
gamess
(18.11.2015 14:58:08)
İyi günler arkadaşlar, 2005 model dynamic benzin+ tüplü 95000 kmde araca sahibim. Birkaç günden beri sabah ilk çalıştırmada veya stoptan yarım saat sonra aracın marş süresi uzamaya başladı. 2 ay önce manyetik kaptör değişimi olmuştu. Danıştığım bir arkadaşım benzin pompası olabilir dedi, sorunum hakkında çözüm önerilerinizi bekliyorum.
gamess
(18.11.2015 15:39:45)
A.S. Göstergede yaşadığınız aynı sorun benimde başıma geldi. Tamirci 300 istedi servise 1100 vereceğime kabul ettim. Orijinal km sine getirme işi çok riskliymiş ekran çökebiliyor muş ve benimki de çöktü. Sonuç bir sürü zaman kaybı ve servisin siz bu göstergeyi dışarıda kurcalatmışsınız kesinlikle indirim alamazsınız cevabı ile karşılaştım. Aracım servis bakımlı olmasına rağmen hiç indirim alamadan 1100 liraya göstergeyi değiştirtmek zorunda kaldım.
chuckydi
(18.11.2015 17:04:53)
Yağlı kasnak problemi de olabilir.
mericok
(19.11.2015 07:46:42)
Aküdende kaynaklanıyor olabilir. Akünüz kaç amper? İlk öncelikle akünüzü ölçtürün derim. Marş motor otomatiğide problemli olabilir.
omarabi
(19.11.2015 09:08:15)
eğer geç çalışmaya başlamışsa benzin pompasından kaynaklanıyordur. havaların soğumasıyla bu sorun kendini daha net göstermeye başlıyor. aynı sorun bende oldu tamirci benzini çeyrek depodan aşağı düşürme dedi. ben yarım depoya biraz kalaya kadar doldurdum. hiç sorun kalmadı. tek marşta hemen çalışıyor artık.
gamess
(20.11.2015 13:50:01)
Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Sorun benzin pompasının içindeki hortumun delinmesiymiş. Hortum delinince kısa sürede içindeki benzin deponun içine geri dönüyor ve araba geç çalışıyormuş. Benzin pompasının sökülmesi çok zormuş, arka koltuklar , altındaki kaplamalar ve çekmeceler söküldükten sonra pompaya ulaşılabiliyor. Malzeme parası 25 lira, işçilik 175 lira(kaportacı+ pompacı) tuttu. Masraflı olsada Arabamızı çok seviyorum, iyi günler dilerim.
omarabi
(20.11.2015 14:13:23)
benim arabamı da bu şekle getirebilecek usta var mı ankarada?
omarabi
(20.11.2015 14:19:47)
quote:
Orijinalden alıntı: gamess Yorumlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar. Sorun benzin pompasının içindeki hortumun delinmesiymiş. Hortum delinince kısa sürede içindeki benzin deponun içine geri dönüyor ve araba geç çalışıyormuş. Benzin pompasının sökülmesi çok zormuş, arka koltuklar , altındaki kaplamalar ve çekmeceler söküldükten sonra pompaya ulaşılabiliyor. Malzeme parası 25 lira, işçilik 175 lira(kaportacı+ pompacı) tuttu. Masraflı olsada Arabamızı çok seviyorum, iyi günler dilerim. |
ban da benzin pompasından demişlerdi ilk önce. 4 ayrı yere götürdüm. 4 ü de aynı şeyi söyledi. artık değiştirecektim. son götürdüğüm bukadar parayı boşa verme bir de fazla benzin koy gene çalışmazsa ozaman pompayı değiştirirsin dedi. çin malı olan 175 tl güya ital dediği vardı bir başka ustanın (ital dediği yer de çin) 350 tl biri de servisten sordurmuştu 1300 tl fiyat farklarına bak ya. 175 tl olanı2-3 yıl işini görürü orijinal olanı ise 10 yıl görür dedi. 175 tl ye takarım diyen 100 tl işçilik istedi. 1300 tl orijinal diyen de 1000 tl işçilik istedi. maalesef ticaret ahlakı ayaklar altında.
son götürdüğüm ustanın dediğini yaptım. benzini çeyrek depodan biraz daha fazla koydum. hiç bir sıkıntı kalmadı. tek çevirme de motor çalışıyor. ben de arabamı çokkk seviyorum. mahkeme biter bitmez yeni kasalarından alacağım. aracımı satacağım. gene scenic
fleischman
(20.11.2015 16:30:15)
quote:
Orijinalden alıntı: omarabi benim arabamı da bu şekle getirebilecek usta var mı ankarada? |
Karlıkçı Halil
0312 278 62 62
FelixCrail
(20.11.2015 17:40:17)
Trt deki programda karlıkçı halil body kit yapıyor. İşçilik çok kötü. Para verip o işçilikle karşılaşsam söker atarım aracın üstündeki herşeyi.
İstanbuldaki crazy cars işçilik olarak daha başarılı bence
fleischman
(21.11.2015 13:46:06)
Hocam arkadaş Ankara yazdığı için Halil dedim
yoksa arabaları apaçi arabasına çevirdiklerinin ben de farkındayım zaten fotodaki aracın da apaçi arabalarından pek bir farkı yok...zevkler ve renkler tartışılmaz tabi ki
1454meta
(21.11.2015 15:46:10)
https://www.facebook.com/groups/985051434869378/
musan1
(24.11.2015 12:45:28)
Tecrübeli arkadaşlara bir sorum olacak. 6 aydır vites kutusu kontrol hatası veriyor arada. son zamanlarda neredeyse her çalıştırmada biraz yürüyünce veriyor, durup tekrar arabayı çalıştırdığımda bir daha hata vermiyor. Tanıdık vasıtasıyla ümraniye sanayiye bakıma götürdüğümüzde akü zayıf olduğu için dediler ve aküyü değiştirdik. Ancak sorunun akü ile ilgisi yokmuş, hala devam ediyor. Bu konuda tecrübenizi paylaşabilir misiniz? İstanbulda usta önerebilir misiniz? teşekkürler.
cetinceviz26
(24.11.2015 17:59:45)
Arkadaşlar 2004 model scenic privilege var 1.6 benzin + lpg var kırmızı eskişehir de 29000 diyor 28750 ye bırakacak sahibinden den mesaj attım daha bire bir görüşmedik kazası değişeni yok nasıl sizce alınır mı ilk arabamız olacak eşimin de ehliyeti var samimi yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler ...