adon80
=> Kasetçalar kasetin bandını sarıyor
(2.10.2017 22:33:39)
merhaba arkadaşlar internette biraz araştırdım fakat bir sonuç bulamadım kaset çalarım kaseti takınca altta dönen bandı okuyan sanırım o kısmı kasetin şeridini doluyor ve takılıyor kasetçalar buna ne yapabilirim çözümü nedir fotoğraf olarak ekleyeceğim sorunu yuvarlak içine aldığım yere dolanmış olarak buluyorum ve bandı eziyor gibi biraz < Resime gitmek için tıklayın >
symbolcu
(3.10.2017 04:05:04)
Bir pamuğa kolonya damlat teybi kasetsiz çalıştır o lastiği sil.Üstündeki kahverengi bant izlerini temizle kaydırdığı için oluyordur.
kadircitak
(3.10.2017 08:35:20)
motoru çeviren lastik bollaşmış bulursan onu değiştir.
Emin-Firtina
(3.10.2017 10:49:05)
kasete tam play yaptığınız anda,, kasetin makarasını döndüren, resme göre sağdaki makara dönüyormu, ona dikkat ediniz..
arkadaşında dediği gibi,, (((kahverengi band izini görüyorsunuz, hem milde hemde mile basan baskı lastiğinde, onlar bandın yapışıp sarmasına neden olabilir))) pamuk (kulak çöpü) kolonya ile bandı saran milin, altındaki makaranın, okuyucu ve silici malzemenin temizliğini yapınız,, eğer kaset olmadan çalışmaz ise,, kasetin üst orta tarafa gelen yerde siwicler var, orayı elinizle çok hafif bastırınızki, kaset varmış gibi play yapsın..
adon80
(4.10.2017 17:03:35)
quote:
Orijinalden alıntı: Emin-Firtina kasete tam play yaptığınız anda,, kasetin makarasını döndüren, resme göre sağdaki makara dönüyormu, ona dikkat ediniz.. arkadaşında dediği gibi,, (((kahverengi band izini görüyorsunuz, hem milde hemde mile basan baskı lastiğinde, onlar bandın yapışıp sarmasına neden olabilir))) pamuk (kulak çöpü) kolonya ile bandı saran milin, altındaki makaranın, okuyucu ve silici malzemenin temizliğini yapınız,, eğer kaset olmadan çalışmaz ise,, kasetin üst orta tarafa gelen yerde siwicler var, orayı elinizle çok hafif bastırınızki, kaset varmış gibi play yapsın.. |
merhaba evet dediğiniz gibi sağdaki makara dönmüyor sildim o dediğiniz yeri kolonya ile fakat o sağdaki makara dönmüyor playe basınca bir saniye dönüp duruyor çözüm olmadı 
karafetva
(4.10.2017 22:20:57)
Teybin iki kısmı da aynı anda dönmez kaset yokken. Birisi döndürür öbür taraf kendisi döner.
Kasetteki şerit belki işaretli yerdeki milin altına girmiyordur. O mil ile lastiğin arasına girmeli kasetteki şerit. Bu kısım hız ayar kısmı.
Emin-Firtina
(5.10.2017 00:19:51)
Onunda ayrıca mil ile beraber dönmesi için, içerde dişli veya lastikli mekanizma vardır,,, sağdaki makaranın neden dönmediği cihazı açınca belli olur