Dilefruz
=> Ryzen 7 Sistem dizdim arada donuyor
(18.9.2017 21:08:58)
Arkadaşlar merhaba aşağıda vermiş olduğum sistemi dizdim ve arada ekranda donmalar oluyor ve microsoft durduruldu hatası alıyorum yardımcı olabilecek varmı sistem değerleri resimlerde verilmiştir.
Sistemim
AMD Ryzen 7 1700 3.0GHz/3.7GHz 16MB Cache Soket AM4 İşlemci
ASUS AMD PRIME X370-PRO X370 DDR4 3200 VGA GLAN AM4 Ryzen
Corsair Vengeance LPX Red 2x8GB RAM (CMK16GX4M2B3200C16R)
Corsair CX Serisi CX650M CP-9020103-EU 650 Watt 80+ Bronze ATX Power Supply
NZXT S340 Elite Beyaz ATX Kasa
Amd Radeon HD6670 Ekran Kartı
Mevcutta 320 gb lık hard disk var yarın 1tb lık hard disk gelecek.
< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >< Resime gitmek için tıklayın >
Ṯıbbi Atık !!
(18.9.2017 21:30:11)
sat intel al donma kasma yok
donanımcı123
(18.9.2017 21:37:18)
quote:
Orijinalden alıntı: Ṯıbbi Atık !! sat intel al donma kasma yok |
Yaş kaç?
oem
(18.9.2017 21:37:35)
Bu kadar hdd aktivitesi normal mi?
Ṯıbbi Atık !!
(18.9.2017 21:39:56)
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123 quote:
Orijinalden alıntı: Ṯıbbi Atık !! sat intel al donma kasma yok | Yaş kaç? |
19
Conqueror26
(18.9.2017 21:44:48)
quote:
Tek cümle ile hem teşhis hem tedavi. Sat kurtul Intel al
Dilefruz
(18.9.2017 21:48:13)
hard diskte arıza olabilir mi aktivite sürekli %100 e cıkıyor
donanımcı123
(18.9.2017 21:54:42)
Disk sata disk, haliyle ağır çalışıyor.
Sistemi yeni kurduysan windows ilk birkaç gün dizin indeksleme v.b işlemler yapar disk sata olduğundan darboğaz oluşuyor. Birkaç gün sonra düzelebilir fakat yinede böyle bir sistem için ssd şart, windows 10 özellikle sata disklerle anlaşamıyor.
Sh1N0
(18.9.2017 22:23:00)
sorun diskten kaynaklanıyor, yarın diski değiştirdiğinizde temiz kurulum ile düzelecektir. Şimdi düzeltmek isterseniz aşağıdaki işlemleri yapmanız sorunu çözecektir.
Mr.ED
(18.9.2017 22:30:09)
HDD yüzünden dolayı yaşıyorsun. Windows 10 ssd'ler için optimize edilmiş bir işletim sistemi. Ve senin hdd baya bir eski. Windows'un dizin servisleri yüzünden bu sorunu yaşıyorsundur. Bunun için belli servisleri kapatmak gerekebiliyor. Ya da sanal disk kullanımı yüzünden bu sorun olmuş olabilir. Sanal diski kapatarak sorunun çözümünü arayabilirsin. Son olarak küçük bir ihtimal virüs kaynaklı olabilir.
Windows 10 %100 disk kullanımı olarak farklı çözümler var sorunun kaynağının ne olduğuna bağlı olarak. Google amcadan bir yardım al
musta35
(18.9.2017 23:44:08)
Hocam sorun diskinizin win 10 ile olan uyumsuzlugundan kaynaklaniyor muhtemelen. Arkadaslar win 10 ssd ile uyumlu demis ama gecerliligi yok. Ben 2 yildir 4 defa farkli zamanlarda farkli sürüm win 10 kurdum sürekli bu sıkıntıyı yasadim, ustelik ssd kullaniyorum. Cok sey tavsiye ediliyor nette ama hic biri cozum olmadi. Su an Ssd degistirecek butcem olmadigi için çareyi win 7 ye donmekete buldum.
Bubsorun ilk olarak win 8 ile baslamis anladigim kadarı ile isterseniz siz 8 kumayi deneyin.
donanımcı123
(18.9.2017 23:45:29)
quote:
Orijinalden alıntı: musta35 Hocam sorun diskinizin win 10 ile olan uyumsuzlugundan kaynaklaniyor muhtemelen. Arkadaslar win 10 ssd ile uyumlu demis ama gecerliligi yok. Ben 2 yildir 4 defa farkli zamanlarda farkli sürüm win 10 kurdum sürekli bu sıkıntıyı yasadim, ustelik ssd kullaniyorum. Cok sey tavsiye ediliyor nette ama hic biri cozum olmadi. Su an Ssd degistirecek butcem olmadigi için çareyi win 7 ye donmekete buldum. Bubsorun ilk olarak win 8 ile baslamis anladigim kadarı ile isterseniz siz 8 kumayi deneyin. |
Ryzenlerde windows 7'yi desteklemiyor.
Arka yollardan falan kurulabiliyor ama önerilen bir yöntem değil.
musta35
(18.9.2017 23:53:19)
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123 quote:
Orijinalden alıntı: musta35 Hocam sorun diskinizin win 10 ile olan uyumsuzlugundan kaynaklaniyor muhtemelen. Arkadaslar win 10 ssd ile uyumlu demis ama gecerliligi yok. Ben 2 yildir 4 defa farkli zamanlarda farkli sürüm win 10 kurdum sürekli bu sıkıntıyı yasadim, ustelik ssd kullaniyorum. Cok sey tavsiye ediliyor nette ama hic biri cozum olmadi. Su an Ssd degistirecek butcem olmadigi için çareyi win 7 ye donmekete buldum. Bubsorun ilk olarak win 8 ile baslamis anladigim kadarı ile isterseniz siz 8 kumayi deneyin. | Ryzenlerde windows 7'yi desteklemiyor. Arka yollardan falan kurulabiliyor ama önerilen bir yöntem değil. |
Bu dedginiz konuda bilgim yoktu ben de arkadaşa win 8 tavsiye ettim zaten.
Ben win7 sevdigim için kullaniyorum. Aslinda sanirim 1611 sürümü redstonedu galiba onu kurunca disk %100 sorunu yasamamistim ama bu seferde oyunlar da takilma sorunu yaşamıştım onu da cozemeyince tivbe ettirdi win 10 bana. Artik yeni sisteme kismetse.
donanımcı123
(18.9.2017 23:54:57)
quote:
Orijinalden alıntı: musta35
quote:
Orijinalden alıntı: donanımcı123
quote:
Hocam sorun diskinizin win 10 ile olan uyumsuzlugundan kaynaklaniyor muhtemelen. Arkadaslar win 10 ssd ile uyumlu demis ama gecerliligi yok. Ben 2 yildir 4 defa farkli zamanlarda farkli sürüm win 10 kurdum sürekli bu sıkıntıyı yasadim, ustelik ssd kullaniyorum. Cok sey tavsiye ediliyor nette ama hic biri cozum olmadi. Su an Ssd degistirecek butcem olmadigi için çareyi win 7 ye donmekete buldum.
Bubsorun ilk olarak win 8 ile baslamis anladigim kadarı ile isterseniz siz 8 kumayi deneyin.
|
|
Ben win7 sevdigim için kullaniyorum. Aslinda sanirim 1611 sürümü redstonedu galiba onu kurunca disk %100 sorunu yasamamistim ama bu seferde oyunlar da takilma sorunu yaşamıştım onu da cozemeyince tivbe ettirdi win 10 bana. Artik yeni sisteme kismetse.
|
Windows 7'nin yerini hiçbiri tutamaz zaten. Ama işte el mecbur, microsoft çakallığı zorunlu yapmasa nasıl lisans satacak di mi?
musta35
(19.9.2017 00:15:46)
quote:
quote:
quote:
quote:
|
|
|
Windows 7'nin yerini hiçbiri tutamaz zaten. Ama işte el mecbur, microsoft çakallığı zorunlu yapmasa nasıl lisans satacak di mi? |
aynen hocam
Dilefruz
(19.9.2017 00:18:32)
bende win 7 den çok memnundum taki bu sistemi toplayana kadar. elimde samsung 960 evo nvm ssd var. win 10 u dvd ye yada usb ye çekip tekrardan ona kurmam lazım üşeniyorum :) yarın wd 1 tb 7200 rpm 64 bit hdd gelecek o zaman sistemi ssd ye atıp steam ı hdd ye kurmayı düşünüyorum
Powerfunky35
(19.9.2017 14:19:42)
amd sat inte lal dıye bı mantık olamaz bende ryzen kullanıyorum ssd var ne takılma var nede başka bişey amd yi kötülemekte maksat yok adamlar i3 fiyatına i5 işlemci çıkarttı bildiğin o yuzden fazla tartışmaya gerek yok bi ssd almanda fayda var harddiskinde sorun olabılır ssd çok daha hızlı ssd almanında faydası olacağını dusunuyorum.
hib.96
(19.9.2017 16:50:09)
Benim de ayni sey basima gelmişti win10 hdd yi gereksiz yere yoran bi sıkıntı var. Biraz araştırıp bi kac sey silip düzeltmistim aniden kasiyordu sonra düzeldi ve kullanım %99 %100 du hep sonradan 40 a falan geriledi hdd yeni bile olsa böyle bi sıkıntı olabilir sizinki de
Johan Elmander
(19.9.2017 17:32:34)
quote:
İntel size ne kadar maaş ödüyor?
MogoLKhan
(19.9.2017 17:46:48)
İnternet bağlantınız iyi değilse windows 10 aylar süren bir güncellme yapabilir benim başima geldi hdd %100 ün altina inmiyordu bilgisayar zombi gibiydi.