LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Motorlu Araçlar Dünyası >> LPG Dönüşümü
kyibe => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (22.02.2007 19:50:01)
Arkadaşlar,pazartesi günü 2003 model ford focus bir araç aldım.Aldığımda zavoli marka sıralı lpg takılıydı.Salı günü akşam bir istasyona girip lpg aldım.Arabaya bindim,benzinde çalışmıyor.gazda zorla çalışıyor.bekledik bekledik durum aynı.tamirci çağırdık,adamj sağa sola baktı,benzin pompasından olabilir dedi.çarşamba sabahı lpg kitinin takıldığı yere gittim,büyük ihtimalle araç benzinsiz kalmıştır ve benzin pompası bozulmuştur dediler.benzin pompasını söktüler ve problem pompadaymış
herneyse aldık pompayı,yenisini taktırdık adamlara.iş bittikten sonra bu arabaya kesici takılmalı dediler.85 ytl verin takalım,yoksa bir süre sonra pompada yine arıza olabilirmiş.
Biz başka bir lpg takan yeri aradık,bu kesici denilen şey zaten kitin orjinalinde olması lazım,sonradan takılmaz,hakkınızı arayın dedi.bizim takılan yer,orjinalden böyle bir şeyin olmadığını,bu elektronik kesici denilen aletin sonradan icat olduğunu söylediler.

Bu kesici;araç benzinden gaza geçtiğinde benzin pompasının boşa dönmesini engelliyor ve pompanın ömrünü uzatıyormuş.
Şimdi merak ettiğim konu şu;kitlerin orjinalinde bu kesici varmı,yokmu.
İki tane lpg takan işletme,ikiside birbirinin zıttı şeyler söylüyor.

kime inananalım acaba

Guest-25B1CCF06 => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (22.02.2007 19:55:14)
Valla bildigim kitler icin soyleyeyim orijinalde kesici diye birsey yok. Hatta normalde benzin pompasinin da devamli calismasi gerekiyor. Ancak kite baglanacak bir role ile bazi montajlarda arac gaza gectiginde benzin pompasini durduruyorlar.

kyibe => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (5.03.2007 21:20:37)
quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

Valla bildigim kitler icin soyleyeyim orijinalde kesici diye birsey yok. Hatta normalde benzin pompasinin da devamli calismasi gerekiyor. Ancak kite baglanacak bir role ile bazi montajlarda arac gaza gectiginde benzin pompasini durduruyorlar.

Bu benzin pompasını durduran bir role birde elektronik bir sistem olduğundan bahsetti benim montajcılar.Rolenin farklı,elektronik sistemin farklı olduğunu söylediler.

BEDİNİ => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (5.03.2007 23:39:19)
Selamlar..
Piyasadaki hiçbir montaj kitinin içerisinde kesici valfdir..Yalniz işinin ehli olan yerler aracın yakıt sistemine göre ki bu her araç için geçerli ve gerekli değildir bu kesici roleyi takmaktadır.ki bazı araçlara mutlaka takılmalıdır..Genelde benzin geri dönüşü zayıf yada tek hortumlu pompa kullanan araçlara mutlaka takılmalıdır..Aksi taktirde Benzin pompasının geri dönüşünde aşırı bir yoğunluk olarak pompa maalesef yanmaktadır.Amaaaa bunun için ayrıca bir ücret almak biraz garip.Sonuçta bir iş yapıyorsunuz bu işin kusursuzluğunu sağlamakta montajı yapan kişiye yada şirkete ait olmalıdır...
saygılar...

kyibe => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (5.03.2007 23:44:36)
quote:

Orjinalden alıntı: BEDİNİ

Selamlar..
Piyasadaki hiçbir montaj kitinin içerisinde kesici valfdir..Yalniz işinin ehli olan yerler aracın yakıt sistemine göre ki bu her araç için geçerli ve gerekli değildir bu kesici roleyi takmaktadır.ki bazı araçlara mutlaka takılmalıdır..Genelde benzin geri dönüşü zayıf yada tek hortumlu pompa kullanan araçlara mutlaka takılmalıdır..Aksi taktirde Benzin pompasının geri dönüşünde aşırı bir yoğunluk olarak pompa maalesef yanmaktadır.Amaaaa bunun için ayrıca bir ücret almak biraz garip.Sonuçta bir iş yapıyorsunuz bu işin kusursuzluğunu sağlamakta montajı yapan kişiye yada şirkete ait olmalıdır...
saygılar...

Maalesef para hırsı,herşeyin önüne geçtiği için işler hep bu şekilde yarım yamalak oluyor.Benzin pompasının değiştiği gün sanayiye gidip birkaç dükkan dolaştıktan sonra bunu acı bir şekilde anladım ne yazıkki.Aynı marka/model pompayı 3 değişik ve aralarında uçurum olan fiyatlara görünce ve yanımda bu işlerden anlayan arkadaşım olmasaydı,,sökülüp takılması dahil toplam 250 ytl'ye mal olan işin,bana 600 ytl'ye mal olacağaını gördüğümde insanlardan gerçekten tiksindim.Para insanları değişik bir şekle sokmuş ve gidişat kötü.Allah benim gibi acemileri sanayiye düşürmesin.

peceneq => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (6.03.2007 10:27:02)
quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

çok ayıp etmişler arkadaşım bunu baştan yapmaları lazımdı arabanın neye ihtiyacı oldunu sonradan öreniyosalar bu işi yapmasınlar size nie zarar veriyolar herkez usta oldunu sanıyor arabanın neye ihtiyacı var olduğunu bilmedikten sonra bu ustalıkmıdır?

add2000 => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (8.03.2007 09:46:58)
quote:

Selamlar..
saygılar...

Sn Bedini Megane II ler yukarıda bahsettiğiniz araçlardan hangisine giriyor. Megane II için bu röleye kesinlikle ihtiyaç varmıdır acaba?Teşekkürler.

peceneq => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (8.03.2007 11:09:19)
takılırsa daha iyi olur genellikle takılıyor

atlikonak => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (8.03.2007 17:06:04)
Benimde R19 un (sıralı sistem takılı) yandı ama kusur bendeydi otoyolda benzin bitti bende sallayarak çalıştırdım.Pompada yandı ve 550 YTL ye yetkili serviste değiştirdim yolda kalmam da cabası aklınızda bulunsun da arabayı sallayarak çalıştırmayın sakın ve yarım depo benzinin altına da inmeyin ..

BEDİNİ => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (12.03.2007 21:44:57)
quote:

Orjinalden alıntı: add2000

quote:

Selamlar..
saygılar...

Sn Bedini Megane II ler yukarıda bahsettiğiniz araçlardan hangisine giriyor. Megane II için bu röleye kesinlikle ihtiyaç varmıdır acaba?Teşekkürler.

Kesinlikle takılmasını öneririm.Saygılarımla...

obenturk => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (13.03.2007 09:43:33)
Bu rölelerden ben üretiyorum. Çalıştığım yerde sıralı kitle birlikte ücretsiz takılıyor. Bedini nin dediği gibi pompanın yanma sorunu oluyor. Sıralı kit takılan araçlarda benzin ışığı yandığında her ihtimale karşı fazla zaman geçirmeden benzin almak gerek. Bazı taksiciler benzini tamamen bitirdiğinden benzin pompası kuru olarak çalışıyor sonra haliyle pompa yanıyor.

motoist => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (13.03.2007 13:00:00)
quote:

Orjinalden alıntı: atlikonak
aklınızda bulunsun da arabayı sallayarak çalıştırmayın sakın ve yarım depo benzinin altına da inmeyin

Ben yarım depoya yakın tutuyordum benzini. Ama bundan sonra yarım depodan fazla bulundurucam depoda.

Fakat ben birşey daha sormak istiyorum.
Ortalama 2 hafta demeden 20-30 YTL lik benzin alıyorum ve araç sanki uzun süre benzinle çalışmış gibi
benzini eksiltiyor. Özellikle ölçüp biçmedim fakat biraz kuşkulanmaya başladım.
Öceleri şamandıra aracın eğimine göre bazen farklı gösterebilir diye düşünüyordum.
Ama bakıyorumki bizim araba çaktırmadan benzini hüpletiyor.

Sadece sabahları tüp ısınana kadar 3-5 km yol gitmekle haftada 20 YTL lik benzin alacak
kadar harcarmı ?
Sizin araçlarda durum nasıl ?

amdfanatic => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (13.03.2007 14:55:57)
bu çaktırmadan benzini hüpletme bende de var:) sıralı sistemde lpg ile çalışırken ayarı tutturabilmek için gerektiği zaman benzini alıyor mu merak ediyorum?

peceneq => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (13.03.2007 15:21:33)
yok benzine almaz sadece ilk çalışmalarda derece artana kadar benzinle çalışır. bide lpg bitince benzine geçer.

motoist => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (14.03.2007 10:16:07)
Bu işi anlamanın en güzel yolu LPG yi de benzini de aynı anda tam doldurtmak (yani fulletmek).
LPG ile bir veya birkaç depo bitirdikten sonra benzini tekrar tam doldurunca
yüzde kaç oranında benzin harcandığını tesbit etmek.
Biraz param olunca depoyu bir fulleticem ondan sonra ölçümleri
size bildiririm.

Bu arada sabah dikkat ettim benim araba 3 KM'de ısınıp tüpe geçti.
(Yanlış ölçmüşüm. Öbür gün dikkat ettim 1 KM sonra geçiyormuşum.)
Yani benzinle çok uzun mesafe yol gitmediğim kesin.

Ayrıca aracın LPG ye çabuk geçmesi için size bir kaç tavsiyem olacak.
Sizlerinde tavsiyeleri varsa bizimle paylaşsınlar.

TAVSiYE 1:
Aracımızın radayatöründeki su-antifiriz miktarını haftada bir kontrol edelim.
En ufak bir ekislme varsa hemen takviye edelim.
Araçta su eksikse araç LPG ye çok daha zor geçer.
Hatta benim önceki KiA arabamda LPG yi ilk taktırdığımda yazın uzun yola çıkmıştım.
Yolda yokuş yukarı giderken araç LPG den benzine geçiyordu.
Düz yolda giderken aynı sorunu yapmıyordu.
LPG servisine götürdüğümde Araçtaki suyun eksik olduğunu farkettik.
O da yine servisin hatasıydı.
LPG takıldıktan sonra Radyatördeki eksilen suyu tam olarak
takviye etmemişlerdi.
Devirdaim sistemine yeni dahil olan Regülatör ve hortumlar ek bir
hacim getirdiğinden su 1-2 litre eksik kalıyor.
Yani montajdan sonraki günlerde suyunuzu bir kaç defa kontrol edin.
Eksikse hemen takviye edin.
Bazen servisler farkedemeyebilir.

TAVSiYE 2:
Evinizin bulunduğu yerde rampa varsa aracınızı gece parkederken
rampa aşağı bakacak şekilde parkedin.
Sabah arabayı benzinde çalıştırdıktan sonra 1. veya 2. viteste
rampa aşağı usul usul sallanın.
Bu kompresyon sayesinde soğuk motorun ısınması hem daha kolay olacaktır.
Hem de bu soğuk motorun o esnada tüketeceği benzin miktarını da
azaltacaktır.
Bildiğiniz gibi motor ideal ısıya ulaşana kadar daha çok benzin tüketir.
Böylece siz motor soğukken gaza hiç basmamış olacaksınız.
Hatta araç rolatide beklemediği için rolanti esnasında tüketilecek
zengin karışım yüzünden araç fazla benzin tüketmeden gereken sıcaklığa ulaşacaktır.

Şimdi ve daha önce oturuduğum ev de şehire göre yüksek bir konumda olduğu için
sabahları aşağı doğru 1. veya 2. viteste sallanarak arabanın çabuk ısınmasını sağlıyordum.

TAVSİYE 3:
Araba LPG ye geçene kadar ve hatta 90 dereceyi bulana kadar
kaloriferlerinizi açmayın.
Bu davranış motordaki sıcaklığın çabuk kaybolmasına sebep olacaktır.
Ben o esnada kalorifer kapaklarını bile kapatıyorum.
Hararet ibresi 90 dereceyi gördükten sonra açmaya başlıyorum kapakları.
Ve bir süre klimanın fanını açmıyorum.
Aracın kendi rüzgarı ile sıcaklığın yavaş yavaş içeri dolmasını
bekliyorum. Motor iyice ısındıktan sonra açıyorum fanları.

Zaten benim araba şu anda biraz kalorifer özürlü.
LPG yüzünden kaloriferden tam verim alamadığım için
neyi ne zaman açacağıma dikkat etmem gerekiyor.
Yoksa rasgele açarsam hiç faydalanamıyorum.

Saygılar....

peceneq => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (14.03.2007 10:20:26)
arkadaşım 3km benzinle gittim diyorsun istersen bu mesafeyi kısalta bilirsin taktırdığın yere git gasa daha kısa mesafede geçsin de yaparlar saygılarımla

motoist => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (14.03.2007 11:54:59)
quote:

Orjinalden alıntı: peceneq

arkadaşım 3km benzinle gittim diyorsun istersen bu mesafeyi kısalta bilirsin taktırdığın yere git gasa daha kısa mesafede geçsin de yaparlar saygılarımla

Havalar biraz ısınınca Zaten BEDiNi'nin istanbuldaki servisine gidicem.
O zaman hepisini hallettiririm.
Benim araç kaç dereceye ayarlı bilmiyorum.
Bu derece kışın veya yazın farkediyormu ?
Nasıl olacak ? Yazın düşük kışın yüksekmi ?

peceneq => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (14.03.2007 15:12:31)
derece ve devir saatine göre ayarlanıyor. motor belli bir dereceden sonra beyne bilgi gönderip lpg ye geçmesini sağlıyor işlem bu bunuda servisler laptopla ayarlıyor. ama kış yaz olayı olduğu için ona göre ortak bir derece bulunması gerekiyor. servisle konuşun yazın dereceyi düşürsünler kışın arttırsınlar. bakalım ne dicekler saygılarımla...

alperen_69 => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (14.03.2007 16:44:07)
benzin pompası gaza geçse dahi çalışmaya devam eder arabada benzin kalmazsa yada çok az benzin kalırsa bozulur o şeyi taktırmana lüzum yok bence

BEDİNİ => LPG KİTİNİN ORJİNALİNDE BENZİN KESİCİ VARMI,YOKMU (14.03.2007 23:16:38)
quote:

Orjinalden alıntı: motoist

quote:

Orjinalden alıntı: peceneq

Havalar biraz ısınınca Zaten BEDiNi'nin istanbuldaki servisine gidicem.
O zaman hepisini hallettiririm.
Benim araç kaç dereceye ayarlı bilmiyorum.
Bu derece kışın veya yazın farkediyormu ?
Nasıl olacak ? Yazın düşük kışın yüksekmi ?

İstanbul da geçiş sıcaklıklarını 30 derece olarak ayarlıyoruz.ama farklı şehirlerde bu derece farklı olarak ayarlanabiliyor.yani aracınızın motor suyu sıcaklığı 30 dereceyi görünce gaza geçer.bu sıcaklığı en erken 24 olarak ayarlayabiliriz.fakat bir motorun sıhatlı calışabilmesi için belli bir ısıya gelmesi gerekli.hatta 30 derecelik sıcaklık sıhatli çalışabilmesi için bile duşuk bir ısı.Tabi bu tercih meselesi daha erken de yapabiliriz size kalmış.Bedini sistemlerinde sadece ısının istenilen değere gelmesi gaza geçiş için yeterli.Bunuda yaz kış deil istediğiniz her an ufak bir müdahale ile değiştirebiliriz.Aslında en doğrusu motor belirli bir sıcaklığa gelene kadar rölantide aracı çalıştırmak ama bana sen yapıyormusun derseniz,açıkçası yapmıyorum.malum vakit çok değerli...saygılarımla

Sayfa: [1] 2   sonraki >     >>