Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Network ve Güvenlik >> Network
Mr. Punk => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (7.3.2017 16:15:36)
Gittigim bazi yerlerde modem olmuyor o yuzden telefonu hotspot olarak kullaniyorum. Ama bunu kablolu baglantiya donusturmek istiyorum. Modem icin ethernet kablosu kullanabiliyoruz ama telefona ozel bi ethernet kablosu var mi? Boyle bir sey yapilabilir mi?

naberyaaa => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (7.3.2017 20:49:27)
Evet var yapabilirsiniz,

Programa ihtiyacın yok wifi bağlantı üzerinde paylaş yapacaksın, normal kablolu bağlantı üzerinde 192.168.138.x şeklinde ip dağıtmaya baslar ve herkes internete girer,

Ayrıca USB, ethernet, wifi hepsini paylaştırma bilirsin.

Mr. Punk => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (8.3.2017 13:57:54)
quote:

Orijinalden alıntı: naberyaaa

Evet var yapabilirsiniz,

Programa ihtiyacın yok wifi bağlantı üzerinde paylaş yapacaksın, normal kablolu bağlantı üzerinde 192.168.138.x şeklinde ip dağıtmaya baslar ve herkes internete girer,

Ayrıca USB, ethernet, wifi hepsini paylaştırma bilirsin.

Demek istedigim, kablolu baglanti icin ethernet kablosunu modeme degil de (kablolu baglanti icin modemle hicbir isim olmasin) telefona takabilecegim bi yontem ariyorum. Boylece telefonun internet paylasimini kablosuz degil de kablolu olarak kullanabileyim.

http://m.n11.com/usb-to-ethernet-cevirici-3-port-usb-coklayici-rj45-cat5-cat6-P160214825?cid=604001&gclid=Cj0KEQiA9P7FBRCtoO33_LGUtPQBEiQAU_tBgBtLD4RByr4JPtLg8pzQgSUIks-vT1eMUUINQCnPLL8aAqNN8P8HAQ&gclsrc=aw.ds

Mesela boyle bi alet, ethernet kablosunu bu alete takip aletin usb kablosunu da telefona takabilecegim bi yontem var mi?

yücel52 => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (8.3.2017 17:01:49)
bataryalı wisp client router alabilirsin

naberyaaa => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (8.3.2017 17:34:28)
Tam olarak ne dediğini anlamadım.

3g veya interneti kablo ya çevirmek istiyorsun galiba, modem değil switch lazım, birden fazla PC için modem veya router e ihtiyacın yok.

USB ethernet için her telefon için driver olmayabilir. 3G yi birden fazla PC ye yaymak istiyorsan bi tanesi laptop ise 3G -) wifi (laptop) -) laptop wifi to kablo -) kablo to switch -) switch den diğer bilgisayarlar.

Mr. Punk => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (9.3.2017 00:21:46)
Modemi unut hocam oncelikle.

Sık sık gidip kaldigim bir yerde modem yok o yuzden telefonun internetini kullaniyorum hotspot olarak. Ben bunu kablolu yapabilir miyiz diyorum. Mesela modeme ethernet kablosu takilir ya boylece wireless olsa bile kablolu baglantiyi kullanabilirsin, ayni sekilde akilli telefona da boyle bir sey takilabilir mi?

naberyaaa => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (9.3.2017 01:55:11)
Benim motorola moto g telefonum USB üzerinden interneti paylaşıyorm.

PC ile aynı kablo gibi bilgisayara USB ethernet (linkteki) şeklinde tanıyıp çalıştırıyor.

Evet yapılıyor sadece USB Data kablosu lazım birde telefonun bunu desteklemesi lazım.

Mr. Punk => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (10.3.2017 16:44:08)
quote:

Benim motorola moto g telefonum USB üzerinden interneti paylaşıyorm.

PC ile aynı kablo gibi bilgisayara USB ethernet (linkteki) şeklinde tanıyıp çalıştırıyor.

Evet yapılıyor sadece USB Data kablosu lazım birde telefonun bunu desteklemesi lazım.

Benim de aklıma geldi fakat başta yapamamıştım. Telefonun verdiği usb data kablosunu kullanmamıştım, şimdi çalışıyor.

< Resime gitmek için tıklayın >

Yalnız bu usb kablosu, ethernet kablosunun verdiği kaliteyi verir di mi? Bi fark olmaz yani?

Mr. Punk => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (10.3.2017 16:45:03)
quote:

Orijinalden alıntı: yücel52

bataryalı wisp client router alabilirsin

router düşünmüyorum, akıllı telefonun usb data kablosu işimi halletti gibi. Umarım ethernet kablosundan bi farkı yoktur.

naberyaaa => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (10.3.2017 20:24:13)
USB modu şuan en hızlı mod dur mı zaten her durumda USB den ethernete dönüştürürken USB nin hızında kalacaksin.

Mr. Punk => Wifi hotspotu kablolu baglantiya cevirmek (10.3.2017 21:40:27)
quote:

USB modu şuan en hızlı mod dur mı zaten her durumda USB den ethernete dönüştürürken USB nin hızında kalacaksin.

Tamamdir hocam halloldu tesekkurler

Sayfa: [1]