Berk12321
=> 3.20i 40th Edition - Donanım Kullanma Rehberi
(20.11.2016 23:55:24)
Merhaba arkadaşlar ben geçen hafta salı günü galeriden sıfır km 2016 model 40. yıl 3.20i ED araç aldım. Bildiğiniz üzere 40. yıl pakette donanımsal olarak yok yok böyle olunca kişisel tercihlere göre araç çok özelleştirilebiliyor. Ben salı gününden beri hemen her gün uzun saatlerimi gerek kullanım kılavuzundan gerek forumlardan gereksede kendim araçta deneyerek, özelliklerini keşfetmek amacıyla harcıyorum ve hala yüzlerce bilmediğim özellik var. Eminim benim gibi bu özelliklerin hepsini öğrenmek isteyen arkadaşlar aramızda :D Diyeceğim o ki bu konu altında herkes bildiği güzel kullanışlı bilgileri paylaşırsa, yanlış bilinenleri düzeltirse, sorularını sorarsa çok güzel şeyler öğrenebiliriz. Ben başlayayım:
1) Aracı almadan önce test sürüşü yapmıştım ve o araçta sport moda aldığımda araç içi aydınlatma otomatik olarak beyaz (sport) renge dönüp, ekranda otomatik olarak spor göstergeler (anlık beygir, tork gösteren) açılmıştı ama benim aracımda bu otomatik olarak olmuyor elle açmam gerekiyor bunu nasıl otomatik hale getirebilirim ?
2) Aracın Herhangi bir yerdeki konumunu nasıl kaydedip daha sonra oraya yol tarifi açabilirim ? Mesela bilmediğim bir yere geldim ve orayı hızlı bir şekilde kaydedip daha sonra tekrar oraya gitmek istediğim bir durumda.
3) Bu profil olayından yukarıdada bahsedilmiş ama net bir bilgi yok anladığım kadarıyla ortada. Bir bilen detaylı, örnekler vererek açıklayabilirse çok büyük sevaba girer :D
4) Lastik havası konusunda 2 gün önce arabanın uyarı vermesi üzerine lastiklerime hava bastım. Kapıda yazana ve opetteki pompacının söylediğine göre ön-arka ikisinede 32 basmam gerekiyordu ve öyle yaptım. Bikaç sayfa arkada ön 32, arka 35 basılması gerektiği yazılmış. Hangisidir doğru olan kapıdakine yanlış mı baktım acaba ben.
5) Abartıya kaçmadan ayarında bi modifiye düşünüyorum egzozu çift veya 4 lü yapmak, fren kaliperlerini kırmızı mavi gibi renkli yapmak, jantları değiştirmek gibi. Bunları Ankarada nerede yaptırmamı önerirsiniz. Yedek parça olarak yetkili servis çok pahalı diye biliyorum ekonomik olması açısından dışarda yaptırırsam herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım yoksa illaki yetkili serviste mi yaptırmamı önerirsiniz.
6) Bildiğiniz Üzere araç üzerinde 18" jant var bunları 19" ile değiştirmenin avantaj/dezavantajları nelerdir ?
7) Sport ile Sport+ arasındaki tek fark DSC nin kapatılması mıdır yoksa Sport+ da ekstra bir güç söz konusu mudur ? Ankarada Eskişehir yolu gibi 3-4 şeritli yollarda +100 km/h hızlarda yani çok küçük direksiyon hareketlerinin yapıldığı durumlarda Sport+ ile gitmek sorun yaratırmı yoksa sadece yanlarken mi kullanırız bu Sport+ ı yok mudur başka kullanım alanı :D
8) Telefonumdaki remote uygulamasındaki iklimlendir komutunu kullandığımda arabada bi havalandırma gibi bişey açılıyo bu nedir tam olarak dışardaki havayı içeriye mi alır ? Bunu klima olarak yazın soğuk, kışın sıcak olarak ayarlayabilir miyiz yada herhangi bi ayarlama seçeneğimiz varmıdır ?
Yine remote uygulaması ile arabanın yerini öğrenme olayının prensibi nedir ? Önce arabanın yerinin tespit edilip sonra haritadan navigasyon yardımıyla mı buluyoruz. Bu konuyuda bilen biri detaylı anlatabilirse çok makbule geçer.
9) Bu bizim normal herhangi bi ekstrası olmayan 2016 40. yılların farlar adaptif led mi yoksa normal led midir ? BMW nin heryerde reklamını yaptığı yol durumuna uzun farları yakan, kapatan, belli bir kısmını yakan, sağa sola kaydırıp karşıdaki aracın gözünü almayan adaptif uzun huzmeli farlar bizde yok sanırım.
10) Gündüz-Gece farları hangi konumda kullanıyorsunuz ve neden bunu tercih ediyorsunuz bunuda lütfen detaylı açıklarsanız çok sevinirim farlara karşı ayrı bi ilgim varda :D Ben kendim şunu deneyimledim: Gündüz farı; sabah güneş varken, auto veya park lambası konumunda çok parlak yanmıyorken, 0 konumunda daha parlak yanıyor buda daha belirgin daha çekici görünmesine yol açıyor, aynı zamanda farkedilmeyide artırıyor.
Burda genel olarak aklıma takılanları sordum eminim aynı soruların cevaplarını merak eden arkadaşlarımızda var çünkü forumları okudukça aklıma gelen gelmeyen soruların cevaplarına ulaştım ve yanlız olmadığımı düşünüyorum :D Cevap veren arkadaşlarımıza şimdiden çok teşekkür ediyorum. Lütfen Aklınıza gelen sorularıda burdan paylaşın cevabı hepimiz öğrenelim. Bende keşfettiğim güzel bilgileri burdan paylaşıcam bundan sonrasında.
Herkese İyi Forumlar Dilerim...
tigerr
(22.11.2016 11:11:03)
Merhaba Berk hayırlı olsun bu arada, Bende aynı araçtan 19.11.2016 tarihinde teslim aldım, daha yeniyiz anlaşılan. Sorularına bilemediğimden hepsine cevap veremiyeceğim.
4- aldığım gün lastiklere 32 basın dendi.
9- Araçlarımız led fardır adaptif led değildir.
10-Far konusunda bende seçiciyimdir. Aracı Auto modda tutun en parlak halde yane gündüz farlarınız. Park modunda ışık şiddeti azalmaktadır her araçta olduğu gibi.
Artı benimde bir takım sorularım var hatta bu cumartesi bmw servise randevu aldım.
a-Araç ekranı 8.8"display control kapanmıyor, ses düğmesinde on-off sembolu var ama nafile ancak arabayı kitleyince kapanıyor..
b-Led farlar görüş açısı yeri gösteriyor servisde kaldırttacağım.
c-yönlerndirme aydınlatmaları yok mu? virajlarda sisler vs yanmıyor.
d-size bir sorum var araçlarımız aynı zamanda alındı.Benim ruhsatta ilk muayene 19.06.2019 yazıyor. Buda demek oluyor ki 3 sene değil 2.5 sene sonra ilk muayeneye girmeliyim. Sizdede böylemi böyle mi acaba??
Berk12321
(22.11.2016 17:26:02)
teşekkür ediyorum sizinde hayırlı olsun. cevaplarınız içinde sağolun.
a-) ekranı kapatmak için joystick şeklinde olan konsolu sağa doğru iterek yada konsolun yanında bulunan options butonuna basarak açacağınız menüden kontrol ekranını kapat seçeneğini seçerek kapatabilirsiniz. yalnız bunu yaptığınızda sadece ekranın görüntüsü kapatılıyor arkaplanda radyo, navigasyon vs çalışmaya devam etmekte.
b-) uzunları yakıp geri kapattığınızda farketmişsinizdir belki uzunlar kapatıldıktan hemen sonra kısa farlarda aşağıya doğru eğilmekte. yani kalıcı şekilde aşağıda veya yukarda kalmıyor farlar hareketliler, isterseniz bunuda bir sorun yetkili servise belki araç içinden kendimizde değiştirebiliyoruzdur ayarları. yada belki farlar autodayken kendisi ayarlıyodur yüksekliğide.
c-) bunu bende farkettim kullanma kılavuzunda yazdığına göre düşük hızlarda direksiyonun çevridiği yöndeki yada sinyal verilen yöndeki sislerin yanması lazım ama yanmıyorlar isterseniz bunuda bir danışın yetkili servise.
d-) ruhsat şuan yanımda değil ama akşam haber verebilirim size.
yetkili servisten aldığınız bilgileride bizimlede paylaşabilirseniz çok sevinirim en doğru kaynak orası gibi duruyo. bu arada yetkili servis hangi konularda yardımcı oluyor ve herhangi bir ücret talep ediyor mu ?
tigerr
(23.11.2016 14:03:24)
Bende teşekkür ederim sağolun.
a-Ewt ekran kapanıyor içerik hala açık kalıyor. Birde şöyle kapanıyormuş, aracı stop ettiniz sonra frene basmadan tekrar stop edermiş gibi yapıldığında control display kapanıyor. Ne olursa olsun bence gene saçma teyp düğmesinden kapatılması lazımdı.
b- yok uzunlar değil kısa farlar aşağı yukarı otomatik yapıyor ama eski bi-xenon aracıma göre aşağıda kaldığından rahatsız ve görüş açısı kısıtlı.
d- rutsat için cevap beklemekteyim ?
ve klima ile ilgili bir soru; söför tarafı havalandırma ayarları yukarı-düz karşıya-ayaklara vermekte ama yolcu tarafındaki yönlendirme ise yukarı (ön cam Bölgesine) geçmiyor yada yok. sizde de aynı mı acaba ?
sizin sorunuz için
1- Dün denedim sport, sport+ yapılınca iç aydınlatma değişmiyor ve spor göstergeler açılmıyor.
2- Şu navi de konum kaydetme bulamadım bende cevap alırsanız benide bilgilendirirsiniz.
4- araçlarımız 50/50 oranında tasarlanmıştır yanı ön-arka ağırlıklar eşit olduğundan 32-32 basmanız yeterlidir.
Yetkili servis ücret talep edemez sıfır araba, yardımcı olurlar sıkıntı olmaz.