Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Ev Elektroniği ve Elektrikli Ev Aletleri >> Televizyonlar >> Tv Genel
MustafaKaya8181 => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (30.8.2016 14:10:15)
Merhaba,

Katkılarınız için çok teşekkür ederim, az önce GG üzerinden 2754 TL' ye 6 taksitle siparişi verdim.
Kargo geldiğinde kurulum için SONY aramamız mı gerekiyor acaba bilmiyorum geldiğinde soracağım.
Bakalım inşallah iade etmek zorunda kalmayacağım düzgün bir ürün gelir.

Gelişmeleri buradan bildiririm.

Emekkk => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (31.8.2016 14:15:28)
sony bugun 3 ölü piksel olan tv yi aldı benden bakalım merkezden cevap gelecekmiş değişip değişmemesiyle ilgili

sergeant43 => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (31.8.2016 16:54:38)
Bu modelde neden daha çok ölü piksel çıkıyor anlamadım korkumdan gittigidiyor daki kampanyadan yine alamadım fazla özellik istemiyorum günlük kullanım için internet falanda kullanılmayacak ve sony nin modelleri içinde en çok beğendiğim modeli ama gelgelelim en çok ölü piksel şikayetide bu modelde hayırlısı bakalım

Mimar50 => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (31.8.2016 19:16:05)
bilgilendirme amaçlı
MM nin GG deki satıcıdan almısştım 50w807c
bugün kurulum oldu
pixel testi vs yaptım sıkıntı yok ürün tertemiz çıktı kutudan
çalışma süresi 00000 yani sıfır ürün geldi almayı düşünenlere

tek sıkıntı burdaki servis hiç bişi bilmiyor hatta kurmaya da gelmicekti bi bunlardan anlamıyoruz diye gel dedim sen kur ben gerisini ayarlarım öle yaptık arkadaş kurdu uydudan kanallar yükledi garanti için resim vs aldı gitti gerisi bnde artık

Emekkk => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (1.9.2016 00:39:05)
her renkte yapın piksel testini mutlaka bazen tek renk vermeyenler olabiliyor gerçi 2 metreden sonra eger yan yana fazla ölü piksel yoksa istesende göremiyorsun.

manyak1903 => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (10.9.2016 00:07:25)
Selamlar

Sony w807 w80c kullanıcıları olarak kanal listelerimizi artık rahat rahat , istediğimiz gibi yapabileceğiz :))
ve 100'den 101 'den değil 1'den başlayacak ben buldum

kısaca anlatacaktım ama bilgi olsun diye uzun uzun yazacağım

1-Öncelikle kanal listesi yedekleme veya kanal listesini televizyona aktarma bölümünü yazayım
Home > Ayarlar > Kanal Ayarı > Dijital Kurulum > Teknik Ayarları > Program Listesi Aktarımı

burada Program Listesi Aktarımı seçilebilir değil , bu normal.USB bellek takmamız gerekiyor
USB bellek taktım , yine görmüyor (bende de oldu) . Arkadaşlar k400(veya başka) klavyenin USB bağlantısını televizyondan çıkarınca bende gördü.
bunu kendim deneyecektim ama kamil72 arkadaşımızın yorumunu görünce doğrudan yaptım , onun televizyonu ise 55xd8505

Yine görmezse televizyonu kapatın, USB belleği takın , televizyonu açın.İşime yaradı

Şimdi her şey normal ise listenizin yedeğini alabilirsiniz. sdb.xml uzantılı bir dosya geliyor.

2-Kanal listesi yedeğinizi aldınız ama her kanal yok , tam arama yapmak istediniz

Home tuşu > Ayarlar > Kanal Ayarı > Dijital Kurulum > Dijital Uydu Ayarlama
adım 1:Dijital Uydu Ayarlamayı başlatmak istiyor musunuz ? Evet
adim 2:Sabit Anten veya Diseqc
Bant1
1284
adım 3:Genel Uydu
adım 4:Normal Tarama
adım 5:Buraya kadar bir şey yapmadan geçtim,
Burada Türksat 42.0 E Açık olanın üstüne gelip, seçelim

Tarama Tipi >Tam Tarama (bütün kanalları baştan arıyor,arama yaptığınızda kullandığınız liste siliniyor.Bu yüzden aksilik olmasın diye yedek alıyoruz)
belli bir kanal eklemek için Tarama Tipini ,Manuel Tarama olarak değistirin
Manuel seçince asağıdaki Transponder seçenegi seçilebilir oluyor ,orayı seçerek kanal bilgilerini girin (bunu hiç yapmadım ama böyledir büyük ihtimal,nasılsa yedek var :)))
Hizmet Tipi Ücretli/Ücretsiz kanallar
Kanal Tipi radyo aratmasın istiyorsanız buradan TV seçin

daha sonra buradan çıkıp , başlaya basıp bekleyin.Bitince yeni kanallar hayırlı olsun

3-Sıra geldi kanal listemizi yapmaya ,en son arattığımız elimizdeki listeyi yedekliyoruz
Konuyu açan yenfiz arkadaşımızdan alıntıyla buradan >http://www.akifturan.com/sony-tv-kanal-listesi-editoru/
indirip,kurduğumuz sonyeditor kanal düzenleyicide USB bellekteki yedek olarak aldığımız sdb.xml dosyasını açıyoruz.

Sol üstten "Dosya" > "Aç" > sdb.xml
Sol tarafta uydular var , General Sat üstüne tıkladığımızda kanal listesi gelecek
Burada kanallarımızı istediğimiz gibi sürükle bırak yaparak sıralıyoruz

1'den nasıl başlatacağız?

Bir kanal seçiyoruz ve seçtiğimiz kanal üstünde ( ctrl + M )kısayolunu kullanıyoruz ve taşı adlı pencereye 1 veya istediğimiz sayıyı yazıyoruz
ve seçtiğimiz kanal artık 1.sırada
sürükle bırak yapacağım ama 2-3-4... yok , nasıl yapacağız ? 1. sıranın üstüne geliyoruz ve ( ctrl + N ) kısayolunu kullanıyoruz.
İlk sıradaki kanal 2'ye geçiyor ve 1. sıra boş olarak kalıyor.Herhangi bir kanalı 1.sıraya sürüklediğimizde 2-3-4.. kendi ekliyor
2-3-4.. var 101 ile arası boş kaldı,nasıl dolduracağız ?
ctrl+A ile bütün kanalları seçip ,daha sonra "ctrl"ye basılı tutarak 1. 2. 3. 4. kanallardaki seçimi fare ile tıklayarak kaldıracağız ve
seçili kalanlardan baştakini 1 2 3 4'teki boş yere sürükleyeceğiz.Böylece orası da kapandı.

kanalları tek tek sürükle bırak yapmak yerine "ctrl"den elinizi çekmeden fare ile 1'den fazla seçim yapabilirsiniz

Kisayollar
ctrl + N new / yeni
ctrl + M move / kanal taşıma
delete silme

Listemizi "Dosya" "yeni adla sakla" dedikten sonra sdb adını verip kaydedebiliriz
Klasör açıp içine atabilirsiniz, biraz alışmak için birden fazla kaydetmek gerekebilir.Bunu bir önceki veya asıl listemizi kaybetmemek için yapmakta yarar var.Yoksa televizyondan tekrar liste almaniz gerekebilir vs

Her şeyi yaptık ama televizyona listeyi vermek isterken "başarısız" oldu.
Bunun için , soldaki General Sat'tan başka liste varsa (bende DVB-C vardı) oradaki kanalları siliyoruz ve sonra yeniden kaydediyoruz
DVB-C listesi üzerinde (ctrl+A) ile hepsini seçiyoruz ve delete veya sağ tık ile "sil"iyoruz

en sonunda olmazsa işte, USB bellek çıkarın, televizyonu kapatın, USB bellek takın,televizyonu açın

not:Ben yaptıktan sonra "Discover" tuşuna bastığımızda "Genel Uydu"daki liste sırası bozuldu (550 22 125.. şeklinde gidiyor)
ama kanallar sıralı, sadece oradaki liste bozuk , "Guide" tuşundaki liste sağlıklı

Biraz uzun oldu , hiç bilmeyen insanlar olabilir diye uzun uzun yazdım.Forumlardan o kadar yararlanıyoruz.Böyle güzel bir şeyi paylaşayım dedim.
Deneme yanılma şeklinde herkesin istediği gibi kanal listesini hazırlayacağını düşünüyorum.
Bundan sonra kanal listesi sorunumuz olmayacak inşallah

Dijital Kurulum >Teknik ayarlardaki güncelleştirmeleri "kapalı" yaparsanız belki bazı kanalların ortadan kaybolmasının önüne geçebilirsiniz.

not:Türkçe için kusura bakmayın, böyle görünce tek tek düzelttim ve yolladım ama yine böyle oldu

Bu da görsel
< Resime gitmek için tıklayın >

Emekkk => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (11.9.2016 13:43:48)
Teşekkürler madem bukadar yazdınız bari hazır listede atsaydınız güncel olan :)

Emekkk => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (12.9.2016 16:20:40)
Arkadaşlar fişten çekince tv yi ertesi gün açması çok zor oluyor sizdede öylemi acaba baya geç algılıyor tv kendine gelmesi sürüyor

MustafaKaya8181 => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (18.9.2016 21:26:47)
Merhaba, foruma girişte yaşadığım bazı sorunlardan geç cevap yazıyorum kusura bakmayın.

İlk olarak söyleyeceğim ürün GG üzerindeki mediamarkt dan uygun fiyata sıfır kullanılmamış olarak geldi. Bir tane de Babamlara sipariş ettim :)

Bana gelen üründe tek ölü piksel çıktı, Babamlara gelen ürün hatasız. Görüntü kalitesinden çok memnun kaldığımı söyleyeyim. Kendi uydu alıcısını kullanmadığım için
onunla alakalı yorum yapamayacağım.

İyi akşamlar dilerim.

yenfiz => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (27.10.2016 15:56:55)
quote:

Orijinalden alıntı: MustafaKaya8181

Merhaba, foruma girişte yaşadığım bazı sorunlardan geç cevap yazıyorum kusura bakmayın.

İlk olarak söyleyeceğim ürün GG üzerindeki mediamarkt dan uygun fiyata sıfır kullanılmamış olarak geldi. Bir tane de Babamlara sipariş ettim :)

Bana gelen üründe tek ölü piksel çıktı, Babamlara gelen ürün hatasız. Görüntü kalitesinden çok memnun kaldığımı söyleyeyim. Kendi uydu alıcısını kullanmadığım için
onunla alakalı yorum yapamayacağım.

İyi akşamlar dilerim.

Hayırlı olsun, Seni rahatsız etmiyorsa sıkıntı yok ama bence ölü pixel için servise bildir, muhtemelen değişim yaparlar, yapmasalar da servis kaydı kalsın ne olur ne olmaz, başka ölü pixel çıkarsa önceki servis kaydı lehine olur..

monopart => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (7.11.2016 10:51:12)
Merhabalar ,

Konu içeriğinde görmedim ama ilgilenen ler için ;

İndirmiş olduğunuz oyunlarda uyumlu olan playstation 4 kolu ( 289,00 tl ) yanı sıra

2 gün önce 99,00 tl ye logitech f710 gamepad aldım gayet uyumlu bir sorun yaşamadım

http://www.vatanbilgisayar.com/f710-kablosuz-gamepad.html
< Resime gitmek için tıklayın >

bilginize

monopart => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (7.11.2016 10:53:33)
Tekrar merhaba,

Bu televizyona usb üzerinden apk yükleme olayı nasıl yapılıyor ?

Ayrıntılı olarak bir arkadaşım anlatabilirse sevinirim

teşekkürler

KDL-50W805C

yenfiz => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (7.11.2016 17:20:14)
Konunun ilk sayfasındaki açıklamalarımda apk yuklemesını anlattım hazır apk lınklerıde mevcuttur..

monopart => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (14.11.2016 14:23:15)
apkları usb den kurdum fakat , ana ekranda çıkmıyor Es files exlorer la çıkıyor

yenfiz => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (16.11.2016 15:19:53)
quote:

Orijinalden alıntı: monopart

apkları usb den kurdum fakat , ana ekranda çıkmıyor Es files exlorer la çıkıyor

Tv nin marketinden HAL launcher ı yükleyim, menüden HAL launcher ın sımgesıne tıkladıgınız gibi ekranda yukledıgınız apk dosyaları es fıle managerden daha pratık sekılde lıstelenecektır...

13est => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (12.1.2017 15:55:49)
Youtube izlerken veya video bitiminde bağlantı başarısız hatası veriyor sürekli,ok tuşuna basıldığı zaman kaldığı yerden devam ediyor.
Bu sorunla karşılaşan çözen var mı ?

yabancil => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (12.1.2017 16:32:37)

yenfiz => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (12.1.2017 16:46:20)
quote:

Orijinalden alıntı: 13est

Youtube izlerken veya video bitiminde bağlantı başarısız hatası veriyor sürekli,ok tuşuna basıldığı zaman kaldığı yerden devam ediyor.
Bu sorunla karşılaşan çözen var mı ?

Genelde You tube canlı yayın kanallarında o şekilde problem oluyor, çok kişi izliyorsa hemen yeniden dene yazısı cıkıyor veya kalite olarak yüksek ve bağlantı hızın düşükse de olabiliyor, o şekil hata verirken basit animasyon videolar açarak sorunun video yayınında da mı yoksa youtube nin kendisinde mi olduğunu anlarsın, son ihtimal olarak görüntü kalitesini 144p ye düşür o zaman anlarsın neden kaynaklandığını...

scarface0537 => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (23.1.2017 13:35:36)
arkadaslar birşey ogrenmek ıstıyorum. 3d>2d (3 boyutlu filmi normal izlemek) olarak nasıl ızleyebılırız.televızyonun menusunde yok.playstore da uygulamalarla denedım ama olmuyor.bılgısı olan varsa yardımcı olsun benım ıcın onemlı cunku.

yenfiz => Sony KDL-55W807C Kullanıcıları - Bilgilendirme ve Görüşler (24.1.2017 11:24:08)
quote:

Orijinalden alıntı: scarface0537

arkadaslar birşey ogrenmek ıstıyorum. 3d>2d (3 boyutlu filmi normal izlemek) olarak nasıl ızleyebılırız.televızyonun menusunde yok.playstore da uygulamalarla denedım ama olmuyor.bılgısı olan varsa yardımcı olsun benım ıcın onemlı cunku.

3d filmi 2d olarak normal şekilde izlemek sadece Bilgisayar da programlar ile mümkün diye biliyorum, tvlerde bu özellik yok sanırım, tabi apk olarak program dan bunu yapabilen program varsa apk dosyasını indirip tv ye yükleyip deneyebilirsiniz...

Sayfa: << < önceki 5 6 [7] 8 9   sonraki >     >>