Şerit Led İçin Adaptör/Trafo Yardımı (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Elektronik ve Mekanik >> Elektronik
xuye => Şerit Led İçin Adaptör/Trafo Yardımı (22.2.2016 14:43:20)
15 metre tek çipli şerit led için adaptöre ihtiyacım var. Dar bir niş içerisine yerleştirileceği için küçük bir cihaz olması gerekiyor. İnternettenhttp://www.ersanelektromarket.com/Elektronik-Trafo-12v60w-JK-261,PR-5102.html bu adresteki cihazı buldum fakat yeterli olup olmayacağına emin olamadım. Çıkışının 12 volt 10-60 Watt ve 5 Amper olduğu söyleniyor ama 15 metrelik tek çipli şerit ledime yeterli gelip gelmeyeceğine emin değilim. Bir de bu adaptörün halojen ampuller için olması ledlerde kullanılmayacağı anlamına mı gelmektedir? Yardımınızı rica ediyorum.

arsiseko => Şerit Led İçin Adaptör/Trafo Yardımı (23.2.2016 01:42:48)
quote:

Orijinalden alıntı: xuye

15 metre tek çipli şerit led için adaptöre ihtiyacım var. Dar bir niş içerisine yerleştirileceği için küçük bir cihaz olması gerekiyor. İnternettenhttp://www.ersanelektromarket.com/Elektronik-Trafo-12v60w-JK-261,PR-5102.html bu adresteki cihazı buldum fakat yeterli olup olmayacağına emin olamadım. Çıkışının 12 volt 10-60 Watt ve 5 Amper olduğu söyleniyor ama 15 metrelik tek çipli şerit ledime yeterli gelip gelmeyeceğine emin değilim. Bir de bu adaptörün halojen ampuller için olması ledlerde kullanılmayacağı anlamına mı gelmektedir? Yardımınızı rica ediyorum.

merhaba

15 mt tek çipli şerit led 1 metrede 0,4 amper çeker. 5 metrede 2 amper 15 metrede 6 amper.
ancak şerit ledleri seri bağlarsanız yani 5 mt led bir uçtan + ve - ucu girdiniz ledin sonundaki uçtan diğer lede geçiş yaparak bağlarsanız
6 amper bile çekmez. ancak bu seferde şerit ledin sonlarına doğru ışık kaybı yaşarsınız.
ışık kaybını azaltmak için her 5 mt ye adaptörden ayrı güç kablosu uzatarak bağlamanızı öneririm.
ledlerin üreticileri zaten belirli mesafelerle üretim yaparak belirli tüketim hesaplamasını bizlere sunar. şerit ledlerde genelde 5 er mt üretilir.

seri bağlama

adaptör girişi
+ uç 5 mt + uç + uç 5 mt + uç + uç 5 mt + uç
- uç ===================== - uç - uç ===================== - uç - uç ===================== - uç

12 volt başlangıçta vardır 11 volt civarı 10 volt 9 volt a düşer

paralel bağlama

adaptör girişi
+ uç 5 mt + uç
- uç ===================== - uç
adaptör girişi
+ uç 5 mt + uç
adaptör girişi
+ uç 5 mt + uç

( daha parlak ışık alırsınız ancak 6 amper kullanır. bence 8,5 veya 10amperlik adaptör alın derim. )

saygılar

xuye => Şerit Led İçin Adaptör/Trafo Yardımı (23.2.2016 14:28:46)
Cevabınız için teşekkür ederim. Peki linkini verdiğim adaptör işimi görür mü acaba? Bir de bu adaptörün kutusunda halojen ampuller için yazıyor, bunu ledimde kullanamaz mıyım? Fark nedir ki?

linyit43 => Şerit Led İçin Adaptör/Trafo Yardımı (23.2.2016 15:08:26)
12v 10amper trafo alın temizinden hiçbir sıkıntı yaşamazsınız.

Şimdi 5 amper alsan yetmez, 7amper alsan ucu ucuna olur yemizinden 10a al.

Kamera der, led der öyle bilmemne adaptörü falan der çıkış 12v 10a ise hiçbir sorun yok.

arsiseko => Şerit Led İçin Adaptör/Trafo Yardımı (24.2.2016 00:13:24)
çok aşırı elektronik bilgim olmadığı için birşey diyemem. bu adaptörü tecrübe edene sormak lazım :)
led ler için smps adaptörler uygundur. çünkü bildiğim kadarıyla smps ler ne kadar ekmek o kadar köfte hesabı çalışıyor. yani yüke bindikçe amper yönünden artıyor.
siz en iyisi telli delikli demir adaptörlerden alın. en sağlamı.

saygılar.

cilekci => Şerit Led İçin Adaptör/Trafo Yardımı (22.5.2016 11:44:13)
15metre seri bağlantı icin 10a 12v ama kaç watt bağlantı olması gerekir

arsiseko => Şerit Led İçin Adaptör/Trafo Yardımı (22.5.2016 17:53:40)
Mrb
Volt çarpı amper eşittir watt demek. Bi cihaz da volt ve amper yazılı olur genelde çarpımı da watt yani gücü verir.12 volt 10 amper 120watt güç kaldırır demek.
15 mt şerit ledi uzunlamasına baglarsan 5 mt den sonra ışık azalır.bu yüzden 15 mt nin hem en başından hem de en sonundan artı ve eksi ucu bağla malisiniz .
Saygılar

Sayfa: [1]