İşlemci % 40 iken 3 ghz de neden çalışıyor? (Tüm Sürüm)
Tüm Forumlar >> Donanım / Hardware >> Teknik Yardım
Masterful48 => İşlemci % 40 iken 3 ghz de neden çalışıyor? (6.02.2016 19:18:05)
Arkadaşlar işlemciler hakkında derin bilgisi olan arkadaşlar başlıkta da yazdığım gibi bir sorunu nasıl çözebileceğimi veya bu bir sorun mu açıklık getirirse sevinirim.
Kısaca tekrar açıklamak gerekirse; İmzamdaki işlemciyi kullanıyorum. İşletim sistemim win 10 Enterprise. iŞLEMCİ KULLANIMI %40, %50 ve hatta %60 iken 3 Ghz de çalışıyor. Bunu nedeni nedir acaba?
NOT: Pc ile ilgili tüm detaylar imzamda mevcut, cevaplar için teşekkürler...

Skörtıl_Nimo => İşlemci % 40 iken 3 ghz de neden çalışıyor? (6.02.2016 22:55:58)
işlemcin zaten 3 ghz değilmi? kaç ghz de çalışmasını bekliyorsun tam anlamadım
core temp ve cpu z gibi programlardan işlemcinin anlık çalışma frekansını görebilirsin,masaüstündeyken yani herhangi bi şey yapmıyorken işlemcin frekans düşürür güç tasarrrufu için o zaman düşük çıkar ama seninkisi gibi %40-%50 kullanımda çıkabileceği en yüksek frekansa çıkar o da zaten 3ghz

Masterful48 => İşlemci % 40 iken 3 ghz de neden çalışıyor? (6.02.2016 23:20:28)
Sorumu tam anlatamadım sanırsam. İşlemci zaten 3.0 ghz de çalışıyor. Demek istediğim şey tam yükte 3.0 Ghz e çıkması gerekmiyor mu? % 40 lardayken neden 3 ghz de çalışıyor. Sonuçta 4 çekirdek bir işlemci, daha alt düzeylerdeki frekans değil de tam frekeansta çalışıyor.Hemde daha pc tam yükte değilken.
Ben bunu öğrenmek istemiştim. Yoksa sizin dediğiniz şey olması gereken normal çalışma şekli.

myhidir => İşlemci % 40 iken 3 ghz de neden çalışıyor? (6.02.2016 23:32:45)
Hayır 3ghz için illa 100% olması gerekmiyor. Yapılan isleme göre maksimum hıza çıkar. Deneyebilirsi mesela sıkıstırma işlemi yap . 100% kullanım olmasa bileişlemci hızı maksimuma çıkar ve iner. Yani boşta enerji olayı yüzünden düşük , kullanıma bağlı olarak yüksek hıza çıkar.

Masterful48 => İşlemci % 40 iken 3 ghz de neden çalışıyor? (6.02.2016 23:39:19)
Eyvallah ... Dvb dream kullanıyorum ve codec ler bazen işlemciyi %100 yapıyor ve başka işlemlerde sektiğini farkettiriyor ondan kafama takıldı bu soru. Cevaplar için teşekkür herkese...

myhidir => İşlemci % 40 iken 3 ghz de neden çalışıyor? (6.02.2016 23:40:40)
Böyle örnekleri aslında sevmiyorum ama anlatması kolay olacak. Mesela 150km hıza boş olarak rahat çıkabilen bir araç ekstra 5-6 kişi dolu olarakda çıkabilir fakat yakıt tüketimi artar değil mi. Olay tam olarak aynı olmasada bunun gibi 100% 3ghz , 40% 3ghz e göre teorik olarak daha fazla güç harcar , ısı vs fazla olur. İnşallah anlatabildim.

Sayfa: [1]