Şimdi Ara

ALBEA MULTİJETİN ÇEKİŞİ NASIL? (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
105
Cevap
1
Favori
93.294
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bence Fiat 2000 yılından sonra saçmaladı arkadaşlar bunu kabul edin. Yok Siena, palio,stilo, albea, marea,brava,bravo,panda vd. bu kadar çeşit araç yapıyorsun ama işçilik,fiyat politası, aksesuar herşey berbat ötesi. Bende Brava kullanıcısıyım.Arabam çok güçlü sportif ama aksesur yok araçta.Eşdeğeri araçlarda herşey standart ama bizde extra para. Allah aşkına biri bana açıkllasın 2006 VIP marea da neden yol bilgisyarı yok??????? eşdeğei araçların hepsinde var. Hatta astra da 99 yılından beri var.....
    Resmen koç+fiat kazıklıyor bizi ya. Tüm bunların yanında Multijet tek olumlu şey. Kimse Multijete laf edemezzzzzzzzz. Muhteşem bi motor.
    NOT : FIAT bu yıl düzelecek gibi gelior bana malum Linea, Yeni Bravo geliyor bakalıom inşallah....
  • SLM arkadaslar bılmıorum ben heralde her araba deısık mı calsıyor anlamadım okudum formu. ınanamadım kendıme dobloda kulllandım albeada palıoda ya sızın yazdıklarınzı yada benım kullandıgım bu araclar dandık fiat bunları ozellıklemı acaba öle urettı hatta bnm biladere birmot şefi tavsiye bile etmedi bunları cabuk dagıldıkları ıcın..hatta kendı arabama balansa soktum bı taksıcı geldı doblo mjt ole sohbet ederken onada sordum nasıl abı bunlar memnunmusun dedım adama ıykı sormusum adam bı basladı aldıgıma bin pısmanım dıye adam diyor rezil oldum turistlere alanya kalesine cıkmadı dıyor arkada 3 kişi şofor+yandakı kişi yani toplam 5 kişi bide eşyaları varsa artık bılmıom adam dedı cıkmadı 1. viteste bıle stop edıyor kalkmıyor dedı araba bilmem taksıcının yalancısıyım alanya kalesıne cıkanlar bılır nasıl bi yer oldgunu 1.3 disel motorların içinde en ideal opel ama bnce hem parca fıyatı olarak hemde yakıt ekonomısı olarak clio derım tabıkı takdir senn bizden sadece fikir
    senn yerınde olsam sümbülden şaşmam şahsi fıkrım




  • Opelin kullandığı dizel motorlar kendisinin değil zaten fiattan aldığı birebir fiatin ürettiği Multijet motorlarıdır. Sadece bazı modellerinde beygir gücü farklı onlarda da farklılık turbodan kaynaklanıyor. Yani motor aynı. Ayrıca motorun bakımı iyi yapılmadıysa (karbon temizliği vs.) ilerleyen km. lerde performans düşecektir. Ben de 1.3 multijet palio kullanıyorum. Afyondaki Köroğlu dağlarını, Antalyadaki tırmanma şeritlerini 3 - 4 kişi ve bagaj dolu halde 5. viteste 120 - 130km hızla tırmandım. Bence Fiat'ın multijet motoru beklenilenin üstünde bir performans veriyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meturaiden -- 29 Eylül 2009; 19:33:15 >
  • şimdi arkadaşlar accenti erayı kullandım hem dizelleri hemde benzinlilerini . şimdi öncelikkler yok multijet çekmiyo gibi laflar boş eğer siz rapada aracı devirli kullanamıyıyosanız araba bayılır .bu motoru tasarlıyan adamlar mühendis araçlar o kadar testen geçiyo ki bu motor multijet kendini ispatlamış bi motor o yüzden cekmez filan boş benzinli araç dahi olsa isterse 1.6 DHOC motor olsun kullanmayı bilmeyen arabı rampada bayıltır. gelelim accente donanımıyla ve motoruyla kendini kanıtlamış bir araç şu an revaçta olan bi araç artı yeni bir model donanımı zengin bende olsam accent alırdım ama albea alonabilir tabi o herkesin zevkine bağlıdır önemli olan aracı nasıl kullandığın kulaktan dolma şeylerle araç alınmaz alırsın bi test yaparsın hoşuna giderse alırsın
  • Eski bir konu ama annemin eski aracı Palio 1.3 M.Jet ti,


    Performansı seven biri olarak kesinlikle başarılı bir performansı olduğunu söyleyebilirim,aynı zamanda sakin kullanımda hayli az yakıyor,

    4 kişi ile ekonomisini deneme maksatlı yaptığımız bir gezide araç toplam 246 km de tam 10litre mazot tüketmişti,bu da 100 km de 4.06litreye denk geliyordu,üstelik gezi esnasında eski kasa bir Civic le yokuş yukarı yarıştığımızda az farkla öne de geçmiştim,hızlarımız 180km civarıydı ve Civic sürücüsüyle birbirimize bakarak gülmüştük; o da ben de bu durumu beklemiyorduk çünkü..

    Daha sonraysa çarpışma güvenliğini zayıf bulduğumdan 1.4 77hp Dynamic Punto ile takaslamıştık,Palio dan sonra şimdi Punto yla 110-120 ye çıktığımda büyük bir başarıymış gibi geliyor




  • multıjet motor 1 numara
  • Konuyu hortlatalım,

    Dün albea multijet taksiye bindim.Araba 560000 de ,daha motor yapılmamış.Üflemeye başlamış.Eve giderken dik bir rampa var.Bir zorla bakayım dedim.Araba yokuşta 3.vitese geçti.Gerçekten dik bir rampadır.Taksici "biz takside kullanıyoruz 600 bin km yapıyorsak özel kullanımda çok iyi bir arabadır"dedi.

    Fiat ın market usulü koy sepete klima,jant,gövde rengi tampon,mp3 çalar vb politikaları yüzünden en son tercih edeceğim araçtır.

    Fakat motoruna kimse birşey diyemez,gerçekten iyi bir teknolojiye sahiptir.
  • @Halim7889 arabadan anlamayan hatta kendi itirafı ile benimde param yok diyen bir vatandaş sen nerden biliyorsun albeanın bu kötü yönlerini bırakta kullanan arkadaşlar yorum yapsın multijet dünyada ödüllü bir motor araçta önemli olan unsurlar parçası bol ucuz olmasıda önemli günümüze bakalım şahin doğan hele hele temiz biz doğan eski kasa hyundai fiyatında zamanında taksi olarak neden kullanıldı demekki bir sebebi vardı şu an bile bu araçlar yollarda ve binilmekte parçası bol ve ucuz olanhyundai diyorsun bu arabanın orjinal balatası internette yok ara bakalım bulabilecekmisin.
  • bende 2007 de albea vardi benzinli ve 1 yil kullandım araç gerçekten kötüydü ve yol tutusu berbatti 100 km den sonra araba acayip savrulmaya başlıyor ve ağır bir araç millet ödüllü falan demiş ama arac performans acısından kötüydü ondan sonra değiştirip 2008 model 1. el punto aldım 1.4 120bg ve albea ya göre çok çok memnun kaldım araçtan ne savrulma var ne hantallık var araçta.Uçuyor resmen ha bu arada 2011 model albealar nasıldır bilmiyorum ben sadece 2007 kullandım belki iyileştirmişlerdir aracı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Halim7889

    Güzel kardeşim Allah göstermesin o araba ile bir kaza yapsan ne olacak
    bunu peki hiç düşünüyormusun bence sende hayatına önem vermelisin



    Albea Multijetlerin Sac kalınlığı Hyundai Eralardan Daha kalın, Hyundai Era ların sacı teneke bu konuda ne diyeceksin, kazadan laf açılmışken birde bu konuya çözüm söyle.
  • Öncelikle son 1 yıl 20,000 km'dir Albea multijet kullanıyorum. Çok memnunum.

    Her dizel motorda olduğu gibi turbonun yeterli basınca ulaştığı (Albea'da 1750 devir civarı) devir bandından itibaren 1248cc'lik bir motor olduğuna inanılmaz derecede bir çekiş gücü (tork) hissettirir. Bilimsel ve matematiksel olarak da örnek isterseniz, bu torku üretebilen en son teknoloji turbosuz hiç bir benzinli 1.6L motor yoktur.

    Bu motor 2005 yılında 1.0-1.4 Litre kategorisinde yılın en iyi motoru ödülünü almıştır. Ödülleri alan markaları yıllar boyunca incelemenizi rica ederim.(Hyundai'ye rastlamadım). Bu ödülü sanırım motordan en iyi anlayan otoriteler oylayarak veriyor:

    http://www.ukipme.com/engineoftheyear/previous04.html

    Hem yakıttan hem de vergiden tasarruf edersiniz. (Accent Era'ya göre)

    Hyundai konusunda ısrarlı olan arkadaşlara yarış yapmak üzere araç tavsiyesi istenmediğini hatırlatır, yine de benzer hacimde (1.6 multijet, 105-120 hp, 290-320 Nm) %20-25 (!!) daha fazla tork üreten FIAT motorlu araçları (Linea, Bravo) kızdırmamasını öneririm :)

    Motorun dayanıklılığı konusunda taksicilerden bilgi alınması doğru olur.

    Aynı paraya (!) Albea'da daha donanımlı bir versiyona sahip olursunuz. Accent Era'nın kokpit plastik aksamı ve yol tutuşu daha iyidir. Hakkını yemek olmaz. Motorları, donanımları benzer hacimlerde ve fiyatlarda karşılaştırmazsak ayıp olur. O zaman FIAT Bravo 1.6 multijet 120 hp, 300 Nm gündeme gelir tabi.

    En son VW grubunun (Audi, Seat, Skoda dahil) da kendi teknolojisini (birim-pompa) terkederek şu anda tüm dizel araçlarda (Mercedes, BMW dahil) tercih edilen common-rail sistemini dünyada ilk geliştiren ve uygulayan'ın FIAT grubu olduğunu hatırlatır (1997 Alfa Romeo 156 JTD, bu motor Türkiyede Doblo ve Marea 1.9 JTD'den tanıdığımız motordur) saygılar sunarım.




  • Arkadaşlar bu aralar araba bakıyordum kendime.Bir tane 2007 fıat albea 1.3 multijet 150.000 de ama araç temiz tanıdık arabası.O yüzden hilesi hurdasının olmadığını biliyorum.16.000 fiyat verdi.Piyasaya göre baktığım zaman az fiyat verdiğini düşünüyorum.Siz ne düşünüyorsunuz kullanıcıları olarak.Aracı satın almamı önerir misiniz ?Bu arada İstanbul dayım.
  • arkadaşlar 1.3 mltjt albea düşünüyorum eski kasa fakat bazı albeaların sis yerleri yok sis lambası yakmak için tamponmu değiştirilir yoksa tampon üzerinde işlemmi yapılır.(cahillik kötü durum)
  • Fiat ne yapti bu insanlara anlamadim bu dusmanlik niye. Tempra zamanindada boyle oldu adamlar muhtesem sinifinin en iyisi olan bi arac urettiler zamaninda onada dusman oldular.

    1.3 MJ gayet guzeldir devrini bulunca yardiriyo ama devir dusuk olursa rezil ediyo.Yakit degerleri aslinda cok guzel ama, turkiyenin anormal fiyatlari yuzunden cokmus gibi gozukuyo.Bazilari cok kronik sorun yasiyo ama cok sukur ufak tefek problemler disinda bi sorun gormedim (126.000).Aracin turbo acarken gecikenler oluyomus ama kendi aracimda hic gormedim aninda 0 gecikmeyle aciyo turboyu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düz yolda 3. vitese takarken pati çekmişliğim var 2010 1.3 Albea ile
  • Soğuk havada ısınmadan yokuş çıkmaya çalışırsanız bayım bayım bayılıyor hatta stop ediyor :)
    Ancak devirli bir şekilde yokuş tipine göre 1 veya 2. viteste rahat çıkabilirsiniz.
    Bu arada kaliteli motor yağı ve benzin çok önemli faktör.
  • arkadaslar bnde albea alıcam yardımcı olurmusunuz arac bu nasıl fiyatı falan 18000 bıraktı arabayı

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-sik-ve-sade-116983066/detay
  • Boyle modifiyeli araclari biraz temkinli almak lazim. Motoru yormus olabilirler diye dusunuyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar albea güzel bir arabadır. sadece dış tasarımı ve iç konforu biraz düşüktür. segmentindeki tüm araçları kullanıp alıp satmış biri olarak. eğer yakıt en önemlisi ise clio symbol 1.5 85 bg. öneririm. içi dardır ama yakıtta albeadan 100 km de 1 litre az yakar şehir içinde. şehir dışında bu rakam 0.3-4 lt düşer.
    diğer yandan aradığınız düşük işletme maliyeti ve sağlamlıksa albea grubunun en iyisidir. parçaları çok uygundur zira bir çok araçta bu motor bulunur. 90-100 tl gibi yağ bakımından çıkarsınız. zaten triger zinciri kolay kolay değişmez ve albeanın iç hacmi çok iyidir. arka diz mesafesi harikadır. (symbole binin anlarsınız) vergisi daha düşüktür. uzun yolda efendi giderseniz. 3.9 4.2 arası şehir içinde 5.5 6 lt arası yakarsınız. motor ömrü inanılmaz uzundur. 310.000 ve 600 000 km araçlar kullandım. yağ eksiltme yoktu hesabını siz yapın.
    sonuç olarak albea iyi bir seçimdir o bütçeye sahip kişiler için. tek tavsiyem abs li araçların tercih edilmesidir. bide km yi belli etmez albealar bu nedenle piyasada 100-150 km diye satılan araçların çoğu km düşürülmüş araçlar oluyor. bunu en iyi teyp tuşlarının deformasyonundan. hava filtre kapağından vs gibi dikkatle bakarak anlarsınız.




  • değerli albea sahipleri soğutma suyunuzu tamamlıyor musunuz eksilme oluyor mu ne kadar zamanda eksiliyor benim neredeyse ayda bir minimuma iniyor usta kaçak bulamadı burası alanya ama bu kadar buharlaşma normal mi
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.