CeinkayaErkin
=> Kum torbasına vurmak için kick-box dersi almalı mıyım
(9.11.2015 20:24:38)
Öncelikle selamlar. Ben çalışmalarımı kum torbasında yapmak istiyorum ama tekniğini bilmeden vurursan sakatlanırsın dedikleri için almıyorum. Kum torbasına vurmak için box eğitimi gerekli midir ? Gerekliyse ne kadar süre için gereklidir?
Procles
(11.11.2015 19:38:31)
Ben pek gerekiceğini düşünmüyorum ama yinede sağlam araştırma yapmalısın yumruğun nasıl atıldığını öğrenmen gerekiyor çalışmaya başlamadan önce iyi ısınmalısın ve mutlaka bandaj ve eldivenin olmalı
arslanbenzer
(15.11.2015 00:47:44)
Her vuruşun bir tekniği var. O teknikleri öğrendikten sonra ancak kendin çalışabilirsin. Kafana göre çalışırsan faydası olmaz
Marcossx
(15.11.2015 04:45:06)
Kum torbası üzerinde çalışmaktaki beklentine göre yanıt değişir.
ulpi
(17.12.2015 11:40:03)
Boks eğitimi almadan önce evde boks standını yumrukluyordum.Şu an boks eğitimi almaktayım ve yine aynı şekilde yumrukluyorum bişey değişmedi.İlla kursa gitmen gerekmez.Boks maçlarını videolarını falan izlesen yeter.Zaten vuruş teknikleri fazla değil biliyosan izlemene bile gerek yok.Burda önemli olan bandajını sar ve eldivenini eline giy.
Chief of Tabernacle
(18.12.2015 11:38:30)
quote:
Orijinalden alıntı: Save The Day Boks eğitimi almadan önce evde boks standını yumrukluyordum.Şu an boks eğitimi almaktayım ve yine aynı şekilde yumrukluyorum bişey değişmedi.İlla kursa gitmen gerekmez.Boks maçlarını videolarını falan izlesen yeter.Zaten vuruş teknikleri fazla değil biliyosan izlemene bile gerek yok.Burda önemli olan bandajını sar ve eldivenini eline giy. |
yav he he..
bunu diyen bu sporları bilmiyordur veya hocası yalandır.
Hocanı bilmediğimize göre ikinci hitimali eliyoruz.
Kum torbasına teknik bilmeden vurmak sakatlığa davetiyedir.
Aman diyeyim, 3-4 ay bile olsa temelleri öğrenecek kadar spora git; boks kickboks muaythai wushu, fark etmez.
Teknik bilmeden vurma elini konu sakatlama...
Alıntıladığım gibi, bilmeyenlerin dediklerini de takma.
Adam burada yazdığından beri doğru bir şey yazmadı!!!!
ulpi
(18.12.2015 14:45:51)
quote:
Orijinalden alıntı: Chief of Tabernacle quote:
Orijinalden alıntı: Save The Day Boks eğitimi almadan önce evde boks standını yumrukluyordum.Şu an boks eğitimi almaktayım ve yine aynı şekilde yumrukluyorum bişey değişmedi.İlla kursa gitmen gerekmez.Boks maçlarını videolarını falan izlesen yeter.Zaten vuruş teknikleri fazla değil biliyosan izlemene bile gerek yok.Burda önemli olan bandajını sar ve eldivenini eline giy. | yav he he.. bunu diyen bu sporları bilmiyordur veya hocası yalandır. Hocanı bilmediğimize göre ikinci hitimali eliyoruz. Kum torbasına teknik bilmeden vurmak sakatlığa davetiyedir. Aman diyeyim, 3-4 ay bile olsa temelleri öğrenecek kadar spora git; boks kickboks muaythai wushu, fark etmez. Teknik bilmeden vurma elini konu sakatlama... Alıntıladığım gibi, bilmeyenlerin dediklerini de takma. Adam burada yazdığından beri doğru bir şey yazmadı!!!! |
üstadım bokstaki yumruklar bilinmeyen şeyler değil ki diyorum. boks maçları birçok insan izler. orayı izlesen bile bilirsin
Chief of Tabernacle
(19.12.2015 13:44:36)
quote:
Orijinalden alıntı: Save The Day üstadım bokstaki yumruklar bilinmeyen şeyler değil ki diyorum. boks maçları birçok insan izler. orayı izlesen bile bilirsin |
şunu yazanın boks yaptığına inanamam.
bence sen hayatında hiç boks yapmadın...
boksun adımlaması bile sanattır.
ulpi
(19.12.2015 13:57:27)
quote:
Orijinalden alıntı: Save The Day üstadım bokstaki yumruklar bilinmeyen şeyler değil ki diyorum. boks maçları birçok insan izler. orayı izlesen bile bilirsin | şunu yazanın boks yaptığına inanamam. bence sen hayatında hiç boks yapmadın... boksun adımlaması bile sanattır. |
boks spordur
Zehredar41
(19.12.2015 21:45:35)
quote:
Orijinalden alıntı: Save The Day Boks eğitimi almadan önce evde boks standını yumrukluyordum.Şu an boks eğitimi almaktayım ve yine aynı şekilde yumrukluyorum bişey değişmedi.İlla kursa gitmen gerekmez.Boks maçlarını videolarını falan izlesen yeter.Zaten vuruş teknikleri fazla değil biliyosan izlemene bile gerek yok.Burda önemli olan bandajını sar ve eldivenini eline giy. |
Ben antronorunu değiştirmeni tavsiye ederim hocam.Her vuruşun mekaniği farklıdır ve izleme yle uygulama arasında çok fark var yanlış vuruşlarla kendini sakatlayabilirsin ( tendon sıkışması , bilek sakatlıkları gibi) siz galiba müsabık olarak değilde özel eğitimini alıyorsunuz.
Ramiz Karaeski
(19.12.2015 22:47:45)
Almalısın yoksa bileğin incinir
ulpi
(20.12.2015 10:17:17)
quote:
Orijinalden alıntı: Zehredar41 quote:
Orijinalden alıntı: Save The Day Boks eğitimi almadan önce evde boks standını yumrukluyordum.Şu an boks eğitimi almaktayım ve yine aynı şekilde yumrukluyorum bişey değişmedi.İlla kursa gitmen gerekmez.Boks maçlarını videolarını falan izlesen yeter.Zaten vuruş teknikleri fazla değil biliyosan izlemene bile gerek yok.Burda önemli olan bandajını sar ve eldivenini eline giy. | Ben antronorunu değiştirmeni tavsiye ederim hocam.Her vuruşun mekaniği farklıdır ve izleme yle uygulama arasında çok fark var yanlış vuruşlarla kendini sakatlayabilirsin ( tendon sıkışması , bilek sakatlıkları gibi) siz galiba müsabık olarak değilde özel eğitimini alıyorsunuz. |
Evet hocam daha 2 aydır yapıyorum müsabık değilim.
Chief of Tabernacle
(20.12.2015 21:32:49)
quote:
Orijinalden alıntı: Save The Day Evet hocam daha 2 aydır yapıyorum müsabık değilim. |
2 ay yapıyorsan, susmalısın.
insanlara yanlış bilgi veriyorsun, sakatlıklara neden olacaksın.
ulpi
(20.12.2015 22:00:55)
quote:
Orijinalden alıntı: Save The Day Evet hocam daha 2 aydır yapıyorum müsabık değilim. | 2 ay yapıyorsan, susmalısın. insanlara yanlış bilgi veriyorsun, sakatlıklara neden olacaksın. |
bandajı sarıp eldiveni takarsa ne olabilir ki
mavifatih
(27.12.2015 01:15:44)
kanımca en az 1 ay gitmelisin, birde bana birşey olmaz diye rastgele vurma,yanlış bir vuruştan dolayı ( sert ) 2 aydır antıramanımaksıyor.