WeHaveDrogba
=> İskambil Ustası - Twisted Fate Rehberi
(13.10.2015 13:19:11)
< Resime gitmek için tıklayın >
BASE STATLAR
YETENEKLER
HİLELİ ZAR (Pasif)
Katlettiğimiz her birim için 1 ila 6 arasında fazladan altın kazanıyoruz.
Koz : Ölüm (Q)
Twisted Fate'in attığı üç kart, deşip geçtiği her rakibe hasar verir.
Bir Kart Seç (W)
Twisted Fate destesinden büyülü bir kart seçer ve kullanarak bir sonraki saldırısına ek etkiler kazandırır.
Mavi Kart : Mavi kartı kullandığımızda seviyeye bağlı olarak mana kazanırız.
Kırmızı Kart : Alan hasarı vururuz.
Sarı kart : Rakibi seviyeye bağlı olarak stunlarız.
Şans Destesi (E)
Her 4 saldırıda fazladan hasar veririz. Ayrıca saldırı hızımız artar.
Kader (R)
Ultiye ilk basışımızda 6/8/10 saniyeliğine tüm birimleri (görünmezler dahil) görünür kılarız. Aynı zamanda belirli bir menzil içerisinde istediğimiz noktaya 1.5 saniye içinde ışınlanmamızı sağlar.
OYNANIŞ , KORİDOR AŞAMASI
Koridorda rakibi kesmek için değil , farm yapmak için oynamalıyız. Skill setimiz çok iyi minyon biçme kapasitesine sahip. Q+W kullanarak çok rahat minyon alabilirsiniz. İlk item ben genelde pırıltı tercih ediyorum. Sonra luden alıp fevkaladzbir hasara sahip olabilirsiniz. 6 olunca herhangi bir koridora ulti+sarı kart kombosu ile gidip %90 skor alabilirsiniz. Bunu yapmadan önce E'nin pasifine denk getirirseniz bu oran daha da yükselir. Ulti+sarı kart nasıl yapılır diye soracak olursanız ; kart sırası şu şekildedir : Mavi , Kırmızı , Sarı . Ultiye bastığınızda sarıyı seçip istediğiniz noktaya ışınlanıp rakibi sersemleterek rahatça kill alabilirsiniz. Latede kesinlikle pozisyon almalısınız. Zaten kombonuz bir taşıyıcıyı rahatlıkla tek seferde keser. Veya flash+sarı kart+q+zhonya gibi oyunlar yapıp takım savaşı kazandırabilirsiniz. Twisted fate ile aynı zamanda çok güzel ayrık ittirebilirsiniz. Q+kırmızı kart sayesinde rahatça minyon dalgalarını biçebilirsiniz. Kaçmak için ise ultinizi kullanabilirsiniz.
Büyüler , Kabiliyetler, Rünler
< Resime gitmek için tıklayın >+< Resime gitmek için tıklayın >
Biliyorsunuz ultimiz dışında herhangi bir kaçış mekanizmamız yok. Bundan dolayı sıçraya ek olarak hayalet alıp mobilitemizi artırıp ve hayaletin takım savaşlarında işlevselliği ile güzel bir oyun geçirebilirsiniz.
Lanede agresif oynamak istiyorsanız alabilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın >6< Resime gitmek için tıklayın >
Ultiniz ile birlikte bir ışınlan size büyük bir harita hakimiyeti sunar.
Karşıda çok kalabalık kontrolü varsa alabilirsiniz.
BUİLD
Doran Yüzüğü + 2 Can iksiri --> Pırıltı --> İonia Botları --> Luden'in Laneti --> Rabadon Şapkası <--> Zhonya'nın kutsaması --> Lichboğan --> Hiçlik Değneği
RAKİPLER
Çok zor bir matchup. Sizi her türlü kesebilecek bir champ. Matara + pot ile başlamanızı tavsiye ederim.
Size q+w kombosu yapmak isteyecektir. O size q attığında sarı kartınızı çekin ki w ile atlayamasın. Böylelikle kill vermemiş olursunuz.
Ortada bir matchup. Kalkanına dikkat edin. Ormancı yardımı ile kesebilirsiniz. Doran Yüzüğü ile başlayabilirsiniz.
< Resime gitmek için tıklayın > CASSIOPEIA
Zor matchup. Zehrini tutturduğu an agresif oynayıp sizi hayattan bezdirebilir. Matara tercihimdir.
Farm koridoru. Doran yüzüğü iyidir.
O sizi kesemez siz de onu kesemezsiniz. Doran Yüzüğü tercihimdir.
< Resime gitmek için tıklayın > AHRI
Ortada bir koridor. Farma odaklanın. Doran Yüzüğü tercihimdir.
< Resime gitmek için tıklayın > DIANA
Sizi 6.seviyede all-in ile keser. 6 dan önce bol bol dürtün , base attırın. Doran Yüzüğü.
Menzili biraz sizi üzebilir. Herhangi bir başlangıç uygundur. Skillerini yememeye çalışın.
Sizi bol bol rahatsız edecek. Zor koridor. Matara ile başlasanız ve farma odaklansanız güzel olur.
Skillerini kullanmasını bekleyin. Kullanınca dürtün. Eğer dibinize girerse ve pasifini kullanmayı başarırsa ; bayağı bir hasar yersiniz bilesiniz.
__________________________________________________________________________________________________________________________
Rehberim bu kadardı. Bana gelirsek ben öyle aman aman bir oyuncu değilim. Bildiklerimi anlatmaya çalıştım. Rehberi okuduğunuz için teşekkürler.
WeHaveDrogba
(13.10.2015 13:29:01)
Anlamadağım bir şekilde bazı resimler gözükmüyor. En yakın zamanda düzelecektir.
Post kasmaya ne meraklı insanlar varmış böyle ya.
Evil Chuck
(13.10.2015 13:30:06)
hll knk
Guest-9EB73122D
(13.10.2015 13:30:35)
Güzel rehber sayende Challenger oldum
Guest-77293B3E8
(13.10.2015 13:31:15)
15 oyunla rehber yapmış üstelik çöp + leş + berbat bir daha yapmazsan seviniriz.
WeHaveDrogba
(13.10.2015 13:31:59)
quote:
Orijinalden alıntı: -Reikokuna 15 oyunla rehber yapmış üstelik çöp + leş + berbat bir daha yapmazsan seviniriz. |
Teşekkürler. Pek dereceli giren bir insan değilim. Normal oyunlar hariç 15. Toplamda 75+ vardır.
Guest-77293B3E8
(13.10.2015 13:46:44)
quote:
Orijinalden alıntı: WeHaveDrogba quote:
Orijinalden alıntı: -Reikokuna 15 oyunla rehber yapmış üstelik çöp + leş + berbat bir daha yapmazsan seviniriz. | Teşekkürler. Pek dereceli giren bir insan değilim. Normal oyunlar hariç 15. Toplamda 75+ vardır. |
o zaman güzel.
IspanakLord
(13.10.2015 13:47:03)
Bu cocuga gore tf her heroya eziliyor lane de muahhaha
Sen rehber yapma mumkunse
WeHaveDrogba
(13.10.2015 13:53:46)
quote:
Orijinalden alıntı: IspanakLord Bu cocuga gore tf her heroya eziliyor lane de muahhaha Sen rehber yapma mumkunse |
Orda yazdığım champların çoğu adam akıllı ellerde Tf'i ezer. Sen çok iyi oynuyormuşsun. Zed'i, Cassiopeia'yı eziyormuşsun. Bu beni ilgilendirmez. Ben TF'nin karşısında zorlandığı champları belirttim takdir edip etmemek sana kalmış fakat düşünceni örneklersen mesela benim ezilir dediğim champı TF ezer diyorsan hangi champ olduğunu belirt tartışalım. Tüm bu matchuplar ormancı etkisi 0 olarak baz alındı haberiniz olsun.
SYLAS
(13.10.2015 15:25:59)
Eline Sağlık
WeHaveDrogba
(13.10.2015 15:28:42)
quote:
Orijinalden alıntı: cronaldo2 Eline Sağlık |
Teşekkürler.
IraArel
(13.10.2015 16:53:29)
Yasuo hariç herkese zor demişin birader.
Mithrandir.
(13.10.2015 16:59:16)
eşyalar yok mu bana mı öyle geliyo ? Matchuplar çok kısa.
JJimi
(13.10.2015 16:59:22)
Roa kasin free elo
WeHaveDrogba
(13.10.2015 18:20:38)
quote:
Orijinalden alıntı: Raiden. eşyalar yok mu bana mı öyle geliyo ? Matchuplar çok kısa. |
Build ekledim. Matchuplar kısa evet. Onları da uzatabilirim. Teşekkürler.