Şimdi Ara

2021- 2023 Honda Civic | ANA KONU | [GÜNCEL BİLGİLER BURADA] (526. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
38.967
Cevap
305
Favori
2.226.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
55 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 524525526527528
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: korayu

    honda en iyi arabaları yapan firmalardan birisi bunu sizde en az bizler kadar iyi biliyorsunuz,
    eksik olduğu nokta pütürlü asfaltta ses alması ve dizel araç olayına sıcak bakmayıp vergiler sebebiyle ülkemize özel 1.6 benzinli motorla sedan kasayı piyasaya sunması, aslında sedan kasanın 2.0 motor yada turbo olması gerekiyor, turbonun gelişi beklemek lazım bu koşullarda.
    şasi dengesi, güvenilirlik, genel araç kalitesinde segmentinde her zaman zirvededir.
    alman rakipleri plastikte kaliteyi artırp yürüyen aksam ve motor sağlamlığında kaliteyi düşürmüşlerdir. arkadaşlarımdam sahtekar firmanın arabasını alanların hemen hepsi bir şekilde mağdur oldu.
    bu bağlam da lütfen diğer c segment araçları düşünerek eleştirilerinizi yapınız ki biz de faydalanalım


    sadece asfaltta yol sesi, rüzgar sesi alması değil ki problemler...motorunun sağlamlığına lafım yok zaten :)

    peki avrupada veya amerikada full donanımlarla turbo motor sunarken, eski kasasının fiyatına 20 bin ekleyip 10 yıldır kullanılan atmosferik motoru getirmesi dürüstlük mü?
    benzinlisini 90 bine verdiği aracın tüplü versiyonuna 6.000 ekleyip 96.000 liraya satmak dürüstlük mü?

    daha çok şeyler konuşulur detaya inersek...yanlış yapıyor honda hocam...bugün az önce örnek verdim..kardeşimin aracına çarptılar, servisin tamirdeki işçiliği kötü yaptı diye reno merkezine şikayet ediyor kardeşim...dönüş yapıyorlar problemlerin giderilip giderilmediği hakkında.. ayrıca bu durumdan dolayı özür diliyip, hediye çeki gönderileceğini söylüyorlar...meblağ ne olduğu da önemli değil en azından bişeler yapmaya memnun etmeye çalışıyolar...honda türkiye duyar mı bunu ??




  • hondaprojason H kullanıcısına yanıt
    çok şey mi istiyorum bilmiyorum ama ben yeni araç alacaksam şu özellikler kesinlikle olsun istiyorum:

    elektrikli katlanır ayna, ön koltuk ısıtma, elektrikli hafızalı koltuk, arkada havalandırma, çift bölgeli klima, 17 inch jant, carplay (ya da Telefonumun özelliklerini kullanabileceğim bir şey), siyah harici bir döşeme mümkünse bej/fil dişi/krem adı her neyse
    şunlar da fiyatı Uygun olursa alacağım şeyler:
    deri koltuk, sunroof, sensing, paddle shift...

    unuttuğum varsa listeye eklerim. torpido soğutma falan peşinde bile değilim yani

    Çok şey istemiyorsun bunların çoğu zaten C sınıfı denen araçta mevcut iken bazıları B sınıflarında bile standart olmakta malesef ;

    Elektrikli Katlanır Ayna : Atla deve sanki B sınıfı Clio'da bile senelerdir var.
    Ön Koltuk Isıtma : Bu zaten bizde mevcut ama sorsan en fazla 4 kez kullandım aslında olmasa da olabilir cunku mekan İstanbul.
    Elektrikli Hafızalı Koltuk : Ya bunlar premium araçlarda olan şeyler de olsa iyi olurdu da olmasa da olabilir ve fakat manuel de olsa Bel Destek olmalıydı Clioda bile var Ayıptır.
    Arkada Havalandırma : Kesinlikle olmalıydı uzun yolda işe yarardı olmaması saçmalık hemde C sınıfı Civic.
    Çift Bölgeli Klima : Geç bile kalındı nihayet ön yolcular için lütfedip eklemişler.
    17-18 yada 19" Jantlar : Kesinlikle istemiyorum fazla buyuk geliyor birde konforu törpüler lastik yanaklarından yiyor aman listede 16" yazmasına tek sevinen benim.
    Carplay : Olması iyidir lütfedip eklemisler.
    İç Döşeme : Kesinlikle FB7 deki gibi Bej açık renk olsun.
    Deri Koltuk : FB7 kasalara deri kaplatanlar oldu da pek memnun degillerdi gibi o nedenle ben deri koltuk istemiyorum yazin terletir kisin kaydırır hiç gereği yoktu alırsam söktürecem onlari zaten.
    Paddle Shift : Olsaydi iyi olurdu bu aralar baya kullanıyorum da S modda.
    Sunroof : Olmasında fayda var ama sorsan 4 kez kullandım kullanmadım öyle duruyo işte aracin üstünde.
    Sensing : En büyük eksiklik kesinlikle olmalı hatta üstüne ;

    Uzun far asistanı, adaptif farlar falan, acil durum SOS tuşu 308 de gördüm güzel bir özellik opsiyonel olarak sun bari oda yoh.




  • fb7 kullanan arkadaslara soruyorum. Direksiyon kutusu sorunu oluştu mu sizde? Ne yalan söyliyeyim icimdeki korkulardan biride bu araçla ilgili bu konu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ayıp olmuyor mu
    abd deki $20000 versiyonla ülkemizdeki araba aynı mı
    1.5 130 bg lik yeni teknoloji motor kullanan deri koltuklu en full jazzla bizdeki 1.3 102 bg kumaş koltuklu araba aynımı ki kendinizce hesap uzmanlığı yapıyorsunuz
    honda cılar böyle şeylere kanarmı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Aynen katiliorum jazz civic ten bile geniş üstelik motorunun hantalligi falan önemli değil az yakio sonuçta ama yine berbat fiyat politikası ve eski kasasinda olan cam tavan bile yok Honda kendi ayagina sıkıyor vallaha

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Anchowy61

    fb7 kullanan arkadaslara soruyorum. Direksiyon kutusu sorunu oluştu mu sizde? Ne yalan söyliyeyim icimdeki korkulardan biride bu araçla ilgili bu konu.

    Daha öncede sormuştun bu sorundan kastın şu olabilir mi direksiyonu tam sol ve sağ kırdığında agresif hızlı Lock diye bir ses geliyor eğer bu ise evet benim araçta ara ara olmakta ama servise söylediğimde bunlar kronik sorunlar hepsinde var sorun olmaz.
  • Konu ile alakası yok ama benimde başıma şu gelmişti FB7 yi yeni almisim alışmam baya zaman aldı yaklaşık 3 ay ve 1.000 km ücretsiz bakımı yaklaştı fakat ondan 1 hafta önce araci yıkatırken sileceklerin orada birşey fark ettim oda ne aracin ön camına yapisan plastik yeri açılmış baya bir hava almakta neyse servise gittim araçtan şikayetiniz var mı dediler hemen açılan orayı gösterdim servis yetkilisinin çözümü çok pratikti ;

    O esnada serviste olan diğer FB7 kasa araçların aynı bölgesini kontrol etti bakın bu araçta da durum aynı demek ki sorun kronik yapistirmaya gerek yok birşey olmaz dedi ama harbiden birşey olmadı aracin içerine su sizmasini bekledim keşke sızsaydı da bende servisi dağıtsaydım ama olmadı işte mukaderrat.
  • hiç unutmuyorum aracı aldığımın 4. ayında cam sileceği iyi silmiyordu...dedim 10 bin bakımda gösteririm idare edelim..bakıma gittik 8 ay civarı olmuştu...dedim silecek garantiden değişirmisiniz iyi silmiyor...görevli dedi silecek garantisi 6 aydan sonra kabul edilmiyor..dedim zate aldıktan 3-4 ay sonra sıkıntı çıkardı bakımda gelirim diye erteledim...peki dürüstce soruyorum 6 ay içinde gelsem değiştircekmiydiniz? adam gülmekle yetindi....anlayın artık...ulen 2 tane zımbırtı lastik maliyeti 5 lirayı bile değil... ya farzedin ki benim hatamdan kaynaklansın diyelim...bu nasıl bir müşteri memnuniyeti anlayışıdır..90-100 liralara araç satıyosun 5 lira için müşterinin başını niye yere eğiyosunuz..tmm önemli değil öyle diyorsanız öyle olsun idare ederiz dedim..3 kuruşluk lastik parçası için kalp mi kırmak lazım, şikayet mi edelim, ağız dalaşına mı girelim?? honda türkiye servislerine ve kendine çeki düzen verir umarım...her ne kadar umudum olmasa da :)




  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Hocam Sunroof yada cam tavan hariç gırtlak dolu olduğundan jazz a bir seçenek bizim için eski jazz yada fb7 civic ile jazz ın yalıtımını mukayese eder misiniz rica etsem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    hocam beni mi hack ledin ne yaptın... yazdığımı görüyon sanki :)) bi alttaki mesajda bende silecekle ilgili yaşadığım anımı yazdım :)) ilginç
  • hondaprojason H kullanıcısına yanıt
    adblue bende cok bilmiyorum ama euro5 dizel motorlarda kullaniliyordu sanirim. emisyon vs motorun cekisi dusuyor adblue bitince buyuk araclarda. bundada öyledir muhtmeelen.litresi 1 lira bazi petrollerde yazar kocaman 19 litre yaklasik 10bin kmye kadar yetiyor demisti bayideki calisan. yani bakimdan bakima doluyormus cok kafaya takacak bisy degil. evet fabrika verisi 3.6 ama iste 4 falan yakar neyse bu konuyu uzatmayalm bence tepki cekmeye gerek yok.

    istediginiz donanimlar cok bisy degil. ama 1.5 turbo bekleyenler olarak saydığınız donanimlardan cogunu rs'te goremiycez

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • honda tr web sayfası göçmüş durumda, sadece ana sayfa filan açık. yeni civic bilgilerini ekliyorlar heralde
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Hocam 2000 ise civic 2010 jazz ve fb7 civic direksiyon kutusu yada herhangi bir sıkıntı ile karşılaşmadım sadece jazz da sileceğin biri soyulup metali çıkmıştı. Fanboy değilim ama belki yaşadığım sorunsuzluk hissi beni Honda sempatizanı yaptı. Ama bu haliyle bu kasaya yazık ettiler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • disaster85 D kullanıcısına yanıt
    Yalıtım olarak karşılaştırmak icin uzun bir test sürüşü lazım gelir de Marmara'nın test güzargahı çok kısa ve gürültülü yani otobanda anlamak zor onu sakin, sessiz bir yolda test etmek lazim bence onun icinde vaktim yok cumartesi bile işteyim malesef. FB7 kasanın yalıtımı iyi diyemeyiz bunu artık herkes biliyor ama bana kalirsa Continental 2 denen lastikleri kesinlikle yanlis secim oda üstüne tuz biber ekmek gibi bir şey. FB7 yi Michelin Energy Saver ile uzun yolda test etmek lazım bence fark edecektir az da olsa.
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    evet hocam rs beklemeye devam ben degismiycem bu gidisle aracima binecem gbi görünüyor. ama rs hayal kirikligi olacak gibi. donanim konusu düşündürüyor. kısa kısa donanim kalmadi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamamen tesadüf inan görmeden yazdım cunku aynı anda sosyal sayfalardan Honda'ya giydirmekle meşgülüm de.
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Benimde öyle olduğundan sordum. Alıp çıkmam lazım bayiden maalesef vaktim yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Wolfen1976 kullanıcısına yanıt
    Yok hocan ilk defa soruyorum burda veya hatirlamiyorum. Aslinda sundan sordum eco civic almaynca garanti 3 yila dusuyor diyor honda . Benim hatta 3 yilin dolmasina 2 ay kala filan garantiden direksiyon kutusunu degistirmislerdi. Belki iyi pazarlikla ecosunu almayip disarda tup takilirsa sadece bu iş can sıkıcı olabilir diye sordum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • isomaxx İ kullanıcısına yanıt
    tepki gösterecek birşey yok bence, tadında bir karşılaştırma yaptık. yoksa fransıza fransızız

    istediğimiz donanım yoksa, ben de başka turbolar bakarım yapacak birşey yok. RS'i çerçeveletip duvara asabilirler...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bbdd41

    hiç unutmuyorum aracı aldığımın 4. ayında cam sileceği iyi silmiyordu...dedim 10 bin bakımda gösteririm idare edelim..bakıma gittik 8 ay civarı olmuştu...dedim silecek garantiden değişirmisiniz iyi silmiyor...görevli dedi silecek garantisi 6 aydan sonra kabul edilmiyor..dedim zate aldıktan 3-4 ay sonra sıkıntı çıkardı bakımda gelirim diye erteledim...peki dürüstce soruyorum 6 ay içinde gelsem değiştircekmiydiniz? adam gülmekle yetindi....anlayın artık...ulen 2 tane zımbırtı lastik maliyeti 5 lirayı bile değil... ya farzedin ki benim hatamdan kaynaklansın diyelim...bu nasıl bir müşteri memnuniyeti anlayışıdır..90-100 liralara araç satıyosun 5 lira için müşterinin başını niye yere eğiyosunuz..tmm önemli değil öyle diyorsanız öyle olsun idare ederiz dedim..3 kuruşluk lastik parçası için kalp mi kırmak lazım, şikayet mi edelim, ağız dalaşına mı girelim?? honda türkiye servislerine ve kendine çeki düzen verir umarım...her ne kadar umudum olmasa da :)

    Hocam yanlışın var o cam sileceği 5 değil tam 100 TL nereden mi biliyorum çünkü ben bakımda onlar kontrol etmeden değiştirin demiştim faturadan biliyorum.

    Şu ön kaput koruma filmi var meşhur bilirsin 3 ayda patladi, çatladı servise gittim dedim ki bu nasıl iş kaputu korusun diye kaput koruma taktınız 3 ay dayanamadı garantiden değiştirin dedim ama efendim o bizim ürünümüz değil estek, köstek kullanıcı hatasina bağladılar işi basınçlı su ile zinhar araba yıkanmamalı imiş. Aracı satarlarken hediye ettikleri icin fazla üsteledim de aynı kaput koruma filmini çıkarmaları saatler sürdü ona yanarım. Demem o ki kaput filmi 500 TL aman ha taktırmayın bir işe yaradığı yok 2 senedir kaput filmi yok ön kaput daha az çiziksiz hemde uzun yola rağmen sebebi ise şuymuş su bazlı boya zamanla kemikleşirmis bundan sonra kaput filmi mi tövbe.




  • 
Sayfa: önceki 524525526527528
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.