HYPNOSER
=> Şu soruyu çözün babamla idda
(6.6.2015 20:12:04)
Arkadaşlar soru şöyle bi uçak gemisi var bu gemi sonsuz uzunlukta ve 100 km/s hızla gidiyor üstündede 10 km/s hızla giden bi motorsiklet var . Motorsikletin hızı kaç km/s dir ?
Cevabı açıklamasıyla yazarsanız sevinirim.Benim cevabım 10 , babam 110 diyor . Bence eğer 110 olsaydı dünyanın güneşin etrafında dönüş hızı 1000 km/s ise dünyada 50 km/s ile giden bir arabanın hızı 1050 km/s olmalıydı.
fokof
(6.6.2015 20:12:30)
hangi sandalye?
Barristan the Bold
(6.6.2015 20:13:38)
baban haklı.
altorigo
(6.6.2015 20:14:09)
Soruda motorun hızı 10km/s demişsin zaten.
HYPNOSER
(6.6.2015 20:14:22)
quote:
Orijinalden alıntı: fokof hangi sandalye? |
Vallahi komik değil bak cidden bak inan bana komik değil yok cidden komik değil yani.
fokof
(6.6.2015 20:16:08)
quote:
Orijinalden alıntı: HYPNOSER quote:
Orijinalden alıntı: fokof hangi sandalye? | Vallahi komik değil bak cidden bak inan bana komik değil yok cidden komik değil yani. |
komik olmayan nedir?
Guest-B82D49ED1
(6.6.2015 20:16:25)
Motorun hızına geminin hızı da eklenir ve 110 olur.
HYPNOSER
(6.6.2015 20:16:33)
quote:
Orijinalden alıntı: altorigo Soruda motorun hızı 10km/s demişsin zaten. |
Ama altındada 100 km ile giden bi uçak gemisi var yani bi mesafeyi daha kısa sürede gitmesi gerek daha kısa sürede gidiyosada hızı daha fazla olmalı.
Whenifeelit
(6.6.2015 20:18:12)
Edit: eksileyen sahislara soruyorum. Hic mi fizik gormediniz le?
Belliki baba ogul fizikte biraz sorun var size soyle aciklayayim.
Metrobustesin , metrobus gidiyor. Sen de icinde gidiyorsun ve kendi hızınla gidiyorsun.
Fakat soru tam olarak soru degil. Asil soru su kime kac km/s?
Disaridan bakan gozlemciye gore motorun hizi 110km/s
Ucagin icindeki/motoru suren abiye falan gore de sadece moturun hizi 10km/s
Robin-
(6.6.2015 20:18:14)
baban hakli la ahahaha adamın fizik bilgisi senden daha fazla
SayisalMan
(6.6.2015 20:19:01)
Bağıl hareketi araştır knk
Erodion
(6.6.2015 20:21:10)
Yere göre 110,gemiye göre 10. Dünya güneş örneğin alakasız sonuçta dairesel hareket oluyor o,farklı formüller giriyor işin içine.
Mithrandir.
(6.6.2015 20:21:12)
Dünyada onun olmamasını sağlayan atmosfer var.
edit : bu farklı şey de olabilir. Bilen alıntılasın lütfen.
HYPNOSER
(6.6.2015 20:21:30)
quote:
Orijinalden alıntı: Whenifeelit Motorun hizi 10km/s.ve ucagin 20km ise 2 saniye sonra motor ucaktan duser. Belliki baba ogul fizikte biraz sorun var size soyle aciklayayim. Metrobustesin , metrobus gidiyor. Sen de icinde gidiyorsun ve kendi hızınla gidiyorsun. |
Algıda biraz sorun var heralde uçak gemisinin sonsuz uzunlukta olduğunu farz ediyoruz yazmıştım.
altorigo
(6.6.2015 20:22:03)
Sürat ve hızı karıştırma
Süratini sorsaydi yer degistirmeyi alacagimiz icin dedigin dogru fakat hizi degismez bence.
Whenifeelit
(6.6.2015 20:23:07)
quote:
Orijinalden alıntı: Whenifeelit Motorun hizi 10km/s.ve ucagin 20km ise 2 saniye sonra motor ucaktan duser. Belliki baba ogul fizikte biraz sorun var size soyle aciklayayim. Metrobustesin , metrobus gidiyor. Sen de icinde gidiyorsun ve kendi hızınla gidiyorsun. | Algıda biraz sorun var heralde uçak gemisinin sonsuz uzunlukta olduğunu farz ediyoruz yazmıştım. |
Editle cevabi verdim. Algida sorun var falan diyerek hakaret etme terbiyeli konus.
FenLiseliMezunAlman
(6.6.2015 20:23:31)
Motorun yere göre hızı 110
Motorun gemiye göre hızı 10
Batugol
(6.6.2015 20:23:53)
quote:
Orijinalden alıntı: Whenifeelit Motorun hizi 10km/s.ve ucagin 20km ise 2 saniye sonra motor ucaktan duser. Belliki baba ogul fizikte biraz sorun var size soyle aciklayayim. Metrobustesin , metrobus gidiyor. Sen de icinde gidiyorsun ve kendi hızınla gidiyorsun. | Algıda biraz sorun var heralde uçak gemisinin sonsuz uzunlukta olduğunu farz ediyoruz yazmıştım. |
Sonsuz uzunlukta diye bir şey mi var? Hasta mısınız?
matrisintranspozu
(6.6.2015 20:26:12)
Referans noktası belirt kime göre neye göre ölçen yerdemi gemide bağıl hız denilen birşey var
HYPNOSER
(6.6.2015 20:29:18)
quote:
Orijinalden alıntı: Batugol quote:
Orijinalden alıntı: Whenifeelit Motorun hizi 10km/s.ve ucagin 20km ise 2 saniye sonra motor ucaktan duser. Belliki baba ogul fizikte biraz sorun var size soyle aciklayayim. Metrobustesin , metrobus gidiyor. Sen de icinde gidiyorsun ve kendi hızınla gidiyorsun. | Algıda biraz sorun var heralde uçak gemisinin sonsuz uzunlukta olduğunu farz ediyoruz yazmıştım. | Sonsuz uzunlukta diye bir şey mi var? Hasta mısınız? |
Işık hızında giden bir madde de yok ama einsteinin ışık hızında giden maddelerle ilgili teorileri var.