rifatcinaroglu
=> Bazı Oyunlarda Reset Sorunu ( Isı Sorunu yok , Sistem Yeterli , Mavi Ekran Yok )
(2.04.2015 21:03:03)
Arkadaşlar Şöyle bir sorunum var ; Pc'de 2 tane oyun yüklü biri Aion Online , Diğeri Dragon Age 3..
Dragon Age 3 Full Ayarlarda Sorunsuz şekilde oynuyorum bir problem yok.. Yalnız Aion online adlı oyuna girince 5-10 dk içinde pc reset atıyor...Ayarları minimum da yapsam maximum da yapsam aynı..benim naçizane izlenimlerim şunlar ;
1)Mavi ekran yok
2)Ramlar diğer masaüstü pc'de çalışan sorunsuz ram'lar.. (8GB)
3) Ekran kartı 1 haftalık daha..Ki zaten dragon age'i sorunsuz çalıştırıyor..
4)Sıcaklık değerleri normal..(Ki zaten sıcaklık sorunu olsa diğer oyunu da oynatmazdı diye düşünüyorum)
5) HDD'de sektor durumları yok..(Tarama Yaptım)
6)Bios Güncel ( P8P67 en son güncellemeyi 2012'de yapmış ne kadar güncel diyebilirsek artık..)
7)Oyun oynamazsam da pc'de hiçbir hata,kasma,yada performans düşüklüğü yok..
8) win8.1 işletim sistemi kurulu..(Win 8 de denedim belki işletim sistemidir diye ama aynı )
9) Power gerçek 500w ( Güç hesaplamasında bilgisayar bileşenleri toplam 450w anca tutuyor )
10) Pc'de ki oyunu kopyalayıp diğer pc'ye attım o pc'de sorunsuz çalışıyor reset yok..( Acaba oyun dosyaları mı bozuldu dedim ama bu da değil )
Evet buyrun ben çıkamadım işin içinden...Hangi parçada sorun varsa emin olsam da öyle değiştirsem..şimdi gidip alayım herhangibi bir parça yine devam ederse durduk yere pc'yi baştan yaratmayayım. :))
MühendisMurat
=> Bazı Oyunlarda Reset Sorunu ( Isı Sorunu yok , Sistem Yeterli , Mavi Ekran Yok )
(3.04.2015 03:34:34)
Çok saçma olmuş gerçekten.
Ram'lerin birini çıkarıp tek tek dene bakalım.
rifatcinaroglu
(3.04.2015 04:35:22)
quote:
Orijinalden alıntı: MühendisMurat Çok saçma olmuş gerçekten. Ram'lerin birini çıkarıp tek tek dene bakalım. |
Az önce Ram'leri tek tek denedim SONUÇ : RESET
Üşenmedim Power'ın içini açtım temizliğini yaptım hani belki fan duruyordur tozdan filan dedim,açmışken de toplamadan pc'yi çalıştırdım fan'ı gayet normal dönüyor..Isınma da yapmıyor...Sonuç : RESET
Hani belki Güç çekiminde sorun varsa diye tüm fanları çıkardım,tek ram taktım o şekilde çalıştırdım SONUÇ : RESET
Parçalara takılı olan Power kablolarını yedekleriyle değiştirip öyle taktım belki kabloda sorun vardır diye , Yeni Sata kablolar kullandım , Ram'leri 1333 mhz'ye çektim Ve çalıştırdım SONUÇ :RESET
Ekran Kartının Yuvasını değiştirdim , ramlerin yuvalarını değiştirdim farklı soketlere taktım SONUÇ : RESET
Sanırım tüm İhtimalleri denedim Deli çıkacam sanki pc'nin oyuna karşı garezi var...Pc eskisine göre baya hızlandı geçişler , açılış filan sanki SSD varmış gibi.UEFİ'nin de etkisiyle 7sn'de tamamen açılmış oluyor pc..Gel gelelim LANET OYUNDA YİNE LANET RESET devam ediyor :) :)
Bunları yapmadan önce oyun giriyordum 5 dk içinde reset yiyordum, şimdi kullanıcı adı şifreyi yazarken resetliyor oyuna bile sokmuyor artık :) Şaka gibi...!
oratoryum
(20.04.2015 22:26:18)
ekran kartın ne bende de aynı sorun var hd 6950 var bende
ram 8 gb
i7 860
750 w power
bende de aynı sorun var bazı oyunlarda 2 saatte atıyor ama far cry 4 kurdum oyuna girer girmez atıyor. amd kart mı kullanıyorsun ?
ulki
(4.03.2016 13:34:53)
konuyu hortalıyorum ama bendede birebir aynı sorun var.Sistemim gayet yeterli olmasına rağmen bazı oyunlarda pc reset atıyor.Sorunun çözümü nedir acaba konuyu açan arkadaş çözmüştür sanırım .
rifatcinaroglu
(6.08.2016 20:48:40)
quote:
Orijinalden alıntı: ulki konuyu hortalıyorum ama bendede birebir aynı sorun var.Sistemim gayet yeterli olmasına rağmen bazı oyunlarda pc reset atıyor.Sorunun çözümü nedir acaba konuyu açan arkadaş çözmüştür sanırım . |
Hocam uzun süredir girmiyordum yeni gördüm....Düzeltmişsindir büyük ihtimal ama ben o sıralar kavga dövüş kartı iade ettim yenisi geldi üstüne birde Power (600w) aldım sorun düzeldi....Tabi aldığım R7 265 ile olan kronik dalgalanma sorununu saymazsak....:)
kryeck
(7.08.2016 00:43:13)
Ekran kartının ek güç girişlerini bağlıyorsunuz değil mi?
shadow39
(27.09.2016 21:51:51)